Şimdi Ara

220'den 110'a

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba.elimde 110 volt ile çalışan 1000watt'lık bir mikrodalga fırın var.araştırdım fakat piyasada bu fırını çalıştırabiliecek 220-110 dönüştürücü bulamadım.kendim yapmaya kalkışsam trafo fiyatı baya tuzlu olur diye düşünüyorum.neler yapabilirim, ne tavsiye edersiniz bunun için?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinoo -- 10 Haziran 2007; 22:08:10 >

• 110 / 220 Trafo yada yeni mikrodalga fırın.
  • 220 volt gerilimi 110 volta düşürmenin bir yolu da triyaklı veya tristörlü dimmer tipi düşürücüler kullanmaktır. fakat bu tip sistemlerde triyak veya tristörün yanması durumunda cihaz hasarlanabilir.Maliyete karşı risk almayı göze alırsanız deneyebilirsiniz.Kolay gelsin.
  • Harmonikleri tungsten lamba kadar hoş görmeyeceği kesin. Melih abinin dediği trafodan başka bir çözümü yok bu işin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: amatör.usta
    220 volt gerilimi 110 volta düşürmenin bir yolu da triyaklı veya tristörlü dimmer tipi düşürücüler kullanmaktır. fakat bu tip sistemlerde triyak veya tristörün yanması durumunda cihaz hasarlanabilir.Maliyete karşı risk almayı göze alırsanız deneyebilirsiniz.Kolay gelsin.

aklıma trafodan başka birşey gelmemişti.araştırayım.

olmadı yeni bir tane alacaz artık en güzeli.çok sağolun teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.