Şimdi Ara

21 Yaş altı futbolcu kesfetmek (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
1.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: sir balık

quote:

Orijinalden alıntı: ExtrameBOY27

quote:

Orijinalden alıntı: sir balık

quote:

jose rodriguez aysal2ın değil Drusunun transfer..

İkinici nokta Brumaya 13, Tellese8.5 vererek onları ucuza keşfetmiş olmuyorsun.. Yetişmemeiş adamama kamyonla para dökmüş oluyorsun. Yetişince zaten sen durmaz. en baba satsan 15'e zor verirsin Türkiye liginden bir oyuncuyu..

Bruma 10m euro bonservis + 2m euro bonus
    Telles 6.150.000 euro bonservis + 150bin euro bonus

Verdiğin rakamlar hatalı.

Senin verdiğin rakamlar ile olsun.. Ucuza mı keşfetmiş oluyoruz? Yetişmemiş adamlara kamyonla para dökmüş olmuyor muyuz? Yine aynı durum geçerli değil mi? yetişince bende mi duracak? satabileceğin maksimum para yine 15 milyon euro. Galatasaray başka kulüplere oyuncu yetiştirme yeri mi?

Ucuza keşfedip parlatıp satmak kolay iş değil. Telles ve Bruma alındığı dönem ilk 11'i zorlayabilecek ve formayı kapabilecek oyunculardı. Nitekim Telles kaptı, Bruma'da epey süre alıyordu sakatlanana kadar. Hem aldığım gibi koyayım oynasın, hem parlatıp satabileyim, potansiyelli olsun dersen fatura kabarık olur, bu her yerde böyledir.

Ha scout ekibin ile Sinan gibi oyuncuları bulup bedavaya dahi getirebilirsin. U-21'de falan oynatırsın bir süre, orada ışık gösterirse kupa maçlarında şans verirsin. Sonunda kadroya girer, Avrupa'da da parlatıp satarsın. Minimum 3 senelik, sonuç verme ihtimali düşük işler ama bunlar. Bak Sinan minimum 5m eder şimdi ama Adili, Koray, Ontivero gibiler olmadı. Porto'da dahi böyledir bu, 10 bebeden biri patlama yapar.

Bir de şu Türkiye'de oyuncu yetişmez yeaa, maximum 15 yeaa tabusunu anlamıyorum. Beşiktaş Türkiye'de değil mi? Hiç hak etmeyen adamları 5-10-15 satıp geçiyorlar.

Ha sen ligde 5. olup Avrupa'ya gidemezsen, üstüne de en değerli oyuncunla kontrat yapmayı beceremezsen satamazsın tabi. Bruma 15 ediyor şimdi, biz bu sene taş gibi futbol oynayıp şampiyon olup Cl'de(en önemli vitrin bu) çeyrek yapsaydık 30'a, 40'a giderdi.

BJK ye akan bal bal..admaların çoğu satışları akıl ile izah edilemez..

• quote:

Orijinalden alıntı: GЅ

Başlığa katılırım ,içeriğe de. Ama verilen örnekler yanlış.

Tartışınız arkadaş doğru demiş, 21 yaş altı oyuncuyu bulacaksan Ribery gibi adamları bulacaksın. Bruma'ya 10 küsür milyon verdikten sonra ben ne anladım bu işten. Kaldı ki kaç kere 10M verebileceksin ?

ribery buldukta ne oldu bedava gitti kaçtı hadi onu geçtim arda yetişti ne oldu 12 ye gitti brumayı aldığın paraya verdin üstüne zarar ettin. tutacak mı tutmayacak mı diye düşünmektense kendini ispatlamış bonservisi elinde direk verim alabileceğimiz oyuncular ön planda olmadı genç alayım yetiştireyim milyon eurolara satayım bizde olmuyor ne yazık ki..
  • Arkadaş ajax 21 yaş ortalamasi ile final maçına cikti.girip cikan oyuncular icinde 20 yas ustu oyuncu yoktu.her milletten genc vardi sadece hollandali degil.ustelik bunu periyodik olarak yapiyor.

Ajax in tek basina avrupada aldigi galibiyetlerin sayisina senin 4 takimini toplasan ulasamazsin.ama yeri gelince g.saray ajaxtan buyuk kulüp deriz.

Yukaridaki arkadas cok guzel ornek vermiş senin eskilerinle anadolu takimlari sampiyon oluyor mu?

U17 ler yari final oynadi 7 tane g.sarayli oyuncu var.bunlarla hemen cuzzi paralarla 5 yillik prof.sozlesme imzala fizigi oyun akli yetenegi yerinde olanlara 5/10 dakika sure ver ne olacak? Sabri,hakan balta,de jong son 10 dk oyuna girecegine bunlar girsin.

olmadi belcikaya isvicreye hollandaya ucretsiz kiraya ver.

hirvat sirp bosnali cok yetenekli gencler var.tudoru kullan,hagiyi kullan taffareli kullan,al getir ilk 11 garantisi ile kiraya gönder.

Butun buyuk takimlar bunu yapiyor.tudor soyledi chelsea bu yil 15 futbolcusunu kiraya verecek.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Türkiye'ye 21 yaş altı oyuncu getirmek gibi bir hata yapmayacaksın.Sebeplerini tek tek yazamayacağım, çoğunu biliyorsunuz.

En mantıklı olanı 24-27 yaş arası oyuncu grubu olmakla birlikte 21-27 de olabilir.Bu oyuncuları​n parlamasındaki en az etki eğitimdir.

Temel futbol bilgileri olup üzerine koyabilecek oyuncuları transfer etmemiz lazım.

Önce bu aşama tamamlansın sonra 21 yaş altı oyuncu bakarız bunu gerçekleştirmeden önce de adam akıllı teknik ekip kurmak lazım.

Hatta kadronun iyi olduğu bir dönemde transfer bütçesini kullanmayıp,scout ve antrenör transferi yapmalıyız.

Bu anlattıklarımı yapacak başkan da Türkiye'de yok.

• RoLaN R kullanıcısına yanıt
    Iyi de Ajax o gencleri 15-16 yasindayken getirmis. Kim bilir kac tane getirdi de arasindan bunlar cikti. Buna transfer politikasi degil, "altyapi faaliyeti" denir.

Ha sen diyorsan ki Avrupali cocuklari da Türkiye'ye getirelim. O is öyle kolay degil. Belki Galatasaray'in tanindigi ülkelerde altyapi okulu acabiliriz. Ki zaten Almanya'da bu yapiliyordu bir ara. Sonu ne oldu bilmiyorum.
  • Turkiyede aldigin oyuncudan zarar etmezsen basaridir .. bence kriterleri ona gore belirleyin.. maalesef aci gercek bu

• O iş Türkiyede o kadar kolay değil işte. FM oynamıyorsunuz.

-Galatasaray 2 sene şampiyon olamayınca, bir daha futbol izlemicem diyen bir taraftar kitlesi var. Bir düşünün bakalım gençleri geliştiricez, sıfırdan bir sayfa açıcaz deyip, 2-3 sene şampiyon olmamayı hatta belki avrupaya gidememeyi göze alabilir miyiz?

-Hadi bütün takımı sıfırlamayalım, bazı abiler kalsın dediğinizde, yine ne yazık ki o takımın abileri kavramı ortaya çıkıyor. Ne yazık ki ülkemizde her takımda olan bir şey bu. Bazı oyuncular özellikle çok da sözünü geçiremeyen bir teknik ekip var ise kadroydu, teknikdi, taktik di çok karışıyor.

-hadi hepsini geçtim, bu oyuncuları yetiştirmek sağlam bir alt yapı gerektirir. alt yapıya 1 milyon ayırmak ile olmaz o işler. Kalkıp ciddi bir tesisleşme ve ona göre ciddi hocalar getirmeniz lazım.
  • quote:

Türkiye ligi genç oyuncu keşfedip satma yeri değildir.. Özellikle de 13 milyon verdiğin adamı isterse o messi ve ronaldo olsun 15-20 arası bir fiyatın üstüne satamazssın. Artı Galatasaray, fenerbahçe ve hatta bjk nin de işi değildir oyuncu yetiştirmek.. bunlar şampiyonluğa oynayan takımlardır bunların işi başarılı olmaktır. Biz geçen sene sadece bonservise 20 milyon ücret ödedik, en öldük bittik dediğimiz dönemde.. oyunculara verilen uçuk paralardan bahsetmiyorum bile.. peki bjk ne yaptı 10 tane futbolcuyu 13 'e aldı. İşte transfer budur. Takımına düşünerek ve adam akıllı ve ihtiyacın olduğu mevkiye oyuncuyu bilerek alırsan ve elinde alırkende oynatırkende bunu değerlendirecek bir ekip varsa zarar etmezsin.. Boş yere adam keşfetme derdiyle de uğraşmazsın.

Büyük takımların işin yetiştirmek ve özellikle de yetiştirip satmak değildir.. Yetişmiş hazır oyuncu ile oynayıp başarılı olmaktır büyüklerin işi..

Porto Portekiz liginde şampiyonluğa oynuyor.

Daha çok yaptığı şey parlatıp satmak değil mi?

Son dönemlerde avrupayı çok takip edemedim. Hatta adamlar ffp yedi diyolar. Değiştiyse bilmiyorum.

• 21 Yaş altı iyi futbolcuyu keşfetmeyi kolay sanıyorsun sen galiba ?
    1- Bunun için gerçek anlamda futboldan anlayan insanların senin bünyende bulunması lazım ! (Bu insanlar magazinsel değil , isimsiz kahramanlardır)
    2- Bu insanların maaş anlamında tatmin edilmesi lazım yani ay sonu nasıl geçecek diye düşünmemesi lazım ! Hangi bölgede araştırma yapıyorlarsa sınırsız konaklama , araç gereçler vs. sınırsız olmalıdır !
    3- Bruma- telles - jose rodrigez bunları Galatasaray bulmadı tüm dünya biliyordu bunları zaten niye almadılar dersen almaz çünki kimse babasının parası saçmıyor etrafa :) VERMEZLER milyon Euroları bu adamlara !
  • urugakhina U kullanıcısına yanıt
    Hacı sırf anti tezin den , temiz örnek vereyim sana Monaco bu sene kimlerle ne yapmış :) mbappe nin transfer dedikodularına bakabilirsin ! Gençler ile oynamak şampiyonlar ligi veya Avrupa kupalarından 2 sene uzak kalacağın anlamına gelmez !

Türkiyede taraftarın maçlara gitmemesi kötü futbol , nasıl desem türkiyede ki hiç bir futbolcuya avrupada türkiyedeki aldığı parayı vermez :) Yetmedi ise sayayım daha bilet çok pahalı 1404 tl asgari ücretli bu insanlar maça mı gitsin ailesini mi geçindirsin ? Bilet fiyatını asgari ücret den hesaplasın 10 tl olsun bak bakayım boş yer kalıyormu stadyumlarda büyük şehirler için söylüyorum ! Boş konuşuyorsun kardeşim kusura bakma ! Aç yatıyor , aç kalkıyor bu ülkede insanlar Bu ülkede özel sektör de çalışan insanların cumartesi - pazarı yok ! LONDRADA yaşamıyorsun , Stockholm de yaşamıyorsun , Münih de hiç değilsin !

Binlerce genç sporakademisi okuyor üniversite bitiyor işsiz olarak ortaya çıkıyolar Bir kulüp demiyor gelin kardeşim altyapıyı üniversiteli gençler yönetsin! Tam tersine okumamış genç yaşta futbol sayesinde istanbula gelmiş , parayı görünce şımarmış , gece hayatının babasına düşmüş vs vs sonra emekli olmuş bu adama emanet ediliyor bu ülkede futbolun altyapısı sonra bu insanların iyi futbolcu yetiştirmesini bekliyoruz :)

Sana son olarak FM oynamıyorsunuz diyosun ya inan sen bu kafayla FM bile oynıyamazsın çünki bana göre sende o yetenek yok ! anlattıklarından dolayı !

10000 tl sine iddaaya giriyorum Football manager 2017 al aç kafana göre takım seç küme düşürmesen bile kovulcagından eminim :) Bu ülkede FM cilere bıraksalardı futbolu şuanda 10 tane şampiyonlar ligi bu ülkeye gelmişdi !

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertcanoa

Hacı sırf anti tezin den , temiz örnek vereyim sana Monaco bu sene kimlerle ne yapmış :) mbappe nin transfer dedikodularına bakabilirsin ! Gençler ile oynamak şampiyonlar ligi veya Avrupa kupalarından 2 sene uzak kalacağın anlamına gelmez !

Türkiyede taraftarın maçlara gitmemesi kötü futbol , nasıl desem türkiyede ki hiç bir futbolcuya avrupada türkiyedeki aldığı parayı vermez :) Yetmedi ise sayayım daha bilet çok pahalı 1404 tl asgari ücretli bu insanlar maça mı gitsin ailesini mi geçindirsin ? Bilet fiyatını asgari ücret den hesaplasın 10 tl olsun bak bakayım boş yer kalıyormu stadyumlarda büyük şehirler için söylüyorum ! Boş konuşuyorsun kardeşim kusura bakma ! Aç yatıyor , aç kalkıyor bu ülkede insanlar Bu ülkede özel sektör de çalışan insanların cumartesi - pazarı yok ! LONDRADA yaşamıyorsun , Stockholm de yaşamıyorsun , Münih de hiç değilsin !

Binlerce genç sporakademisi okuyor üniversite bitiyor işsiz olarak ortaya çıkıyolar Bir kulüp demiyor gelin kardeşim altyapıyı üniversiteli gençler yönetsin! Tam tersine okumamış genç yaşta futbol sayesinde istanbula gelmiş , parayı görünce şımarmış , gece hayatının babasına düşmüş vs vs sonra emekli olmuş bu adama emanet ediliyor bu ülkede futbolun altyapısı sonra bu insanların iyi futbolcu yetiştirmesini bekliyoruz :)

Sana son olarak FM oynamıyorsunuz diyosun ya inan sen bu kafayla FM bile oynıyamazsın çünki bana göre sende o yetenek yok ! anlattıklarından dolayı !

10000 tl sine iddaaya giriyorum Football manager 2017 al aç kafana göre takım seç küme düşürmesen bile kovulcagından eminim :) Bu ülkede FM cilere bıraksalardı futbolu şuanda 10 tane şampiyonlar ligi bu ülkeye gelmişdi !

İddianı şaka olarak alıyorum dostum.2003 Yılından, o zamanlar oyunun adı cm ikenden beri oynarım belki de her sene. FM 2017 oynadım hiç bir takımı küme düşürmedim, kovulmadım da ama saol yine de para için. Sen benim yerime değerlendir paranı belki uygun bir zamanda çayını falan içeriz , Şöyle düşün hayat fm deki gibi olsa todorovlar modorovlar şimdi dünyanın efsanelerindendi. Ama işin içine başka şeyler de giriyor. O yüzden hayat fm deki gibi kolay değil.

Haklısın gençlerle oynamak kötü oyun olacağı anlamına gelmez. Ben de zaten kötü oyunu göze alabilir misiniz dedim. 2-3 sene kötü oynamayı, takımın şampiyon olamamasını göze almanız gerekir böyle bir yapılanma için. Her şeyden önce bizim taraftarımız bir tuhaf artık. Zamanında bu takım 14 sene şampiyon olamadığında hala destekleyeni vardı. Sen söyle şimdi öyle bir şey olsa bu 2000 sonrası nesil neler söyler.

Emin ol her kes kendi bütçesine göre harcar zaten. Bizim sorunumuz takımda para olmaması değil. Sorun o parayı düzgün kullanmamak. Belki bilerek veya bilmeyerek para hatalı kullanılıyor.

Üniversiteli çocukları getirelim takımı emanet edelim diyemiyorsunuz. Yine genç oyuncu çalıştırma meselesi gibi, sen o ekibi getirsen bile taraftar da yönetim de arkanda durmazsa bir şey yapamazsın. Her gün medya aleyhine şeyler söyler, her gün taraftarlar orda burda sana söver, yönetimdeki insanlar illa bir nedenden dolayı eleştirir... sonra bir bakmışsın sen iyi niyetli olarak gençlere yöneleyim derken, Ahmet amcanın oğluna mevki bakıyorsun.

En basitinden takımların alt yapılarını biraz dolaş. Az çok futbolla ilgilenmiş herkes bilir. Benden daha fazla biliyorsan sen de biliyorsundur eminim. Deli torpil döner oralarda. Öyle romantik filmlerdeki gibi olmuyor.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.