Şimdi Ara

28 Yaşında Üniversite Bitirmek Normal mi? (29 oldu) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
4
Favori
28.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TheYips

İş bulmada sıkıntı çıkmadı mı hocam firmalar genç eleman istiyor.

Ben de eğer başlarsam +30 yaşında olacağım hukuk tıp mühendislik ya da diş okumayacağım bu durum sıkıntı çıkarır mı +30 olmak ?

Alıntıları Göster
    İş bulmak 10 ay sürdü fakat biraz da bu benim seçiciliğimden kaynaklandı. Şuan gerçekten çalışmak istediğim bir yerde çalışıyorum.

Firmaların düşünce yapısına göre değişiyor yaş olayı. Kimi 23 yaşında genç arkadaşları iş ortamında çocuk görürler ve otoritede sorunlar yaşayabilir diye daha orta yaşa yakın insanları tercih ediyor. Mülakatlarda kendini iyi satabilmene bakıyor olay.

• okumanın bilgi edinmenin yaşı yoktur.. okumak isteyen insan yaşına bedenine bakmadan bilgi haznesine yeni şeyler katabilir. biraz saçma olucak ama beden ve yaş arttıkca diğer kendinden genç insanların sana bakış açısı seni rahatsız edebilir çok normal ama geçen haber de gördüm 78-80 yaşındaki amca üniversite sınavlarına girmiş açık'dan okulu bitirmiş 10-15 sene önce okumak daha kolaydı o zaman da olsaydım bilgisayar bağımlılığımı yener üni okur bitirirdim 1985 ve 90 yıllarından bahsediyorum :/
  • Hocam bende 27 olacağım agustos 1 de.Şu anda bilgisayar mühendisliği okuyorum ve 5'inci senemdeyim. Maalesef üçüncü girişimde kazandım ve 1 sene hazırlık okudum.Okulu bir sene uzatmıştım ama yine bitmedi ve seneye de 1 yıl daha buralardayım.Bittiginde muhtemelen tam tamına 28 olacağım. yani bazı şeyleri değiştirebilme şansımız yok.yapıp yapabileceğimiz tek şey çok çalışmak ve kimseyi takmadan mucadeleye etmeye devam etmek.

Sana verebileceğim tek tavsiye hiç kimseden tavsiye alma. sen zaten bir şeylerden rahatsızsın ki burada okulu geç bitirdiğinden bahsediyorsun.
    Son olarakta evet 25 yaşından sonra bir şeylerin çok geç oldugunu düşünüyorum. özellikle iş bulmada cidden çok sıkıntı yaşayacağız sende bende

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpringHibernate -- 30 Haziran 2019; 16:55:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SpringHibernate

Hocam bende 27 olacağım agustos 1 de.Şu anda bilgisayar mühendisliği okuyorum ve 5'inci senemdeyim. Maalesef üçüncü girişimde kazandım ve 1 sene hazırlık okudum.Okulu bir sene uzatmıştım ama yine bitmedi ve seneye de 1 yıl daha buralardayım.Bittiginde muhtemelen tam tamına 28 olacağım. yani bazı şeyleri değiştirebilme şansımız yok.yapıp yapabileceğimiz tek şey çok çalışmak ve kimseyi takmadan mucadeleye etmeye devam etmek.

Sana verebileceğim tek tavsiye hiç kimseden tavsiye alma. sen zaten bir şeylerden rahatsızsın ki burada okulu geç bitirdiğinden bahsediyorsun.
    Son olarakta evet 25 yaşından sonra bir şeylerin çok geç oldugunu düşünüyorum. özellikle iş bulmada cidden çok sıkıntı yaşayacağız sende bende
    Mezun olan bölümdaşlarım ya işsiz ya 2500 TL ile çalışıyor. Bu yüzden çok üzülmüyorum. Ben en iyi ihtimalle 29 yaşında mezun oluyorum artık. Araştırma görevlileri bana abi diyor.
    Kafamda iki ihtimal var : ya kpss ile devlet ya da bölüm dışı başka bir iş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Muten Roshi

27 yaşında bitirdim, şu an 29 yaşındayım.
    Geriye baktığımda iyi ki uzatmışım diyorum, hayatımın en güzel yıllarını üniversitede geçirdim.
    Okulu da iyi ki bitirmişim diyorum. İnsan işe başlayınca anlıyor okumanın kıymetini.
    Bence takma kafana, tadını çıkarmaya bak.
    Ya maddi durumunuz iyi ya da aile baskısı olmadı. Aile baskısı oldu da siz mi takmadınız ??

Valla o yaşta anadan babadan para istemek koyardı be ... Tabii belki çalışıyorsunuz idi okurken bilemem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

Mezun olan bölümdaşlarım ya işsiz ya 2500 TL ile çalışıyor. Bu yüzden çok üzülmüyorum. Ben en iyi ihtimalle 29 yaşında mezun oluyorum artık. Araştırma görevlileri bana abi diyor.

Alıntıları Göster
    Hocam 28 demiştin şimdi de 29 yazmissin. Hayırdır okulu mu uzattin bir sene daha?
    Geçmiş olsun hocam açıkçası söylenecek pek bir şey yok,bende seninle aynı durumdayım su anda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mastermind33

Ya maddi durumunuz iyi ya da aile baskısı olmadı. Aile baskısı oldu da siz mi takmadınız ??

Valla o yaşta anadan babadan para istemek koyardı be ... Tabii belki çalışıyorsunuz idi okurken bilemem

Alıntıları Göster
    Ben şu anda ailemden para alıyorum ve her defasında benim "adamligima " kadar laf söyleyebilecek cürreti kendilerinde bulabiliyorlar. Bu yüzden ekonomik özgürlüğünü elde etmen ve kendi ayaklarınin üzerinde durabilmek çok çok önemli.kendi meslegimle ilgili ıssız kalsam,en kotu idareten cafeye vs girebilirsin ama bu şekilde okul daha da uzar diye calisamiyorum. O yüzden 25 yaşından sonra eğer kendi maddi özgürlüğünüz elinizde değilse,çalışmıyorsanız okuma mevzuları biter.(doktora vs tarzı şeyler hariç tabiki)

• quote:

Orijinalden alıntı: SpringHibernate

Ben şu anda ailemden para alıyorum ve her defasında benim "adamligima " kadar laf söyleyebilecek cürreti kendilerinde bulabiliyorlar. Bu yüzden ekonomik özgürlüğünü elde etmen ve kendi ayaklarınin üzerinde durabilmek çok çok önemli.kendi meslegimle ilgili ıssız kalsam,en kotu idareten cafeye vs girebilirsin ama bu şekilde okul daha da uzar diye calisamiyorum. O yüzden 25 yaşından sonra eğer kendi maddi özgürlüğünüz elinizde değilse,çalışmıyorsanız okuma mevzuları biter.(doktora vs tarzı şeyler hariç tabiki)

Alıntıları Göster
    Aynen öyle kardeşim bu bilmem kaç yaşına kadar okudum iyi ki de okumuşum diyen arkadaş ya maddi olarak çok rahattı ya ailesinin laflarını takmıyordu ya da kendi parasını kazanıyordu aynı zamanda okuyordu başka seçenek olamaz.

• quote:

Alıntıları Göster
    Orta halli denilebilecek bir haldeydik. Babam birkaç ay geçtikten sonra yüklenmek istedi ama annem ve kardeşlerim onu bastırdı. Zaten pek sinirli biri falan değildir.
    Para harcamalık pek bir şey yapmıyordum zaten, bütün gün evdeydim. Kariyer.net başvuru yapıyor, bazen de yüzyüze görüşmeye gidiyordum.
    Fakat mesajımda da belirttiğim gibi, sonunda çok çalışmak istediğim bir yerde işe başladım.
    Hatta şu an daha da iyisi, THY'de pilotluk eğitimi alıyorum. Sabır ve mücadele önemli.

• Vay be hal hayatımın en güzel günleri öğrencilik yıllarımdı.. parasızdık ama çok mutluyduk.

21 yaşında mezun oldum yaş 27..

6 yıldır öğretmenim para var ama mutluluk pek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muten Roshi

Orta halli denilebilecek bir haldeydik. Babam birkaç ay geçtikten sonra yüklenmek istedi ama annem ve kardeşlerim onu bastırdı. Zaten pek sinirli biri falan değildir.
    Para harcamalık pek bir şey yapmıyordum zaten, bütün gün evdeydim. Kariyer.net başvuru yapıyor, bazen de yüzyüze görüşmeye gidiyordum.
    Fakat mesajımda da belirttiğim gibi, sonunda çok çalışmak istediğim bir yerde işe başladım.
    Hatta şu an daha da iyisi, THY'de pilotluk eğitimi alıyorum. Sabır ve mücadele önemli.

Alıntıları Göster
    Hocam ben üni başlangıcı ile 27 yaşınıza kadar olanki süreci diyorum yoksa üni mezuniyeti ve iş arama arasındaki zamandan bahsetmiyorum

• quote:

Hocam ben üni başlangıcı ile 27 yaşınıza kadar olanki süreci diyorum yoksa üni mezuniyeti ve iş arama arasındaki zamandan bahsetmiyorum

Alıntıları Göster
    Üniye 20 yaşında başlamıştım, bölüm 5 seneydi. 1 sene uzatmaya bir şey demediler ama 2. senede biraz canları sıkıldı. Son senede iş bulduğum için pek para talep etmedim evden, o yüzden de pek baskı kurmadılar. Tabi ki zaman zaman laf söylediler ama umursamadım.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Okula geç başlamamışsın. Ne yaşadın da 8 - 9 seneye uzadı okul?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Şehmistan

Okula geç başlamamışsın. Ne yaşadın da 8 - 9 seneye uzadı okul?

Alıntıları Göster
    Ne yaşamadım ki

Sosyofobi
    Jinekomasti
    Morbid Obez
    Parasızlık
    + kalacak yer olarak çok yanlış bir yere gitmek. Çok yanlış. Bende para yoktu ve onları herkes iyi biliyordu. (bunu daha fazla açıklamak istemiyorum)
  • quote:

Ne yaşamadım ki

Sosyofobi
    Jinekomasti
    Morbid Obez
    Parasızlık
    + kalacak yer olarak çok yanlış bir yere gitmek. Çok yanlış. Bende para yoktu ve onları herkes iyi biliyordu. (bunu daha fazla açıklamak istemiyorum)

Alıntıları Göster
    Demekki sanada acımamış hayat, tıpkı bize olduğu gibi.

Birilerinin kazanması için yine başka birilerinin kaybetmesi lazım.

Ve işte, o kaybedenler bizleriz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Şehmistan

Demekki sanada acımamış hayat, tıpkı bize olduğu gibi.

Birilerinin kazanması için yine başka birilerinin kaybetmesi lazım.

Ve işte, o kaybedenler bizleriz.

Alıntıları Göster
    Senin ne derdin var?

• 27 yaşındayım 2011 de girdim üniye 2019 da bitti bu sene 😅. Ama 5 seneden beri de çalışıyorum aynı yerde o yüzden koymadı bana çok ama keşke üni okuduğum şehirde kalsaydım. Askerlik sonrası aynı yerde çalışmak istemiyorum ama başka bir planım da yok 😅. Bakalım yaşayıp görücez
  • Pm atamıyorum, konuyu sildim.

Ama konuyu soruyorsan şu şekilde gelişti :
    Babannem çağırdı, gittim. 1 gün sonra babamın istediği kız ve annesi ve kardeşleri ile geldi. Bir iki muhabbet oldu kızla aramızda ama standart. Sonrasında kızın meseleden haberi olmadığını söyledi kızın annesi.
    Ben okula gittikten birkaç hafta sonra kızın annesi bana : "kıza söyledim, senin telefon numaranı istiyor" dedi. Bende bunun üzerine kızın evini aramaya başladım, haftada bir falan arıyordum. En son bir gün kıza "seni tanımak istiyorum, tel numaranı verir misin" dedim. Kızda bana "ben seni abi olarak görüyorum, sen nasıl böyle bir şey düşünebilirsin" dedi.
    Tabi biz bunun üzerine kızın annesine kızdık. Kızın anneside bu sefer "kız erken diyor, okuldan sonra istiyormuş" dedi.
    Şimdi ben kayseri de yaz okulu dayım kız, anne ve kardeşleri bizim evde misafir 3 gündür. 3 gündür geziyorlar. Normalde babam benim de evde olacağımı düşünerek onları çağırdı ama benim yaz okulu işim çıktı.

Bence kızın istediği falan yok. Sadece bizimle muhabbeti kesmemek için bize yalan söyleyip duruyor.

• yks yi kazanırsam yaş 31

yks yi kazanamazsam atılıyorum

boşa geçti gençliğim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.