Şimdi Ara

220 volt neon ampul sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 220 volt voltajda çalışacağını umarak 220 volt neon ampul aldım fakat 220 volt şehir şebekesi ac ye direk bağladığımda enerji verilir verilmez patlıyor bunun sebebi nedir bilen varmı yoksa bir dirençle vs. mi kullanmak gerek bunu ?

220 volt neon ampul sorunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lambaya seri 100K direnç bağlayarak tekrar deneyin bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Laichzeit

Lambaya seri 100K direnç bağlayarak tekrar deneyin bence.

Benim ihtiyacım olanı 4 adetti ben ne olur ne olmaz diye 5 tane sipariş etmiştim denemelerde 2 tane gitti şu an -1 deyim yani anlıyacağınız o yüzden eminseniz deniyim =)
    bu arada elimde 330, 680, ve 1000 (1 kohm) ohm dirençler mevcut 100k dirençim yok malesef.
  • Ben de konuyu görünce araştırdım. Bu ampuller çalışırken üstüne 60 - 90 Vac düşüyormuş ve sadece bir kaç miliamperle hatta daha da azı yeterliymiş.

(220-90)/100000ohm = 1.3mA

(220-60)/100000ohm = 1.6mA

Eğer daha az çekiyorsa 500k ohm civarı kullanılır. Garanti olsun diyorsanız önce yüksek değerli ohm kullanırsınız. Eğer yeterince parlak yanmazsa değeri azaltırsınız.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Laichzeit

Ben de konuyu görünce araştırdım. Bu ampuller çalışırken üstüne 60 - 90 Vac düşüyormuş ve sadece bir kaç miliamperle hatta daha da azı yeterliymiş.

(220-90)/100000ohm = 1.3mA

(220-60)/100000ohm = 1.6mA

Eğer daha az çekiyorsa 500k ohm civarı kullanılır. Garanti olsun diyorsanız önce yüksek değerli ohm kullanırsınız. Eğer yeterince parlak yanmazsa değeri azaltırsınız.

Bende araştırmaya kalktım ama bi bilgilye rastlayamamıştım genellikle büyük beslemeli devrelere sahip olan tip olanları için bilgilere denk geldim bu tip kapsul ampul şeklinde yoktu. Araştırmanız için çok sağolun verdiğiniz bilgilere göre bir deneme yapıcam inşaAllah gereken değerde dirençleri tedarik ettikten sonra edindiğim bilgileri buraya yazarım tekrar.

• Merhaba,

Eski tip faz ışıklarında bu neon lambalardan kullanılırdı. Bende de eskilerden bir tane kalmış, içini açıp baktım 100 kohm direnç kullanmışlar.

Saygılar....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerosen

Merhaba,

Eski tip faz ışıklarında bu neon lambalardan kullanılırdı. Bende de eskilerden bir tane kalmış, içini açıp baktım 100 kohm direnç kullanmışlar.

Saygılar....

Çok teşekkür ederim saolun firmayla temasa geçtim bana 220k ohm dediler ama siz takılı bir devreden söküp baktığınıza göre 100k ohm takmam daha mantıklı olur çünkü tedarikçinin lafınada pek güvenememiştim zaten.

Hayırlı günler saygılar..

• Öncelikle yüksek omajlı direnci deneyin boşuna patlamasın ampul.

Saygılar...
  • NASIL BİRŞEY BU DOSTUM Bİ ÖRNEĞİ VARMI MERAK ETTİMDE
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerosen

Öncelikle yüksek omajlı direnci deneyin boşuna patlamasın ampul.

Saygılar...

Teşekkürler kerosen öyle yaptım bende 200k ohm daha iyi oldu 100k ohm da direnç ısınma yaptı ve ampul de parlama yaptı epey.
  • MEMATİ kullanıcısına yanıt
    Konunun başında soruda resim atmıştım sormak ustediğin başka bir şey varsa yardımcı olayım konu ile alakalı olarak.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.