Şimdi Ara

21 YAŞINDA SAÇ DÖKÜLMESİ (seboreik dermatit) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
5.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Baba tarında saçların cılız olması sebebi ile saç dökülmemi hiçbir zaman seboroik dermatite bağlamadım zaten kafada da saç kalmadı.

Ağız ve çene çevresinde ciddi problem yaşıyorum. Çeşit çeşit krem kullandım ama sıradan bir nemlendiriciden farkı yok hiçbirinin.

Şu bahsettiğiniz head&shoulders'ı deneyeceğim. Bakalım nasılmış.

Yediğim bir şey fena azdırıyor ama çözebilmiş değilim.

• quote:

Orijinalden alıntı: TirnakciCemil

Uzun süre konazol kullandım ben de ama asla tam geçirmiyordu, her gün veya her hafta kullanmayı denedim, ama etkili sonuç alamadım. Nasıl uyguluyordunuz saçınıza ? Ben genelde duşta saçıma konazolle masaj yapıp 5 dk bekliyordum, sonra tırnaklarımla en cok kabuklanan yerleri hafif kazıyarak duruluyordum. Daha sonea bu işlemi 1 yıl kadar sabunla yaptım, son 1 aydır da hiç bir şey yokmuş gibi sadece şampuan kullanıyorum ve sonuçlar neredeyse aynı.

Alıntıları Göster

Bende direk geçiriyor hocam. Duşta saçımı şampuanla yıkadıktan sonra konazol kullanıp iyice yedirdikten sonra 2-3dk bekletip yıkıyorum, direk geçiyor. Mesela en son dün kullandım ve bugün hiç kaşınan veya kızarık olan yer yok.

Bir de bir ara doktor ketoral mı ne vermişti; o hiçbir işe yaramadı bende 2 ay denedikten sonra yeniden konazol'a geçtim.

Aslında en iyisi kuzey ülkelerinden birine taşınmak da işte hayat... Erasmus yaptığım dönem 5 ay boyunca hiç egzemam çıkmadı, hiç şampuan veya ilaç da kullanmadım (Letonya)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 11 Eylül 2020; 10:2:48 >

• Hocam o pullanan yerleri de kazımayın bu arada. Zaten kendiliğinden geçecektir onlar. Kazıyarak daha fazla tahriş ediyorsunuz o bölgeyi.

• Yıllardır aynı sorunla yaşıyorum.Kaşımak kesinlikle döküyor çünkü saç derisine zarar veriyoruz kaşıyarak.Uzun süre kaşımı kaşıdığımda bile seyreldiğini farkedebiliyorum.Benim de bu illet yüzünden saçın ön tarafları ve arkaya yakın orta tarafı aşırı açıldı.Sırf gözüme batmasın diye saçlarımı uzattım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • seboreye çay ağacı yağı çok iyi geliyor.

• Hocam ismini cismini hatırlamıyorum. bıyıklı kıllı bir herifti. 5 sene önce olan bir olay. Taksim eğitim araştırma hastanesinde çalışıyordu.

WB Burak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi josh_howard -- 11 Eylül 2020; 14:43:8 >
  • DenzeL_28 kullanıcısına yanıt

Hocam ne kadar sürede gözle görülür değişim gösterir ? Ayrıca zaten az saçım kaldı onlara da zarar vermek istemiyorum dökülme yapmayacağından eminseniz, bunu denemeye baslayacagım

• quote:

Orijinalden alıntı: josh_howard

bu hastalıktan yıllarca muzdariptim. sonra doktorun birisi bir gün çıkıp bana yemek listesi yaptı, avicap a vitamini ve enterogermina probiyotik yazdı ve bununla birlikte uzmanından sülük tedavisi tavsiye etti. dediklerini 3 ay boyunca yaptım ve faydasını gördüm. saç dökülmesi durdu. yaralar ve pullanmalar gitti. yüzümdeki sivilceler de tamamen yok oldu. şimdi ise hc doping care ile yves şampuan kullanıyorum ve dökülen saçların yerine yavaş yavaş yenilerinin çıktığını da görüyorum.

Hocam yemek listesini paylaşabilir misiniz ? Siz yazınca farkettim, dökülmemin en çok arttığı son 6 7 ayda ben diyet yaptım ve yaklaşık 3 ay yağ un şeker tuz vb. Neredeyse hiç tüketmedim(bu sürede dermatitte hiç bir fark yoktu eskisi gibiydi) diyebilirim. 3 aydan sonea diyeti bıraktım ve her şeyden yiyip biraz sağlıksız beslenmeye başladım bunun etkisi olmuş mudur dökülmede merak ediyorum.

• Bende saçımda ve sakalım da egzama var. Sedolin ve Selyum şampuanları değişimli olarak kullanıyorum. Ayrıca 10mg ve 20mg roaccutane tedavisine başlattı doktor. Şu an iyi gidiyor azalmalar oldu. Saçların illa dökülür tamamen engelleyemezsin süper zengin ünlü değilsen. Benimde fazla dökülüyordu azalmaya başladı biraz. Devlet hastanesine gittiysen iyi ilgilenmemiştir cildiye. Tavsiyem iyi bir özel hastaneye git doktora şimdiye kadarki her şeyi anlat ona göre tedaviye başla, başka türlü geçmez.

• quote:

Orijinalden alıntı: TirnakciCemil

Hocam yemek listesini paylaşabilir misiniz ? Siz yazınca farkettim, dökülmemin en çok arttığı son 6 7 ayda ben diyet yaptım ve yaklaşık 3 ay yağ un şeker tuz vb. Neredeyse hiç tüketmedim(bu sürede dermatitte hiç bir fark yoktu eskisi gibiydi) diyebilirim. 3 aydan sonea diyeti bıraktım ve her şeyden yiyip biraz sağlıksız beslenmeye başladım bunun etkisi olmuş mudur dökülmede merak ediyorum.

Alıntıları Göster

-Asitli, şekerli ve kafeinli içecekler (nescafe, kola, gazoz, ice tea, vb.)

-Fast food gıda ve konserve ürünler

-Cips, patlamış mısır, pirinç patlağı, kızarmış patates

-Yumurta, buğday içerikli ürünler(kurabiye, kek, makarna, irmik helvası, kraker, nişasta)

-Turşu, turşu suyu, şalgam, sarımsak

-Ev yapımı yoğurt, tereyağı türleri hariç tüm süt ürünleri (peynir, kaşar, labne, çökelek, yağlı yağsız süt vb.)

-Amerikan ya da rus salatası gibi hazır salatalar, mayonez, ketçap

-margarin, ayçiçek yağı (zeytinyağı ve tereyağı kullanıyorum)

-İşlenmiş çerez, (acı soslu fıstık, leblebi, fıstık vb.)

-Jelibon, draje şeker.

-çilek, dondurma,

Benim en çok tükettiğim ürünleri gözden geçirip, tüketmemem gereken gıdalar olarak böyle bir liste oluşturmuştuk beraber. Ancak bunlar benim yeme alışkanlığım ile ilgiliydi. Bağışıklık sisteminizi güçlendiren gıdalara yönelin. Probiyotiği bağırsak floramın düzelmesi için, (benim yüzümde de dermatit vardı) a vitaminini de karaciğerimde yağlanma olduğundan yazmıştı. Sülük tedavisi ise altın vuruş oluyor. İnanmıyordum böyle şeylere ama gerçekten acayip faydalı. Vücudunuzda enerjinizi tüketen, sizi hantallaştırıp miskinleştiren ne varsa sanki onları o böcekler alıyor yaw. Dinç hissediyorsunuz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.