Şimdi Ara

28 Yaşında Üniversite Bitirmek Normal mi? (29 oldu)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
4
Favori
28.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üni.yi 8 senede bitireceğim nasipse, yaş 25. 3 sene daha var. Bazen yaşamak anlamsız geliyor ama mecbur yaşayacaksın.
    Babam yavaş yavaş para vermek istemediğini belli ediyor. Hem çalışıp hem okumayı düşünüyorum. Hiç sevgilim olmadı ve 30 şimdiki genç halim gittikten sonra yaş 30 olunca ancak evlenecek durumda olacağım. Karımın şimdiki genç halimi görmesini-beğenmesini isterdim ama olmayacak.
    Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mimar SaNAN -- 30 Haziran 2019; 18:52:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

28 Yaşında Üniversite Bitirmek: Normal mi?

Üniversite eğitimini tamamlamak için "normal" bir yaş yoktur. Her bireyin kendi koşulları, hedefleri ve zamanlaması vardır. 28 yaşında üniversiteyi bitirmek, bazıları için olağandışı olarak görülebilirken, diğerleri için tamamen normal olabilir.

27 yaşında veya 28 yaşında mezun olmak nadir değildir. Bazı öğrenciler, mali nedenlerden, ailevi sorumluluklardan veya kariyer değişikliklerinden dolayı üniversite eğitimlerini erteleyebilirler. Ayrıca, yarı zamanlı olarak eğitim alan öğrenciler veya ikinci bir derece edinen kişiler de üniversiteyi 28 yaşında veya daha sonra bitirebilirler.

Öte yandan, 30 yaşında üniversiteyi bitirmek de mümkündür. Kişisel durumlar veya kariyer hedefleri, bazı kişileri eğitimlerini daha geç yaşlarda tamamlamaya yönlendirebilir.

Üniversiteden geç mezun olmanın birçok nedeni vardır. Bunlar arasında şunlar yer alabilir:

• Mali zorluklar
    • Ailevi sorumluluklar
    • Kariyer değişiklikleri
    • Yarı zamanlı eğitim
    • İkinci bir derece

Üniversiteden geç mezun olmanın, kişisel tatmin, kariyer ilerlemesi ve yaşam hedeflerine ulaşmada bir engel oluşturmayacağını unutmamak önemlidir. Eğitimini tamamlamak için harcanan zaman ve çaba, kişinin gelecekteki başarıları için değerli bir yatırımdır.

Sonuç olarak, 28 yaşında üniversiteyi bitirmek, tamamen normal bir durumdur. Herkesin kendi koşulları ve zamanlaması olduğunu ve üniversite eğitimini tamamlamak için "ideal" bir yaş olmadığını unutmamak gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben daha 22 de bitiren görmedim.En kötü 1 sene kayıp oluyor ama 6 sene biraz fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

Ben daha 22 de bitiren görmedim.En kötü 1 sene kayıp oluyor ama 6 sene biraz fazla.

ben bitirdim bir numarası yok

• quote:

Orijinalden alıntı: zorradam

quote:

Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

Ben daha 22 de bitiren görmedim.En kötü 1 sene kayıp oluyor ama 6 sene biraz fazla.

ben bitirdim bir numarası yok

Ne bitirdin? İşsiz misin?

• Bende 21 yaşındayım. Bu sene sınava girdim ve başaramadım. Seneye tekrar deneyeceğim. Zor ama buna mecburum.

• 27 yaşında bitirdim, şu an 29 yaşındayım.
    Geriye baktığımda iyi ki uzatmışım diyorum, hayatımın en güzel yıllarını üniversitede geçirdim.
    Okulu da iyi ki bitirmişim diyorum. İnsan işe başlayınca anlıyor okumanın kıymetini.
    Bence takma kafana, tadını çıkarmaya bak.
  • Ben 25 yaşındayım ve 1. sınıfı yeni bitirdim. Önceki okullarımdan birini bıraktığım için pişmanım. Biraz geç bitecekti ama bu sene ya da seneye mezun olurdum. Şimdiki halimden de memnun sayılırım ama orada geçirdiğim günler çok özeldi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    18 yaş futbol için geç mi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Mimar SaNAN kullanıcısına yanıt
    22 yaşında bitirdim haziranda okul bitti eylülde iş başı

@Mimar SaNAN erken bitirmeye çalış neden illa 28 diyorsunuzki

birde hangi bölümde okuyorsunuz bölüm de önemli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraglises -- 29 Ağustos 2017; 21:31:52 >
  • Normal

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen aynen çok normal.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakiyyyy

Aynen aynen çok normal.

haaa
    iyi o zaman
  • hocam 28 yaşında uni bitiriyosan bitirdiğine değecek bir bölüm olmalı ki dıger yasantında zorluk çekmeyesın.Gıdıpde 28 yaşında işletme bitirirsen boşu boşuna okumuşsun derım
  • Ben de 27'de bitiriyor gibiyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Goy Goy

Ben de 27'de bitiriyor gibiyim.

senin bölüm neydi kayra
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

quote:

Orijinalden alıntı: Goy Goy

Ben de 27'de bitiriyor gibiyim.

senin bölüm neydi kayra

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, YTÜ. İyi bir bölüm, hatta sevebileceğim tek bölüm ve okul da bana en çok imkanı sağlayan bir okul. En azından yaptıklarıma rağmen atmadılar ve bitiyor gibi.

• 21 Yaşındayım okulu 4.senesinde bırakıp sınava baştan girmeyi düşünüyorum, bence anormal bir yanı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZeroSystem -- 30 Ağustos 2017; 4:10:52 >
  • normal bence

• Normal kelimesinin anlamına bakarsak normal değil, kimseyi zorla okutmuyorlar okumak da hayat sürdürmek için ön koşul değil. Madem bir ömür okuyacaktın bunu fark edip bir yol çizmeliydin hayatına.
    Buradaki işsizler kayra falan savunur tabii seni fakat millet 18inde girdiği zaman okuldan aldığı burs ile geçiniyor, bir taraftan çalışıp ailesine para gönderiyor, 22-23 yaşında da mezun oluyor. Bak forumdaki bazı konulara "arkadaşlar ilk 1000 bursu gelir mi sizce çok ihtiyacım var" vs diyen çok var.
    İş hayatında 1 sene tecrübe bile bu kadar önemliyken ve seni yükseklere taşıyabilecekken 30 yaşında mezun olmak 50 yaşında çocuk doğurmak gibi bana sorarsan. Hayatta seni daha yükseklere ulaşmaya çalıştıracak enerjin, gücün, isteğin sönmeye başladı bile. Kognitif yeteneklerin (akıl) da yaşından dolayı zayıflamış olacak 22 yaşında seninle aynı pozisyonda olan adam 1 seneye sana emir verir hale gelecek. Sonra bunları takıp orta yaş sendromu başlayacak ve hayatta ihtiyaç piramidinin en üst basamağı olan "kendini gerçekleştirme"nin eksikliği yüzüne her saniye vurulacak.

Bunlar kötü yönler. Fakat şu açıdan da bak, sen geç başladın diye mutlaka başarısız olacaksın diye bir durum yok. Veya erken okul bitiren herkes başarılı oldu diye bir durum da yok. Ve herkesin sonu maalesef toprak çok başarılı olup yolda yürürken bıçaklanan hayatı bir anda sönen adam da var, 12 yaşında kanser olup giden çocuk da var, 85 yaşında yatağında ölen de var. Bunların hepsinin ortak yanı artık olmamaları. Her şeyin sonu hiçliğe çıkarken hayatta niye ve neyi dert edesiniz ki? Bir kere yaşıyorsunuz böyle bir oyuna sokulmuşsunuz oynayın işte nasıl oynuyorsanız.

• Bu ülkede üniversite bitirmekten daha normal ve sıradan hiçbir şey yok zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Genesis.

Normal kelimesinin anlamına bakarsak normal değil, kimseyi zorla okutmuyorlar okumak da hayat sürdürmek için ön koşul değil. Madem bir ömür okuyacaktın bunu fark edip bir yol çizmeliydin hayatına.
    Buradaki işsizler kayra falan savunur tabii seni fakat millet 18inde girdiği zaman okuldan aldığı burs ile geçiniyor, bir taraftan çalışıp ailesine para gönderiyor, 22-23 yaşında da mezun oluyor. Bak forumdaki bazı konulara "arkadaşlar ilk 1000 bursu gelir mi sizce çok ihtiyacım var" vs diyen çok var.
    İş hayatında 1 sene tecrübe bile bu kadar önemliyken ve seni yükseklere taşıyabilecekken 30 yaşında mezun olmak 50 yaşında çocuk doğurmak gibi bana sorarsan. Hayatta seni daha yükseklere ulaşmaya çalıştıracak enerjin, gücün, isteğin sönmeye başladı bile. Kognitif yeteneklerin (akıl) da yaşından dolayı zayıflamış olacak 22 yaşında seninle aynı pozisyonda olan adam 1 seneye sana emir verir hale gelecek. Sonra bunları takıp orta yaş sendromu başlayacak ve hayatta ihtiyaç piramidinin en üst basamağı olan "kendini gerçekleştirme"nin eksikliği yüzüne her saniye vurulacak.

Bunlar kötü yönler. Fakat şu açıdan da bak, sen geç başladın diye mutlaka başarısız olacaksın diye bir durum yok. Veya erken okul bitiren herkes başarılı oldu diye bir durum da yok. Ve herkesin sonu maalesef toprak çok başarılı olup yolda yürürken bıçaklanan hayatı bir anda sönen adam da var, 12 yaşında kanser olup giden çocuk da var, 85 yaşında yatağında ölen de var. Bunların hepsinin ortak yanı artık olmamaları. Her şeyin sonu hiçliğe çıkarken hayatta niye ve neyi dert edesiniz ki? Bir kere yaşıyorsunuz böyle bir oyuna sokulmuşsunuz oynayın işte nasıl oynuyorsanız.

Durum o kadar kötü ki 12 yaşında yolda bıçaklanan çocuğu örnek göstererek bana "daha kötü de olabilirdi" diyorsun. Yazıyı okuyunca karnıma yumruk yemiş gibi hissettim, nasıl bu kadar uzadı okul.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.