Şimdi Ara

23 yaşında tekrar össye girilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
3
Favori
6.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu bahsettiklerinden birinde okuyorum fakat sevmedikten istemedikten sonra birşey öğrenemiyorsun ki. bu okullardan mezun herkesin kendini kurtardığınımı zannediyorsun? aksi çok sayıda örnek biliyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: Postal_Phreak

elektroniği odtu bogazici itu dısında okuyosan bence tekrar gir
  • Bende inşaat müh. okuyorum.Bnede bırakıcam ve seneye tekrar girecem.Bu sene öylesine fakat 2008de hazırlanarak gireceğim.Tabi okulu donduracam.Kazanırsam orayı bitirdikten sonra nasıl olsa af çıkar ve bıraktığım okulumu tamamlarım

• hocam valla nereyi okursan oku aktif ve sosyal olmadığın sürece herşey vfe herşey sıkıcaktıe seni bundan emin ol..

bol bol sosyal olmak lazım yaa..
  • @stigmata aynı okulda okuyoruz kaçıncı sınıftasın bilmiyorum ama bizim fakültede dördüncü dönemden itibaren sosyal olda göreyim seni. elektronik fakültesi ile çana girdin mi hiç? basit bir örnek vereyim geçen seneki jay jay johanson konserinin olduğu gün iki finalim ve yüzde 15 etkili bir ödevim vardı sıkıtıdan ve telaştan üzerimi giydiğim montu kaybettim
    quote:

Orjinalden alıntı: stigmata_

hocam valla nereyi okursan oku aktif ve sosyal olmadığın sürece herşey vfe herşey sıkıcaktıe seni bundan emin ol..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giago007 -- 11 Şubat 2007; 21:04:20 >
  • quote:

hocam valla nereyi okursan oku aktif ve sosyal olmadığın sürece herşey vfe herşey sıkıcaktıe seni bundan emin ol..

ben de böle yapıorm aynen uyguluorm ve süper yani mutluyum çalışıyorum okuyorum eğleniyorum çok sosyal biriyim sanki
  • Mis Gibi Bolum Yapma Yazık Olur + Günahtır
    quote:

Orjinalden alıntı: giago007

@stigmata aynı okulda okuyoruz kaçıncı sınıftasın bilmiyorum ama bizim fakültede dördüncü dönemden itibaren sosyal olda göreyim seni. elektronik fakültesi ile çana girdin mi hiç? basit bir örnek vereyim geçen seneki jay jay johanson konserinin olduğu gün iki finalim ve yüzde 15 etkili bir ödevim vardı sıkıtıdan ve telaştan üzerimi giydiğim montu kaybettim
    quote:

• quote:

@stigmata aynı okulda okuyoruz kaçıncı sınıftasın bilmiyorum ama bizim fakültede dördüncü dönemden itibaren sosyal olda göreyim seni. elektronik fakültesi ile çana girdin mi hiç? basit bir örnek vereyim geçen seneki jay jay johanson konserinin olduğu gün iki finalim ve yüzde 15 etkili bir ödevim vardı sıkıtıdan ve telaştan üzerimi giydiğim montu kaybettim
    quote:

ya haklısın kardeş ama naapcazki? sık dişini kardeş.. bak itüde böle bi bölümde okumak herkese nasip olmaz. tamam zor, çan, final, ödev filan diceksin ama olumlu yanlarınıda bakmak lazım.. hayatta herşeyin bi çekilmezi bide zevk veren yanı vardır... UMARIM BİRAN ÖNCE KURTULURSUN BU OLUMSUZ DÜŞÜNCEDEN..!

• açıkçası yüksek lisans biraz karambole geldi, kendi bölümümde yaptım da sayılmaz, kimya öğrt mezunuyum, kimya bölümünde yüksek lisans yaptım belki yüksek kimyager olunca bir işe yarar diye ama bir faydası olmadığını zamanla gördüm.
  • konunun önemine binaen yukarı diyorum...
  • 28 yaşında yeni okulundan mezun olunca mutlu olabileceğini düşünüyormusun peki? bunları da düşün
    evlenmeye kalksan ne zaman nasıl evlenicen?
    o yaşa kadar ailenden para alıcan
    mezun olup askere gidicen 30 olmuşsun,ne zaman kariyer yapıcan?
    bence sen biraz kafanı dağıt, daha makul çözümler üret
    mesela diğer arkadaşlarında dediği gibi farklı bi dalda yüksek yap
  • para kazanmak gibi bir sıkıntım yok okula başladığım günden beri babamdan tek kuruş almadım
    ailemle olduktan sonra birşekilde yaşarım ama işte o yaş mevzusu yok mu canımı sıkıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: adriano123

28 yaşında yeni okulundan mezun olunca mutlu olabileceğini düşünüyormusun peki? bunları da düşün
    evlenmeye kalksan ne zaman nasıl evlenicen?
    o yaşa kadar ailenden para alıcan
    mezun olup askere gidicen 30 olmuşsun,ne zaman kariyer yapıcan?
    bence sen biraz kafanı dağıt, daha makul çözümler üret
    mesela diğer arkadaşlarında dediği gibi farklı bi dalda yüksek yap
  • bence maceraya atma kendini,okulu bitir,sonra kazanmak istediğin bölümü kazan ve git. bırakırsan gelecekte pişman olacağını düşünüyorum.
  • biraz olayı açsam iyi olacak okulu bırakmak istememin önemli bir nedenide beklentilerime tam zıt bir eğitim hayatı olması lisede öss falan diye sınırlı bir sosyal hayatı kabulleniyordum güya kendimi üniye saklıyordum fakat üni liseden beter çıktı muhtemel işimi sevmiyorum sanki boşuyna yaşıyormuşum hayatımın kontrolü elimde değilmiş gibi hissediyom geçer gider diyenler olacaktır herşey zamanında yaşanmalı üninin amacı aptal akademik fasa fisoların kafaya sokulması veya bir meslek kazanılması değildir üni sosyal ve kültürel bir ortam olmalı şu an düşünüyorumda mezun olduktan sonra çocuklarıma anlatacak üç bilemedin beş anım olmuştur ünide. asosyalsin açıl falanda demeyin nereye açılıyon sahte gpa den başka amacı olmayan gerzeklerin arasında insan 20den sonra kolay kolay sağlam arkadaşlık kuramıyor. hiçbir beklentimi karşılamadı bu okul sorun bende mi acaba çok mu şey istiyorum tekrar girersem işletme okuyacağım en rahat insanın kendine vakit ayırabileceği bölüm

• kardes yazdıklarını okudum. birebir aynı ben ben de liseyi fen lisesinde okudum ve ortalama bir uniersitenin elektronik muh bolumundeyim. 4. sınıfa kadar ailemin yanında kaldım. Sana ilk tavsiyem eve cık. Yatılı fen lisesindeki kardes gibi arkdaslıklardan sonra bende ortam olarak aradıgımı kesinlikle bulamadım. Bir tane saglam kardesim oldu burada o da 3. sınıfta tekrar girdi ve tıpa gitti. Su an onun yanına gidip geliyorum. Kesinlikle tekrar girme derim. Gideceksin herkes tıfıl. Coluk cocuk gibi gelecek. Daha fazla bunalacaksın. Stajlarını iyi bir yerde yapmadıysan (calısarak, ogrerek bir yerde yapmadıysan) oncelikle ozel bir firamda staj ayarla. Ancak orada muhendisligin guzel yerlerini gorebilirsin. Biraz şevk gelir. Bu sene eve cıktım. Kafam eskiye gore rahat. Sonucta hayat bu. Senin gibi adamlar hicbir univin hicbir bolumunde tam istedigi gibi bir ortamı bulamaz. Artık umutlarımızı is ortamına erteledik. Son olarak okuldan bir kıza asık ol . Kafan mesgul olsun. Kesinlikle bolumu bitir. Turkiyedeki en iyi bolum. Is ortamında istedigin yere kayabilirsin. AMA KESINLIKLE TEKRAR SINAVA GIRME derim ben.

• cerrahpaşa tıbbı bırakıp boğaziçi işletmeyi bitiren bir arkadaşım vardı. ama yine olmamıştı, aradığını burada da bulamamıştı.

zaten lisansı bitirmişsin. işletme yüksek lisansı yapman daha yerinde olmaz mı?

gir nisandaki les'e. zaten rahatlıkla iyi bir mba e kabul edilirsin. böylelikle hem okuduğun onca sene boşa gitmemiş olur hem de çoluk çocukla okumak zorunda kalmazsın.

bi tüyo: işletme yüksek lisans kızları çok güzel oluyor
  • BENDE GIRECEM 25 YASINDAYIM
  • yalnız değilmişim. bu arada mühendisliğin güzel yönlerini gördüysen paylaşırtsan sevinirim tüm çabalarıma rağmen ben henüz keşfedemedim.
    quote:

Orjinalden alıntı: NiQuitinCQ

kardes yazdıklarını okudum. birebir aynı ben ben de liseyi fen lisesinde okudum ve ortalama bir uniersitenin elektronik muh bolumundeyim. 4. sınıfa kadar ailemin yanında kaldım. Sana ilk tavsiyem eve cık. Yatılı fen lisesindeki kardes gibi arkdaslıklardan sonra bende ortam olarak aradıgımı kesinlikle bulamadım. Bir tane saglam kardesim oldu burada o da 3. sınıfta tekrar girdi ve tıpa gitti. Su an onun yanına gidip geliyorum. Kesinlikle tekrar girme derim. Gideceksin herkes tıfıl. Coluk cocuk gibi gelecek. Daha fazla bunalacaksın. Stajlarını iyi bir yerde yapmadıysan (calısarak, ogrerek bir yerde yapmadıysan) oncelikle ozel bir firamda staj ayarla. Ancak orada muhendisligin guzel yerlerini gorebilirsin. Biraz şevk gelir. Bu sene eve cıktım. Kafam eskiye gore rahat. Sonucta hayat bu. Senin gibi adamlar hicbir univin hicbir bolumunde tam istedigi gibi bir ortamı bulamaz. Artık umutlarımızı is ortamına erteledik. Son olarak okuldan bir kıza asık ol . Kafan mesgul olsun. Kesinlikle bolumu bitir. Turkiyedeki en iyi bolum. Is ortamında istedigin yere kayabilirsin. AMA KESINLIKLE TEKRAR SINAVA GIRME derim ben.

• quote:

biraz olayı açsam iyi olacak okulu bırakmak istememin önemli bir nedenide beklentilerime tam zıt bir eğitim hayatı olması lisede öss falan diye sınırlı bir sosyal hayatı kabulleniyordum güya kendimi üniye saklıyordum fakat üni liseden beter çıktı muhtemel işimi sevmiyorum sanki boşuyna yaşıyormuşum hayatımın kontrolü elimde değilmiş gibi hissediyom geçer gider diyenler olacaktır herşey zamanında yaşanmalı üninin amacı aptal akademik fasa fisoların kafaya sokulması veya bir meslek kazanılması değildir üni sosyal ve kültürel bir ortam olmalı şu an düşünüyorumda mezun olduktan sonra çocuklarıma anlatacak üç bilemedin beş anım olmuştur ünide. asosyalsin açıl falanda demeyin nereye açılıyon sahte gpa den başka amacı olmayan gerzeklerin arasında insan 20den sonra kolay kolay sağlam arkadaşlık kuramıyor. hiçbir beklentimi karşılamadı bu okul sorun bende mi acaba çok mu şey istiyorum tekrar girersem işletme okuyacağım en rahat insanın kendine vakit ayırabileceği bölüm

"Boşuna yaşıyormuşum gibi geliyor" diyorsun ya,eğer yaptığın meslek değişince hayatına bir anlam katacağını falan düşünüyorsan yanılıyorsun. Bu hayatı anlamlı kılan şey eylemlerimizden ziyade sahip olduğumuz hislerimizdir. Elbette insan olarak insanlığa yardımcı olmak, bir şeyler katmak güzel bir şey. Ama asla yeterli değil. Hayatının kontrolü zaten bu anlamda elinde değil. Bu hayatı algılamakla ve daha önemlisi kabullenmekle alakalı. Bir şekilde herkes benzer hayatlar yaşıyor. Günlük hayat veya yaptığımız işimiz bizi kişi olarak tanımlamakta bence yetersiz kalıyor. Bize sunulan toplumsal tercihler (şu meslek iyidir, saygındır vs gibi) bizim kim olduğumuzu algılamamızn önünde en büyük engel.Eğer bir şekilde hayatına anlam katmak istiyorsan bunun yolu yaptığın, yapacağın mesleğin ne olduğundan ziyade senin kim olduğunu anlaman ve kabul etmenle alakalı. Hisler... Anahtarımız bu. Hislerine odaklanmalı ve buna göre yaşamanının nasıl bir şey olduğunu-olabileceğini düşünmelisin bence. İnsanlara paranın,gücün vsnin yetersiz gelmesinin ve sürekli başka şeyler aramasının nedeni de bu. Çünkü sorunun tespiti yanlış.Sorun mesleğimiz vsmiz değil. Sorun kendimizi tanıyıp kabul edemememiz.

• quote:

merhabalar
    haftaya yirmi üç yaşımdan gün alacam türkiyenin sayılı üniversitelerinden birinde elektronik okuyorum birçok alternatif arasından bilinçli olarak seçtiğini düşünüyordum fakat artık sıkıldım ismi duyulmamış ünilerde ortalama bölümlerde okuyan arkadaşlarım hallerinden gayet memnunken ben ailemin yanında ve rahat olmama rağmen bunalıyorum hayattan . mesele dersler falanda değil aslında ama okulumu sevmiyorum bana gereksiz akademik bilgiler dışında birşey kattığına inanmıyorum dersler bir şekilde geçiliyor okul devam ediyor ama sanki boşuna yaşıyormuşum gibi bir his var ağır bil lise eğitiminin üstüne mühendislik gitmiyor ya işe başlamadan çalışmaktan soğudum. eşit ağırlık bir bölüm kazanıp kendime vakit ayırabileceğim bir bölüm okumak istiyorum emeklerin boşuna gider falan da demeyin mezun olsam bile işimi yapmayacağım elimde sadece bunalımda geçirdiğim dört veya beş yıl kalacak gençliğimin en güzel yıllarını istemediğim bir iş için harcamış olacağım. etrafınızda benzer durum yaşayıp hayatına yeni bir yön verenler var mı?

arkadaşım şaka yapmıyorsun ama inan ki beni tarif etmişsin yaşadıklarınLA...

senin le benzer bölümde, başkentin iyi bir bölümünde ailemle çok yakın yaşıyorum ve aynı yaştayız sanırım....

lise arkadaşlarım başka başka şehirlerde kusura bakmayın beş para etmez bölümlerde günlerini gün ediyorlar biz...

ben de senin gibi benzer düşüncelere kapıldığımda acaba ok mu saçmalıyorum diordum kendime...

gel beraber çözüm bulalım

• BENDE GİRECEM GEÇEN SENE GİRDİM BAŞKENT İKTİSATA ZEVKİNE GİRECEM ÖSS YE STRES YOK BİŞE YOK RAHAT RAHAT YAPARIM DÜŞÜNSENİZE BİDE KAZANIYOMUSUM
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.