Şimdi Ara

21 YAŞINDA SAÇ DÖKÜLMESİ (seboreik dermatit)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
5.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba 21 yaşındayım. Baba tarafım komple kel olduğu için kel olacağımı biliyordum. Ancak hepsi 30undan sonra saçlarının döküldüğünü söylüyordu bu nedenle içim rahattı. Son 1 yılda saçımın ortasında dökülmeler yavaş yavaş başladı bu pek sorun değildi benim için. Ancak son 6-7 ayda saçlarımın ön kısmında inanılmaz bir dökülme oldu. Ben bu dökülmeleri yastıgımda veya duştayken falan farketmedim ancak şu anda aynadan bakıyorum çok az saç var o kısımda. Ve ben yıllardır seboreik dermatit hastasıyım, doktorun verdiği ilaçlar çare olmayınca bununla yaşamayı öğrendim, her gün ve ya 2 günde bir duş alarak en az seviyeye indiriyordum dökülen pulları ancak yine de saçımı ara ara kaşımama sebep oluyordu. Sorum şu, seboreik dermatittin dökülmeye etkisi var mıdır ? Varsa nasıl önleyebilirim bilgisi olan yazarsa sevinirim. Yarın sabah da doktora gideceğim ancak yine aynı etkisiz ilaçları vereceğini düşünüyorum.

• ss atar mısın benimki soldan açılmaya başladı

• seboreik benimkini çok döktü ss atar mısın bakalım

• Geçmiş olsun hocam doktora gitmenizi tavsiye ederim yada b,e bebanten ampul birleştirip saçınıza sürün bi deneyin bi kaç hafta bu arada,Vichy dercos denen şampuan seborik dermatite iyi geliyo bi elliden bakın şampuana herkes iyi geliyo demiş ama biraz saç dökebiliyor benim döküyordu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hani ilacı kullanıyorsun hocam? Ben yaklaşık 7-8 yıldır bu hastalıktan şikayetçiyim ve kafamda çıkıp duruyor. Ben konazol şampuan kullanarak sıkıntısız yaşıyorum.

Mevsimsel dönemlerde 4-5 günde bir. Normal zamanlarda haftada 1 kullanmak yetiyor.

• Seboreik dermatit saç dökülmesi yapıyor mu, net bilgisi olan var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: The Management

Hani ilacı kullanıyorsun hocam? Ben yaklaşık 7-8 yıldır bu hastalıktan şikayetçiyim ve kafamda çıkıp duruyor. Ben konazol şampuan kullanarak sıkıntısız yaşıyorum.

Mevsimsel dönemlerde 4-5 günde bir. Normal zamanlarda haftada 1 kullanmak yetiyor.

Uzun süre konazol kullandım ben de ama asla tam geçirmiyordu, her gün veya her hafta kullanmayı denedim, ama etkili sonuç alamadım. Nasıl uyguluyordunuz saçınıza ? Ben genelde duşta saçıma konazolle masaj yapıp 5 dk bekliyordum, sonra tırnaklarımla en cok kabuklanan yerleri hafif kazıyarak duruluyordum. Daha sonea bu işlemi 1 yıl kadar sabunla yaptım, son 1 aydır da hiç bir şey yokmuş gibi sadece şampuan kullanıyorum ve sonuçlar neredeyse aynı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kızlarda saç dökülmesi
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Fotoğraf çektim de çok belli olmuyor. Şöyle söyleyeyim, saçlarımın üstü 5-6 cm uzunluğunda. 6 ay önce aynı uzunluktayken fön çektiğimde bunlar fırça gibi dümdüz oluyorlardı. Şu anda seyrek olduğu için dağılıyorlar sanki havluyla kurutmuşum gibi.

• Benim seboreik yüzünden çoğu yer açıldı mutlaka bı doktora görün

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Seborik dermatiti olan arkadaşlar Vichy dercosu öneririm ama bazı insanlarda saç dökülmesi yapabiliyor.

• Hocam bende de yıllardır bu sorun var, denemediğim şampuan Vichy vb ilaç krem kalmadı. Şuan lacinia nın ardıç ve kükürt şampuanı kullanıyorum sls sles paraben vb içermiyor. Kullandığım en doğal şampuanlardan biri saç derisine kepek pullanma sivilcelenme dökülmeye çok iyi geliyor tavsiye ederim. Başka şampuana bakma market vb. düzenli kullan saçta beklet 2-3 dk durula çok iyi gelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DenzeL_28 -- 11 Eylül 2020; 8:21:12 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Tabi ki de hocam herkesin cilt tipi farkı genel olarak Vichy dercos herkese iyi gelince bende önerdim.

• DenzeL_28 kullanıcısına yanıt

Hocam,

Vichy bende dökülme yapıyor ama doktorlar günde 80 saç teli normal diyor. Yani bende de dökülüyor bir şey diyemiyorum.

Önerdiğiniz şampuan kepek pullanmayı önlüyorsa iyi peki kaşıntıyı da engelliyor mu?

• bu hastalıktan yıllarca muzdariptim. sonra doktorun birisi bir gün çıkıp bana yemek listesi yaptı, avicap a vitamini ve enterogermina probiyotik yazdı ve bununla birlikte uzmanından sülük tedavisi tavsiye etti. dediklerini 3 ay boyunca yaptım ve faydasını gördüm. saç dökülmesi durdu. yaralar ve pullanmalar gitti. yüzümdeki sivilceler de tamamen yok oldu. şimdi ise hc doping care ile yves şampuan kullanıyorum ve dökülen saçların yerine yavaş yavaş yenilerinin çıktığını da görüyorum.

• Bende de ciddi miktarda pullanma var. Ne yaptıysam geçmedi, bir sürü şampuan kullandım ama tek sonuç aldığım bu oldu. head & shoulders clinical strength, direk seboraik dermatit için tasarlanmış.

• Hocam senelerdir aynı hastalığı çekiyorum, çok doktora gittim ve neredeyse kullandığım ilaçların hiçbir etkisi olmadı. Fakat bu süreçte hiç saç dökülmesi problemi yapaşamadım. En sonunda Head & Shoulders Clinical Strength aldım ve şu anda memnunum, düzenli yıkamayla pullanma sorununu yok etti diyebilirim. Daha önce adını unuttuğum pembemsi bir şampuan, Vichy ve adını hatırlayamadığım bir ton şampuan ve ilaç kullandım fakat işe yaramadı. Tabii bu cilt tipinize vs bir çok etkene bağlı olabilir, doktora gitmeniz faydalı olacaktır.

• Bana da konazol önermişti doktor ama bir işe yaramadı. Denemeler sonucu Prozinc yeşil şampuandan sonuç aldım. İlginçtir, diğer versiyonları aynı etkiyi yapmadı hatta kahverengisi daha kötü hale getirmişti.

• josh_howard kullanıcısına yanıt

Acaba hangi doktor hangi hastanede çalışıyor ?

• Vichy dercos tam 6 sene cektigim kasinma kabuklanma yaglanma kepek sorununu 2 haftada cozdu 3 aydir kullaniyorum 10 gun yikanma kasinmaz o derece iyi kafamda suan 0 kepek var yillarca bosuna cekmisim hele o doktorun verdigi ilaçlar hicbir halta yaramadi. Sacda dokulmeyi arttirabilir ama dikkat etmek lazim

• SarıSarman kullanıcısına yanıt

Ben ilk zamandan beri kullanıyorum. Pullanma kabuklanmayı en aza indiriyor ama dökülmeyi arttırıyor gibi hocam. Ne yapacağımı bilemedim. 

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.