Şimdi Ara

21:9 vs 16:9

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu aralar bir monitör almayı düşünüyorum.

21:9 ile 16:9 arasında kaldım.

21:9 olanlarında curve (eğimli) olan modellerin daha iyi görüş açısına sahip olacağını düşünüyorum. Bulunduğum konum itibari ile elektronik mağazalarında gezip görme imkanım yok. Bu nedenle size danışayım dedim.

Freesync, g-sync, displayport, 1 ms, 144hz, tn panel, ips panel falan filan kararsiz kaldim. Birinin bi ozelligi yok digerinin baska bir ozelligi yok. Cikamadim isin icinden.

Sizin seçiminiz ne olurdu? Neden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi igneli -- 4 Nisan 2016; 18:38:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: igneli

Bu aralar bir monitör almayı düşünüyorum.

21:9 ile 16:9 arasında kaldım.

21:9 olanlarında curve (eğimli) olan modellerin daha iyi görüş açısına sahip olacağını düşünüyorum. Bulunduğum konum itibari ile elektronik mağazalarında gezip görme imkanım yok. Bu nedenle size danışayım dedim.

Freesync, g-sync, displayport, 1 ms, 144hz, tn panel, ips panel falan filan kararsiz kaldim. Birinin bi ozelligi yok digerinin baska bir ozelligi yok. Cikamadim isin icinden.

Sizin seçiminiz ne olurdu? Neden?

ben de yeni monitör aldım bugün yarın elime ulaşacak. philips 247e6ldad-00 modeli. 1ms gecikme tn panel. 16:9 oranında 1920x1080p. neden bu monitörü aldım, ondan bahsedeyim. genellikle fps oyunlar oynuyorum ve akıcılık benim için önemli, bu monitörün mhl desteği var , note 2 telefonumu direkt bağlayabileceğim. tv min en boy oranı ile uyumlu. özellikle film dizi izlerken fullhd bana yetiyor. netten bir video veya klip izlrken çoğu 16:9 oranında. bir de 21:9 ekranlarda fullhd filmler çok kötü dutuyor yan taraflarda siyah band olunca. sanırım üstten kesmelere alıştık ama yandan olanlar bir tuhaf duruyor kanımca.

İşin aslı paran varsa güzel monitörü alıyorsun ama benim gibi bütçe kısıtlı ise sana en uygun olanı alman gerekiyor. benim için philips yeterli, eski monitörüm de philips idi ve çok sağlam çıktı güveniyorum.

Monitör gelince inceleme yapıcam. monitörler bölümünde...

• salsakingss S kullanıcısına yanıt
    Film dizi izlemem monitorden. Sadece oyun oynuyorum. Gebis acili tvlerin gorus acisindan dolayi arti olacagini dusunuyorum ama teknoloji ne durumda bilmiyorum. Bi lg nin fiyati uygun o tarz monitorlerde de digerleri yine afaki rakamlar istiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende bikaç ay önce lg 29um67 aldım 21-9 kesinlikle tavsiye ediyorum ıps panel 5 ms gayet yeterli ayrıca freesync destegide var filmlerde normalde 21-9 formatındalar zaten çakma filmleride oynattıgın programın görüntü ayarlarından tam ekran yapabilirsin ama genede illaki yanlardan siyah bant olayıyla karşılaşacaksın yeni oyunların hepsi destekliyor ama bazı eski oyunlarda yok.Bence gelecegide düşünürsek 21 9 daha mantıklı
  • SZR_CLN kullanıcısına yanıt
    21:9 curve bir monitör düşünüyorum ama istediğim gibi bir şey bulamadım.

Benq xr3501 düşündüm bir ara oda 1080 pixel olunca vazgeçtim.
  • igneli kullanıcısına yanıt
    Bütçe yeterliyse 34uc98 oda freesync destekli 3440x1440 kavisli ekran
    Edıt baktımda şu an satışı yok galiba uc97 var satışta ben olsam beklerim bu monitörü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SZR_CLN -- 7 Nisan 2016; 23:14:00 >
  • SZR_CLN kullanıcısına yanıt
    Mayıs Haziran gibi yeni modeller çıkacak sanırım. Onu beklemeye karar verdim zaten.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    11 Pro vs 12
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SZR_CLN

Bende bikaç ay önce lg 29um67 aldım 21-9 kesinlikle tavsiye ediyorum ıps panel 5 ms gayet yeterli ayrıca freesync destegide var filmlerde normalde 21-9 formatındalar zaten çakma filmleride oynattıgın programın görüntü ayarlarından tam ekran yapabilirsin ama genede illaki yanlardan siyah bant olayıyla karşılaşacaksın yeni oyunların hepsi destekliyor ama bazı eski oyunlarda yok.Bence gelecegide düşünürsek 21 9 daha mantıklı

Bende herkeze tavsiye ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.