Şu an piyasada daha çok 34" ve daha büyük boyutlarda bu panelli monitörler üretiliyor. FPS oyuncularına yönelik en iyi Oled Asusun P27AQDM onun da parlaklığı kısıtlı. Mesela bu sene çıkan Sony A95L televizyonu hem parlaklıkta hem de renk kalitesinde başta geliyor. Bu televizyon için üretilen paneller monitör boyutunda üretilemez mi yahut monitöre uygun hale getirilemez mi? Ya da başka televizyon panelleri. Yani demek istediğim küçük boyutlarda bizi bizden alacak oled monitörler gelir mi? Son olarak, oled televizyonların panelleri çok bilmiyorum ama cam kaplama, monitörlerin ise mat. Mat kaplama da oledin özelliklerini kısıtlıyor gibi. Geçenlerde LG G3 görmüştüm teknosada, adamlar tablo fotoğrafı açmışlardı, çerçeveleri olmasa tablodan ayırt edemezdim. Monitörlerde neden mat, plastik ya da neyse o kaplama kullanılıyor? İps monitörler zaten berbat bu konuda. Tnden bu yüzden ips geçmiyorum. |
24-27' QD-OLED Monitörler Üretilir mi?
-
-
aydınlık odalarda oyun oynarken yansıma yapmasın ve renkler bozulmasın diye özel mat kaplama yapıyorlar. Elbette yaygınlaşır oled monitörler, sonuçta oled panel illa kocaman monitörlerde olacak diye bir kaide yok. Ama oled panellerinin ips panellerin yerini almamasının sebebi panelin burn-in sıkıntısı yaşama ihtimalinin çok daha yüksek oluşu. Hele hele tv veya telefonlara nazaran bu sıkıntıyı bilgisayar monitöründe yaşamanız çok yüksek bir ihtimal. Buna karşın masaüstüne simgeler koymamak, siyah arka plan kullanmak, windows toolbarı saklamak, 4 saatte bir monitörü bakım moduna almak gibi koruyucu önlemler alabilirsiniz. Ama kaç kişi bu kadar zahmete ve sıkıntıya girmek ister?
Hani böyle özel yapım terzi dikimi bir takım elbiseniz olur ve özel günlerde giyersiniz ya, çok para vermişsinizdir ve bozulsun istemezsiniz, oled monitörler de biraz böyle işte maalesef.
-
2. Nesil qd oled, 240 hz monitor, 0.03 ms gecikme süresi, 27 inc. Samsung tarafından gelecekler arasında.
-
OLED'in alt seviyelere geleceğini düşünüyorum. 500$ altına 2-3 yıl içinde gelir. 27 inç zaten var ama 24 henüz yok.
-
Ben 2-3 yıl içerisinde microled monitörlerin üretilmesini ümit ediyorum. Eğer oled teknolojisinde enteresan bir ilerleme olmazsa microled her türlü oled'in yerini alacak.
-
QD, 360 hz, 27 inc monitörler geliyor ama fiyatı bizim için uygun olmayacaktır:
chi11eddog on XtwitterMore OLED gaming monitors are coming from #MSI 🧐🧐🧐🧐🧐 MPG 491CQP QD-OLED, DQHD/144 MAG 341CQP QD-OLED, UWQHD/175 should be a more price-competitive version of 342C MPG 321UPX QD-OLED, UHD/240 MAG 321UPX QD-OLED, UHD/240 MPG 271QPX QD-OLED, QHD/360 MAG 271QPX QD-OLED, QHD/360https://twitter.com/g01d3nm4ng0/status/1707364542412665232
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X