Şimdi Ara

SAMSUNG SyncMaster 931Bw Açılmama Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (3 Mobil) - 3 Masaüstü3 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
7.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Konu başlığında belirttiğim monitöre sahibim mönitörüm 2 gün önce pek göze almadığım bi sorunla karşılaştım.

2gün önce monitörü açtığımda 1dk boyunca ekran gelmemişti sonra geldi bende pek bi sorun olduğunu algılamadım
    Dünde aynı sorunu tekrarladı.
    Bugün ise monitör hiç açılmadı ve Power düğme ışığı yanıp sönme yapıyor ama bekleme modunda ve uyku modundaki gibi bir yanıp sönme değil farklı bir şekilde oluyor bu sorun başına gelen bir arkadaş varmıdır veya yardımcı olabilecek bi arkadaş varsa çok teşekkür ediyorum şimdiden

ayrıca monitör 3 senelik pek bir bilgim yok ama ömrü bitme gibi bir sorunuda olabilirmi veya böyle bir olasılığı varmıdır teşekkürler.

• Yanıp sönme sırasında ekranda "digital" "analog" yazısı çıkıyor mu? Ekran kartınızda sorun olmadığına eminseniz hiç vakit kaybetmeden monitörün arkasındaki seri numarasını alıp Samsung monitör destek hattını arayın. Garanti süresi dolmamış olabilir. Bendeki 931bw'nin garanti süresi 3 yıldı. Ömrünün bitmiş olması söz konusu değil.
  • geçmiş olsun.dün de benim başıma aynı olay geldi,kısaca anlatayım.akşam net gitmişti bende dedim pc yi bir virüs taraması yaptırayım,haliyle biraz uzun sürüyor.sonra bir ara uyumuşum.aklıma geldi bir bakayım dedim son durum nedir diye o ara pc bekleme durumuna geçmiş.neyse açtım oturumu programları kapattım çıktım.gündüz çocuklar pc yi açmak istemiş ekranda görüntü yok diye telefon açtılar bana.neyse ben ekran kartından sandım ilk önce,söktüm kartı ayakları,soketi temizledim bu arada kasa içinide temizlemiş oldum vesileyle yeniden taktım kartı ekran siyah ama arkada masa üstü görünüyor,yani sanki ekranın floresan lambaları yanmıyor gibi.neyse alt komşuya yolladım bakim onda da aynı sorunmu yapıyor yoksa ekran kartımı gitti diye düşünürken,meger sorun ekrandaymış dogru tamirciye tabiki.açtık ekranı besleme devresinde kondansatörler patlamış.degiştirdik yine aynı ekran power ışıgı yanıyor ama ekranda görüntü yok.neyse kondansatörleri degiştirirken arkadaşın gözü takıldı kondansatörün altında elektronik sigorta varmış baktık o da patlak onu da degiştirdi ekran yine açmıyor.tabi zaman geçiyor akşamda bir sürü işim var pc ile olmayacak gibi görünüyor ekran.arkadaşla tek tek diyotları ve transistörleri ölçtük bir sorun yok.floresanları bir türlü yakamadık.baya bir zamanımızıda aldı.arkadaş dedi ugraşmaya degmez bu topladım ekranı koydum kenara.bu gün 22 inç samsung lcd ekran aldım mecburen.ama 15 inç ekranın elektronik kartını komple bulursam alırım yedek durur kenarda.bakalım yardım edebilecek arkadaşlar çıkacakmı forumda.kolay gelsin

• aynı sorun bende de 1 haftadır meydana gelmeye başladı monitöre elektrik geliyor açma kapama tuşu bir garip yanıp sönüyor ama ekran karanlık her hangi birşey göstermiyor. açılışta analog digital kontrolu da yapmıyor. sonradan kendiliğinden açılıyor anacak ben bu süreçte çıldırmanın ramağına geliyorum. bilgisayara reset falan atıyorum. monitorum 932 B Plus ve alalı yaklaşık 4 sene falan oldu. eğer ki buradan bir çözüm bulamazsam bende teknik servisi arayacağım. yardımcı olabileceklere teşekkürler.
  • Aynı sorunla bende karşılaştım. :( Yok mu bu sorunun bir çözümü?
  • bu soruna cevap bulan biri yok mu arkadaşlar
  • 1 sene sonra ayni durum bende de var. Baska monitorde sorun yok ama bu acilmiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Axen Monitör Kapanma Sorunu
    10 yıl önce açıldı
    Samsung Tv gölgelenme sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Benimde samsung monitörümüm filtre kondansatörleri patlamak üzereydi içine böcek girince açtığımda farkettim. Tam ucu ucuna yetecek değerlerde ve adi parça kullanıyor samsung malesef.. Filtre kondansatörü arızalandığında ise tam düz akım veremediğimde diğer parçaların ömrünü çok hızlı bir şekilde tüketiyor. Büyük ihtimal komple kart değişimi gerekecek..
  • bu sorunla bende karşılaştım samsung 931bw modeli lcd monitör... çözüm bulan yokmu çöpe mi gitti gül gibi ekran... 6 yıldır sanki dün almışım gibi kullanıyordum.. 2 ay kadar önce ekranda dalgalanmayla basladı ben ekran kartından zannederken, bide baktım monitörde mavi ışığı hızlı şekilde yanıp sönüyor ama hiç açılmıyor.. digital-analog yazısı bile gelmiyor. çözüm bulan varmı arkadaşlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: alarma

bu sorunla bende karşılaştım samsung 931bw modeli lcd monitör... çözüm bulan yokmu çöpe mi gitti gül gibi ekran... 6 yıldır sanki dün almışım gibi kullanıyordum.. 2 ay kadar önce ekranda dalgalanmayla basladı ben ekran kartından zannederken, bide baktım monitörde mavi ışığı hızlı şekilde yanıp sönüyor ama hiç açılmıyor.. digital-analog yazısı bile gelmiyor. çözüm bulan varmı arkadaşlar

hocam konuyu bahsettiğim zaman elektrikciye verdiğimde 50 lira bir masrafla bir parça değişmişti şuan hala kullanmaktayım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Decemst

quote:

bu sorunla bende karşılaştım samsung 931bw modeli lcd monitör... çözüm bulan yokmu çöpe mi gitti gül gibi ekran... 6 yıldır sanki dün almışım gibi kullanıyordum.. 2 ay kadar önce ekranda dalgalanmayla basladı ben ekran kartından zannederken, bide baktım monitörde mavi ışığı hızlı şekilde yanıp sönüyor ama hiç açılmıyor.. digital-analog yazısı bile gelmiyor. çözüm bulan varmı arkadaşlar

hocam konuyu bahsettiğim zaman elektrikciye verdiğimde 50 lira bir masrafla bir parça değişmişti şuan hala kullanmaktayım

Sağol teşekkür ederim. şu anda telefonla ulaştığım ustada 50 tl dedi. ama sorun besleme devresindeyse eğer başka durumlarda olabilirmiş? görmeden bişey yapamam dedi. bunların ömürleride 10 yıl dedi.. acaba 50 tl vermekmi yoksa yeni bir led tv almakmı onu düşüyorum. bir yandanda güzel ekranın çöpe -gitmesinede gönlüm razı değil.. ben genelde bu ekranı tv kartıyla kullanıyordum..ne yapsam acaba ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Decemst

quote:

Sağol teşekkür ederim. şu anda telefonla ulaştığım ustada 50 tl dedi. ama sorun besleme devresindeyse eğer başka durumlarda olabilirmiş? görmeden bişey yapamam dedi. bunların ömürleride 10 yıl dedi.. acaba 50 tl vermekmi yoksa yeni bir led tv almakmı onu düşüyorum. bir yandanda güzel ekranın çöpe -gitmesinede gönlüm razı değil.. ben genelde bu ekranı tv kartıyla kullanıyordum..ne yapsam acaba ?

hocam günümüzün şartları çok gelişti bence yeni birtaneyi almayı denemelisiniz fiyatlar rekabet arttıkça düşmeye başladı, bugün benim başıma gelse tekrar bu durum yenisini alırdım

• Benim 6 senelik Samsung 961Bf monitörüm'de 1 saatte açılıyor.Sinyal ışığı sürekli yanıp sönüyor.Bu Samsung monitörlerde bu problemi yaşayan çok kişi var sanırım.
  • arkadaşlar aynı sorun bendede vardı.ati ekran kartı kulananlar için catalyst control centera girin ve orda monitör özellikleri var.orada dvı sıklığını düşür gibi bir özellik var.onun tıkını kaldırın düzeliyor yeni çıkan kartlarda ve yeni sürücülerde monitör uyumssuzluk yapıyor galiba.konu başlığında belirtilen sorunun aynısını yaşıyordum bu dediğim uygulamayı yapıncaya kadar.1yılı aşkın bu sorunla kulanıyordum monitörü kurcalarken tesadüfen buldum ve şuanda bir sorunum yok.
  • catalyst control center sağdaki menüden dijital flat panellerim özellikler dijital flat panel dvı ayarları burada yüksek çözünürlükteki ekranlarda dvı sıklığını düşür bunun işaretini kaldırın.ben bu şekilde yaptım oldu şuan sorunsuz..
  • Ozgur576 O kullanıcısına yanıt
    dostum sorunumuz benzer ama farklı sanırım çünkü benim ki donanımsal bir sorundu bir parçası arızalanmıştı ve değiştirildi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.