Şimdi Ara

2300 mah kaç A yapar? 2.3 A mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
7.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim merak ettiğim konu şu, şimdi bu şarjlı piller ve bazı cep telefonu bataryalarında yazan değerler. mesela elimdeki şarjlı pil için 2300 mah 1.2 volt yazıyor. bu şimdi 2.3 A mi oluyor. normalde

1 A = 1 000 ma olduğuna göre bu hesaba göre öyle olması gerekiyor. peki doğrusu nedir?

Birde 3,7 Volt 860 mah bir batarya kaç amper oluyor 0,86 amper mi? eğer öyle ise 3,2 watt güç üretmesi lazım.

bu hesaba göre şarjlı piller kuru akülere göre daha kuvvetli oluyor. yani hesap bu mu doğru bir hesap mı bu?

10 tane 1.2 V pili seri bağlar isem 12 Volt 2300 mah lik bir batarya elde ederim değil mi bu batarya da 12 V 2.3 Amper mi olur? öyle ise şarjlı piller ile kuru bataryalar nerede ise aynı paraya geliyor. şarjlı pili istediğin gibi bölerek te kullanabilirsin.

Bu konuda sizden fikirlerinizi bekliyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: abuzerefendi

Arkadaşlar benim merak ettiğim konu şu, şimdi bu şarjlı piller ve bazı cep telefonu bataryalarında yazan değerler. mesela elimdeki şarjlı pil için 2300 mah 1.2 volt yazıyor. bu şimdi 2.3 A mi oluyor. normalde

1 A = 1 000 ma olduğuna göre bu hesaba göre öyle olması gerekiyor. peki doğrusu nedir?

Birde 3,7 Volt 860 mah bir batarya kaç amper oluyor 0,86 amper mi? eğer öyle ise 3,2 watt güç üretmesi lazım.

bu hesaba göre şarjlı piller kuru akülere göre daha kuvvetli oluyor. yani hesap bu mu doğru bir hesap mı bu?

10 tane 1.2 V pili seri bağlar isem 12 Volt 2300 mah lik bir batarya elde ederim değil mi bu batarya da 12 V 2.3 Amper mi olur? öyle ise şarjlı piller ile kuru bataryalar nerede ise aynı paraya geliyor. şarjlı pili istediğin gibi bölerek te kullanabilirsin.

Bu konuda sizden fikirlerinizi bekliyorum.

mAh yük birimidir, pilin tükenmeden önce verebileceği toplam yükü gösterir. 860 mAh pilden 860 mA akım çekilirse 1 saatte biter manasında. Pilin verebileceği maksimum akım ise pilin iç direncine bağlıdır, mAh değeriyle bir ilgisi yoktur.

• Hmm yani şimdi bu pil 2.3 A akım vermeye de bilir vere de bilir öyle mi? avrupa yakasının dursunu gibi oldu :)

4 A da alabilirim ama 1 a dan fazlasını da almaya bilirim doğru mu anladım. ne kadar karışık bir durum bu yaa :))
  • Alacağın akım.Zaman=2.3A.h olacak.Sen 2.3 A çekersen 1 saat sürer.1 Amper çekersen 2.3 saat gider.Çekeceğin akım senin yüküne bağlıdır kaynağa değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayhan_eee

Alacağın akım.Zaman=2.3A.h olacak.Sen 2.3 A çekersen 1 saat sürer.1 Amper çekersen 2.3 saat gider.Çekeceğin akım senin yüküne bağlıdır kaynağa değil

Çok teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    25.000'e kadar 2. el veya 0 araç
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.