Şimdi Ara

23 Bin ₺'ye Sizce Değer mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Bir müşterim benden 30.000 ₺ ye kadar sistem yapmamı istedi. ( Varlıklı Birisi )
    Bende öylesine biraz topladım göz atmanızı istedim. Yorumlarınızı bekliyorum...

İşlemci
    1 x ★ AMD Ryzen ™ 7 1800X 3.6GHz (Turbo 4.0GHz) 20MB Cache AM4 İşlemci BOX (Soğutucusuz)
    Anakart
    1 x Asrock Fatal1ty X370 Taichi Ryzen AM4 Socket, 3200+ MHz (OC), DDR4, Quad SLI / CrossfireX, m2 SSD, USB 3.1, RGB LED, ATX Oyuncu Anakart - (ASRX370-TAICHI)
    Bellek
    1 x Corsair DDR4 32GB(2x16GB) Vengeance 3000MHz Kırmızı LED Ram Bellek (CMU32GX4M2C3000C15R)
    Ekran Kartı
    1 x ★ Galax GeForce GTX1080Ti HOF 11GB 352Bit GDDR5X Ekran Kartı (GLX-80IUJBDHQ7FZ)
    HDD
    1 x WD 6TB Red 3,5" SATA III 6Gbit/s IntelliPower 64MB Cache NAS 7/24 (WD60EFRX)
    SSD
    1 x Corsair Neutron XTi 2.5" 960GB SSD SATA3 540/525 MB/s SSD(CSSD-N960GBXTI)
    İşlemci Soğutucu
    1 x Deep Cool CAPTAIN 240EX RGB INTEL / AMD Uyumlu Sıvı İşlemci Soğutucu
    Kasa
    1 x Aerocool GT-S Black Edition 1250W 80Plus Gold 2x USB 3.0, 2x USB 2.0, Fan Kontrolcülü, Full Tower Siyah Oyuncu Kasası (AE-GTS-1250)
    Optik Sürücü
    1 x Panasonic MD 8102U3 USB 3.0 Harici Blu-ray Writer (PNS-MD8102U3)
    Monitör
    1 x AOC 35" AGON AG352QCX 2560x1080 200Hz 4ms DP / HDMI / VGA / DVI IPS FreeSync LED Monitör
    Klavye
    1 x Trust 20433 GXT285 Advanced Gaming Klavye
    Fare
    1 x A4 TECH BLOODY ZL5A SİYAH CORE 3 AKTİF LAZER 8200DPI OPTIK MOUSE204,
    Ek Kasa Fanı
    1 x Dark 2x12cm Ultra Bright RING RGB LED Fan, 1xRGB LED Şerit, Uzaktan Kumandalı RGB LED Kit (DKCKRGB02)
    Ses Kartı
    1 x Asus STRIX RAID PRO 7.1 PCIe Oyuncu Ses Kartı (WOW Game Bundle)
    Hoparlör
    1 x Logitech Z906 500W THX Onaylı Optik 5+1 Hoparlör (980-000468)
    Mousepad
    1 x Akasa Venom Black XXL 89x45cm High Precision Oyuncu MousePad (AK-MPD-01BK)

• 960 gb ssd bence havadan maliyet kabartıyor. sonuçta tüm kurumlar hdd üzerine yapılacak ssd sadece windows kullanımını hızlandırmak için
    psu yazmamışsınız

EN ÖNEMLİSİ BU BİR OYUN SİSTEMİ 4MS İPS PANEL MONİTÖR KOYMUŞSUNUZ VE FREESYNC DESTEKLİ. SİZİN EKRAN KARTINIZ GTX1080 Tİ TAMAMEN UYUMSUZ
    BU SİSTEME G-SYNC UYUMLU 1MS TN PANEL MONİTÖR KOYMANIZ LAZIM.. İLLE BU MONİTÖRÜ KOYUCAKSANIZ DA EKRAN KARTINI AMD SEÇMENİZ LAZIM FREESYNC ÖZELLİGİNİ KULLANAMAZ YOKSA MÜŞTERİ

AMD EKRAN KARTLARI İÇİN FREESYNC MONİTÖR
    NVİDİA EKRAN KARTLARI İÇİN G-SYNC MONİTÖR

İPS PANEL SEÇERSENİZ 4MS DE OYUNLARDA GOSTHİNG HAYALETLENME OLUR İPS PANELLERDE 1MS YOK
    1 MS TN PANEL SEÇERSENİZ TAM BİR GAMİNG PC OLUR
  • * Intel Core i7 8700k -- > 1.850 TL
    * ASUS ROG STRIX Z370-F Rgb GAMING -- > 1.050 TL
    * G.SKILL Trident Z RGB Led 32GB (8GBx4) DDR4 3000Mhz -- > 1.880 TL
    * Zotac GTX1080Ti 11GB GDDR5X AMP SLI (2 adet) -- > 7.680 TL
    * Samsung 960 EVO 250 GB, M.2 NVMe PCIe, SSD Disk -- > 595 TL
    * Sandisk 960GB Plus Ssd -- > 950 TL
    * Nzxt Kraken X62 Sıvı Soğutma -- > 815 TL
    * Nzxt Hue+ Rgb Kontrolcü -- > 250 TL
    * Nzxt Aer RGB 140mm Fan *5 adet -- > 520 TL
    * Nzxt Internal Usb Hub Dahili Çoklayıcı *2adet -- > 180 TL
    * Phanteks Enthoo Evolv Atx Tempered Glass Kasa -- > 870 TL
    * FSP Aurum PT 1000w Platinum -- > 950 TL
    * Asus PG348Q 34" Gsync -- > 5.950 TL
    * Razer Blackwidow Chroma RGB TR Klavye -- > 650 TL
    * Razer Lancehead RGB Kablosuz Mouse -- 550 TL
    * Corsair MM300 Mousepad -- > 140 TL
    * Razer Leviathan 5.1 Kanal Surround Sound Bar -- > 950 TL
    * Rainbow Psu Kabloları + Front Kablo + Fan Kablosu -- > 250 TL

TOPLAM -- > 26.250 TL

Hem görsel, hem lüks, hemde çok performanslı bir sistem. Harddisk kullanmadım onun yerine windows vb uygulamalar için m.2 ssd + oyunlar için 1tb ssd koydum. İmkanı olan herkese herşeyini ssd de kullanmalarını öneririm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sky__walker -- 14 Kasım 2017; 12:26:44 >

• Mithat.Alkın kullanıcısına yanıt
    Üstadım tecrübelerinle bizleri aydınlattığın için teşekkür ederim Monitör tercihini eğer bu sistem onaylanırsa dediğin gibi yapacağım. PSU yok demişsin 1250W kasayla berabere gelen PSU var, gözden kaçmış sanırım. İlgin için çok teşekkürler.
  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle uğraşın ve önerilerin için çok teşekkür ederim ancak AMD müşterimin tercihidir. İntel Core i7 önerimi reddettiler. AMD tek tercihleri olacaktır.
  • asamoha123 kullanıcısına yanıt
    kasa ile beraber gelen psu tam olarak hangi marka ve hangi model onu ögrenin ve ürünün kendi sitesinden 12v kanalından kaç amper verdiğine bakın.
    ekran kartı ram işlemci 12v kanalından beslenir. psu nun kaç w kapasitesi oldugundan daha önemli olan 12v kanalı tek kanal mı ve kaç amper veriyor.
    çok güçlü bir sistem topluyorsunuz kötü bir psu yüzünden fps droplar ani takılmalar ve donanımsal arızalara davetiye çıkartacak bir psu almaktan kaçının benim tavsiyem kasayı boş alın
    ve thermaltake veya corsair den gold sertifikalı tek kanal 12v yüksek amperli bir psu alın.
  • ben şimdi sizin yerinize baktım eğer bahsettiginiz kasa+psu bu linkteki isehttp://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/aerocool-gt-s-black-edition-1250w-80plus-gold-2x-usb-3-0-2x-usb-2-0-fan-kontrolculu-full-tower-siyah-oyuncu-kasasi-akasa-led-hediyeli.html#!prettyPhoto kasanın hava sirükülasyonu iyi gibi ve psu tek kanal 12v 104 amper gold sertifikalı bu çok iyi ama fiyatı 1900tl yüksek gibi geldi ayrı ayrı alsanız daha düzgün bir kasa alabilirsiniz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    100 bin TL ye saat önerisi
    3 ay önce açıldı
    Maks. 7 milyon TL'ye hangi araç?
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mithat.Alkın

ben şimdi sizin yerinize baktım eğer bahsettiginiz kasa+psu bu linkteki isehttp://www.teknobiyotik.com/donanim/pc-kasa/aerocool-gt-s-black-edition-1250w-80plus-gold-2x-usb-3-0-2x-usb-2-0-fan-kontrolculu-full-tower-siyah-oyuncu-kasasi-akasa-led-hediyeli.html#!prettyPhoto kasanın hava sirükülasyonu iyi gibi ve psu tek kanal 12v 104 amper gold sertifikalı bu çok iyi ama fiyatı 1900tl yüksek gibi geldi ayrı ayrı alsanız daha düzgün bir kasa alabilirsiniz

hocam ilgiliniz için teşekkür ediyorum öncelikle. PSU'yu bayağı araştırdım farklı test videolarınıda izledim tek başına alınca ortalama 980 ₺ gibi bir fiyatı var, kasada 950 ₺ civarına geliyor. Eğer farklı bir öneriniz varsa değerlendirmekten memnuniyet duyarım...

• asamoha123 kullanıcısına yanıt
    Sizin seçmiş oldugunuz kasanın hem hava sirkülasyonu kötü hemde ekran kartı için ayrılan uzunluk yeterli değil 3 fanlı gtx 1080 ti seçmişsiniz tam olarak boyutu hakkında bir bilgi sahibi olamadım yalnız kendim 2 fanlı gtx 1070 kullanıyorum boyutu tam 31cm burdan yola çıkarak sizin seçtiginiz kartın 35 veya 36cm olacagını düşünüyorum lakin sizin seçtiğiniz kasa 33cm'e kadar müsade ediyor.

size önerecegim bu kasa hem hava sirkülasyonu olarak daha başarılı hem rgb aydınlatma ve yan panelinin şeffaf olmasıyla gözede hitap ediyor. donanımı ve yapacagınız ışıklandırmaları sürekli takip edebilirsiniz bu sayede ve fan kontrolcüsü bulunuyor bu kasada fiyatı 544 lira. atx bir anakart seçmişsiniz ve bu kasa atx destekliyor.http://www.hepsiburada.com/aerocool-project-7-p7-c1-usb-3-0-fan-kontrolculu-ledli-siyah-oyuncu-kasasi-ae-p7c1-blk-p-HBV000001ZE2U?

hava sirükülasyonuna değinecek olursak 3 adet önden giriş fanı var 3 adet üstte çıkış fanı var buraya sıvı sogutma radyatörüde koyulabilir ve 1 adetde arkada egsoz fanı var

Diğer bir konu siz gtx 1080 ti seçmişsiniz buna monitör olarak freesync özellikli 4k bir monitör seçmişsiniz hem kullanamayacagınız freesync özelligine para ödüyorsunuz hemde 4k 35' olması bu kart için fazla. siz bir gaming sistem topluyorsunuz bunuu kullanacak arkadaş 4k da ve 35'' de oyunların çoguunu bu ekran kartıyla full ayarda oynayamaz bu seçtiginiz ekran için 2 adet gtx 1080 ti sli yapmanız gerekir ancak o şekilde tüm oyunlar full grafikte açabilirsiniz. şuan seçmiş oldugunuz ekran kartı ile tüm oyunları full+full ayarda stabil olarak oynatabilecek bir ekran almanız lazım. ve g-sync özelligi olması lazım ki oyunlarda ekran kırılması olmasın ki bu çok olur.

Benim size tavsiyem G-sync 2k 27'' 1ms 144 veya 165 hz bir monitör
    Bir örnek asus dan http://www.vatanbilgisayar.com/asus-27-pg278qr-1ms-165hz-2k-g-sync-3d-gaming-monitor.html

Diğer bir örner aoc den yalnız bu 24''http://www.vatanbilgisayar.com/aoc-led-23-8-ag241qg-165hz-1ms-g-sync-2k-dp-port-gaming-monitor.html#genel-bakis

Benim favorim buhttp://www.vatanbilgisayar.com/asus-27-pg27vq-1ms-2k-wqhd-g-sync-hdmi-gaming-monitor.html

Eğer tepki süresi 1ms yerine 4ms olsun ama Ips Panel olsun derseniz böyle bir seçenekte varhttp://www.vatanbilgisayar.com/viewsonic-27-xg2703-2k-165hz-ips-g-sync-gaming-monitor.html

Ips paneller tn panellere göre daha canlı renklere sahiptir ve görüş açısı daha fazladır.
    1 ms ile 4ms arasındaki farklı çogu kişi anlayamıyormuş yabancı forumlarda 4ms ile gosting olmadan oyun oynayanlar böyle diyor ki bende 4ms ıps kullanıyorum ve bir problemini görmedim.
    bu linklediğim monitörlerden hangisini alırsanız alın sizin gtx 1080 ti şuan piyasadaki tüm oyunları 2k çözünürlükte full ayarda oynatacagını düşünüyorum.
    4k monitör ve g-sync olmayan bir monitör hem günümüz oyunlarında hem ileride çıkacak yeni oyunlarda çok fazla sorun çıkartacaktır.

ÖNEMLİ NOT: MONİTÖRÜ ASLA İNTERNET ÜZERİNDEN ALMAYIN VATAN PC YE GİDİP DENEYEREK ALIN ÖLÜ PİKSEL IŞIK SIZMASI GİBİ PROBLEMLERDE BAŞINIZ ÇOK AGRIR GÖREREK DENEYEREK VATAN PC DEN ÇOK MONİTÖR ALDIM BİR PROBLEM ÇIKARTMIYORLAR.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.