Şimdi Ara

24' monitör yardım. Benq E2420HD mi Philips 244E1SB mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
2.192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İlgili monitörler ile ilgili başlıkları inceledim ve fakat philips monitörleri hb'da daha yeni ulaştırıyor önsiparişten alanlara , benq hakkında da daha çok fazla kullanan olmamış ondan dolayı çok bir bilgi edinemedim.
    Philips
    Benq

arada yaklaşık 100ytl'lik bir fark var benq'yu vatan'da inceledim açıkçası hoşuma gitti.

Monitör'ü daha çok film izlemede ve kod geliştirmede kullanacağım. Bunun için uzun süre monitöre bakacağımdan gözü çok yormaması önemli benim açımdan. Film izlemede 2ms ve 5ms farkları çok hissedilir mi yüksek çözünürlüklü mkv videolarda özellikle. Kontrast oranları da biri 25000 iken benq 50000. Açıkçası benim öğrenmek istediğim vereceğim 100tl'lik farka değer mi benq için,bu arada benq'da usb portu da olması beni cezbetti ama oyun oynamadığımdan ötürü eğer philips yeter derseniz boşuna 100tl'de fazla vermek istemem açıkçası. Görüşlerinizi yazarsanız sevinirim. Bunlara ek olarak monitörün üstündeki hoparlörler de benim için bir kıstas sayılmaz zira kendi ses sistemimi kullanacağım. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler.

• philips'den uzakdurda benq samsung acer bu üçünden birini al derim.eğer biraz daha para etkliyebilirsen ACER P243W modelini şiddetle tavsiye ederim.bir incele vatanbilgisayarda..
  • Philips monitör işini bıraktı, onların lisansıyla bir uzakdoğulu firma üretim yapıyor. Eski kalitesi bence yok, hepsinden önemlisi arkasında Philips yok artık.
    Samsung, Benq, Lg dünyanın en büyük 3 monitör ve panel üreticisi, her zaman bu LCD monitörde bu 3 markadan birini allmayı tercih ederim ve öneririm.

Ayrıca E2420HD çok başarılı bir model, hem tasarım hem özellikler açısından.
    Burda bir arkadaş detaylı bir inceleme yapmış, bir fikir verir umarım.
    http://forum.donanimhaber.com/m_36785276/tm.htm
  • http://www.vatanbilgisayar.com/benq-e2420hd-24-e2420hd-genis-ekran-lcd-monitor/productdetails.aspx?I_ID=41757

Benq öneririm monitörde arkadaşlarında dediği gibi son zamanlarda philips kalitesinde değişme var.
  • Bu bahsettiğiniz çok Markanın Modülleri AUO/Taiwan dır!!!

Phil de ise;5 çeşit farklı Modül kullanılabiliyor!!!bu heriflerin "Markası" aklınıza hiç gelmesin bile!

Bir diğer çok önemli konu ise Satış sonrası Müşteri hizmetleri/destek v.s ve bunun için HP/Acer/BenQ oldukça iyi
    hatta çok çok iyi ama en kötüsü ise LGE/Samy ikilisidir!! bunlarıda ayrıca araştırın,en çok "Şikayetler" durumu için!

Yeni nesil paneller içinde BenQ/Acer oldukça iyi,ancak TR ye çok çeşit(kaliteli paneller açısından)gelmiyor ve %98 TN
    geldiği için zaten ortaya aman aman bir şey çıkamaz

Ben çok çeşitli Monitörler aldım-aldırdım v.s ama HP/BenQ nun özellikle satış sonrası ciddiyetleri ve özellikle değişim konusundaki
    tutumları çok başarılı

Ancak pixel-hatalı paneller içinse hepsi aynıdır,burada Marka öne çıkmaz!!
    O zamanda aldığınız yer ile bunu görüşmeniz gerekiyor;örneğin Vatan da bu imkan vardır ve 1 aylık sürede değişim yapabiliyorlar+

Bu paneller aşağı-yukarı aynıdır,çok fazla gözünüzde büyütmeyin ama diğer faktörleride unutmayın!

++

• Cevaplarınız için çok teşekkürler. Benq'yu zaten çok beğenmiştim incelediğimde de.

Son bir soru sormak istiyorum 23.6" veya 24" bir monitör alacağım ve 2ms-5ms benim kullanım amaçlarım için çok fark yaratır mı onu öğrenmek istiyorum zira bu değere göre fazladan bir 100tl gözden çıkarmak gerekiyor, buna değer mi? Çok teşekkürler yardımlarınız için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolffear

Cevaplarınız için çok teşekkürler. Benq'yu zaten çok beğenmiştim incelediğimde de.

Son bir soru sormak istiyorum 23.6" veya 24" bir monitör alacağım ve 2ms-5ms benim kullanım amaçlarım için çok fark yaratır mı onu öğrenmek istiyorum zira bu değere göre fazladan bir 100tl gözden çıkarmak gerekiyor, buna değer mi? Çok teşekkürler yardımlarınız için.

23,6" standart bir ebat değil, ara bir kesim sadece bir iki firma kullanıyor.
    24" almanızı öneririm.
    5ms ve 2ms arasında sizi bahsettiğiniz kullanımlarda çok ciddi bir fark olmayacaktır. Ama BenQ'daki gibi Senseye+AMA gibi oyun,film görüntü performansını etkiyelen görüntü işleme teknolojileri de ciddi farklar oluyor.

• benim monitörüm benq v2400w çok memnunum arkadaşta yeni çıkan lg tv monitör var 1920x1080 street fighter 4 test yaptık onun pc benden daha iyi ama bendeki görüntü ondan daha canlı benq tavdiye ederim philips crt monitörlerde çok iyidi am artık herkes teknolojisini geliştirdi
  • BenQ E2420HD İnceleme
    04 Nisan 2010 11:30

http://shiftdelete.net/benq-e2420hd-video-19530.html
  • [image=http://www1.dealextreme.com/productimages/sku_9853_1.jpg][simage][/simage]
  • Philips monitör işini bıraktı, onların lisansıyla bir uzakdoğulu firma üretim yapıyor. Eski kalitesi bence yok, hepsinden önemlisi arkasında Philips yok artık.
    Yanıt: Benim kullandığım Philips 19PFL 3404/12 tv - monitör, Polonya imalatı. Çok kaliteli.

Ancak pixel-hatalı paneller içinse hepsi aynıdır,burada Marka öne çıkmaz!!
    Yanıt: Kullandığım Philips 19PFL 3404 monitörde piksel hatası oluştu. Üstelik benim hatamdan dolayı; ekranı silerken fazla bastırdım. Telefon ettim, evden aldılar ve 48 saat sonra ambalajı açılmamış yenisini getirdiler.

Bir diğer çok önemli konu ise Satış sonrası Müşteri hizmetleri/destek v.s ve bunun için HP/Acer/BenQ oldukça iyi
    hatta çok çok iyi...
    Yanıt: 13 senedir birçok Acer pc kullanmaktayım. Son olarak Acer Notbook aldım. Birinci aydan itibaren çeşitli arızalar çıkardı. Son olarak Merkezlerine onarıma gitti. Bir ay sonra geldiğinde aynı hatalar yine vardı. Telefonla sordum, hard diski değiştirmişler. Bildiğiniz gibi notboklarda windows CDsi verilmiyor, diskin gizli bir yerinde yüklü olandan isterseniz format atarak yeniden yükleyebiliyorsunuz. Ama yeni taktıkları diskte windowsun bu özelliği yok. Telefon ettiğimde bizi sadece donanım ilgilendirir, program yüklemek görevimiz değil gibilerden cevap verdiler. Daha sonraları tekrar aradığımda ulaşamadım bile.

Bunları şunun için yazdım. İnternette yazılan herşeye hemen inanıp , başkalarına da aktarmak doğru değildir. Monitör ya da tv alacağınızda en önemli unsur panel değildir. Zaten bütün markaların kullandıkları paneller dünyada 3-4 üreticinin malı. Philips elektronik teknolojisinin en büyük üreticilerinden biridir. Ve üretiminin arkasında durur.

• Ben philips 244e1 kullanıyorum. Çok memnunum. Çok doğal renk ve ışığı var, kesinlikle gözü yormuyor. Daha önce samsung 2232 kullanıyordum ve memnun değildim parlaklığını kıstığınızda zırıltı sesi çıkarıyordu ve renkleri hiç dogal degildi
    Size philips öneririm burada diğer markalara yönlendirenlerin yanlış bilgi verdigini düşünüyorum. (hele philipsin monitör I'sini bırakıp markasını kullandirdigi iddiası çok komik ve satıcı tarzı geldi bana)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi prosecutor -- 10 Eylül 2010; 8:09:49 >
  • Benq2420 modelini kullanan arkadaşlar var mı acaba? 24 inç monitör arıyorum ve aradıklarım arasında en iyisinin bu olduğuna karar verdim.

27" modelini bulamamıştım. Umarım 24" modelinin satıldığı bir yer bulurum...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.