merhabalar arkadaşlar 1 yıllık dlr like kullanımından sonra dslr ye gecmeye karar verdim. fakat hangi markayı ve hangi makinayı alacagım konusunda kararsızım bütçem 2300 belkı az bıraz daha çıkabılrım forumlardan baktığım kadarıyla su modeller dıkkatımı cektı. canon 550d canon 60d nikon d90 nıkon d7000 yurtdısından yada spot almayı dusunuyorum spot almak mantıklımı guvenılırmı bunlar dısında başka makına onerebılırmısınız? hepinize teşekkür ederım
Pentax K-5
quote:
Orijinalden alıntı: Arranger.
Pentax K-5
PENTAX K-5
quote:
Orijinalden alıntı: yildiz
PENTAX K-5
Alıntıları Göster
evet ben de de var çok memnunum Pentax K-5.
quote:
Orijinalden alıntı: kutay0
evet ben de de var çok memnunum Pentax K-5.
Alıntıları Göster
+1 Kesinlikle Pentax K5
quote:
Orijinalden alıntı: GeckoBoy
+1 Kesinlikle Pentax K5
Alıntıları Göster
Canon 550D 5 ay kadardır kullanıyorum. çok memnunum.
quote:
Orijinalden alıntı: kratos_35
arkadaşlar pentaxın baya methini duydum ama lens sıkıntısı olabılır dendıgı ıcın tereddutteyım bu arada hayyamdan almak mantıklımı nıkon d7000 nasıl
quote:
Orijinalden alıntı: cafocum
arkadaşlar pentaxın baya methini duydum ama lens sıkıntısı olabılır dendıgı ıcın tereddutteyım bu arada hayyamdan almak mantıklımı nıkon d7000 nasıl
Alıntıları Göster
d7000 tabiki süper
quote:
Orijinalden alıntı: metalworks
d7000 tabiki süper
Alıntıları Göster
Öyle dendiği için en iyi orta segment gövdeyi alamıyoruz zaten sorun burda.
Ben nedense lens konusunda hiç sıkıntı çekmedim para olduktan sonra lensi heryerde bulursunuz.
Zaten Canon yada Nikon alsanızda iyi lensler için harcayacağınız fazladan paraya daha iyi bir Pentax lensi rahatlıkla bulabilirsiniz.
K-5 bu fiyata alınabilecek eniyi gövde.
quote:
Öyle dendiği için en iyi orta segment gövdeyi alamıyoruz zaten sorun burda.
Ben nedense lens konusunda hiç sıkıntı çekmedim para olduktan sonra lensi heryerde bulursunuz.
Zaten Canon yada Nikon alsanızda iyi lensler için harcayacağınız fazladan paraya daha iyi bir Pentax lensi rahatlıkla bulabilirsiniz.
K-5 bu fiyata alınabilecek eniyi gövde.
Alıntıları Göster
yildiz
perntax k-5'lerde ilk üretiminde sony ürettiği sensörlerde leke problemi olduğu söylentileri var. bu ne kadar doğru alırken
nelere dikkat edilmesi gerekiyor? bu konuda bilgin varmı?
quote:
Orijinalden alıntı: netün
yildiz
perntax k-5'lerde ilk üretiminde sony ürettiği sensörlerde leke problemi olduğu söylentileri var. bu ne kadar doğru alırken
nelere dikkat edilmesi gerekiyor? bu konuda bilgin varmı?
Alıntıları Göster
Sony çok az sayıdaki hatalı sensörü üstlenerek tüm sorunluları toplattılar.
Şuan hepsi kusursuz içiniz rahat olsun.
quote:
Sony çok az sayıdaki hatalı sensörü üstlenerek tüm sorunluları toplattılar.
Şuan hepsi kusursuz içiniz rahat olsun.
Alıntıları Göster
O kadar bütçe ayıracak olsam düşünmeden alacağım makine Pentax K-5 'tir.
Sensör lekelenmesi problemi ilk partide vardı fakat Türkiye'de bunu yaşayan kimseyi duymadım açıkçası. Zaten yurtdışındaki makinalarda toplatıldı. Hata Pentax'ın değil, sensörleri yapan Sony'nin hatasıydı. Tek eksisi Nikon'daki 59 AF noktası hala yok..
quote:
Orijinalden alıntı: Ayı Baba
O kadar bütçe ayıracak olsam düşünmeden alacağım makine Pentax K-5 'tir.
Sensör lekelenmesi problemi ilk partide vardı fakat Türkiye'de bunu yaşayan kimseyi duymadım açıkçası. Zaten yurtdışındaki makinalarda toplatıldı. Hata Pentax'ın değil, sensörleri yapan Sony'nin hatasıydı. Tek eksisi Nikon'daki 59 AF noktası hala yok..
Alıntıları Göster
K5 te kullandım , D7000 de kullandım, hız ve kararlılık konusunda K5 ilginç ama daha iyiydi,
asıl önemli olan AF noktası sayısı değil önemli olan AF sensörlerinin doğru iş yapmasıdır.
Sensör sayısı ile AF noktalarını birbirinden sağlam ayıralım. Işık ölçüm noktalarıda Pentaxta 77 bölge.. Bu dahada önemli bir konu aslında.
D300 de 51 nokta vardı, K5 ondan daha kararlı ve hızlı önemli olan iş yapmasıdır. Canon ve Nikon bu konuda uzmandır mesela daha hassas ayar imkanı sunar
ama bu herzaman daha iyi olduğu anlamını taşımaz. Örneğin 51 AF noktası olan D300S yada 59 luk D7000, 19 AF noktası olan 7D den daha iyi değil.
quote:
ne güzel gidiyordu bozdun
quote:
Orijinalden alıntı: Eddie The Head
quote:
ne güzel gidiyordu bozdun
Alıntıları Göster
Bugünlerde yaptığım araştırmalara göre, Pentax ın eski manuel lenslerinin bile kullanılabilmesi ve gövdede sabitleyici olması çok büyük avantaj.
Bu ara böyle bir makine alırsam pentax alacağım.
quote:
Orijinalden alıntı: _Lupara_
Bugünlerde yaptığım araştırmalara göre, Pentax ın eski manuel lenslerinin bile kullanılabilmesi ve gövdede sabitleyici olması çok büyük avantaj.
Bu ara böyle bir makine alırsam pentax alacağım.
Alıntıları Göster
Ben olsam k-5 alırdım. Şuan k10d kullanıyorum çokta memnunum İstersen sende k10d alıp lense yatırım yapabilirsin
quote:
K5 te kullandım , D7000 de kullandım, hız ve kararlılık konusunda K5 ilginç ama daha iyiydi,
asıl önemli olan AF noktası sayısı değil önemli olan AF sensörlerinin doğru iş yapmasıdır.
Sensör sayısı ile AF noktalarını birbirinden sağlam ayıralım. Işık ölçüm noktalarıda Pentaxta 77 bölge.. Bu dahada önemli bir konu aslında.
D300 de 51 nokta vardı, K5 ondan daha kararlı ve hızlı önemli olan iş yapmasıdır. Canon ve Nikon bu konuda uzmandır mesela daha hassas ayar imkanı sunar
ama bu herzaman daha iyi olduğu anlamını taşımaz. Örneğin 51 AF noktası olan D300S yada 59 luk D7000, 19 AF noktası olan 7D den daha iyi değil.
Alıntıları Göster
valla arkadaslar pentax k5 baya aklımı celıyor nereden ve ne kadara bulabılırım fıyat konusunda bılgınız var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: cafocum
valla arkadaslar pentax k5 baya aklımı celıyor nereden ve ne kadara bulabılırım fıyat konusunda bılgınız var mı?
Alıntıları Göster
2300 liraya kadar bütçen varsa hiç düşünmeden Nikon d90 veya Canon 550d al. Pentax k-5 daha iyi olabilir. Ancak su götürmeyen bir gerçek varki Canon ve Nikon Türkiye'de fotoğraf makinesinin lideri. Hiç sıkıntı çekmeden aksesuar, yedek parça, tamir gibi şeyleri halledebilirsin. Ayrıca ilerde satıp daha iyi bir makine almak istediğinde hiç zorluk çekmezsin. Pentax için durum aynı olur mu bilinmez. Ama dediğim gibi Pentax daha iyi olabilir bu konuda bir fikrim yok.