Merhabalar, başlıkta belirttiğim gibi 240-360 hz monitör için sistem toplar mısınız ? Monitör ssd psu klavye mouse kulaklık Hard disk, soğutucu hariç. Ben aslında topluyorum ama tam emin olamıyorum çok fazla ayrıntı var karar veremedim o yüzden sizlere danışmak istedim. Mesela anakart olarak b550 tomahawk mı x570 tomahawk mı tier list'e göre bakıyorum ama b550 almak mı x570 almak mı daha mantıklı bilemiyorum. Ramleri 3600 mü 4000+ mı almak ve 2x8 mi 4x8 mi 2x16 mı ? Ekran kartı için bekliyorum tabii birde o var. İşlemci konusunda da emin olamıyorum 10600k mı mesela 5600x mi 5600x diyorum aslında ama hangi youtube testine inanmalıyım onu da bilmiyorum. İşlemci değişince anakartta değişiyor tabii o da var. Kasa çok önemli değil benim için sistem düzgün olsun uzay montaja bile razıyım. He ve evet mükemmel bir overclockcu değilim ama uğraşmayı seviyorum o yüzden hem fiyat olarak hem oc olarak baktım olaya. Not olarak yine yazayım da sadece oyun için kullanılacak. Ve tabi birde bir kez aldıktan sonra bir daha 5-10 sene pc falan almayı düşünmüyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackandwhite23 -- 6 Kasım 2020; 0:41:18 > |
240 , 360 Hz için sistem tavsiyesi bütçe 11k
-
-
[Monitör ssd psu klavye mouse kulaklık harddisk hariç.] bu doğrultuda kabaca derlersek
5600x
Msı b550 gaming edge wifi
2x8gb 3600 mhz bellek
rx5700xt nitro
Corsair 4000d
Scythe Fuma 2
Belirtilen bütçe dahilinde bu sisteme erişim sağlamak mümkün
-
Soğutucu da hariç yazayım onu unutmuşum, uzay montaja bile razıyım dememe rağmen neden o kasa hocam 1k az para değil bence. Sonra B550 alırsam bu ayriyeten cpu gpu ikilisindeki ek performansı alabilecek miyim? Ve bundan emin misiniz? Tabi ekran kartının da değişmesi lazım o ayrı mesele. Birde hangi bellek 750 tlye de var 1500 tlye de var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bellek için pahalılara yönelmeyin, çok farketmiyor performans. 8000 liralık işlemci ve 20000 liralık Ekran kartı olsaydı değerdi.
Arkadaşın yazdıkları mantıklı. Bütçeye uygun. Yalnız, PSU hariç demişsiniz ama elinizdeki nasıl bir şey. Yeterli mi?
-
Evet cl16 cl18 arasında çok fark yok fakat onlardan " b die "olanı oc yapılınca çok fark edebiliyor diye biliyorum? Özellikle de ryzenlerin, belleklerle olan gecikmelerini bir türlü indirememiş olduklarından dolayı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Onlar da ucuz değildir diye tahmin ediyorum. Bu tip şeyler bir kez duyuldu mu fiyatı kısa zamanda uçar. Geçen yıl Ryzen 5 1600 Af ilk çıktığında ne kadar ucuzdu, şimdi öyle mi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X