Oylamaya bakıp mutlu oluyorum < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
22 yaşında üni başlamak (4. sayfa)
22 yaşında üni başlamak
(En Son Oy Tarihi: 13.5.2024)
-
-
Hocam endişelenecek bir sey yok aslında 22 yaşında yeni bir üniversiteye başlamak elinizdekinden kesinlikle daha iyi bir alternatifse mantıklı bir tercih olur. 21-22 sınırdır bence ama üniversiteye başlamak için
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Para olmayınca herşey çok zor oluyor hocam. Bir evin ve bir araban olsun istiyorsan ocak zammı ile 70-80 bin liradan aşağı kazanmamalısın bu devirde. Bunların üstüne evlilik, çocuk masrafı da eklenirse işin içinden çıkılmaz bir hal alıyor. Parayı 1. plana koymayın ama geri plana da atmayın. Para dışında hiçbir şey karın doyurmuyor, ihtiyaçlarınızı karşılamıyor. Matematik ve fiziği boş zamanlarında hobi olarak da geliştirebilirsin. Ama yüksek bir gelirin yoksa parasızlık ve parasızlığın getirdiği mutsuzluğun çözümü yok. Türkiye dereceli bir matematik öğretmeni olarak (5000 yks sıralaması ile yazdım bölümü ve ÖABT Türkiye 13.'süyüm) ve hatta sizin gibi fiziğe aşırı meraklı biri olarak üzülerek söylüyorum bunları.
Sağ olun hocam amacım gerçekten istediğim bölüm üzerine bilimsel çalışmalar yapmak umarım nasip olur
Tabiki geç değil. Boş bölüm okuyana kadar istediğin bölüm için çalışır istediğin bölümde mutlu olursun. Ama şu da maalesef çok net ki ister istemez zamanla arkadaşlarının evlendiğini, birşeyler yaptığını görünce içinde bir burukluk oluşacak. Hayata geç mi kaldık gibi düşünceler oluşacak. Bu kaçınılmaz bir gerçek. Önemli olan o anlarda psikolojiyi yüksek tutmak. Sonrasında zaten para kazanmaya başlayınca unutur gidersin bu düşünceleri.
Çok geç olmadığını,insanın yaşadığı sürece bir şeyler başarabilmesinin olağan olduğunu oylamada da yorumlarda da anladım herkese teşekkürler
geç ile geç değil arasında kırmızı çizgi var.
aslında olgun bir yaş ama aklın önceki yaptıklarında kalmaması lazım.
benim kaldı ve hata ettim. benim mesele biraz karışık. ben de 19 unda başladım 21 de bölüm değiştirmedim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X