Şimdi Ara

23,8' GIGABYTE G24F 2649 TL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
942
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Panel : Innolux M238HCA-L7Z

https://www.panelook.com/M238HCA-L7Z_Innolux_23.8_LCM_overview_45659.html

Panel Katalog Değerleri : sRGB %100 Adobe RGB %85 DCI P3 %87

Panel Test Değerleri sRGB %97,9, Adobe RGB %79,5, DCI-P3 %82,8

Resim : Custom1

Gama OFF

Parlaklık : 33 (140 cd/m2)

Renk Sıcaklığı : Kullanıcı Tanımlı (user define)

R: 100

G: 99

B: 99

2 x HDMI 2.0, 1 x DisplayPort 1.2, 1 x hat çıkışı,

1 x USB-B 3.0,

2 x USB-A 3.0 ve 1 x güç bağlantısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 10 Nisan 2022; 8:17:17 >

• Hocam panel falan boş işler bunlar o kadar srgb mrg bilmem ne rgb kasmaya gerek yok, sanatsal işler yapmıyor kimse. Oyun oynuyor, internette geziyor, film izliyor yani şu basit kullanımlarda monitörün vidasına kadar detaylara girmek aşırı gereksiz.

Ben XF272UP kullanıyorum 2K 144hz TN panel olmasına rağmen renkler fazlasıyla kaliteli yani kırmızıyı turuncu görmüyorum yada siyahı gri görmüyorum bu kadar abartı detaylara, panel üreticisine, yok renk gamutuna falan girmeye hiç gerek yok o kadar gereksiz detaylara girdiğin zaman bütçeyi 15K ya çıkarman lazım ki bir ihtimal kusursuz monitör bulabilesin...

Edit: ayrıca arkadaşlar doğru söylüyor 2650 TL ye 1080p monitör alınmaz parana yazık.

• 24 1080p 2650tl

Degmez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3000 liraya 4k - 2k 144 hz monitor bulmak imkansız mı? cidden en kralı olsun 1080p alınmaz. Gözüm kanıyor film izlerken.

• Bucephalas B kullanıcısına yanıt

6000 tl üstünü verirsen alırsın

gözünün kanaması 1080p olmasından değil

sinema izleyeceksen düz 4k va panel alacaksın

10 dolarlık modül (HDMI 1.4) , kavisli (ışık sızmalı) 20 ms va panel almayacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 10 Nisan 2022; 8:34:22 >
  • ` quaD. kullanıcısına yanıt

neye göre

• bjkyener kullanıcısına yanıt

Hocam panel falan boş işler bunlar o kadar srgb mrg bilmem ne rgb kasmaya gerek yok, sanatsal işler yapmıyor kimse. Oyun oynuyor, internette geziyor, film izliyor yani şu basit kullanımlarda monitörün vidasına kadar detaylara girmek aşırı gereksiz.

Ben XF272UP kullanıyorum 2K 144hz TN panel olmasına rağmen renkler fazlasıyla kaliteli yani kırmızıyı turuncu görmüyorum yada siyahı gri görmüyorum bu kadar abartı detaylara, panel üreticisine, yok renk gamutuna falan girmeye hiç gerek yok o kadar gereksiz detaylara girdiğin zaman bütçeyi 15K ya çıkarman lazım ki bir ihtimal kusursuz monitör bulabilesin...

Edit: ayrıca arkadaşlar doğru söylüyor 2650 TL ye 1080p monitör alınmaz parana yazık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RTX3080Ti -- 10 Nisan 2022; 12:58:9 >
  • Yine 1080p alınmazcılar gelmiş. Bütçesi kısıtlı olana, büyük monitör istemeyen 24" de rekabetçi oynamak isteyenlere, odası küçük olup masası dar olanlara;

Yani bir sebepten 24" tercih edenler gayet alabilir. 24" 2k monitör almak esas yazıktır. 24" 1080p 27"2k ya yakın bir ppi dadır (pixel per inch) Hadi 27" 1080 beğenmeyenleri anladık da şimdi bi de bu çıktı. Onun dışında srgb gamut mamut olaylarına ben de katılıyorum, günümüzde üretilen tn paneller bile gayet canlı renklerde ve VA'lar da ips'i aratmıyor kesinlikle. Millet 10 yıl önceki tn va panellerde kalmış herhalde.

Bakın çok monitör test etmiş ve oyun camiasının içinden biri olarak tavsiyede bulunmak isterim monitör alacaklara, kesinlikle bir mağazada ghosting ve black smear testi yapın veya youtube dan incelemesini bulun. Ezbere monitör almayın. Renkmiş gamaymış rgbymiş bunları ayarlarsın, ayarlamasan da insan gözü 1 günde alışır, ama ghosting illallah ettirir göz yorar göz bozar, monitörü camdan aşağı atasınız gelir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saglamsalassa -- 10 Nisan 2022; 16:35:58 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1080p alan alsın. 2700 TL'ye aldırmayın Allah aşkına

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu monitör iyi fiyat, alınır demedim, 1080p alınmaz diyenlere lafım, 1080p 24" için idealdir. Fiyatını alacak adam bütçesini gözeterek karar versin

• Bazıların kafa yerinde

düzgün 2K monitörlerin fiyatı 5500 tl den başlıyor

biri üretimi olmayan tn panelden bahseder bunlar boş iş der

biri gider kavisli ekranla kıyaslar

1080p konusuna gelince 23,8" 1080p monitör idealdir 27" 1080p olsa zaten konusunu açmam

Ayrıca yurt dışına göre 1100 tl daha düşük fiyata satılıyor

GIGABYTE G24F $254.41

amazon.com
    GIGABYTE G24F 24" 165Hz 1080P Gaming Monitor, 1920 x 1080 IPS Display, 1ms (MPRT) Response Time, 90% DCI-P3, FreeSync Premium, 1x Display Port 1.2, 2x HDMI 2.0, 2x USB 3.0
    https://www.amazon.com/GIGABYTE-Monitor-Display-Response-FreeSync/dp/B096YGM2WS

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 10 Nisan 2022; 17:8:40 >

• Gunpower-storm kullanıcısına yanıt

2700 tl ye ne alsınlar

• Benq zowie, hp omen falan tüm esporcular tarafından tercih edilen ve tepkime süresi olarak en iyi performansı veren monitörlerin TN panelleri herhalde vahiyle iniyor üretilmediğine göre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saglamsalassa -- 10 Nisan 2022; 17:9:3 >
  • İçindeki panelin üretim tarihini üfürerek vahiyle iniyor

2022 bir tane tn panel söylesene

• Aynen kanka aynen üfürerek üretim, şöyle renkli yazı yazayım da salladığım anlaşılmasın taktiği mi bu? Sen göster 2021 2022 de üretilmediğine dair birşey de görelim

Peynir ekmek gibi satan oyuncu monitörlerinden bahsediyoruz, üretim bandında yıllık kota vardır ve fasonlar buna göre imalat yapar. Pandemide 3 ay imalat durunca üretim zinciri ne hale geldi tüm dünya gördü, neyse ki benq ve hp 10 yıllık stok panellerle çalıştığından sıkıntı yokmuş

• ne zaman konu açsak monitör fiyatı fırlıyor 

• Yav bjkyener'e herkes gıcık tamam anladım. Ama kardeşim sizin monitör fiyatlarından haberiniz var mı? Deli gibi yükseldi fiyatlar hatta gün gün bile artmaya devam ediyor.

Oyun oynuyoruz diyor 1080p kötülüyor. 2k'da sürekli 165fps alacak baba sistem hanginizde var ? 3090ti bile 2k'da dying light oynarken dlss açmasan neredeyse kasacak duruma düşüyor. Millet 3050,1660,6600,2060 kullanıyor genelde 165fps almak istiyorsa anca 1080p kullanabilir.

10 numara monitörmüş alana hayırlı olsun.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.