Şimdi Ara

23 yasinda her seye sifirdan baslamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
3
Favori
3.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cepte 0 para , yeni bir sehir , istanbulda bir is bulmak , ayni zamanda orada da bir okula yazilmak. Artik okuyacak cok motivasyonum da halim de kalmadi. Amac calisip para kazanip hayatla survive etmek.. Kulaga nasil geliyor sizce..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1/2mv2 -- 2 Mayıs 2019; 22:49:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sabah sabah yine kahkahalara boğuldum,ota moka her yerde yazılım öğren diyen tipleri gördükçe bunlara kıçımla gülüyorum artık adamların işi gücü yazılım olmuş,yersen

Tavsiyem 2 yıllık mekatronik bölümü oku,sonra önlisans kpss den 75-80 civarı bir puan alıp dhmi ye atan ve ayda en az 7 milyar maaş al

Sana bu konuda verilebilecek en somut ve elle tutulabilecek tavsiyeyi verdim.zamanında lisans okuduğuma o kadar pişmanım ki,yıldız tekniği kazanmaya harcadığım vakitlere yanıyorum sadece.
    Yapay Zekanın Yanıtı

23 Yaşında Hayata Sıfırdan Başlamak

23 yaşına geldiğinizde, hayatınızı değiştirmek ve yeni bir yola girmek için hala genç sayılırsınız. Her şeye sıfırdan başlamak korkutucu olsa da, doğru adımlar atarak başarılı olabilirsiniz.

Kariyerini Değiştirmek

23 yaş, kariyer yolunuzu yeniden değerlendirmek için ideal bir zamandır. Tutkularınızı ve becerilerinizi göz önünde bulundurun ve sizi tatmin edecek ve zorlayacak bir alana geçiş yapmayı düşünün. Stajlar, kurslar ve ağ kurma etkinlikleri yoluyla yeni beceriler edinin ve potansiyel işverenlerle bağlantı kurun.

Eğitimine Devam Etmek

Hayatınızı sıfırdan başlatmanın bir başka yolu da eğitiminize devam etmektir. Lisansüstü bir derece, sertifika programı veya mesleki eğitim, kariyerinizi ilerletmek veya tamamen yeni bir alana girmek için kapılar açabilir. Araştırmanızı yapın ve hedeflerinize uygun programları bulun.

Kişisel Gelişim

Kariyeriniz veya eğitiminiz ne olursa olsun, kişisel gelişiminiz üzerinde çalışmak hayati önem taşır. Yeni beceriler öğrenin, yeni deneyimler edinin ve kendini iyileştirmeye odaklanın. Bu, öz güveninizi artıracak ve zorlukların üstesinden gelmenize yardımcı olacaktır.

Finansal Planlama

Her şeye sıfırdan başlarken, finansal durumunuzu planlamak çok önemlidir. Borçlarınızı yönetin, bütçe oluşturun ve tasarruf edin. Akıllıca yatırım yaparak ve mali durumunuzu kontrol altında tutarak geleceğiniz için sağlam bir temel atabilirsiniz.

Destek Sistemi Oluşturmak

Hayatınıza sıfırdan başlarken, size destek olacak insanlara sahip olmak çok önemlidir. Aileniz, arkadaşlarınız veya akıl hocalarınızdan oluşan sağlam bir destek sistemi, yol boyunca size rehberlik edebilir ve motive edebilir.

23 yaşında her şeye sıfırdan başlamak, hayatınızda önemli bir kilometre taşı olabilir. Zorlukları kucaklayarak, tutkularınızı takip ederek ve akıllıca planlama yaparak, arzuladığınız geleceği inşa edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Mevcut okuduğun üniversite ve bölüm ne ayrıca neden okuyacak motivasyonun yok biraz daha açıklama yapmalısın

• quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Mevcut okuduğun üniversite ve bölüm ne ayrıca neden okuyacak motivasyonun yok biraz daha açıklama yapmalısın
    Odtu iktisat. Basarisizliktan oturu 2 sene yil kaybi ve tukenmislik durumu. Yas surekli geciyor. Sinavlar iyi gelmiyor. Surekli tedirgin olma durumu. Okulda 4. Senem. 2 sene hazirlik okudum 2 senede birinci sinif.
  • Tamam yeni bir şehirde bir iş bulursun çalışırsın da, geçmişten kurtulamazsın. Yani sürekli bu zamanların aklına gelir. Ayrıca iş buldun diyelim de, ne kadar kalıcı bir iş olur bu? Garsonluk vs yapabilirsin en fazla. Günü kurtarırsın ama geleceğin ne olacak? Bir şekilde kendini kurtarman lazım. Bence yeni şehir düşüncesinden ziyade mevcut şu anki durumun üzerine düşünmelisin. Kafanı rahatlatman, kesin bir karar vermen lazım. Yoksa atla yeni şehre git bunlar bence işin kolay kısmı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1/2mv2

Odtu iktisat. Basarisizliktan oturu 2 sene yil kaybi ve tukenmislik durumu. Yas surekli geciyor. Sinavlar iyi gelmiyor. Surekli tedirgin olma durumu. Okulda 4. Senem. 2 sene hazirlik okudum 2 senede birinci sinif.

Alıntıları Göster
    Anlıyorum . Üniversiteyi bırakıp bırakmayacağınız sizin bileceginiz iş. Yani yapabileceğini düşünüyorsan devam et ama yok artık dayanamıyorum okumak istemiyorum diyorsan bırakıp çalışma hayatına atılman en doğru tercih olacaktır boşu boşuna kendine eziyet etmene gerek yok. Zaten ortada bir işsizlik var üniversiteyi bitirsen bile iş bulabileceğin garanti değil. Benim düşüncelerim bunlar.

• Heyea kullanıcısına yanıt
    Haklisiniz ama zor olani da denedim olmadi .. Hayatta yeni bir sayfa acmak icin bazdn maglubiyeti kabullenmek gerek .. Kolay olmayacak ama boyle de hergun psikolojik aci. İnsanin ici buruk olacak tabi o kadar emek hayal hepsi bosa gitti zaman ozellikle de.. Fakat olusu olan birgun delisi olan her gun aglarmis.. Boyle belki bir gun bir ay bir yil bir burukluk .. Ama birgun bu buruklugun yeriki baska bise alacak. Ama boyle her gun tedirgin her gun vicdan azabi aileden biseyleri gizlemek .. Yoksa yeni bir sehre gitmek kalacak yer bulmak is bulmak yeni bir okula yazilmak .. Hepsi zor ama hayat boyle yonlendiriyorsa elden ne gelir
  • Hocam yazılıma başlamayı dene,eğer seversen devam edersin.
    Basit 2D android oyunları yazarak bile aylık sigara paranı çıkartırsın(örnek olaraktan).
    Eğer ilerlersen de şirkette işe başlarsın,yazılım sektöründekilerin yaklasık çeyrek bölümü zaten başka diplomadaki insanlar.
    İstersen açıktan bile yazılım mühendisliği okuyabilirsin,uzaktan en kolay okunacak bölümler arasında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oksygen -- 1 Mayıs 2019; 3:17:29 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    7 aylik vucut degisimim
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • oksygen kullanıcısına yanıt
    Hocam gerceklestirmek istedigim o kadar
    girisimcilik hayallerim var ki kafamda bazen gece uyuyamiyorum dusununce. Ama gelin gorun ki yazilimin y sini bilmiyorum. Ve hayalim yarida kaliyor. Hayal kurmakta yoruyor ve vazgeciyorum. Pyhton kursu satin aldim udemyden ama tirtil gibi ilerlemekte hergun buldugum fikrin baskasininin yaptigini gordugun bu hizli yazilim caginda motivasyon kaybina yol aciyor. Hepsi kapsamli bir app yapmaktan geciyor bi de sirket kurup kagit ustunde. Ama cok detayli app ler benim fikirlerim. Yani bir uber gibi. Ondan zor
  • quote:

Orijinalden alıntı: 1/2mv2

Hocam gerceklestirmek istedigim o kadar
    girisimcilik hayallerim var ki kafamda bazen gece uyuyamiyorum dusununce. Ama gelin gorun ki yazilimin y sini bilmiyorum. Ve hayalim yarida kaliyor. Hayal kurmakta yoruyor ve vazgeciyorum. Pyhton kursu satin aldim udemyden ama tirtil gibi ilerlemekte hergun buldugum fikrin baskasininin yaptigini gordugun bu hizli yazilim caginda motivasyon kaybina yol aciyor. Hepsi kapsamli bir app yapmaktan geciyor bi de sirket kurup kagit ustunde. Ama cok detayli app ler benim fikirlerim. Yani bir uber gibi. Ondan zor
    Ben de zamanında öyle düşünüyordum,100 satır kod yazamazken adamlar whatsapp yapıyor,crysis yapıyor,microsoftu yapıyor diyordum.
    Sonra öğrendim ki,çok basit bir uygulamanın arkasında bile onlarca kişilik uzman yazılım ekipleri çalışıyor.
    Bunlardan sonra kendimi oyun sektörüne verdim,Unity,Unreal engine gibi oyun motorları sayesinde çok fazla teknik bilgiye sahip olmadan bile çok kaliteli oyunlar çıkartabiliyorsunuz.
    Bu forumda bir arkadaş vardı,hazır kodları bulup,3d tofaş araba modellerini koyarak android stora koyan.Gayette yüklü miktarda gelir elde ediyordu.
    Boş zamanlarınızda bu tarz şeyler yaparak en azından yemek paranızı çıkartabilirsiniz,yazılımın gücünü çoğu kişi bilmiyor ancak basit bir internet sitesi olan Amazonun kurucusu Jeff Bezos,koskoca microsoftun kurucusu Bill Gates'i ikiye katladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: oksygen

Ben de zamanında öyle düşünüyordum,100 satır kod yazamazken adamlar whatsapp yapıyor,crysis yapıyor,microsoftu yapıyor diyordum.
    Sonra öğrendim ki,çok basit bir uygulamanın arkasında bile onlarca kişilik uzman yazılım ekipleri çalışıyor.
    Bunlardan sonra kendimi oyun sektörüne verdim,Unity,Unreal engine gibi oyun motorları sayesinde çok fazla teknik bilgiye sahip olmadan bile çok kaliteli oyunlar çıkartabiliyorsunuz.
    Bu forumda bir arkadaş vardı,hazır kodları bulup,3d tofaş araba modellerini koyarak android stora koyan.Gayette yüklü miktarda gelir elde ediyordu.
    Boş zamanlarınızda bu tarz şeyler yaparak en azından yemek paranızı çıkartabilirsiniz,yazılımın gücünü çoğu kişi bilmiyor ancak basit bir internet sitesi olan Amazonun kurucusu Jeff Bezos,koskoca microsoftun kurucusu Bill Gates'i ikiye katladı.

Alıntıları Göster
    Hocam ben ciddi sekilde farkindayim ve bu kadar yazilimdan uzak olmak beni uzuyor. Bazen diyorum kendimi bir odaya kapatsaydim 4 yil uni yerine yazilim ogrensem com daha iyi olurdu diye. Artik dukkan acip esnaf olayim derdi degil bir hayalin varsa bunu koda dokup yazman gerek.

• 2017de 22 yaşındayken gazi rus dilini kazandım ve devlet Hastanesinde taşeron işini birakip okula kayıt oldum, sonra okul yürümedi çalışmaya alisinca ona gore maddi ihtiyaçların oluyo devam edemedim bi donem sonra bıraktım.

Geri döndüm İstanbul'da 6 ay is aradım şükür 1 yildir çalışıyorum, artik kpss sonucuma gore atanmayi bekliyorum yani demem o ki 0dan baslama işlerini baya iyi düşünmek gerek.

• konudaki tüm yazıları okudum senin durumunu gayet iyi anladım. 24 yaşında çok hata yapmış psikolojik ve fizyolojik sıkıntılardan liseden sonra üniversite hayatı kötü giden okulu bitirmesine en az 3 yıl olan biri olarak aynı düşünceleri paylaşıyorum. neler neler geçiyor aklımdan bir bilsen. gelelim ne yapabileceğine. 1)askeriyeye gidip oranın elemanı olabilirsin .
    2) odtü iktisat nasıl geleceği parlak mı en azından iş bulur mu bilmiyorum . devam zorunluluğu olmayan ama boş olmayan bir bölüm okuyabilirsin. hukuk demişsin iyi düşünmek lazım ortalık hukuk öğrencisi kaynıyor. bu kadar adam iş bulur mu muamma. eğer tamam hukuk okurum diyorsan hakkını vereceksin fark yaratacaksın ki diğerlerinin önüne geçesin. karar senin iyi düşün bence
    3) her şeyi unutmak sıfırdan tekrar ayağa kalkıp kendi bölümün hakkını vererek okumak da bir tercih
    4)ne olursa olsun bir üni bitir dışarda hayat yok verdikleri para 2 bin lira öyle hayat geçmez

• Hocam ODTÜ İktisattasın ya yapma yapan nasıl yapıyor. Oraya kadar geldiysen bir zekan var illa ki ünide asılsan derslere bence ileride iyi şeyler bekliyor.
  • Sabah sabah yine kahkahalara boğuldum,ota moka her yerde yazılım öğren diyen tipleri gördükçe bunlara kıçımla gülüyorum artık adamların işi gücü yazılım olmuş,yersen

Tavsiyem 2 yıllık mekatronik bölümü oku,sonra önlisans kpss den 75-80 civarı bir puan alıp dhmi ye atan ve ayda en az 7 milyar maaş al

Sana bu konuda verilebilecek en somut ve elle tutulabilecek tavsiyeyi verdim.zamanında lisans okuduğuma o kadar pişmanım ki,yıldız tekniği kazanmaya harcadığım vakitlere yanıyorum sadece.

• quote:

Orijinalden alıntı: Donanimation

Bu mesaj silindi.
    kayra?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PantheraPardus

Sabah sabah yine kahkahalara boğuldum,ota moka her yerde yazılım öğren diyen tipleri gördükçe bunlara kıçımla gülüyorum artık adamların işi gücü yazılım olmuş,yersen

23 yaşında işsiz mekatronik mühendisliği mezunu kuzenim var. iyi araştırmak lazım bende 24 üm bu sene 2 yıllık sağlık bölümü yazacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ofsayt Bozan Stoper

23 yaşında işsiz mekatronik mühendisliği mezunu kuzenim var. iyi araştırmak lazım bende 24 üm bu sene 2 yıllık sağlık bölümü yazacağım.

Alıntıları Göster
    Mekatronik mühendisliğinden bahsetmedim.2 yıllık mekatronik bölümünden bahsettim.

• quote:

Orijinalden alıntı: PantheraPardus

Mekatronik mühendisliğinden bahsetmedim.2 yıllık mekatronik bölümünden bahsettim.

Alıntıları Göster
    biraz araştırayım yazarım belki. anestezi gibi 2 yıla herkesin yığılıp alımın bittiği bölüm olmasın da.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ofsayt Bozan Stoper

biraz araştırayım yazarım belki. anestezi gibi 2 yıla herkesin yığılıp alımın bittiği bölüm olmasın da.

Alıntıları Göster
    Lisans mezunuysan hiç bir işe yaramaz.benim elimde olsa şuan lisans diplomamı iptal ettirirdim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.