Şimdi Ara

21999 TL HP Victus 16-D1044NT 68P29EA i7-12700H 8 GB 512 GB SSD RTX3050Ti 16.1' Dos Dizüstü Bilgisay

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.045
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• anlayan arkadaşlar bu laptop nasıldır, alınabilirmi, fiyat/performans ürünümüdür?

• 3060'lı olan daha mantıklı

https://forum.donanimhaber.com/hp-victus-gaming-16-ryzen-5-5600h-rtx-3060-19-999-tl--154583111-7

• EmuRu kullanıcısına yanıt

İşlemci açısından 12700H alır çok net ama oyuncu için net RTX3060 avantaj. Üstelik 2000TL daha ucuz.

• 21999 TL HP Victus 16-D1044NT 68P29EA i7-12700H 8 GB 512 GB SSD RTX3050Ti 16.1" Dos Dizüstü Bilgisay
    21999 TL HP Victus 16-D1044NT 68P29EA i7-12700H 8 GB 512 GB SSD RTX3050Ti 16.1" Dos Dizüstü Bilgisaywww.n11.com
    HP Victus 16-D1035NT 68P20EA i7-12700H 16 GB 1 TB SSD RTX3060 144 Hz 16.1" Dos FHD Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/hp-victus-16-d1035nt-68p20ea-i7-12700h-16-gb-1-tb-ssd-rtx3060-144-hz-161-dos-fhd-dizustu-bilgisayar-16573077?magaza=gpnteknoloji

merhaba ben bunu aldım DDR5 sistem ve 3060

ve şunu belirteyim içinde 1tb samsung ssd var 7000-5100 okuma yazma. 12700h 20 çekirdek ve masaüstü 12700 e çok yakın.

ddr5 ram ile farkı hissettim performans olarak 3060 ti li kasadan 3060 lı laptopa geçmeme rağmen çok daha yüksek fps alıyorum bu laptopla. fifa 23 te 70 fps veren 3060ti lı kasadan sonra 120 fpslerde 3060 lı laptop ile oynuyorum ve monitöre bağlıyorum fifa oynadığım zamanlar.

ayrıca laptop kapağı tek el ile açılıyor. macbooklar ile hava atıyorlar ya tek elle açılıyormuş. victus ta tek elle açılıyor. 250 nit olması ekran ışığı konusunda yeterli fakat 350 olsa da olurdu. gerçi ben 250 nt ile bile iki tık daha düşürüp kullanıyorum. gayet yeterli 250 nit.

almadan önce ekran sallnıyor diye duymuştum fakat hikaye. ekranı parmakla gerdirip bırakıyorlar sallanıyor. aldım geldi incecik kasada 3060 lı oyun devi bir laptop ve ekran sallanmıyor. zorla sallarsan sallanır yani sabit duran birşey sonuçta.

adaptörü bile çok şık. mosterdan sonra gerçekten beğendim. sade ve düzgün tasarıma sahip. keyifle kullanmaktayım.

kapağı açarken tek elle açılıyor macbooklar gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2khakan -- 28 Aralık 2022; 23:56:22 >

• 2khakan kullanıcısına yanıt

Hocam amacım muhalefet olmak değil ama uzun vadede menteşelere binen yükü azaltmak için siz yine de bi elle kasanın altından destek alıp açın.

İlk söylemem gerekeni de sonradan söyleyeyim, hayırlı uğurlu olsun. Termal macun değişimi yapacaksanız, soğutucu bloğu çok hassas çıkarın. Ben hoyrat davrandım ve sonra dengesini geri bulana kadar 1 tüp 4gr Arctix MX4 harcadım; temizle, tekrar macun sür yaparken.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • massacrer kullanıcısına yanıt

Teşekkürler. Evet kasa ince daha kapağını açmadım garanti bozulmaz umarım. Şuan daha 2 haftalık cihaz. termal macunu 2. senesinde değiştirmeyi düşünüyorum.

Ben ilk günde değiştirdim beğenmediğim için default gelen termal macunu. Elimde sıvı metal yoktu ve en iyi Arctic MX4 vardı diye onu sürdüm. O bile fark ettirdi. Sıvı metali sanırım Ocak başında uygulayacağım. Muhtelemen 4°C-5°C daha aşağı inecektir sıcaklıklar Pavilion15'te olduğu gibi.

Monsterı söküp takmak kolaydı bu ince olduğundan zarar verme ihtimali varmı veya garantiyi etkilermi?

bende de thermal grizzly var 1 gr almıştım yarısını kullanmıştım. kalanı uygulayabilirim.

Ayrıca ekran kartı gpu üzerindeki macunu da aynı anda değiştirmek lazım açmışken.

thermal grizzly 12wmk macunum var 74wmk lık metal sıvı olanı gördüm az önce275 tl fiyatlı. değermi bilemedim. birde laptopta sıvı metal uygularken dikkatli olmak lazım fazlası yakar ortalığı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 2khakan -- 29 Aralık 2022; 12:12:35 >

Hocam HP servisi ile daha önce kullandığım Pavilion 15'i aldığım uzun uzun görüştüm. Cihazda RAM, SSD, ekran değişimi ya da termal macun değişimi garantiyi bozmuyor. Lakin bunu yaparken üründe arıza çıkartan ya da çıkartabilecek bir şey olmaması lazım demişlerdi. Aynı üründe RAM, SSD ve termal macun değişimi yaptım. Hatta ekran sökülüp geri takıldı 144Hz'e çıkartabilir miyiz diye (olmadıydı). O şekilde anakart arızası için servise verdim 2 günde anakartı garantiden değiştirip geri verdiler. Victus için de aynı şartlar geçerli. Bu üründe de RAM, SSD ve termal macun değişimi yaptım.

Soğutucu blok tek zaten. Hem CPU hem de GPU birlikte soğutuyor. 7 vidayla sökülüyor tek parça ama dediğim gibi dikkatli sökmek lazım. Çok geniş ve ince olduğu için bükülmeye çok uygun. Bükülünce de die üzerine düzgün basmayınca ciddi ısınma problemi oluyor. Biraz cerrah havasına girmek lazım sökerken :)

Sıvı metalin avantajı hiçbir zaman kuruma derdi olmadığı için sür ve yıllarca unut istersen. Diğer macunlar ister istemez kurumaya başlıyor ve bir süreden sonra performansını yitiriyor. Ben şu an idareten Arctic MX4 sürdüm ama bir ara Thermal Grizzly Conductonaut'a geçiş yapacağım. Namussuz çok iyi sonuç veriyor. Hydronaut da çok çok başarılı bir macun ve elde varsa denerdim ben olsam Conductonaut almadan önce.

kryonaut var elimde kalan yarım gram. onu uygulayacağım bende. conductanaut laptoplara iyi gelmiyor diyenler var. overheat oluyormuş.

Hocam nasıl overheat olabilir ya? Isıl iletkenliği daha yüksek bir madde koyunca soğutucu bloğuna daha fazla ısı aktarabiliyorsun demek bu. Sök tak yaparken soğutucuyu benim gibi yamulttularsa onu bilemem ;)

• trendyolda alıp uygulayan biri öyle yazmış laptopta derece sona dayanınca sistem reset atıyor ya sanırım öyle oldu.

Bence akar diye korkup çok ince sürmüş olabilir zar gibi. ve temas etmiyo olabilir. başka bir açıklaması yok bencede. o soğutma bloğunun metaline temas etmediğinde o dediği şey olur. temas etse zaten hızlı ilettiği için neden ısınsın ki dimi. aksine ısıyı hızlıca dışarı atmış olması lazım.

Ben yine karasızım bir ara masraf ederim belki şuan kryonaut u sürdüm bakalım.

HP victus Laptopların Anakart modeli ve özelliklerine nerden ulaşabiliriz. DDR5 ram 4800 mhz olarak takılı. maksimum desteklediği frekans kaçtır onu merak ediyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.