Şimdi Ara

23kdan mezun?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tum yil ceng icin calistim. Simdi adam akilli ceng gelmiyor. Varsa bölüm tavsiyesi veya mezuna birakilir mi birakilmaz mi önerisi alabilirsem sevinirin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kardeşim senin yaptıgın sıralamanın yarısın bile yapamadım(benim sıralamam seninkinin 2katından daha fazlaydı).Amacın ne bilmiyorum ama şayet bilgisayar mühendisi olup bir yerde 3x-5x asgari kazanmak senin için okaysa düşünmeden bir yer yaz.

emin ol hiç bir faydası olmuyor. Biliyorum her aldıgın puan sana şurayı yazarsam bu olacak burayı yazarsam bu olacka diye geliyor. realitede olacak şey bitse de gitsek. yemişim deusünü ytüsün olay tamamen bu. Bugun baktım arkadaşlarımın çogunun işi var ortalama dan fazla kazanıyorlar tr ortalamasından bahsediyorum hatta miktar vereyim 1-2 yıllık developer hepsi 45-60 arası alıyorlar.

bu kişiler itü mezunu olsa sence 3 katı maaş alacaklar mıydı olacak şey 55-70 bin arası bak o da iyi itü mezunları yani atla deve farkı yok.

bana kalırsa 23k binden mezuna kalacaksan sadece odtü için kal. gerisi aynı zaten merak etme okula gittigin zaman karşındakinin ögretmen degil akademisyen oldugunu farkına varacaksın

öyle dershane hocaları gibi ilgi vermeyecekler, yani demem o ki evine yakın masraf yapmacagın, ortamı iyi oldugunu bildigin tüm okullar okaydır.

hiç söyle bir şeye kapılma biz ilk 23 binlik adamız 50 binlikler elimizi öperse 80 binlikler hiçbir bok anlamaz alakası yok sektöre girince düzceden,fırattan gelen adamların senle iş arkadaşı oldugunu görünce ne geregi vardı lan aynı maaşı alıyoruz, aynı işi yapıyoruz boşuna kastık diyeceksin (elbette hedefin amerikaysa orada seviye atlaman lazım)

bence hiç 1 seneni daha çöpe atma, en az masrafla yaşayacagın yere git. belki içinde daha fazlasını hak ettim gibi bir şey varsa gerek yok iyi bir mühendis olmak için bu sınavdan ilk 100 bine girmek kafi

100 bin son limit yani yanlış anlaşılmasın.

okula gidince hepiniz ortalama aynı sıralaamlı insanlar olacaksınız sonra bakacaksın bu adamlar bu bölüme nasıl girdi ortalamaları 1.4 2.1 yani çalışma bitmiyor. orda da sınava çalışır gibi çalışman lazım

kapagı attık burda kimi baglasan mezun olur sonra da 3-5x asgariyle başlar gibi fikrin olmasın piyasada rekabet fazla.

benim yorumum odtü degilse mezuna kalma,en az masraf yapacagın yere git biriktirdigin paralarla erasmus ya da exchange yaparsın belki o zaman işte millet yerinde sayarken sen dünya görmüş olursun.

network koymuş olursun +1 farkını oluşturursun.

planyarak git bu işe. aldıgın puanla emin ol lisans sonrası AMERİKA ya bile gidecek potansiyelin var devamını kesmezsen, ayrıca bakabilirsin her ilk 1000 e girenler mezuniyet sonrası silikon vadisine mi gidebiliyor (cogu da gitmek isityor ) olmuyor bir yerden sonra yetenek var çalışma var birileri birilerini geçecek. Neyse bunu yazıyı umarım bundan 4 sene sonra da bakarsan dediklerimi daha iyi anlarsın.

olay hiç zaman iyi üniversite kazanmak degil, iyi bir mühendis olabilmek bunu da tek şartı,koşulu hedefi büyük tutup çok çalışmak.

birilerine bir şey kanıtlamak istiyorsan en büyük rakip kendinsin.

• kardeşim senin yaptıgın sıralamanın yarısın bile yapamadım(benim sıralamam seninkinin 2katından daha fazlaydı).Amacın ne bilmiyorum ama şayet bilgisayar mühendisi olup bir yerde 3x-5x asgari kazanmak senin için okaysa düşünmeden bir yer yaz.

emin ol hiç bir faydası olmuyor. Biliyorum her aldıgın puan sana şurayı yazarsam bu olacak burayı yazarsam bu olacka diye geliyor. realitede olacak şey bitse de gitsek. yemişim deusünü ytüsün olay tamamen bu. Bugun baktım arkadaşlarımın çogunun işi var ortalama dan fazla kazanıyorlar tr ortalamasından bahsediyorum hatta miktar vereyim 1-2 yıllık developer hepsi 45-60 arası alıyorlar.

bu kişiler itü mezunu olsa sence 3 katı maaş alacaklar mıydı olacak şey 55-70 bin arası bak o da iyi itü mezunları yani atla deve farkı yok.

bana kalırsa 23k binden mezuna kalacaksan sadece odtü için kal. gerisi aynı zaten merak etme okula gittigin zaman karşındakinin ögretmen degil akademisyen oldugunu farkına varacaksın

öyle dershane hocaları gibi ilgi vermeyecekler, yani demem o ki evine yakın masraf yapmacagın, ortamı iyi oldugunu bildigin tüm okullar okaydır.

hiç söyle bir şeye kapılma biz ilk 23 binlik adamız 50 binlikler elimizi öperse 80 binlikler hiçbir bok anlamaz alakası yok sektöre girince düzceden,fırattan gelen adamların senle iş arkadaşı oldugunu görünce ne geregi vardı lan aynı maaşı alıyoruz, aynı işi yapıyoruz boşuna kastık diyeceksin (elbette hedefin amerikaysa orada seviye atlaman lazım)

bence hiç 1 seneni daha çöpe atma, en az masrafla yaşayacagın yere git. belki içinde daha fazlasını hak ettim gibi bir şey varsa gerek yok iyi bir mühendis olmak için bu sınavdan ilk 100 bine girmek kafi

100 bin son limit yani yanlış anlaşılmasın.

okula gidince hepiniz ortalama aynı sıralaamlı insanlar olacaksınız sonra bakacaksın bu adamlar bu bölüme nasıl girdi ortalamaları 1.4 2.1 yani çalışma bitmiyor. orda da sınava çalışır gibi çalışman lazım

kapagı attık burda kimi baglasan mezun olur sonra da 3-5x asgariyle başlar gibi fikrin olmasın piyasada rekabet fazla.

benim yorumum odtü degilse mezuna kalma,en az masraf yapacagın yere git biriktirdigin paralarla erasmus ya da exchange yaparsın belki o zaman işte millet yerinde sayarken sen dünya görmüş olursun.

network koymuş olursun +1 farkını oluşturursun.

planyarak git bu işe. aldıgın puanla emin ol lisans sonrası AMERİKA ya bile gidecek potansiyelin var devamını kesmezsen, ayrıca bakabilirsin her ilk 1000 e girenler mezuniyet sonrası silikon vadisine mi gidebiliyor (cogu da gitmek isityor ) olmuyor bir yerden sonra yetenek var çalışma var birileri birilerini geçecek. Neyse bunu yazıyı umarım bundan 4 sene sonra da bakarsan dediklerimi daha iyi anlarsın.

olay hiç zaman iyi üniversite kazanmak degil, iyi bir mühendis olabilmek bunu da tek şartı,koşulu hedefi büyük tutup çok çalışmak.

birilerine bir şey kanıtlamak istiyorsan en büyük rakip kendinsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi I0SER_b0y -- 16 Temmuz 2024; 11:10:6 >

• Loky19 kullanıcısına yanıt
    ya şu sıralama bende olsaydı şuan hala sevinçten salonda zıplıyordum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • tıp dışında ne yazılır bilmem ama benim de 20k geldi mezun ho

• BİLGİSAYARDA OKULA TAKMAYIN EĞER ODTÜ BİLKENT FALAN DEĞİLSE. her şey parmaklarınızın ucunda bitecek eninde sonunda. ki o sıralamadan ben kesin yazardım ceng istiyorsam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • I0SER_b0y kullanıcısına yanıt

Cidden cok degerli yazi tesekkur ederim fakat insan bir kere universite okuyacagi icin acaba iyi bir yeri zorlasam mi diye dusunmeden edemiyor..

• starz2therainbow S kullanıcısına yanıt

Sen tip mi yazacaksin

• itü fizik mühendisliği yaz kafayı toparlarsın

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • yok ben kendim için dedim mezun diye. tıpa ısınamıyorum bir türlü, tıp yazmam.

• Değmez mühendislik için özellikle bu sene staj yeri bile bulamadı birsuru insan

• Benim de 21k geldi. İlk 100 hayaliyle çıktım bu yola . Sınavda stres yapınca sonuç hüsran tabi.
    Sene boyu ne kadar çalıştığının hiç önemi yok. Tek gerçek sınav anı. Sene boyu çoğu genel denemde 200 - 300. Hatta özdebir son provada 35. oldum ancak ne fayda... Şu sınavın tek katkısı süreç boyunca edindiğim tecrübeler oldu.

• ebobekok. E kullanıcısına yanıt

Hocam fizik kafayi yedirtmez mi...

• Nokky N kullanıcısına yanıt

Cok benzer senaryo yasamisiz hocam. Ben ilk 100 icin degilde en azindan bir 5-7k hedefliyordum. Sinav aninda ozellikle msuden kalan travmayla beraber batirdim biraz. Kodlama hatalari da hedeften iyice uzaklastirdi 23kya yakin bir siralama geldi. Siz mezun mu dusunuyorsunuz yazacak misiniz?

• Loky19 kullanıcısına yanıt

Hayır hocam mezun düşünmüyorum. Mental kaldırmaz 1 yıl daha. Gidip ünide ortalama kasacağım.

• ebobekok. E kullanıcısına yanıt

Hedefim Bilkent Fizikti aslında. Şuan da ODTÜ tutuyor yazsam mi diye düşünmüyor değilim.

• bölüm - üni tavsiyesi için up

• I0SER_b0y kullanıcısına yanıt
    altına imzamı atıyorum. okul-maaş ilişkisini herkes haddinden fazla sanıyor.

• Kanka mesela ceng istediğini nereden anladın cidden 23k dan mezuna kalacak kadar istiyor ve seviyor musun bunları düşün ben yerinde olsam bu sıralamaya ceng yazmazdım ytu mekatronik kom makine falan yazardım bilmiyorum onlar geliyor mu tam ama, ya da tıp düşünmez misin ben uniye gittikten sonra mentalitem biraz değişti konuşmak istersen yardımcı olurum

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.