Şimdi Ara

22 yaşında üni başlamak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
3.395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

22 yaşında üni başlamak

(En Son Oy Tarihi: 13.5.2024)
Giriş

İyi bir üniversitede temel bilim okuyacağım

• Kral_Jumong K kullanıcısına yanıt

Hocam bende okb var insanların söylemlerine çok takılıyorum o yüzden bu konuyu açtım oylamadan da fark edileceği üzere çoğunluk geç görmüyor.Geç gibi gözüküyor evet 18 yaşında başlanmasına göre ancak hayatta dönüm noktası olması açısından bence başlanabilecek bir yaş.

25 yaşında olupta başlayanlar da olunca geç olduğu gerçeği değişmiyor ancak onlardan da oldukça erken oluyor.Asıl mevzu aslında hayatta kimseye bakmadan istediğini yapmak.Geç olsa da kime ne aslında ama işte okb yüzünden söylemlere takılıp üzülüyorum.

• dertlibirisi D kullanıcısına yanıt

Sen mezun olduğunda senden küçüklerin hem md hem phd unvanı oluyor  

• Yani ? Benle aynı yaşta olup üniversite okumayan arkadaşım da lise mezunu oluyor.Herkes kendi zamanında ilerliyor bunlara takılmak oldukça gereksiz ancak okb yüzünden takıyorum.

• dertlibirisi D kullanıcısına yanıt

25 yaşında başlayana göre erken ama çoğunluğa göre geç  

• yaptım pişmanım

4 yaş fark az gibi görünüyor, az da zaten. örneğin 30 ve 34 yaşlarında iki insan gayet iyi arkadaş olabilirler

ama 18 ve 22 yaş arasında sanki 4 yıl değil 40 yıl varmış gibi

sınıfımdaki çocuklara mental olarak kafa uyduramıyorum. onların heveslendikleri her şeyi zaten onların yaşındayken yapmıştım, girdikleri muhabbetlere gitmiştim, ilk aşk acımı çekmiştim, içip zırlamıştım vs...

artık daha olgunum ama bebelerle çevriliyim ve ayak uydurmak zor, anaokulu gibi

• ben de 24 ile başlamayı düşünüyorum geç gibi duruyor fakat okusam da okumasam da 4 yıl geçecek. Bu 4 yıl boyunca çalışsam günümüz şartlarında pek bir şey elde edebileceğimi düşünmüyorum o yüzden en azından okuyup 4 senenin sonunda akademik olarak kendisine bir şeyler katan birisi olmak çok daha hoşuma gidiyor. Günümüzde zaten çoğunluk bir sene mezuna kalıyor + 1 sene hazırlık okuyor ve genelde 19-20 ile birinci sınıfa başlıyor. Sen genel olarak üniye geç başlıyorsan bence hazırlık ile vakit kaybetmemelisiniz bu süreç boyunca günlük 30-45 dakika ingilizce çalışman üni hayatın için çok işine yarar.

• arkadaş üni okumasa da onların md veya phd unvanları olmaya devam edecek

• 0alametifarika0 kullanıcısına yanıt
    (Opsiyonel)
  • Herkes kendi hayatını yaşar geç ya da erken başlamanın bir önemi yok zira üniversiteyi 4 yılda bitirebileceğinin de garantisi yok

• Kardeşim ben 24'üm 25 yaşında başlıcam senin içinde geç değil takılın kafanıza göre.
  • mrcomposer kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hoca öneriniz için hocam şu sıralar ihtiyacım olan şey gerçekten. :) inşallah kolay ve kısa anlatıyordur çünkü TYT matematik bitirdim. (sadece karekök 0 bitirebilirim soru vs çözemedim vaktim az ve verimli yönetemiyorum.) AYT matematiğe başlayacağım aynı zamanda da sosyal ve Türkçeden denemelerle ilerleyip edebiyatı da belli seviyeye çekmeyi düşünüyorum bakalım artık. İnşallah siz de hayattan istediğinizi alırsınız.
  • Hedef ne hocam? İşiniz var mı çalışıyor musunuz?
  • Evi tadilat ettiriyorum. Fayans ustası 1 haftalik işçilik için 20000 lira istedi. 25000 lira isteyen dahi oldu. Zar zor 16000 liraya halledebildim. Sucu sadece tuvalet taşı ve 2 adet süzgeç değişimi için 4000 tl istedi. Armut.com üzerinden bir usta bulup 1800 liraya hallettirdim. 5-6 saatlik iş, günde 2 iş yapabilir. Mutfak dolabı için 55000 lira fiyat aldım. Internetten hazır dolap yapıp kargolayan bir firma buldum. Aynı malzemeler ile yapılacak ve 28500 liraya hallettim. Bulunduğum şehirdeki dolapcilarin ne kadar işçilik istediğini siz hesaplayın artık. 3 yıl önce dandik bir minibüsle gelen dolapçım bu sene Mercedes vito ile geldi Sözün özü bu bahsettiğim tarzda ara eleman olarak yetiştirin kendinizi. Çok üst düzey maaşlar kazanamayacaksanız okumanın bir anlamı yok. Kaç lira maaş hedefliyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brktmr -- 2 Ocak 2024; 15:15:5 >

• brktmr B kullanıcısına yanıt

herkesin amacı farklı ama. Benim mesela 24 yaşında üniversiteye başlatacak sebep maaşın yüksek veya düşük olması değil. Akademik olarak bilimsel olarak yeni bir şeyler öğrenmek bu alanda araştırmalar yapmak vs. Lisedeyken falan asla böyle bir hevesim yoktu (olsaydı zaten lisede kitap okuyup soru çözerdik) fakat sonrasında matematik ve fizik alanında çok meraklı olmaya başladım.

• Ben de 22 yaşında başlayacağım ideali bu değil orası kesin kendimizi kandırmamıza gerek yok ama bir çok şey için de geç değil veya umuyorum öyledir
  • Geç ama bölümün değip değmeyeceğine bağlı bir de 18,19-22 arasında devasa farklar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boniek -- 2 Ocak 2024; 18:2:13 >
  • Boniek kullanıcısına yanıt

Katılıyorum , tıp için değer mi sizce hocam ?

• Değer dünyanın her yerinde geçerli bir meslek kazanıyorsun sonuçta ve işsiz olma ihtimalin sıfır

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.