Şimdi Ara

24 YAŞINDA ÜNİVERSİTEYE BAŞLAMAK? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
7
Favori
18.065
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 94 doğumluyum bende seneye hazırlanıcam ailen çalışıp para getırmenı beklemıyorsa idare edebılıyosan sıkıntı olcak bısey degıl şahsen
  • bende üni bırakıp 21 yaşında tekrar sınava hazırlandım.şimdi 23 yaşındayım 2.sınıfa geçtim.okumanın yaşı yok ama ilerde işe girerken sıkıntı yaratabilir.
  • ne kadar saçma bi konu yaşı 23'ten büyük olanlar illa evlenmeli mi yani? evet yaşım 23 ten büyük ve hala bekarım ve bekar kalmayada devam edeceğim nedir bu türklerdeki evlenme sevdası anlamadım gitti ayrıca sen kim oluyosunda böyle birşey soruyorsun
  • EmileGaillard kullanıcısına yanıt
    sanırım "bAkar mısınız" kısmını "bEkar mısınız" şeklinde okudunuz :)
  • 91 liyim aynı konuları şu sıralar düşünmekteyim bilmiyorum
  • 93 luyum seneye tekrardan gırıcem sınava hazırlıkla beraber 5 sene 28 yasında mezun olucam hedef bilgisayar muhendıslıgı bende dusuuyorum bazen mezun oldukdan sonra iş bulabılırmıyım diye?Ama ne olursa olsun okuyacagım ılerde pısman olmamak ıcın.
  • teşekkür ederim cevaplarınız için. konuyla ilgili bir şeyler yazmak isteyen olursa, değerlendirmeye devam ediyorum.
  • Ben 93'lüyüm, geçen sene okulu bıraktım bu sene tekrar giriyorum hocam. Siz de o yaşta üniversiteye hazırlanan de ne ilk ne de son kişi olursunuz.
  • Yaşım 23. Çok uzun zamandır Konu Dışına yazmıyordum. Sadece şunu söyleyebilirim eğer imkanın varsa kesinlikle yapmalısın. Okuduğun bölümden memnun olmayabilirsin vs. birçok şey olabilir. İleride sevmeyeceğin bir işi yapma bence. Üniversiteye hiç gitmediysen zaten kesin hazırlan. İnsana bakış açısı katar. Farklı kesimlerden insanlarla tanışırsın.
  • kardeş tıp ya da odtü falan kazanamıyacaksın boşa zaman kaybı ne bakış açısı katacak allah aşkına boş şeyler avutmayın kendinizi üniversitedeki insanlar ayrı bir ırk mı sanki zaten elini sallasan üniversite oldu,garanti meslekler dışında gidip de işletme iktisat matematik falan ya da anadoluda sıradan mühendislikler okuyacaksın hiç uğraşma 27-28 yaşında mezun olup karın tokluğuna iş ararsın
  • bu arada bu yıl ygs'ye girmiştim, bugün lys1'e girdim. maalesef berbattı. mat ve geo netleri, fena olmayan ygs sıralamasını çok kötü bir yere çekecek kesin.

bir de bazı cevaplarda haklı olarak bölümlerden bahsedilmiş. bölüme göre cevap vermek isteyenler için birkaç okul ve bölüm yazayım fikir vermesi açısından: "iyi bir üniversiteden iyi bir eğitim almak" derken,
    İTÜ, ODTÜ gibi okullarda makina, elektrik-elektronik-haberleşme, bilgisayar mühendisliği gibi bölümlerden bahsediyorum.
  • hocam tam da düşündüğüm okul ve bölümlerden birinden mezun olmuşsunuz. tebrik ederim, iş hayatınızda da başarılar dilerim.

ama işte 24 yaşında 10 aylık iş tecrübesi olan bir makina mühendisi olmak değil de
    24 yaşında (önce kazanmak gerekiyor tabii) makina mühendisliği bölümüne başlamak...
    bilmiyorum ki hocam nasıl olur?
  • herzaman olmustur ve olacaktır büyük yaşta bölüm okuyanlar, şayet bizim bölümde aynı dersi aldıgımız 1-2 abla var 50li yaşlarında biri hemşire, birde yan binada 60 küsür yaşında bi amca var diyorlar ama hiç görmedim şahsen.

konu sahibine gelirsek 23-24 ne kardeşim üstteki örneklerin yanında.
    ayrıca yine çok yakın bi arkadasım 33 yasında aynı bölümdeyiz. ben 20 yaşındayım bu arada.
  • Okumanın yaşı olmaz ama mümkün olduğunca kısa olması daha iyi olur. Sonuçta sonsuza kadar yaşamıyacaksın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hiç belli olmaz ama bana bakarsan geç. 25'inde en geç işe başlaman lazım diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fernweh7

hocam tam da düşündüğüm okul ve bölümlerden birinden mezun olmuşsunuz. tebrik ederim, iş hayatınızda da başarılar dilerim.

ama işte 24 yaşında 10 aylık iş tecrübesi olan bir makina mühendisi olmak değil de
    24 yaşında (önce kazanmak gerekiyor tabii) makina mühendisliği bölümüne başlamak...
    bilmiyorum ki hocam nasıl olur?

Teşekkürler hocam darısı başınıza inşallah.
    Hocam inanın hiç kötü düşünmeyin. Başlayın ve bitirin. Yaş, çevre vs. bunlar önemsiz şeyler. Mezun olduğunuzda 29 yaşında veya 28 yaşında olacaksınız. Hayata belki 3-4 sene geriden geleceksiniz ancak bunu kesinlikle bırakın arkanızda. Üniversitenin katacağı güzel anı, tecrübe, bilgi birikimini düşünün. Bizim ülkemizde bir kuralmış gibi yaklaşılıyor buna. Yaş okumada önemsizdir. Çünkü o sizin geri kalan hayatınız olacak birşey. 3-4 sene okumak için geç kaldım diyerek giderseniz ve okumazsanız geri kalan ömrünüzü heba etmiş olacaksınız. Ama eğer 3-4 sene geçte olsa Üniversiteye başlarsanız sadece geride ki 3-4 seneniz heba olacak. Bence mantıklı seçimi sizde görebiliyorsunuzdur. Arkanızda kalan 3-4 senelik bir sürecimi heba etmeyi seçersiniz yoksa geri kalan ömrünüzü mü? Kesinlikle başlayın ve korkmayın.

Ben sadece örnek olarak yazdım tabi ki sizin durumunuz farklı ama Lütfen bu nacizane fikirlerimi bir düşünün. Şunuda eklemek isterim bizimle beraber aynı sınıfta okuyan 2 kardeş vardı. Bir tanesi 32 civarında bir tanesi 29 civarında idi. Hiç bir şekildede bu duruma ters bakan görmedim tam tersi tebrik edilesi bir davranış. İnşallah iyi bir üniversitede ve iyi bir bölümde bu yazdıklarımın doğrultusunda okurken banada bir Allah razı olsun derseniz yeter

• 28-29 yaşında yeni mezun (tecrübesiz) mühendis olarak iş bulabilmek, daha doğrusu iyi tecrübeler kazanılabilecek bir yerde iş bulabilmek, ilk iş olarak çok iyi bir yerde çalışmaya başlamak... bu konuda bazı soru işaretleri var. netleştirmem gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fernweh7 -- 16 Haziran 2015; 1:56:43 >
  • dostum yaş önemli değil ki yaşında da üniversite okumak için gayet normal.
    28-29 yaşında mezun olunca tecrübesiz olarak iş bulmaktan bahsetmişsin. Pekala 2. ve 3. sınıftan itibaren çalışmaya başlayan arkadaşlarım var. Mezun olduğunda tecrübeli olursun o şekilde. Önemli olan üniversitedeyken iş/staj kovalamak. üniversitenin ismi önemli değil. Kovaladığın takdirde sıkıntı çıkmaz. önemli olan yata yata mezun olmamak.

edit: hadi diyelim tecrübesiz işe başladın. Sonucunda adam akıllı bir işin olacak, düzenli bir hayatın olacak. yavaş yavaş tecrübe kazanırsın nasıl olsa. Ama üniversite okumazsan vasıfsız olarak sürekli diken üstünde çalışabileceğin bir işin olacak.

Edit2: Konuya çok fazla cahil insanın yorum yazdığını şimdi farkettim. ODTÜ, ITU okumayacaksan üniversite okuma ne demek arkadaşım? Yıl olmuş 2015 hala zihniyet aynı. Okuduğun üniversite ODTU de olsa ITU de olsa hatta HARVARD bile olsa o okulu 4 sene boyunca yatarak bitiren iş bulamaz! Yukarıda da yazdığım gibi önemli olan sadece üniversiteye gitmek değil, okurken bazı şeylerin peşinde koşup kendini geliştirmek.

Sizin o cahil aklınızdaki küçük üniversitelerden birinden makine mühendisliği mezunusunuz diyelim. Size göre iş bulamaz tabi bu mezun kişi. Nasıl olsa çok mezun var değil mi!?
    Peki CV'nize şunları ekleyelim;
    İleri düzey ingilizce bilgisi ve sertifikası.
    İleri düzey almanca bilgisi ve sertifikası.
    Mezun olunan mühendislikle ilgili tüm bilgisayar programlarında yetkin sertifikaları.
    .... firmasında staj.
    .... firmasında 1 yıl iş tecrübesi.

Bu CV'ye sahip adam birçok ODTÜ lü mezunu da ITU'lü mezunu da geride bırakır. Ve ücret olarak da en az 4-5bin tl ile işe başlarsınız.
    Önemli olan üniversite okuduğun zaman içerisinde yukarıdaki gibi CV ye yazılabilecek düzgün şeyler önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Girrffe -- 16 Haziran 2015; 2:30:02 >

• teşekkür ederim cevaplarınız için. konu hakkında söylemek istedikleri olan varsa, değerlendiriyorum.
  • fernweh7 kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,

Öncelikle söylemek istediğim okumanın yaşı olmaz dogru ama şöyle bir durumda var 24 yaşına kadar bir yerde çalışmmadın etmedin diyelim üniye hazırlandın (ki sağlam çalışman gerekiyor) 25 yaşında üniversiteye girdiğini varsayıyorum 4 yıl eder (o da tabi uzatmazsan) okudugun bölümle alakalı olarak iş aramaların başlar vesaire felan (bulabilirsen ne ala tabi) buldun diyelim başlarsın 1500 den (belki daha az) ee gelmişsin zaten 30 yaşına bu yaştan sonra o parayla ev mi alırsın arabamı alırsın harca harca bitmez. Eğer farkındaysan sana cevreden gelecek baskıları söylemedim senin hakkında şunu söyleyecekler kaç yaşına gelmiş hala babadan geçiniyor vb şeyler. Onun dışında ailenin durumunu bilmiyorum eğer iyiyse ne ala mualla ama eğer benim gibi fazla durumları yoksa ve sen onların üstüne yük bindirmek istemiyorsan okurken çalışmak durumundasın (kredi almanı saymıyorum) ve kendim bizzat okurken çalışan biri olarak şunu söyleyebilirim günlerin nasıl geçtiğini anlamıyorsun devamlı bir tempon var okuldan arkadaşların plan yaptıgında sen gidemezsin çalışıyosundur çünkü ve daha bir çok şey. Şehir dışını kazandın diyelim ve eve çıktıgını varsayıyorum ev arkadaşın sorumluluk sahibi olcak mı o da var mesela ben bazen bakıyorum evdeki çöpü ben atmazsam ne zaman atılcak diye atılmıyor evi koku salıyor en sonunda atıyorum dayanamayıp bunlar yine en iyileri daha beterleride var emin olabilirsin. Ben şahsen suan 21 yaşındayım okulum hazırlıkla beraber 3 yıl seneye mezun oluyorum hem kpss hem dgs gireceğim kpssden atanmak istiyorum nasip olursa, memurkende kafam rahat bir şekilde okulumu tamamlarım düşüncesindeyim yani kısaca 23 yaşında iş hayatına başlamış olmak istiyorum (aslında bi nevı şuanda çalıştıgım için basladım sayılır) ve bana inan iş hayatı çok acımasız olabiliyor kendi çalıştıgım yerden biliyorum şuan. Benden büyüksün bir abim bir kardeşimsin sana akıl vermek benim görevim değil sadece bir tavsiyede bulunmamı istersen arff memuru ol ve kendi hayatına bak derim 2 yıl okursun kpssyede çalışır atanırsan 3 500 tl alırsın tabi bunun için şu bölümleri araştırman gerekiyor "Sivil Savunma ve İtfaiyecilik", "İtfaiyecilik ve Sivil Savunma" ve "İtfaiyecilik ve Yangın Güvenliği" önlisans bölümleridir bunlar ve o bahsettigim maas dhmi kadrosunda geçerli emin ol pişman olmazsın. Buda kardeşinden sana nacizane bir tavsiye.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.