Şimdi Ara

22'' HP mi-SAMSUNG mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
3.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: cause_of_death

quote:

Orjinalden alıntı: Yazılımcı Online

Hp kullanan arakdaşlar ayak boyu 35 cm deniliyor. Bu yükseklik olarka mı yoksa masa üzerinde kapladığı alan bakımından mı. Eğer gerçekten 35 cm se o ayak boyu ozaman benim şu anki crt monitör ile aramdaki uzaklık kadar mesafe kalacak. 22" monitöre 50 cm uzaklıkldan bakacam

Şu ayaklık boyunu iyice biri ölçüp buraya yazabilir mi acaba. Şöyle diyeyim ekran size dönükken ayağın masaya temas eden yüzeğinin geriye doğru uzunluğu

Ayaklığın uzunluğu yaklaşık 28-30cm civarında, ekran ile ayaklık arasındaki fark ise 20-21 cm civarında eğer yanlış ölçmediysem bu değerleri. Sen söyleyince dikkatimi çekti benim de, geriye gidiyormuş biraz ama eski Lcd monitörümün ayaklık payı azdı şu an nerdeyse aynı uzaklıkta bana monitör, kaç yıl önce kullandığım crt nin yine yarısı kadar nerdeyse.

sağol dostum bi sen cvp vermişin
    />

• quote:

quote:

quote:

Hp kullanan arakdaşlar ayak boyu 35 cm deniliyor. Bu yükseklik olarka mı yoksa masa üzerinde kapladığı alan bakımından mı. Eğer gerçekten 35 cm se o ayak boyu ozaman benim şu anki crt monitör ile aramdaki uzaklık kadar mesafe kalacak. 22" monitöre 50 cm uzaklıkldan bakacam

Şu ayaklık boyunu iyice biri ölçüp buraya yazabilir mi acaba. Şöyle diyeyim ekran size dönükken ayağın masaya temas eden yüzeğinin geriye doğru uzunluğu

Ayaklığın uzunluğu yaklaşık 28-30cm civarında, ekran ile ayaklık arasındaki fark ise 20-21 cm civarında eğer yanlış ölçmediysem bu değerleri. Sen söyleyince dikkatimi çekti benim de, geriye gidiyormuş biraz ama eski Lcd monitörümün ayaklık payı azdı şu an nerdeyse aynı uzaklıkta bana monitör, kaç yıl önce kullandığım crt nin yine yarısı kadar nerdeyse.

/>

önemli değil de, düşündüğün kadar arkaya doğru geniş bir monitör değil bence, düşünüyorsan incelemeni öneririm.

• quote:

quote:

quote:

quote:

/>

önemli değil de, düşündüğün kadar arkaya doğru geniş bir monitör değil bence, düşünüyorsan incelemeni öneririm.

Ya aklaımda zaten bi hp var şu anda bide lg ve benq nun şu tr ye yeni gelecek modeli. Acaba benq 'u beklesem mi bilmiyorum Peki mnitörün ağırlı nasıl hcam, HDMI varya dvd playerımla güzel uyum sağlayacak gibi gözüküyor tatile falanda götürebilirim kutusu nasıldır taşıma falan sorun çıakrtır mı acaba lcd lerde.

Sorularım gittikce saçmalaşmaya başladı artık kararsızlıktan neler sorudğumun farkında değilim

• Valla kaç kg tam olarak bilmiyorum, çok ağır değil ama normal bir monitörden hafif de değil hani. Taşırken sorun çıkaracağını düşünmüyorum.
    Kutusu oldukça basit ve güzel bir tasarım aslında, monitörün de güzel bir özelliği var ki ekranı ayaklığına paralel gelecek şekile getirip kutuya sokabiliyorsunuz ki zaten kutudan bu halde çıkıyor. Kutuya koyması vs zor değildir tahminen yani, kurduktan sonra hiç taşıma gereksinimi duymadığım için fazla da birşey söyleyemeyecem. Bu arada kutunun üzerinde istediğiniz değerler yazıyormuş, yerden yüksekliği 43.7 cm, arkaya doğru genişliği (heralde ayaklık boyu) 25 cm, enine uzunluğu ise 52.7 cm imiş. Bakındım biraz ama ağırlığına rastlamadım, vardır kesin ama göremedim, herhangi satış yapan bir sitede yazar sanırsam. Lg de alsan Benq da alsan bunu da alsan gidip bir incelemen şart bence :).

çıkmamış mesaj..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cause_of_death -- 12 Ocak 2008; 14:29:16 >
  • Taşıma bakımından şimdi CRT'lere göre pek zorluk çekeceğini pek sanmıyorum. Arkadaşımın 22" monitorunu elde pek zorlanmadan taşıdık. Zaten tatile arabayla gideceğin için taşıyacağın zaman pek fazla olmaması gerek. Bunu bence pek sorun etme ama taşıma değil nasıl taşıma önemli. LCD'lerin hepsi narin monitorler dikkat etmek gerek. Ağırlık bakımından pek zorluk çekmezsin yani.
    HP'nin net ağırlığı 9 kg, kutu ile 12kg , LG'nin net ağırlığı 5.6 - kutu ile 6.4kg, Benq'ün ağırlığı ise Net 5.5kg - kutu ile 6.8kg.
    CRT monitor örneği olarak Samsung 997MB Net ağırlığı 18.2kg, kutu ile 24kg. diğer büyüklükleri sanırım yazmaya gerek yok

Benim şahsi görüşüm acelen yoksa Benq X2200W 'yu beklemek ve çıktığı zaman canlı canlı bu monitoru iyice incele, ürünleri bol bir mağazaya git bimeks gibi burada aklına takılan 3 monitorude yan yana getirip baştan sona iyice incele karşılaştır. O kadar para vereceğin için korkun olmasın bu müşteri hakkıdır. Bu yazdıklarım şahsen benim yapacağım işlemlerdir Benq'nun çıkış tarihi sanırım bu ay sonu olarak görünüyor. Dediğim gibi beklemek istemiyorsan kafana takılan bu iki modeli yan yana getirip en önemlisi olan başkalarının değil kendi gözlerinle aldığın kararı vermektir. Fakat kendi görüşüm HP ile LG arasında kalmama rağmen kendimi monitorde görmemi pek memnun kalmam. 5000:1 konstart bu canlı renkleri yeterince verdiğini gördüm. LG bana göre biraz daha yakın. Fakat dediğim gibi kendi gözünle görmeden karar verme.

• Çok sağolun arkadaşlar Başka kişi açmış konuyu ama bende aradan çıktım Zaten görmeden almam hiç , internetten falan hiç bir şekilde elektronik eşya siparişi vermem. Aylardır iki haftadır bir hep media markt bimeks falan dolaşıyorum zaten eskişehirde teknosa media markt bide bimeks üçlüsü var gold falanda varda yalan olmuş küçük kalmış bunların arasında

Bimeksden alırım büyük ihitmal. ayın 21 inde elime para geçecek benq ay sonunda çıkacak demişin beklesem mi acaba Çok pahalı bi fiyattan girerse hp ya da lg alır geçerim ya bekliyeyim en iyisi

• Çok memnunum tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kerem56

arkadaşlar iyi günler diliyorum. 22'' LCD bir monitör almak istiyorum ama karar veremiyorum. şu an için kafamda HP PVL W2207H ve SAMSUNG 2232BW modelleri var...sizzce bu ikisinden hangisini seçmeliyim..sistemim yeni bir sistem.ati radeon 3870 ekran kartım var.

yada önerebileceğiniz başka bir monitör var mı?

teşekkür ediyorum iyi günler

Ben samsung kullanıyorum gerçekten memnunum ama geçenlerde arkadaşa gittim hp monitör almış güzeldi hdmi kablosu alıpğ takmış 1900x1200 görüntü elde etmiş gayet güzel....

Sana tavsiyem gönlünden geçeni almandır...Ben kadıköye monitör almaya gitmiştim 226bw ama hiçbiryerde bulamamıştım sonra başka modellere bakmaya başladım ama içimden o monitörü bulup almak geçiyordu sonunda buldum şimdide çok memnunum

• Dikkatimi çeken mi unsur oldu. Konuşmada hp'nin renklerinin diğer monitorlere göre daha canlı renklere sahip olması ve bunun nedeninin ekranının parlak olması. Şimdi ekranı eğer parlaksa üzerine gelecek ışığı simule edebiliyomu bu hp. En son bi parlak ekranı dizüstünde görmüştüm. Ekranı ayna gibi yapmışlar herşey hoş güzel ama ışığı simule edemediği için etraftaki yansımaların hepsi monitörün içindeydi. Yani monitoru alacaksan bu hususa dikkat et kullandığın ortamda pencere yada monitöre yansıyacak bi ışık süzmesi varsa parlak ekranlı bi monitorde nekadar iyi olabilir bilmiyorum. Ayrıca Samsung un renkleri soluk değilki. Photoshop ta foroğraf rötuş tasarım işleriyle uğraşırım ki bu iş için çok kaliteli bi gorüntü görmem gerekir çünki labaratuarda alacağın çıktıyla birebir uyması lazım tasarladığın fotoğrafın. Ben neredeyse birebir çıktıyı alıyorum. Ayrıca bu parlaklık olayı sizin için neden bukadar önemli. Ben parlaklık oranını %50 nin üzerine çıkaramıyorum. Çünki bi süre sonra ciddi rahatsızlık veriyor. Gece yattığımda hani lambaya bakarsınız gözünüzü kapatınca o lambanın yansımasını görürsünüz ya aynı şekilde güzümü kapayınca o yansıma hep oluyodu. Bu yüzden fazla yükseltemiyorum parlaklığı. Dediğim gibi görünüşe aldanma bazı arkadaşlar kıyaslamış nebiliim resimler daha canlı geliyomuş falan hp de senin yapman gereken iki monitörüde karşına koyup aynı resmi açmak ve monitörün ayarlarıyla aynı parlaklığı alabiliyomusun bakmak. (Eminimki iki monitörde sana aynı değerleri verecektir çünki bu tamamen yazılımsal.) Bence fiyarlarına bak sen boşver iyimi değilmiyi bunların hepsi iyidir hiç şüpem yok. hangisinin fiyatı iyiyse onu al Bulunduğun şartlarada dikkat et hani dedimya monitor ışığı yansıtıyosa falan.

• Yani zaten gelen ışığı izole edebilecek monitor yok. Mat ekran olan LCD monitorlerdede arkadan doğrudan ışık gelirse ekranı net görememe etkenide oluşabiliyor bazen. Tabi bu parlak ekran daha fazla bir oranda oluyor izole edebilmesini geçtim birde özellikle siyah renkli film veya oyun oynarken yansımanı görebiliyorsun ama zamanla alışır tabi insan. Monitor'u koyacağın odayıda dikkate almak şart ışık nerden ve nekadar düzeyde geliyor. Bunlar dikkat edilmesi gerek şeyler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Creed_06

Dikkatimi çeken mi unsur oldu. Konuşmada hp'nin renklerinin diğer monitorlere göre daha canlı renklere sahip olması ve bunun nedeninin ekranının parlak olması. Şimdi ekranı eğer parlaksa üzerine gelecek ışığı simule edebiliyomu bu hp. En son bi parlak ekranı dizüstünde görmüştüm. Ekranı ayna gibi yapmışlar herşey hoş güzel ama ışığı simule edemediği için etraftaki yansımaların hepsi monitörün içindeydi. Yani monitoru alacaksan bu hususa dikkat et kullandığın ortamda pencere yada monitöre yansıyacak bi ışık süzmesi varsa parlak ekranlı bi monitorde nekadar iyi olabilir bilmiyorum. Ayrıca Samsung un renkleri soluk değilki. Photoshop ta foroğraf rötuş tasarım işleriyle uğraşırım ki bu iş için çok kaliteli bi gorüntü görmem gerekir çünki labaratuarda alacağın çıktıyla birebir uyması lazım tasarladığın fotoğrafın. Ben neredeyse birebir çıktıyı alıyorum. Ayrıca bu parlaklık olayı sizin için neden bukadar önemli. Ben parlaklık oranını %50 nin üzerine çıkaramıyorum. Çünki bi süre sonra ciddi rahatsızlık veriyor. Gece yattığımda hani lambaya bakarsınız gözünüzü kapatınca o lambanın yansımasını görürsünüz ya aynı şekilde güzümü kapayınca o yansıma hep oluyodu. Bu yüzden fazla yükseltemiyorum parlaklığı. Dediğim gibi görünüşe aldanma bazı arkadaşlar kıyaslamış nebiliim resimler daha canlı geliyomuş falan hp de senin yapman gereken iki monitörüde karşına koyup aynı resmi açmak ve monitörün ayarlarıyla aynı parlaklığı alabiliyomusun bakmak. (Eminimki iki monitörde sana aynı değerleri verecektir çünki bu tamamen yazılımsal.) Bence fiyarlarına bak sen boşver iyimi değilmiyi bunların hepsi iyidir hiç şüpem yok. hangisinin fiyatı iyiyse onu al Bulunduğun şartlarada dikkat et hani dedimya monitor ışığı yansıtıyosa falan.

Bak hocam sen çok doğru bişeye değinmişin. Çıktı konusuna. Bende fotoğraf falan yazdırırım evde foto yazıcım falan var. CRT monitörde gördüğüm renklerle aldığım çıktıdaki renkler bir değil. Monitörde rengi mesela turuncu yapıyorum ya da koyu bir resmi açıyorum bi çıktı alıyorum ya çok turuncu ya da çok açılmış. Doğallığı gerçekliği vermesi önemli doğru diyorsun.

Demekki monitör almay giderken fotoğraf çekip yazıcıdan çıktı alıp o fotoyuda monitörü aldığımız yere götürüp monitörde izlemeli ahngisi gerçek değerleri veriyor , bilgisyarda bir yazılım kullanmadan default ayarlarıyla. Bence böyle bir yöntem daha gerçekci olur monitör karşılaştırmasında sanırım.

• günlerdir her yerin altını üstüne getirip sonunda hp almaya karar verdim. fakat şu yansıma olayı beni korkutuyor. benq servisiyle ilgili sikayetvar.com'da hoş şeyler okumadığım için x serisi gelse bile almak ister miyim bilemiyorum. ayrıca fiyat olarak da hp'den daha pahalı olur heralde. tahminim 650-700 ytl aralığında bir fiyatla piyasa girer. tahmin derken yurtdışındaki fiyatlarla burdakileri oranlayarak bir çıkarım yapmaktan bahsediyorum :) Philips'in 220XW8FB/00 modeli stoklarda olmamasına karşın oldukça ilgi çekici duruyor. hp'ye göre birçok artısı var: hdmi, dvi ve vga girişleri var. daha az enerji harcıyor. çok daha hafif. en önemlisi parlama sorunu yok. kağıt üzerinde servis olayı da iyi gözüküyor. 3 yıl yerinde garanti. fakat sikayetvar.com daki servisle ilgili şikayetler de kafa karıştırıyor. ürünün ne zaman piyasaya çıkacağı da meçhul.. fiyatı da tahminen 600-650 ytl civarı olur gibi geliyor.

sonuç olarak teknik özelliklerin yanında iyi bir teknik destek alabileceğim bir marka arıyorum. ölü piksel politikaları da çok önemli. philipsin 3-5 piksel için garantisi var. hp de yanlış hatırlamıyorsam o civarda. benq hakkında bilgim yok. şu an piyasada bu 3 monitör arasında bir tek hp bulunabiliyor. bu durumda mecburen hp alacağım gibi. ama yansıma olayı yüzünden de tam içime sinmiyor. en iyisi alırken ölü piksel testi yapabileceğim ve ürünü beğenmezsem iade edebileceğim bir yer bulmak. bimeks alırken ölü piksel testi yapmaya izin veriyor ve 12 gün içinde ürün iadesi yapılabiliyor. darty ve teknokolik'te durum nasıl henüz bilmiyorum. ama hp için en uygun fiyat teknokolikteydi. yarın (bugün) darty ve teknokolikle görüşüp şartlarını öğreneceğim. bunların dışında bildiğiniz güvenilir yerler var mı?

• hp yansıma için birşeyler söyleyeyim.Monitör ışık yayan bir alet olduğundan abartılan kadar yansıma olmuyor arkandan çok ışık gelir ve monitör başında durursan ve de görüntüler koyu olur ise yansıma gerçekleşiyor.Ortalama 1 aydır hp20.1 kullanıyorum odamdaki ışığı en fazla 1 ya da 2 kez ekranda gördüm o da saniyelik bir durum film izlerken sorun falan olmuyor zaten.Parlak ekranın getirisi götürüsünden çok daha fazladır ben ayda 1 2 kez olmuş bir şey için normal ekran almazdım çünkü normal ekranda karanlık bölgelerin netliği parlaklara göre daha zayıf ve de renk daha mat.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nighteen

ben sana şunu söyleyeyim hp olsun samsung olsun pixel aralığı 20.1 lerde daha düşüktür 22lerde fazla(Düşük olması iyidir)Hp 22 dvi kullandım puslanmalar oluyor 19 analoglar ve 20.1 analoglardan daha fazla.Samsung için ise hp den biraz daha altta diyebilirim daha cansız renkleri var(nedeni parlak ekranı olmaması)Bahsettiğim genel olarak tüm 22 lerde var illa 22 alacaksan ki ben oyun oynayacaksan çok geniş ekran iyi değildir diyorum hp fiyat performansta en iyidir.

peki hp'nin 20.1 ekranında dvi olmamasına rağmen oyun ve film performansı nasıl? 22" 'de DVI özelliği olması daha iyi görüntü vermez mi?
  • 22'' genis ekran monitor kadar işlevsiz ve gereksiz bi monitor gormedim ben enine uzamış gidiyor ekran ve emin olun hepsi gorus alanınızda degil internet kullanmak işkence..

Sanki sabah-akşam ac karnına-tok karnına FİLM mi seyrediyoruz

24'' nasıldır acaba daha derli toplu gibi duruyor ama sonucta oda geniş ekran

İkisini kullanan ve yorumlayacak olan var mı??

El mahkum genis ekran alacagız yine de..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ten_don -- 14 Ocak 2008; 19:17:03 >
  • arkadaşın da dediği gibi 19 ve 22 ler çok dikdörtgen 20.1 ler daha makul bir genişlikte.Sana film performansını söyleyeyim.Filmleri 2 m uzaktan izliyorum ilk başta dvd aldım spider 3 izledim sonra da arkadaşlar vcd lcd de izlenmez demişlerdi alayım dedim aldım izledim 2m den hiçbir fark yok diyebilirim dvd de ise dibine girsen bile görüntü çok net.Analog dvi falan çok önemli işler değil pixel aralığına bak bence 20.1 oldukça iyi tavsiye ederim.Lcd den anlamayanlar bile bunu anlar başka lcd de bu işten anlamayan arkadaşlar görüntünün cansızlığından ve karanlık oluşundan şikayet ederdi ve de puslanmanın çokluğundan.20.1 hp crt ye kalite olarak baya yakın.Bence ekran boyutu yeterli.Bir de 22 de şu olay var ekran öne eğilmez yukarı aşşağı iner pivot ile bir de dik durur.Ekranın aşşağı eğilebilmesi dik durabilmesinden çok daha önemli pivot aklını karıştırmasın.Ben de 22 alacak biri idim hp ki daha öncesinden samsung alacaktım çünkü forumda herkes samsung diyordu o zaman hp piyasada yoktu hp gördüm aklım karıştı sordum yanıt gelmedi sonra kullanan ve görenlerin sayısı arttı hp almaya karar verdim.Sonra 22 dedim sonra baktım 20.1 ile aynı çözünürlükte dedim kendime büyük görüntü mü yoksa biraz küçük ama kaliteli görüntü mü diye ve 20.1 i aldım.Aşırı büyük ekran almak mantıksız o kadarını alacaksan plazma alacaksın çünkü ekran boyutu büyüdükçe kalite kaybı çoğalıyor full hd plazmalarda bu sorun çok daha az.20.1 bilgisayar kullanımı ve film için ideal 51 ekran oldukça iyi.Çok fazla da dikdörtgen değil.İnternet kullanımı ve herhangi bir kullanımda sorun yok.Çözünürlüğü 1600 e 1050 ayarladığında olması gereken bu film oyun internet hiç farketmez sorun olmaz.

• Bu 20.1'' olayını arastırayım 22''ten vazgecmek icin her yolu deniyorum

22'' kullananlarında uydum imama tarzında herkes alıyor diye aldıgını dusunuyorum yoksa dunyanın en muhteşem ekranları degil emin olun hatta neyse);
  • teşekkürler nighteen
  • quote:

Orjinalden alıntı: TrDr_22

22'' genis ekran monitor kadar işlevsiz ve gereksiz bi monitor gormedim ben enine uzamış gidiyor ekran ve emin olun hepsi gorus alanınızda degil internet kullanmak işkence..

Sanki sabah-akşam ac karnına-tok karnına FİLM mi seyrediyoruz

24'' nasıldır acaba daha derli toplu gibi duruyor ama sonucta oda geniş ekran

İkisini kullanan ve yorumlayacak olan var mı??

El mahkum genis ekran alacagız yine de..

24" daha derli toplu da ne demek?

16:10 widescreen olduktan sonra bütün ekranların en-boy oranı aynıdır. İster 17" olsun ister 42"

Ve bu monitorler oyun ve filmde çok büyük avantaj sağlarlar. İnternet için bir dezavantaj oluşturmadıkları gibi avantaj da oluşturmazlar bana göre.

• quote:

Orjinalden alıntı: Soultrap

24" daha derli toplu da ne demek?

Şu demek GENİŞ ekran kullanacaksanız belli bir buyuklukte olmalı mumkunse 32'' ve ustu yoksa boyle 22'' ekrana koydugunda garip bişey cıkar ortaya SİNEMA keyfiymiş kendinizi mi kandırıyorsunuz bizi mi(;
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.