Şimdi Ara

23 yaşında tekrar össye girilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
90
Cevap
3
Favori
6.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    haftaya yirmi üç yaşımdan gün alacam türkiyenin sayılı üniversitelerinden birinde elektronik okuyorum birçok alternatif arasından bilinçli olarak seçtiğini düşünüyordum fakat artık sıkıldım ismi duyulmamış ünilerde ortalama bölümlerde okuyan arkadaşlarım hallerinden gayet memnunken ben ailemin yanında ve rahat olmama rağmen bunalıyorum hayattan . mesele dersler falanda değil aslında ama okulumu sevmiyorum bana gereksiz akademik bilgiler dışında birşey kattığına inanmıyorum dersler bir şekilde geçiliyor okul devam ediyor ama sanki boşuna yaşıyormuşum gibi bir his var ağır bil lise eğitiminin üstüne mühendislik gitmiyor ya işe başlamadan çalışmaktan soğudum. eşit ağırlık bir bölüm kazanıp kendime vakit ayırabileceğim bir bölüm okumak istiyorum emeklerin boşuna gider falan da demeyin mezun olsam bile işimi yapmayacağım elimde sadece bunalımda geçirdiğim dört veya beş yıl kalacak gençliğimin en güzel yıllarını istemediğim bir iş için harcamış olacağım. etrafınızda benzer durum yaşayıp hayatına yeni bir yön verenler var mı?

• tabiki girebilirsin..!

fakat şöyle bi şey söylemeliyim...

öss ye ilk girişnden 2 yıl sonra girersen hiçbir puan kesilmez ama daha önce girersen ek puan 30 üzerinden alınır...!
  • hayat senin hayatın. ileride işin yüzünden sıkıntıya gireceğini bunalacağını istemediğin bir hayatı süreceğini düşünüyorsan zararın neresinden dönersen kardır. 23 yaşında tabii ki tekrar öss ye girilir hem de bilinç düzeyi daha da çok artmış olarak daha aklı başında olarak kendine güvenerek ne yaptığını neyi sevdiğini istediğini ve seçtiğini bilerek girilir. başarılar dilerim sana kolay gelsin.

unutmadan,
    benim böyle bildiğim çok insan var; bir hastanede veznede çalışırken hamşirelik yüksek okulunu bitirip başhemşire olanlar var... mimarlık okurken bunalıp sosyoloji okuyup doktorasını ingilterede verip öğretim üyesi olanlar var... ayrıca sanatçı gökhan tepe'nin annesi 2 çocuklu bir ev hanımıyken dışardan liseyi bitirip sonra da üniversitede mimarlık okuyup istanbulun tanınmış mimarlarından biri olmuştur... kısacası böyle çok örnek var. mutlu olacağın seveceğin herhangi bir dalda öğrenim görmekten korkma. yaşın kaç olursa olsun yeter ki aklın başında olsun.

aşağıda arkadaşların yazılarını da okudum akla yatkın doğru şeyler söylüyorlar... 1 senen kaldıysa burdan diplomanı al sonra yine de istediğin okulu oku... iki üniversite bitirmiş olursun zararı değil yararı dokunur. altın bilezik...sakla samanı gelir zamanı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :::aytuğ::: -- 11 Şubat 2007; 17:08:34 >

• elektroniği odtu bogazici itu dısında okuyosan bence tekrar gir
  • Hazırlığı olan bi üniv okuyacaksan 5 sene eder. 28 yaşında mezun olursun. Girebilirsin istersen. Senin hayatın.
  • kardeş ii de 23 yaşındaysan en fazla 1 senen falan vardır. dersler de öyle ya da böyle geçiliyo diyosun. madem öyle o azaba 1 sene daha katlan, elinde iyi bir ünv.nin elk.müh diploması olsun, ondan sonra git işletme master'ı yap, yata yata bitir. o zaman müh. değil yönetici olursun. ya da yine de bölümünü bitir sonra sınava gir, işletme iktisat yaz git onu da oku. bu sefer de çift diploman olur. ama ne yap ne et şu anki eğitimini p.ç etme
  • 3-4 sınıfsan kesinlikle okulunu bitir.. çalışmaya başlayınca tüm dertlerin bitecek.. müh. eğitimi sıkıcı normal.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: nJOY

kardeş ii de 23 yaşındaysan en fazla 1 senen falan vardır. dersler de öyle ya da böyle geçiliyo diyosun. madem öyle o azaba 1 sene daha katlan, elinde iyi bir ünv.nin elk.müh diploması olsun, ondan sonra git işletme master'ı yap, yata yata bitir. o zaman müh. değil yönetici olursun. ya da yine de bölümünü bitir sonra sınava gir, işletme iktisat yaz git onu da oku. bu sefer de çift diploman olur. ama ne yap ne et şu anki eğitimini p.ç etme

+1

• Açıkçası benim yaşım 24, 2005 yılında üniversiteden mezun oldum , şuanda yüksek lisans yapıyorum alanımdave bu sene kısmetse haziranda yüksek lisansta bitecek ama cidden bu sene askere gidip geldikten sonra (inşallah kasım ayında gitmeyi planlıyorum ) 2008 ÖSS sınavına girip başka bölüm okumak istiyorum. Sonuçta bunca sene yanlış bölümde okuyup hata yaptığımı anladım galiba :) Neyse ne istiyorsan öyle yap, sonuçta bu yıllar ilerki mesleğini belirliyor
  • benim kuzen 35 de kazandı
  • Fake
  • pardon bir şekilde lisansı okuduğunu kabul ettim ama niye aynı bölümde yüksek lisans yaptın?
    quote:

Orjinalden alıntı: discrepancy

Açıkçası benim yaşım 24, 2005 yılında üniversiteden mezun oldum , şuanda yüksek lisans yapıyorum alanımdave bu sene kısmetse haziranda yüksek lisansta bitecek ama cidden bu sene askere gidip geldikten sonra (inşallah kasım ayında gitmeyi planlıyorum ) 2008 ÖSS sınavına girip başka bölüm okumak istiyorum. Sonuçta bunca sene yanlış bölümde okuyup hata yaptığımı anladım galiba :) Neyse ne istiyorsan öyle yap, sonuçta bu yıllar ilerki mesleğini belirliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaiser I -- 11 Şubat 2007; 17:55:39 >
  • tebrikler
    quote:

Orjinalden alıntı: schakalOzzY

Fake
  • Photoshop olmasın
  • quote:

Orjinalden alıntı: kaiser I

tebrikler
    quote:

Orjinalden alıntı: schakalOzzY

Fake

Senin faken heralde bu kadar sinirlendigine göre
  • 3-4 sen okulunu bitir bence,sabret.ama 1 ya da 2 ysen tekrar dene.ayrıca diplomayı aldıktan sonra istediğin bölümde yüksek lisans yapabilirsin
  • gerçekten sevmediğin bir yerde okuyosan ve bu bölümde seni bunaltıyosa bencede yeniden denemen lazım. aynen bende okudugum yerden vazgeçtim ve bu yıl tekrar öss ye girecegim. zararın neresinden dönersen kardır
  • bu sene bende giriyorum. elektroniği bırakıyorum bende. aynı durumdayız. bende eşit agırlıktan hazırlanıyorum.
  • tekrar össye girersin de kazanırsan naparsın bilmiyorum
  • Seneye gireyim falan deme. zaten mezunlarla uğraşcaz
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.