Şimdi Ara

23 yasinda her seye sifirdan baslamak (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
3
Favori
3.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: J.MOURINHO

konudaki tüm yazıları okudum senin durumunu gayet iyi anladım. 24 yaşında çok hata yapmış psikolojik ve fizyolojik sıkıntılardan liseden sonra üniversite hayatı kötü giden okulu bitirmesine en az 3 yıl olan biri olarak aynı düşünceleri paylaşıyorum. neler neler geçiyor aklımdan bir bilsen. gelelim ne yapabileceğine. 1)askeriyeye gidip oranın elemanı olabilirsin .
    2) odtü iktisat nasıl geleceği parlak mı en azından iş bulur mu bilmiyorum . devam zorunluluğu olmayan ama boş olmayan bir bölüm okuyabilirsin. hukuk demişsin iyi düşünmek lazım ortalık hukuk öğrencisi kaynıyor. bu kadar adam iş bulur mu muamma. eğer tamam hukuk okurum diyorsan hakkını vereceksin fark yaratacaksın ki diğerlerinin önüne geçesin. karar senin iyi düşün bence
    3) her şeyi unutmak sıfırdan tekrar ayağa kalkıp kendi bölümün hakkını vererek okumak da bir tercih
    4)ne olursa olsun bir üni bitir dışarda hayat yok verdikleri para 2 bin lira öyle hayat geçmez
    Hocam 4. Maddede malesef kismen haklisin. Ticaret yapmiyorsan mukemmel bir fikrin yoksa pesinden kosmuyorsan evet is yok ya da varsa zor.

2. Sine gelince hocam odtu iktisat hem okul hem de bolum olarak prestijli. Gunumuzu sartlarini goz onune alinca. Hukuk bolumunun geneliyle kiyaslanmaz. Tabii hukukcu olup mukemmel yerlerde olanlar da var. Cunku hukuk okuyan esnaftir. Cok yonlu bir bolum ayni zamanda artilari da elbette var altin bilezik. Kiside bitiyor biraz. Kimse gittigi avukata nerden mezunsun demez. Hukuk mezunu cok fazlalasti ozellerle birlikte. Ama yapacak bise yok. Mukemmelliyetci olsam zaten
    elimdekini hallederdim. Ya hukuk ya da bir iibf hangisi olursa istanbulda. Baska secenek kalmiyor. Hukugu su yuzden dedim okumasinin yasi yok 35 yasinda mezun olsan kimse bu yasa kadar naptin demez. Cunku esnafsin. Diploman bir arac. İibf de ozel sektorde caliscaksan oyle degil ama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1/2mv2 -- 2 Mayıs 2019; 23:1:7 >

• Hocam millet İstanbul'dan kaçmaya yer arıyor siz gelmeye, bence farklı bir şehir düşünün zira burası çekilmez bir hal almaya başladı.
  • Odtü iktisat kazananilip sınıfı geçememek ?!?#@?!

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Survive ederken survivor izleyicisine dönme de
  • Başla tabi ama İstanbul'da değil. Ben İstanbul'dan kaçtım daha düşük bir hayat seçtim.
    22 yaşındayken tekrar mı girsem diyordum LYS'ye şimdi 25 yaşındayım pişmanım
  • Istanbul'da asgari maasla calisirsan cok buyuk cile cekersin, firsatlar sehri deyip gelme bence. Harcamayi planladigin cabayla basladigin okulu bitir, gelecekte daha mutlu olursun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0EFF95B10

Odtü iktisat kazananilip sınıfı geçememek ?!?#@?!
    Gecmesi kazanmasindan zormus
  • şuan tıp fakültesi 2.sınıfım,hiç kaybım yok + 1 sene erken yazıldım.

seninle yer değiştirmek isterdim. şuanki aklım olsa odtü iktisad ya da odtü makina yazardım,tm sıralamam da yetiyordu iktisada.

senin bölümünün yurtdışı olanağı %20-30 benimkinin %5 falan.birde artık işler değişti,yurtdışı yoksa bütün bölümler aynı. birde ben mezun olana kadar dolar kuru kimbilir kaç olur o oran %1e kadar düşecek. şuan mezun olmak isterdim veyahut 90-93 doğumlu olmak için neler vermezdim... çok geç doğmuşum,üni mezuniyetim ülkenin en boktan dönemine denk gelecek. dolar 15lira olacak en iyi ihtimalle... sınav masrafı yurtdışı için 10-15k dolar xd birde sen mezun olcan dolar daha 6 lira. yurtdışına çıkmamak için bir nedenin yok...

ha 1000 dolar kazanmışsın aylık ha 500 dolar,bu hayatta kaybedensin. 2-3 haftalık yurtdışı tatili bile hayal bu ülkede bu paralarla.
  • Herkez sıfırdan başlıyor.

Yahudiler hariç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.