Arkadaşlar 1 hafta olmadı alalı, monitör sıfır yani zatende süper monitör burda kaç kez tartışıldı... haftasonu için şehir dışına çıkıcaktım ki şu an şehir dışındayım. Bilgisayarı kapattıktan sonra monitöründe güç kablosunu çıkarayım dedim. Eski monitörde hiç yapmadığım şey ama yeni ya, üstüne fazla titriyorum işte. Belki voltaj gelir gider diye çıkariyim dedim prizdende... Sonra evden çıkmadan önce bişeye bakmam gerekti bilgisayarda, tekrar takmak istedim güç kablosunu(6'lı priz kullanıyorum bu arada)... tam 1-2 cm kaldı takmama, bi anda ark yaptı çıt diye ses geldi prizin yuvasından ve saniyelik bi aydınlanma oldu! Neyse dedim taktım güç kablosunu... Ve tahmin ettiğiniz gibi çalışmadı 206BW! ne yaptıysam çalışmadı farklı priz denedim, tekrar tekrar söküp taktım kabloları, başka kablo denedim ama çalışmadı... Dediğim gibi evdende çıkmam gerekiyodu haftasonu için, içimde büyük bi acıyla yutkuna yutkuna çıktım evden. Şimdi dönmeyi bekliyorum direk servisi ariyacağım... Ama size sorum şu; bu kadar hassas aletler mi bunlar? Bu ark yapma pek çok kez prize fiş takarken olur, hemen etkilenip içerde sigortamı atıyo, bi soğuk lehimmi yanıyo ne oluyo anlamadımki??? bunu ben yaptırsam bile yarın öbürgün prizin ark yapmıyacağını yine nereden bilebilirim... Başınıza hiç böle bişey geldimi yada hiçbi bilginiz var mı? Valla ciğerim yandı ya...
geçmiş olsun, monitör kapandıktan sonra içindeki elektrik tam olarak boşalmamış galiba bu yüzden de kısa bir süre sonra çalıştırmayı deneyince ark yapmıştır crtlerde degauss vardı elektirği boşaltıp manyetik alan oluşmasını da önlüyordu
saol arcfighter...
Degauss olayını araştırdımda, bize lcd için bi çözüm lazım yanlız... Ayrıca lcd de crt gibi bi manyetik alanda yokki, varsada çok az... İçinde nasıl elektrik kaldı, boşalamadı anlamış değilim... Ama hatırladığım kadarıyla monitörü kapattıktan sonra çok beklemeden fişi çektim, ne biliyim keşke bekleseydim...
Arkadaşım bende 206 bw kullanıyom yeni aldım. Ama ben her ihtimale karşı birde ups bagladım. Ups yi kapatırken yada açarken içindeki rölelerin ark yaptıgını duyuyorum. Allaha şükür monitörüm hala calışıyo. Bence monitörü power tuşunda açık unutmuş olabilirsin ve prize takmaya calıştıgındada direk yüklemeye girmiş olabilir. Bencede hemen servise geri götür. Umarım tekrar monitörüne kavuşursun..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme