Gelmiş benim eleman :) Ben de 24 yaşında şu an üniversite okurken tekrardan hazırlanıyorum sınava. Şu anki bölümüm ve okulum iyi sayılır ancak eski okulum çok çok iyi, bölümüm istediğim bölüm olmadığı için yatayla buraya geçmiştim fakat aklım hep tier üniversitelerde kaldı. Okulla beraber götürüyorum düzenli planlama yapınca bir şekilde halloluyor ve iyi gidiyor şu an süreç. Umarım herkesin istediği gibi olur sonuç ve hayatı. Arkadaşa gelecek olursak 22 yaş falan gerçekten çok geç yaşlar değil dostum, hatta keşke senin yerinde olabilseydim 2 yaş daha kazancım olurdu. Ömrünün geri kalanını istediğin şekilde geçirmek için birkaç senenin cidden önemi yok. İyi bir sıralama yaparsan süreçteki çevre baskısından dolayı oluşan psikolojiyi, ailenin sorgulamalarını, yine çevreye verilecek iyi bir sonuç şeklinde cevaplandırabilirsin. Evet biraz geç yaşlar ancak daha iyi bir alternatifin var mı? Herkes hayatında hatalar, kötü seçimler yapabilir ancak bakman gereken bir ev, aile falan yoksa ve iyi kötü hayatını idame ettirebiliyorsan niş alanlar dışında 23 yaşında, 25 yaşında, 27 yaşında mezun olmak falan çok fark eden şeyler değil. Sen o açığı zaten iyi bir CV ve stajlar ile koçta da olsan tamamlamak zorundasın. |
22 yaşında üni başlamak (2. sayfa)
22 yaşında üni başlamak
(En Son Oy Tarihi: 13.5.2024)
-
-
Hocam endüstriyel tasarımcı olmayı hedefliyorum, bu yaşıma kadar olan vaktimi zaten bir sanat dalıyla harcadım ve hatta bu konuda özgeçmişimde yer verebileceğim resmi eğitimlerim de var.
İşveren tarafını bilmiyorum tabi ancak tasarım dünyasında avantajlı bir konumda bile olabilirim geç yaşta lisans eğitiminden önce farklı bir sanat alanında temele sahip olmakla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrcomposer -- 30 Aralık 2023; 17:52:10 > -
Bence mantıksız. Okumak ciddi anlamda boş iş eğer doktorluk akademisyenlik gibi spesifik hedefler yoksa.
-
Hocam niş alanlar kısmını biraz daha açabilir misin ? Hangi alanlar senin için niştir veya değildir ?
-
Bi iyilik yap. 4 sene sonra işsizler ordusuna katılma. Şimdiden bırak. Biz turkler ölü yatırımın kitabını yazdık. Ülke kitabın özeti.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 30 Aralık 2023; 18:11:58 > -
Benim için değil aslında hocam. Genel itibariyle örneğin iç denetim, müfettiş yardımcılığı gibi işlerde gördüğüm kadarıyla belli bir yaş sınırı var mezunlar için, ancak tüm bankalar bunu yapmıyor.
Örneğin QNB Finansbank müfettiş yardımcılığı için 26 yaş sınırı koymuş. Fakat aynı pozisyonu Denizbank'da göremedim örneğin. Ya da İşbank'da 30 yaşmış bu sınır. Aynı şekilde QNB'de MT pozisyonu için de 26 yaş sınırı varmış. Bunun dışında örneğin yapay zeka, veri bilimi, yazılım gibi alanlarda pek de yaşın sorun olacağını görmem zira sıfırdan 30 yaşında bile bu sektöre giren insanlar olabiliyor, olay tamamen github profilinin, projelerinin ve cv'nin ne kadar dolu olduğuyla alakalı. Endüstri mühendislerinin genelde çalıştığı operasyon tarzı işlerde de durum çok farklı değildir diye düşünüyorum. Yaş bir dezavantaj belli alanlar için ancak saydığım yazılım tarzı işlerde ne kadar sıkıntıdır, şu an bildiğim ve gördüğüm kadarıyla devasa bir dert değil, iyi bir özgeçmiş var ise yaş tolere edilebiliyor. Tek sıkıntı ast üst ilişkilerinde çıkabilir. Mesela sen 28 yaşında mezun olmuş iken seninle aynı yaştaki veya daha düşük yaştaki biri senden 3-4 yıllık promote almış biri olabilir. Özellikle bankadaki saydığım bu tarz müfettiş yardımcılığı gibi kurumsal işlerin yaş sınırı olmasının sebebi de bildiğim kadarıyla bu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Julianos -- 30 Aralık 2023; 18:42:6 >
-
Anladım hocam, çok teşekkürler. Noktayı koymuşsun, emeğine sağlık. Dilerim hayatta istediğin yerlerde olursun.
Bu saatten sonra bana konu kilit demek düşer
-
Ne demek hocam. Keşke insanlara ikinci bir fırsat için daha fazla vakit verilse ama bazen hayat bunu gerektiriyor :) Yapılabilecek en iyi şey, eldeki imkanlarla en iyi ve mantıklı sonucu elde edebilmek, gerisinin inan önemi yok. Dilerim sen de istediğin yerlerde olursun hayatta hocam. -
hiç geç değil -
üniye başlamadan önce bu tarz sorular için geç değil şeklinde cevap veriyordum, ancak bahsedilen kişi aynı zamanda olgun bir karakterdeyse biraz zorlanacağını inkar etmek realist olmaz. belli bir yaşa kadar birkaç yaş bile olgunluğu, fikirleri oldukça etkileyebiliyor. ama illaki sizin gibi insanlar da olacağından büyük bir sorun yaratmaz yine de -
Severek okuyacaksanız yaşın hiç bir önemli yok bence okumak için..
-
boşa kandırmayın kendinizi baya geç 22 yaş,insanlar 4 yıllık üniyi bitiriyor 22 yaşında sen daha yeni başlıyorsun
-
düşününce 22 cidden geç gibi 26 yaşında mezun oluyorsun yüksek lisans desen 28 geldin 30 yaşına yolun yarısı meslekte uzmanlas falan derken ihtiyarlamış oluyorsun 4 sene geç başlamak gibi hayata -
geç değil ama mezun olduktan sonra 15 yaşında bebeyle aynı maaşı alma ihtimalini unutma, yine okumamış ama bir şekilde basit bile olsa bir konuda yetişmiş birinden aşağı görülme durumun olabilir, bu durumda bence asıl soru iş garantin var mı? bu evetse okunur hiç ne odluğunu anlamasan vizyon katar en leş okul bile gelişimde katkı verir kendini daha iyi tanırsın falan filan
-
ha diploma hep iyi de değil, 2 yıllık üni mezunları benim çağrılmadığım yerlerde işe giriyor iki ihtimal var ya benim yüksek lisans olmam kafadan beni bitiriyor ya cemaat örgüt gibi yerlerle işim olmadığı için görülmemiş eller tarafından engel yiyorum
-
Hocam benim çok yüksek hedefim yok aslında sayısalda ziraat fakültesi bitki koruma veya bahçe bitkileri istiyorum. Bir yandan da çalışmaya başlamışken biraz kasıp özel üni de olsa hukuk falan yerleşeyim diyorum. Matematik çok kötü hiç yapamıyorum desem yeridir KPSS sınavında ilk 1000 içindeydim ancak EA SAY mat gerektirdiği için başarılı olamayacağım gibi duruyor. Çalışacağım yine de hakkımızda hayırlısı olsun. -
Ben de öyle düşünüyordum ancak şöyle bir durum var.26 yaşına geleceksin ve elinde diploma olmadan veya diplomayla gelmek kişinin kendi elinde.Lise mezunu olup bir işte yükselmek arkadaşımdan biliyorum çok çok zor.Her ne olursa olsun üniversite mezunu olmak avantaj.Hem nereye yetişmek istiyoruz ki insanlara göre hayatımızı şekillendirmek doğru değil
-
Hocam yüksek hedefin yoksa olacak demektir aşırı bir matematik br bilgisi gerekmiyordur muhtemelen.
Eyüp B. isminde bir matematik hocası var youtube mecrasında anlatımı hoşuna gidebilir. Tavsiye ederim.
Şimdiden kolay gelsin, inşallah hayatta istediğin yerlerde olursun.
-
Saçma bir bölümde okumayacaksan kesinlikle geç değil
-
22 yaşında üniye başlamak bence geç. her şeyin bi yaşı var. bizim millet nedense her şeyi yanlış anlıyor. sınıfında 50 yaşında adam varmış eee yani geç bi yaşta başladığı gerçeğini değiştirir mi? eğer önündeki en iyi seçenek 22 yaşında üniye başlamaksa başla bi şey diyen yok. geç başladığını bilerek üniye başlayabilirsin bazen bi şeyin yanlış olduğunu bilirsin yine de yaparsın. o yanlışı yaparken soruyor musun bu yanlış mı diye? hadi sordun birisi şey diyo benim arkadaşımda aynısını yaptı yanlış değil aynı hesap bence. 22 yaşında üniye başlamak yanlış demiyorum yanlış anlaşılmasın örnek vermek istedim. biraz boş yapmış olabilirim içimden geldi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kral_Jumong -- 31 Aralık 2023; 17:30:25 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X