Şimdi Ara

210 Binde Benzinli Golf 5 Alynyrmy ? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
2.879
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: outlook1

neyse iyi geceler yatıyorum ben malum yarın iş güç

İyi geceler, ben de sabah 7'ye kadar nöbetteyim. Sonra eve gider yatarım
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    güvenlik görevlisimisiniz
  • Aynı aracın düz vitesi var bende. (Rengine, jantlarına kadar aynı). 120bin km'deyim henüz. Motorda en ufak bir sıkıntı yaşamadım. Bu araçların en büyük sıkıntısı iç malzeme kolay soyuluyor (Radyo, vites ve cam düğmeleri özellikle). Ayrıca aracı ilk çalıştırdığında traktör sesi gibi bir ses gelirse korkmayın. Bu araçta triger kayışı yok, triger zinciri var. Bu ses de zincirin yerine tam oturana kadar çıkardığı bir ses. Bir arkadaşımla aynı zamanlarda almıştık. Sıfır km'den beri gelir o ses ikimizde de.
  • 2005 model, 1.6 FSİ , 40.000'de olan Golf'ü 24.000 TL'ye aldım.
  • YuSuFBuLDu kullanıcısına yanıt
    Kazasız boyasız ve comfortline ise bedava resmen.
  • 200k km az değil. Özellikle ülkemiz koşulları için. Ne açıdan? Şimdi bu 3-4 yıllık d sınıfı ayarında bir makam aracı olsa sorun olmazdı, firma tarafından düzenli bakımı yapılır çünkü. Ama golf 5 gibi normal ekonomik bir araçta 200k km'nin geçmişi önemli. Ne koşullarda yapıldı, bakımı ne kadar düzenli ve özenli yapıldı? Amortisörler, diskler, şanzıman ne durumda? Motorun yağı düzenli değişti mi, 200k'ya gelmiş zincirin durumu ne, değişmesi gerekecek mi? Baskı balata ne durumda? Ön takımlar nasıl? Herhangi bir sızdırma var mı?

Eğer yakın zamanda aracın ağır bakımı yapılmamışsa, ön takımlar, zincir, baskı balata, amortisörler, diskler, yağ, filtre, belki şanzıman revizesi gibi yoğun bir bakım gerektirebilir o km'deki bir araç. Bunlar yapılınca da keyifle sürülür ama 19'u çok hallice geçmiş olacak fiyat.

Onun yerine bütçeyi arttırıp bakımlı daha düşük km golf 5 almak, ya da bütçe artmıyorsa golf 4 kasa tercih edip daha düşük km bulmak bence daha mantıklı olur. Fsi sorunlu diyenleri ciddiye almaya gerek yok. Motor açısından sıkıntı olmaz, ancak dediğim gibi her araç gibi bunda da bu km'ye kadar ne kadar özenli bakıldığı yani servis geçmişi çok önemli. Eğer düzgün servis bakımı varsa, yakın zamanda yukarıda yazdığım tüm ağır bakımları yapılmışsa o zaman 19liraya bedava araç.

• quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

marka olarak bişey demeyim ama km olarak dikkat et normal bi araç yılda 10--20 bin km arası yol yapar sonrası ticari kullanılmış derim ya şirket altında ya kiralamada.. araç 8 yaşında km yaşına göre çok fazla geldi kendi hesabımca.. ayrıca ben yerinde olsam dizel bi arca bakarım sonra üzülme.. lpg de olmuş 3.2 tl
    gerekirse b sınıfı bak karar sizin..

210000 km / (2014-2005)9 yıl =23000 km hocam..Mesajınız mantıksız farkında mısınız hocam?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onder46 -- 9 Ocak 2014; 11:44:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: outlook1

hocam iyi bir ustaya gidip göstereceksin aracı bakacak ne var ne yok veya son bakımda kaç km falan 20 bin az para değil heleki 210 bin kmde araç bu kmlerde sorun çıkarmaya başlar

Orası öyle. 200k az bir km değil fakat sağlam bir ustaya gösterip alınabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onder46

quote:

marka olarak bişey demeyim ama km olarak dikkat et normal bi araç yılda 10--20 bin km arası yol yapar sonrası ticari kullanılmış derim ya şirket altında ya kiralamada.. araç 8 yaşında km yaşına göre çok fazla geldi kendi hesabımca.. ayrıca ben yerinde olsam dizel bi arca bakarım sonra üzülme.. lpg de olmuş 3.2 tl

210000 km / (2014-2005)9 yıl =23000 km hocam..Mesajınız mantıksız farkında mısınız hocam?

gayet mantıklı hocam size göre mantıksız olabilir ancak bi çok kullanıcı ile hemfikiriz ayrıca sizin hesaplamanız mantıksız

2014 yılına daha gireli 9 gün olmuş siz koca bir yılı katmışsınız ee geri kalan 355 günde bu araç hiç yol yapmayacakmı..

hesaplayalım 2005-2013 = 8 yıl eder.. max 20 bin km yapsa 20.8=160 bn km yapar.. ki yılda normal bi kullanıcı 10-15 yapar buda aracın 80-120bn km olması demek..

size mantıksız gelmiş ise siz size göre mentıklısını hesaplar araç alırken ona göre alırsınız..

• ARAÇ 2004 TEMMUZ ÇIKIŞLI Bİ ARAÇ RADYO TUŞLARI VS. SOYULMUS ÖNÜMÜZDEKİ AYIN BAŞI EKSPERTİZ YAPTIRACAGIM BUDA 9.5 YIL YAPAR
  • öcüü.. Ö kullanıcısına yanıt
    Hocam matematiği keşfetmeyelim şimdi burada rica ederim. :)

2005-6-7-8-9-10-11-12-13-->9 yıl

Ayrıca bu araç 2004 yılında da trafiğe çıkıp 2005 model olabilir.Yani hesabıma iyi odaklanmanız lazım.

• OzgurFiliz O kullanıcısına yanıt
    Radyo tuşları ve kapı çekme kolları o dönem vw grubunda kronik sorun zaten. 8 seneliği geçipte radyo tuşunda soyulma olmayan, kapı kolunca çizik olmayan araba bulamazsınız. Bulursanız da yakın zamanda yenilemiştir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: onder46

quote:

gayet mantıklı hocam size göre mantıksız olabilir ancak bi çok kullanıcı ile hemfikiriz ayrıca sizin hesaplamanız mantıksız

2014 yılına daha gireli 9 gün olmuş siz koca bir yılı katmışsınız ee geri kalan 355 günde bu araç hiç yol yapmayacakmı..

hesaplayalım 2005-2013 = 8 yıl eder.. max 20 bin km yapsa 20.8=160 bn km yapar.. ki yılda normal bi kullanıcı 10-15 yapar buda aracın 80-120bn km olması demek..

size mantıksız gelmiş ise siz size göre mentıklısını hesaplar araç alırken ona göre alırsınız..

matematik baya zayıf galiba 2005 model olan araç 9 yasında olur hatta araç 2004 temmuz çıkıslıya 9,5 yıl yapar yani araç yılda 22,000 km yapmıs ki çok normal bu da ticari kullanılmıs araçlar bu km'yi 3-4 senede yapıyor zaten

• valla şahsen 210bin kmdeki bir aracı ben almam
  • o fiyatta golf 5 bulsam alırdım sanırım
  • biz atalım bizim arabayı bari çöpe
  • abi araba motoruna baktir iyiyse kacirma al gilf iyi arabadir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CeLLaT_1905 kullanıcısına yanıt
    anladığım ya bu aracı siz satıyorsunuz yada elinizde satmaya çalıştığınız bu km de araç yada araçlar var.... ayrıca bu tarz kaba yakışıksız cümlelerle yorum yazıp alıntı yapacaksan matematikten önce nezaket kibarlık ve insanlıktan bahsedelim...

kimin matematiği zayıf ortada ne mezunusun sen anlamadım ki gel açıkça hesaplayalım..

araç 2005 model ya hani alınca 1 yıl kullanılmış olmuyor ya galerici mantığıyla değil zayıf matematik mantığınla hesaplayalım...
    2006 yılında da araç 1 yaşında oluyor ( anlayın diye açıklıyorum yani araç 1 yıl kullanılmış 1yıl km yapmış oluyor)
    2007 yılında 2yaşında 2 yıldır kullanılmış oluyor..
    2008 de 3 yaşında
    2009 da 4 yaşında
    2010 da 5
    2011 de 6
    2012 de 7
    2013 de 8 yaşında ve araç 8 yıldır kullanılıyormuş demektir... sanırım matematiği yeni keşfettik....
    2014 yılı geleli daha 10 gün olmuş bu yıl sonunda 9 yıldır kullanılıyor olacak daha...

ya usluba dikkat et saygı sevgiyi koru yada illa yorum yapacağım diye zorlama kendini...

son olarak sizlere hayırlı satışlar aracınız temizse umarım bi alıcı bulursunuz...

• quote:

anladığım ya bu aracı siz satıyorsunuz yada elinizde satmaya çalıştığınız bu km de araç yada araçlar var.... ayrıca bu tarz kaba yakışıksız cümlelerle yorum yazıp alıntı yapacaksan matematikten önce nezaket kibarlık ve insanlıktan bahsedelim...

kimin matematiği zayıf ortada ne mezunusun sen anlamadım ki gel açıkça hesaplayalım..

araç 2005 model ya hani alınca 1 yıl kullanılmış olmuyor ya galerici mantığıyla değil zayıf matematik mantığınla hesaplayalım...
    2006 yılında da araç 1 yaşında oluyor ( anlayın diye açıklıyorum yani araç 1 yıl kullanılmış 1yıl km yapmış oluyor)
    2007 yılında 2yaşında 2 yıldır kullanılmış oluyor..
    2008 de 3 yaşında
    2009 da 4 yaşında
    2010 da 5
    2011 de 6
    2012 de 7
    2013 de 8 yaşında ve araç 8 yıldır kullanılıyormuş demektir... sanırım matematiği yeni keşfettik....
    2014 yılı geleli daha 10 gün olmuş bu yıl sonunda 9 yıldır kullanılıyor olacak daha...

ya usluba dikkat et saygı sevgiyi koru yada illa yorum yapacağım diye zorlama kendini...

son olarak sizlere hayırlı satışlar aracınız temizse umarım bi alıcı bulursunuz...

öncelikle sunu belirteyim ki ben araçla ilgili bir şey söylemedim hesabınızın yanlış olduğunu belirttim 210 bin kmdeki aracın alınıp alınmayacağı konusu ayrı bir konu onu tartışmıyorum ben sizinle.kaba ve yakışıksız herhangi bir kelime de kullanmadım matematiğiniz zayıf sanırım dedim ki bu mesajınızla da bunu tasdiklediniz.Kendi mesajında olayı açıklamıssın aslında ama ben tekrar yazayım öğrenmiş olursunuz belki bilmemek ayıp değil sonuçta

Araç 2005 yılında alındığı zaman dediğiniz gibi 1 yaşında olmuyor yeni doğmuş bir bebek oluyor.Ama bu 2005 ocak ayı için geçerli devam edelim ;
    2006 ocak 1 yıl
    2007 ocak 2
    2008 ocak 3
    2009 ocak 4
    2010 ocak 5
    2011 ocak 6
    2012 ocak 7
    2013 ocak 8
    2014 ocak 9
    biz hangi aydayız sayın hocam? ocak. öyleyse bu araç 2005 ocak ayında trafiğe çıktığı zaman 2014 ocak ayında 9 yaşında oluyor ki bu araç 2004 temmuz ayında trafiğe çıkmış yani 9.5 yıl olmuş umarım nasıl hesaplandığını öğrenmişsinizdir üslubumda bir yanlışlık göremiyorum forum yardımlaşma ve paylaşma yeridir ben de yanlış bilgi verdiğiniz için düzeltme ihtiyacı hissettim araç sattığım konusuna nerden geldiniz onu da bilmiyorum umarım herşey gönlünüzce olur iyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: OzgurFiliz

Abilerim dh hesabym yeni belki beni çogunuz kaile almayacaksynyz ama ben düzenli olarak girip konulara vs. bakyyorum neyse sadede gelelim ilk arabamy alma arifesindeyim arabayy aile dostumuzdan alacagym 2005 model golf 5 1.6 fsi sportline versiyonu DSG ?amzyman 6 ileri ... 19000 tl ye alycam büyük ihtimal ... araç 210 bin km de en güzel yanyda araba kazasyz bende duyunca bi degi?ik oldum araç bakymlary düzenli yapylmy? bi araç ciziklerden dolayy ufak yama boyalary olmus ?imdi benim sizlere sormak istedigim soru ben bu arabayy aldygym baya uzun bir süre kullanmak istiyorum bu arabanyn motoru ortalama ne kadar dayanyr ve
    servisde ortalama ne kadara yeni motor takylyr ve bir soru daha ben bu arabayy aldygym zaman kaskosunu yaptyrsam diyelimki motoru bitti yeni motor degi?tirme i?lemini kaskoyu bozarak yaptyrabilirmiyim

8yaşındaki araç ortalama yıllık 25 bin km yapmış bu araç hiç boş kalmamış ama çok temizsse düşünülebilir serviste iyice baktırtmak lazım yakıtı üzebilir lpg taktırılmaz satarken zorlanırsın bunları düşünerek karar ver.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.