Bu bölümü bırakırsan yıllaar sonra keşke diyeceğinden eminim
elektronikte okuyorsun, dersleri geçiyorsun,yaş kemale ermek üzere sen buradan silip ea okuyacan..eh o da güzel..
bırak kardeşim bırak..
en güzeli ne işin var mühendislikte
son bir defa yukarı diyelim
quote:
Orjinalden alıntı: giago007
son bir defa yukarı diyelim
Yaa kardeş. Bende kafayı yiyorum yaa. Bir daha girip girmeme konusunda ama ben gene sayısaldan girmeyi düşünüyorumda. Bilmiyorum yaa. Aslında biraz da iş garantim olsa hiç uğraşmam hani iş garantim olsun diye.. Ne biliyim yaa. Saat başı diyorum kendi kendime yok be ne giricem daha yeter bu kadar okumak, bazende diyorum okursam ama iş garantim olur. Falan filan işte...
bence yapma
quote:
Orjinalden alıntı: giago007
merhabalar haftaya yirmi üç yaşımdan gün alacam türkiyenin sayılı üniversitelerinden birinde elektronik okuyorum birçok alternatif arasından bilinçli olarak seçtiğini düşünüyordum fakat artık sıkıldım ismi duyulmamış ünilerde ortalama bölümlerde okuyan arkadaşlarım hallerinden gayet memnunken ben ailemin yanında ve rahat olmama rağmen bunalıyorum hayattan . mesele dersler falanda değil aslında ama okulumu sevmiyorum bana gereksiz akademik bilgiler dışında birşey kattığına inanmıyorum dersler bir şekilde geçiliyor okul devam ediyor ama sanki boşuna yaşıyormuşum gibi bir his var ağır bil lise eğitiminin üstüne mühendislik gitmiyor ya işe başlamadan çalışmaktan soğudum. eşit ağırlık bir bölüm kazanıp kendime vakit ayırabileceğim bir bölüm okumak istiyorum emeklerin boşuna gider falan da demeyin mezun olsam bile işimi yapmayacağım elimde sadece bunalımda geçirdiğim dört veya beş yıl kalacak gençliğimin en güzel yıllarını istemediğim bir iş için harcamış olacağım. etrafınızda benzer durum yaşayıp hayatına yeni bir yön verenler var mı?
senin gibi olanlar çok kardeşim yanlız değilsin (mesela ben ) merak etme! hayatında sevdiğin şeyleri düşün yapacağın yapmak istediklerini düşün hayatın seni esir almasına izin verme yeterki ailenin yanında isen rahatsan endişelenme okul elbet bir gün biter. lisedeyken bizde üniversite ortam diye ölürdük ama neyin ne olduğu buraya gelince belli oluyor.. artık ne yaparsan kendin yaparsın üniversite bi şey vermiyor yoksa ..bu arada bir daha üniversite sınavına girme nedenlerini düşün çünkü bazı seçimler bir daha gelmeyeceği için daha büyük kayıplara neden olabilir..ben liseden mezun olduğumda bir arkadaşım ilk girişinde antalyaya gitti ama iki hafta sonra birisiyle tartıştığı için geri döndü bir daha girmeyi denedi ( ki ilk sene orta öğretim başarı puanınn yarısı gidiyordu bunu göze aldı ki zaten hedefi ondan sonra gitmekti ) 2.girişinde stresiz girdi asıl hedefi 3. girişinde oldu ama o zmanda istedği puanı almadı çok üzüldü ama öğretmenliğe girdi ve aradana 4 sene geçti ( zman su gibi zaten ) şimdi ise ataması oldu para kazanıyor çok sevdiği bir kız arkadaşı var ve tathminen 2 seneye kalmazda evlenirler.. ben desen ondan daha çok puan çektim daha iyi bir bölüme geldim ve şu anda okulu uzattım güzel bi bölümdeyim hadi iş bulma korkusunu bıraktım ama istediğimin yanından geçmiyor bu okuduğum yer( tercih yaparken puana göre yaptım kendime göre değil )..... dmek istediğim sınava girip girmemek kendi elinde , hayatını değiştirmek kendi elinde oluyor... şimdi hiç bi şeyi takmıyorum herşey olacağına varıyor ama seninde bi şeyleri düşünmen tartman gerekiyor
şimdiden başarılar sana kolay gelsin .........
dostum ben bu sene gırıyorum ama sadece acık ogretım yazıp bıraqz daha tecıllı kalmak ıcın calısıyorum mecburen tecıl etmem lazım
Türkiyenin önde gelen üniversitelerinden birinde, türkiyenin en zor bölümleri listesinde üst sıraları süsleyen bir bölümde okuyorum. Ekonominin mühendislik kısmıyla ilgileniyorz. Matematiğin aklınıza hayalinize gelmiycek bıdı bıdılarıyla uğraşıyoruz. Bu bölüme isteyerek girdim. Ekonomiye, finans sektörüne hep bir ilgim vardı. Ama şöyle bir durum var.. BÖLÜM ÇOK ZOR! 3.senem ama ben 2.sınıftaym. Inşallah başka bir uzama olmaz.
Peki mutlumuyum? Bazen evet, bazen hayır. Tek başıma yaşıyorum.. Ailem sağolsun bana ev aldılar istanbulda. Okulla ilgili tek derdim sosyal yönünün pek güçlü olmaması. Gerçekten fazla sarmayan bir ortamı var. Belki okulun yapısı gereği, belki yönetim anlayışı ama bir şekilde pek keyifli değil. Beklediğim üniversite hayatı bu değildi. Bundan eminim!
Girilir , neden girilmesin ? Ama hali hazırda okuyan birinin çok özel durumlar olmadan bırakıp tekrar girmesi pek mantıklı değil .
yeni cevapların olması ne güzel
liseyi bitireli 2 sene oldu by sene öss ye 3. girişim olacak yaşim da 21 ........ başima kaktiğin 2 sene mi akil yaşta deil baştadir(nokta).
Gir aga gir nolcak neden girilmesin?
Ben 22 yaşındayım ..Aof de 2.senem..2 sene Öss ye hazırlandım olmadı..Şimdi de 2 senedir Güzel sanatlara hazrılanıyorum..Bu sefer olacak..
quote:
Orjinalden alıntı: ChipArchitect
Anladigim kadariyla sizin temel derdiniz fazla caba gostermeden, fazla yorulmadan, hatta eglenerek rahat bir gelecek temin etmek. Hangi bolume giderseniz boyle bir seyin soz konusu olmadigini belirteyim. O cok ozendiginiz kolay universitelerde ya da ikinci sinif Anadolu universitelerinde rahat bir sekilde egitim gorenler mezun olduktan sonra is bulma asamasina geldiklerinde gecirdikleri rahat yillarinn bedelini fazlasiyla odeyecekler. Acik konusmak gerekirse okudugunuz bolumde siz de caba gostermez, sectiginiz meslegi en iyi sekilde ogrenmek icin zaman harcamaz, sinaviniz oldugu gun J.J. Johansen konserine giderseniz sizin de durumunuz onlardan cok iyi olmayabilir. Sans ve universitenizin markasi disinda sizi ancak bir yere kadar getirebilir, kaldi ki universitenizin markasi da temelde Istanbul ve cevresi piyasada gecerli sadece. (Yurtdisinda ITU'nun taninmisligi ODTU, Bogazici, Bilkent gibi universitelere gore cok az)
Ben sizden yaklasik 10 yas buyuk bir elektronik muhendisiyim ve kariyer hayatim su ana kadar oldukca iyi gitti, mezun olduktan sonra ABD'ye master ve doktora yapmaya geldim, egitimimi tamaladim ve burada iyi bir konumda calisiyorum. Muhendisligin bir suru iyi yonunden bahsedebilirim, ama bunlar bu tartismanin kapsami disinda kalacak gibi gorunuyor. Acikcasi size muhendisligin cok iyi duzinelerce ozelligini saysam da fikrinizin degismesine pek katkida bulunabilecegimi sanmiyorum; cunku bu ozelliklerin tadini cikarabilmek icin cok, ama cok calismaniz ve belli bir konuma gelene kadar "sosyal hayatinizi" unutmaniz gerekiyor. Bu da ilerleyen yaslarinizda hayatta iyi bir konuma gelebilmek ve uretken, saygi duyulan bir birey olabilmek icin rahatlikla odenebilecek bir bedel, en azindan benim icin oyleydi. Universitede tek bir konsere gitmemis ya da ogrenci partilerinde sabaha kadar tepinmemis olabilirim, ama su anki hayat standardimi dusununce yasadigim tum zorluklari coktan unuttugum soylenebilir.
Bulundugunuz noktada universite sinavina tekrar girmek kanimca cok buyuk bir hata olur. Bu noktada okuldan ayrilmakla son 3-4 yilinizi tamamen cope atmis oluyorsunuz. Bir sene daha konserleri, "sosyal hayatinizi" vb. unutup girmis oldugunuz bolumu bitirin. Bu noktada size muhendisligi falan sevdirmek cok guc. Muhendislik yapmak istemiyorsaniz iktisat, isletme gibi bolumlerden birisinde yuksek lisans yapin. Iyi bir muhendislik temeli almis insanin isletme ve iktisatta anlayamayacagi hic bir sey yok, ve hemen hemen her konuda 4 senelik isletme ya da iktisat egitimi almis birisinden daha iyi bir konuma gelmeniz isten bile degil. Ozellikle isletme yuksek lisans egitimi genis spektrumlu bir egitim oldugu ve sizi finans, yonetim gibi bircok degisik alanla tanistiracagi icin ilginizi ceken, gercekten sevebileceginiz bir dal bulma ihtimaliniz de yuksek. O noktada kendinize yeni bir kariyer yolu cizebilir, sevdiginiz bir isi yapacaginiz icin de gercekten mutlu olabilirsiniz.
Sevdigi isi yapan ve cok calisan insanlar eninde sonunda basarili olur. Ancak gercekten yatarak para kazanmanin (en azindan uzun vadede) mumkun olmadigini, calismanin ve bazi seylerden fedakarlik etmenin gerekliligini iyice kavramaniz lazim. Bu da yasiniz ilerledikce umarim olacaktir. Wall Street'in en onemli yatirim bankalarindan birisi olan Merrill Lynch'de en yuksek seviyedeki Turk olan ve su anda 30'lu yaslarinin sonunda olan, iki sene onceki yillik ikramiyesi 10-12 milyon $ civarinda olan Osman Semerci de Bogazici Elektrik-Elektronik'i bitirmis. Muhendislikten pek hazzetmemis olacak ki Marmara'da isletme yuksek lisansi yapmis. Simdi geldigi yer ortada. (http://arsiv.sabah.com.tr/2005/01/22/eko105.html )
biraz önceki mesaj için özür dilerim yanlışlıkla oldu
bende okulu bırakmayı düşünüyorum kocaelide elektrik mühendisliği okuyorum 2006da girdim ilk girişimde kazandım bu sene ilk senem aslında iş garantisi olsa bu kadar kafaya takmazdım ama iş sorunu var ailem okulu bitirdikten sonra hemen bi işe girmemi istiyicek doğal olarak ama iş durumunu sizde biliyosunuz tekrar etmeme gerek yok 2008de bi daha girip matematik öğretmenliğine gitmeyi düşünüyorum 2006da olmadı inşallah 2008de olur bu arada yaş 19 yardım edin (keşke hiç tercih yapmayıp bi sene daha çalışsaydım)
merhaba yanlış yönlendirmek gibi olmasın ama mühendisliği bitirdikten sonra bir sene formasyon alınıp öğretmen olunabiliyor diye biliyorum; bu arada benimle kıyaslayınca çocuk sayılırsın tekrar gir hiçbirşey olmaz.
quote:
Orjinalden alıntı: ofansif
bende okulu bırakmayı düşünüyorum kocaelide elektrik mühendisliği okuyorum 2006da girdim ilk girişimde kazandım bu sene ilk senem aslında iş garantisi olsa bu kadar kafaya takmazdım ama iş sorunu var ailem okulu bitirdikten sonra hemen bi işe girmemi istiyicek doğal olarak ama iş durumunu sizde biliyosunuz tekrar etmeme gerek yok 2008de bi daha girip matematik öğretmenliğine gitmeyi düşünüyorum 2006da olmadı inşallah 2008de olur bu arada yaş 19 yardım edin (keşke hiç tercih yapmayıp bi sene daha çalışsaydım)
Arkadaşlar , ben yeni mezunum bu nisanda askere gidiyorum. Staj yaparkende yaşamışsınızdır çevrenizdede bolca örneklerini görürsünüz , Asıl sorun hayal ettiklerinizde. Üniversiteye girdiğinizde daha ilk aydan asıl işin kendinizde olduğunu bilmelisiniz. O yüzden ona göre hazırlanmalı sevdiğiniz işte çalışmalısınız. Piyasayı sık sık takip edenler bilir , türkiyede mühendislikten zengin ve sosyal olan adam nadirdir. milyonda bir. Mühendisliğide okuduğun üniversitede öğrenemezsin. Orası sadece en temel konuları verir. ve öğrendiğin temel konularında seçtiğin alana göre %20 sini anca kullanırsın. Sonuçta sevdiğiniz şeylerde ilerleyip , sevdiğiniz işte çalışın. Sosyallik olayına gelince bir mba yapıp ilgili alanda çalışabilirsiniz. Şimdi dersiniz ; üniversitede , okadar işletme öğrencilerini küçümsedik şimdide aynı kapıyamı çıkacaz
quote:
Orjinalden alıntı: giago008
merhaba yanlış yönlendirmek gibi olmasın ama mühendisliği bitirdikten sonra bir sene formasyon alınıp öğretmen olunabiliyor diye biliyorum; bu arada benimle kıyaslayınca çocuk sayılırsın tekrar gir hiçbirşey olmaz.
quote:
Orjinalden alıntı: ofansif
cevabın için sağol ama formasyon dersi alınca sadece kendi alanımla ilgili dersler verebiliyorum yani elektrik öğretmeni oluyorum benim amacımsa matematik öğretmeni olmak.2008de tekrar giricem inşallah kazanırım matematik öğretmenliğini cevabın için tekrar teşekkürler