Şimdi Ara

28 Yaşında Üniversite Bitirmek Normal mi? (29 oldu) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
4
Favori
28.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence 30 dada bitse farketmez önemli olan insanın sevdigi işi yapması sen sevmediğin bi iş veya zor bi işe 18 yaşındada başlayıp 2000 tl kazanabilirsin hatta 22 yaşında herhangi bi okuldan mezun olup 3000 tl alıp işini sevmeyedebilirsin para kazanmakmadır herşey çalışmakmıdır bu hayat evet çalışmak önemli ama insan sevdigi işi yapmalı yaş kaç olursa olsun sen 28 mezun olsanda 60 a kadar çalışcaksın yani 30 yıl evlilik desen belki 22 de evlenip 24 de ayrılcaksın hayatta hiç bişey garanti değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: DrCerebrum

Çok değil ama yinede 3 sene azda değil. Tusu ilk senenden kazanırsan problem yok.

Tusu hiç kazanmasa da problem değil.
  • 28 yaşında bir birey iş hayatında çoktan ''junior'' grubundan çıkmış belli bir yere gelmiş, iş yerinde söz sahibi olmuştur. Üniversiteden yeni mezun biri ise iş hayatını bilmediği için daha ''junior'' sınıfında yer almaya çalışacak... Patronlar ise 28 yaşında deneyimi olmamış daha yeni mezun birini işe almazlar. 25 yaşında bunları soruyor olman da çok ilginç gerçekten. Kolay gelsin hayatında dostum. Hayat başarısız insanları kabul etmez ve sen de gördüğüm kadarıyla baya başarısız birisin. Kolay gelsin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: seaofhomeros

28 yaşında bir birey iş hayatında çoktan ''junior'' grubundan çıkmış belli bir yere gelmiş, iş yerinde söz sahibi olmuştur. Üniversiteden yeni mezun biri ise iş hayatını bilmediği için daha ''junior'' sınıfında yer almaya çalışacak... Patronlar ise 28 yaşında deneyimi olmamış daha yeni mezun birini işe almazlar. 25 yaşında bunları soruyor olman da çok ilginç gerçekten. Kolay gelsin hayatında dostum. Hayat başarısız insanları kabul etmez ve sen de gördüğüm kadarıyla baya başarısız birisin. Kolay gelsin :)

Aklımda büro açmak var. Gidip 1-2 sene okurken büro ortamı görüp mezun olunca büro açmayı planlıyorum.

Eğer Erdoğan memurluk sistemini değiştirip KPSS ve merkezi atamayı kaldırmazsa devlete de atanma ihtimali var.

• İnsan azıcık utanır 8 sene okumaya beAllah bilir okuduğun bölüm de saçma sapan bir şeydir
  • Bende 8 senede bitirdim. Bitirdiğimde 26 yaşındaydım. Hemen askere gittim geldim. Geldikten sonra iş aramaya başladım yok. Tecrübesizim, kimse iş vermiyor.

O güne kadar doya doya yaşadım gençliğimi, bir daha geri gelmeyecek zamanlar diyordum. O zaman pişman oldum. 27 yaşında hiç tecrübesiz biriydim. Zamanında mezun olsaydım hiç değilse 3-4 yıllık tecrübem olurdu o zamana kadarda maaşımı artırırdım. Ben ne yaptım sırf işsiz kalmamak iş öğrenmek adına asgari ücrete razı geldim. O zaman gerçekten koydu. Çalışma hayatımda 4. senem ama 30'lu yaşlara gelipte hâlâ istediğim maaşa ulaşamadım. Bir 4 sene daha tecrübem olsaydı daha iyi olurdu.

Uzatıyorsanız boş geçirmeyin. Gerekirse para almadan gidin çalışın bir yerde mesleğinizle ilgili. İş veren havada kapar. Okulun bittiğinde severlerse devam etme şansınız olur. İşi öğrenirsiniz.
  • alibeyindonanimhaberi A kullanıcısına yanıt
    Nasi önemli değil Tus önemli bir sınav, pratisyen kalip sürekli acil de nöbet mi tutsun, uzman olursa istediğini yapar devlette özelde kendi yerini bile açarsın. Pratisyen kalmak pek iyi bir şey değil devlette uzman açığı çok fazla ama pratisyen açığı azaliyor. Tabi herkesin kendi fikri bazisi da pratisyen kalip ilaç firmasında çalışır iş yeri uzmanlığında çalışır. Kişilik meselesi.Ama benim için Tus ilk öncelik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TarkÖzkn -- 4 Şubat 2018; 13:6:2 >
  • 20 YAŞINDA HAZIRLIKTAYIM . HEM ÇALIŞIYORUM HEM OKUYORUM . EVDEN TEK KURUŞ ALMIYORUM . SORUN SADECE ŞURDA . KENDİ AYAKLARIN ÜSTÜNDE DURDUĞUNU GÖSTERMEN LAZIM . SONRA KAÇ YAŞINDA BİTERSE BİTSİN KİMİN UMRUNDA
  • Ben girsem bitirmem
  • İTÜ de onlarca 30 yaşında adam var.Nediyosunuz siz
  • up bunu bende merak ediyorum bilkent-koç iktisat mezunu sıkıntı çeker mi?
  • 1 sene hazırlık okudum muhtemelen 1-2 dönem de okul uzar. Sonrasında SMMM sınavlarına girip 3 yıl zorunlu stajı bitirip tekrardan sınava girip smmm ünvanı alınca aşağı yukarı 28 yaşında olacağım (belki 29 bile olur).

Açıkcası çok da takmamak lazım mesele yaş değil.

Not: 2. sınıf işletme öğrencisiyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Management -- 25 Eylül 2018; 22:2:41 >
  • 23 yaşındayım 3 senedir iyi maaşlı bir işte çalışıyorum :) Üni mezunuyum
  • Goy Goy G kullanıcısına yanıt
    Neler yapmıştınız mesela hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Management

1 sene hazırlık okudum muhtemelen 1-2 dönem de okul uzar. Sonrasında SMMM sınavlarına girip 3 yıl zorunlu stajı bitirip tekrardan sınava girip smmm ünvanı alınca aşağı yukarı 28 yaşında olacağım (belki 29 bile olur).

Açıkcası çok da takmamak lazım mesele yaş değil.

Not: 2. sınıf işletme öğrencisiyim
    Hocam bende 28 yaşında top class bir üniversitenin iktisat bölümünü bitirmeyi düşünüyorum.Ama bazı kurumlar yaş sınırı koyuyor o çok canımı sıkıyor herhalde siz kendi işinizi kuracaksınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Louie-Andy Anderson

Hocam bende 28 yaşında top class bir üniversitenin iktisat bölümünü bitirmeyi düşünüyorum.Ama bazı kurumlar yaş sınırı koyuyor o çok canımı sıkıyor herhalde siz kendi işinizi kuracaksınız.

Alıntıları Göster
    Valla hocam devir çok riskli açıkcası hayal kovalamak güzel de kendimizi de garantiye almak lazım. 28 yaşına kadar belki bir fırsat yakalarsam iş kurmaya çalışırım ama olmazsa mali müşavir olarak şirketlerde (amacım büyük şirketler) baş muhasebecilerden biri olarak çalışmak isterim (sonuçta mali müşavir olmak emek istiyor). Sonrasında 5-10-15 yıl artık ne kadar tecrübe gerekirse edindiğim zaman kendi muhasebe büromu kurmak isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Management

Valla hocam devir çok riskli açıkcası hayal kovalamak güzel de kendimizi de garantiye almak lazım. 28 yaşına kadar belki bir fırsat yakalarsam iş kurmaya çalışırım ama olmazsa mali müşavir olarak şirketlerde (amacım büyük şirketler) baş muhasebecilerden biri olarak çalışmak isterim (sonuçta mali müşavir olmak emek istiyor). Sonrasında 5-10-15 yıl artık ne kadar tecrübe gerekirse edindiğim zaman kendi muhasebe büromu kurmak isterim.

Alıntıları Göster
    Hayırlısı olur hocam inşallah bende banka müfettişliği istiyorum ama onda da 30 yaş sınırı var 28 yaşında mezun olan birisi için çok riskli

• quote:

Orijinalden alıntı: Louie-Andy Anderson

Hayırlısı olur hocam inşallah bende banka müfettişliği istiyorum ama onda da 30 yaş sınırı var 28 yaşında mezun olan birisi için çok riskli

Alıntıları Göster
    Valla bu ülkede artık her şey riskli. Ekonomi yüzünden milletin işten çıkarıldığı bir döneme giriş yaptık. Bunun yanında mezun olacağımız fakülte de ülkenin en çok mezun veren fakültesi malesef. Bu devirde kendimizi geliştirmekten başka çaremiz yok. Ben yüksek lisans da yapayım desem yaşım olcak 30. Tabi bunları konuşmak için şuan erken, bakalım hayat bizi nereye sürükleyecek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Muten Roshi

27 yaşında bitirdim, şu an 29 yaşındayım.
    Geriye baktığımda iyi ki uzatmışım diyorum, hayatımın en güzel yıllarını üniversitede geçirdim.
    Okulu da iyi ki bitirmişim diyorum. İnsan işe başlayınca anlıyor okumanın kıymetini.
    Bence takma kafana, tadını çıkarmaya bak.
    İş bulmada sıkıntı çıkmadı mı hocam firmalar genç eleman istiyor.

Ben de eğer başlarsam +30 yaşında olacağım hukuk tıp mühendislik ya da diş okumayacağım bu durum sıkıntı çıkarır mı +30 olmak ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3C120B679

bence 30 dada bitse farketmez önemli olan insanın sevdigi işi yapması sen sevmediğin bi iş veya zor bi işe 18 yaşındada başlayıp 2000 tl kazanabilirsin hatta 22 yaşında herhangi bi okuldan mezun olup 3000 tl alıp işini sevmeyedebilirsin para kazanmakmadır herşey çalışmakmıdır bu hayat evet çalışmak önemli ama insan sevdigi işi yapmalı yaş kaç olursa olsun sen 28 mezun olsanda 60 a kadar çalışcaksın yani 30 yıl evlilik desen belki 22 de evlenip 24 de ayrılcaksın hayatta hiç bişey garanti değil
    Türkiye şartlarını bilmiyorsun sanırım çoğu kişi sevdiği işi yapmıyor
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.