Şimdi Ara

240 watt psu hangi ekran karti tavsiyesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistem: i5 6400 2.70 GHZ
    Standart 240W PSU (bronz sertifica)
    19 inch monitor
    Kingston 4GB DDR3L 1600 MHz LV ram
    500 GB 7200RPM SATA 3,5” Sabit Sürücü
    W7 PRO 64 Bit

Yakinda sisteme 4 GB daha ram ekleyecegim. Bana anakarttan beslenen bi ekran karti tavsiyesi lazim arkadaslar. Su an sistemde HD 5450 Sapphire var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzytaste -- 20 Mayıs 2018; 17:21:9 >

• standart bir 255wattın hem o işlemciye hem fan motorlara pciex karta voltaj regülatörlerine tümüne birden 12volt çıkışından yeterli akımı vermesi mucize demek ki hem kaliteli birşey muhtemelen dell marka hem de 20ampere yakın 12volt akımı olan bir psu gt1030dan üstünü tavsiye etmem gt1030 bile hd5450den 10watt bazen de 20watt daha yüksek güç çeken bir kart neden psu değiştirip gtx1050 ayarında birşey almıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: pirefokkes

standart bir 255wattın hem o işlemciye hem fan motorlara pciex karta voltaj regülatörlerine tümüne birden 12volt çıkışından yeterli akımı vermesi mucize demek ki hem kaliteli birşey muhtemelen dell marka hem de 20ampere yakın 12volt akımı olan bir psu gt1030dan üstünü tavsiye etmem gt1030 bile hd5450den 10watt bazen de 20watt daha yüksek güç çeken bir kart neden psu değiştirip gtx1050 ayarında birşey almıyorsunuz?
    hocam sence frisby marka kasanın içindeki 400w psu amd ryzen 3 2200g apu yu besleyebilir mi ? bütçem kısıtlıydı daha iyi kasa alamadım şimdi sıkıntı çıkacak diye korkuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ea_guru -- 20 Mayıs 2018; 17:47:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ea_guru

hocam sence frisby marka kasanın içindeki 400w psu amd ryzen 3 2200g apu yu besleyebilir mi ? bütçem kısıtlıydı daha iyi kasa alamadım şimdi sıkıntı çıkacak diye korkuyorum

Alıntıları Göster
    normalde 2200g için 300wattın bile altındaki mesela bahsettiğim dell 255w psu bile fazla fazla yeter fakat frisby everest gibi markaların hiçbirinin söz verdikleri akımları sorunsuz verebildiğini görmedim bazen forumda ellerinde kalmış ürünleri elden çıkarmak isteyenlerce hazırlanmış psu önerileri listelerinde everest frisby dark bilmemne power gibi markaları görüyorum kimse kusura bakmasın hiçbiri kaliteli ürünler değil onlardan bir tanesini denedim ilk kullanımda patladı içini açıp kullanılan eleman kalitesine ve baskı devre ve kontaklarına bile baktığınızda niye patladığına şaşırmamak lazım yani uzun lafın kısası 400w olması sorun değil genel kalite açısından keşke onun yerine dell optiplex veya hp gibi bir kasanın içinden çıkma 250-300wattlık bile ikinci el bir psu alsaydınız daha iyi olurdu

• pirefokkes kullanıcısına yanıt
    hocam uygun fiyatlı bir kasa arıyordum en uygunu bu geldi bilseydim 100-150 daha fazla verip bilindik bir marka alırdım ama artık olan oldu umarım bir sıkıntı çıkarmaz ve içindeki parçalara zarar vermez.
    http://www.vatanbilgisayar.com/frisby-fc-8870g-400w-midt-atx-siyah-kasa.html kasa bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ea_guru -- 20 Mayıs 2018; 18:56:25 >
  • quote:

hocam uygun fiyatlı bir kasa arıyordum en uygunu bu geldi bilseydim 100-150 daha fazla verip bilindik bir marka alırdım ama artık olan oldu umarım bir sıkıntı çıkarmaz ve içindeki parçalara zarar vermez.
    http://www.vatanbilgisayar.com/frisby-fc-8870g-400w-midt-atx-siyah-kasa.html kasa bu.
    o kasanın içindeki psu resimdeki

240 watt psu hangi ekran karti tavsiyesi?

işte bahsettiğim markalardaki bir başka ve temel sorun da resimde gözüküyor 12volttan verebilidği max akım 18amper yani 216watt bunu hesaba katmayan biri kendi işlemci ve gpu tüketimini toplar 250watt der 400watt haydi haydi yeter diye bu güç kaynağını alır ve sonuç hüsran olur çünkü değil 250watt 200ü bile zor verir bu kaliteyle 18amperi sözde garanti edebilen bir psu ama sizin 2200g normal kullanımda 65watt üstüne pek çıkmayacaktır tüm 12volt üstünden belki de 150wattın üstünde çekmeyecektir yani sizin sistem şanslıysanız sorun yaşamama ihtimaliniz var ama uzun yıllar sorunsuz çalışacağını kesinlikle öngörmüyorum bu ürünün

• quote:

işte bahsettiğim markalardaki bir başka ve temel sorun da resimde gözüküyor 12volttan verebilidği max akım 18amper yani 216watt bunu hesaba katmayan biri kendi işlemci ve gpu tüketimini toplar 250watt der 400watt haydi haydi yeter diye bu güç kaynağını alır ve sonuç hüsran olur çünkü değil 250watt 200ü bile zor verir bu kaliteyle 18amperi sözde garanti edebilen bir psu ama sizin 2200g normal kullanımda 65watt üstüne pek çıkmayacaktır tüm 12volt üstünden belki de 150wattın üstünde çekmeyecektir yani sizin sistem şanslıysanız sorun yaşamama ihtimaliniz var ama uzun yıllar sorunsuz çalışacağını kesinlikle öngörmüyorum bu ürünün

Alıntıları Göster
    evet hocam çok haklısınız. en azından bir süre benim sisteme yetsin sonrasında 80+ bir psu ile değiştireceğim. iyi ki apu sistem almışım, ekstra ekran kartlı birşey toplasam cortlardım sanırım.

• ozzytaste kullanıcısına yanıt
    alabileceğin ekran kartı
    Gt 1030

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her ne kadar Nvidia GT1030'u minimum 300 watt'lık güç kaynağı ile kullanın diyorsa da, kartın TDP değeri 30 watt. Fiyat/performans olarak bu kartı öneririm.

• quote:

Alıntıları Göster
    Hocam korktuğum sey basima geldi 3-4 saat sikintisiz calisiyordu sistem biraz once bir anda kapandi ve açılmıyor.

Psu dan midir ? Umarim diger parcalara zarar gelmemistir. Yarin kasayi vatana goturecegim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Hocam korktuğum sey basima geldi 3-4 saat sikintisiz calisiyordu sistem biraz once bir anda kapandi ve açılmıyor.

Psu dan midir ? Umarim diger parcalara zarar gelmemistir. Yarin kasayi vatana goturecegim.

Alıntıları Göster
    başka bir psu ile denemekten başka anlamanın hiçbir yolu yok çünkü zaten işlemcinin gpu biriminden görüntü alıyorsunuz sistemde ekran kartı takılı olsaydı onu komple söküp öyle deneyin derdim ama bu durumda yapılacak test kalmıyor şu yüzyılda hayati tehlike bile arzedecek kadar kötü kalite psu üreten o markaların satışının insan haklarına aykırılık gerekçesiyle yasaklanması gerekiyor

işlemin hemen ardından bilgisayarı hemen kapatmak şartıyla son bir test denenebilir prize giden güç kablosunu söküp bilgisayarın power tuşuna yarım dakika basılı tutarak içindeki tüm kondansatörlerdeki yükü deşarj edebilirsiniz ardından da önce psu üstündeki anahtar kapalı konumdayken güç kablosunu tekrar takın anahtarı açın ve bilgisayarı açmayı yeniden deneyin açılırsa hiç riske girmeden bios ekranını gördüğünüz anda bilgisayarı tekrar kapayın en azından anakarta zarar gelip gelmediği anlaşılır

• hocam korktuğum için yapamamam yarın sabahtan vatana götüreceğim. bilgisayarı 5 de açtım 10 da kapandı. daha 2 gün önce alındı.

benim anlamadığım neden 5 saat sonra kapandı bir anda youtube dayken ? psu gücü yetmeseydi hiç açılmamasını veya oyundayken falan kapanmasını beklerdim.

umarım anakarta falan zarar gelmemiştir. sizce vatanda ne söylemeliyim ? ben kasayı iade edip üstüne bir miktar koyup daha iyi psu lu bir kasa almak istiyorum kabul ederler mi ? yoksa elimdeki psu çöpe gidecek ben yeni bir psu mu alacağım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ea_guru -- 23 Mayıs 2018; 22:30:15 >
  • quote:

hocam korktuğum için yapamamam yarın sabahtan vatana götüreceğim. bilgisayarı 5 de açtım 10 da kapandı. daha 2 gün önce alındı.

benim anlamadığım neden 5 saat sonra kapandı bir anda youtube dayken ? psu gücü yetmeseydi hiç açılmamasını veya oyundayken falan kapanmasını beklerdim.

umarım anakarta falan zarar gelmemiştir. sizce vatanda ne söylemeliyim ? ben kasayı iade edip üstüne bir miktar koyup daha iyi psu lu bir kasa almak istiyorum kabul ederler mi ? yoksa elimdeki psu çöpe gidecek ben yeni bir psu mu alacağım ?
    içini açıp kullanılan akıllara zarar pcb kalitesi lehim ve izolasyon kalitesi kondansatör kalitesi ve çip indüktör çip direnç kalitesine bakma şansınız olsaydı anlardınız neden biraz kullanıp ısındıktan sonra patladıklarını bu markaların

neden kapandığının binbir türlü sebebi olabilir biraz ısınsa bile elektriksel özelliklerini kapasite indüktans iç direncini kaybeden rezalet kalitede elemanlar kullanmak hadi kullandın önlem almayıp sıcaklık denetimli devreyle koruma altına almamak değişen iç direnci gözardı ederek tolerans bile koymamak reverse recovery charge dediğim yük birikmelerine önlem alınmamış devre kullanmak koptu kopacak kontaklarla lehim almak kısa devreye davetiye çıkaran pcb kullanmak ihtimaller sonsuz söz konusu bu psular olduktan sonra

bilgisayar toptancılarının teknoloji mağazası da demiyorum çünkü bu mağazalar bilgisayar toptancısı başka bir vasıfları yok bunların hangi şartlarda ürün alıp değiştirdiğini hiç bilmiyorum hak hukukun rafa kalktığı şu zamanda artık yanınızda gümrük ticaret bakanlığında çalışan veya tüketici heyetinden tanıdık bile götürmeye çalışsanız yeridir her türlü yolu deneyeceklerdir ürünü değiştirmemek için

• değişim için her yolu deneyeceğim artık en kötü ihtimalle elimde 250 lira var bu parayla 500w iyi bir marka psu almaya çalışacağım.

peki bilgisayarın tekrar açılmamasının sebebi nedir ? psu nun içinde bir parça çalışmaz halde olduğu için anakarta güç mü gitmiyor ?

anakart msi a320 grenade idi. umarım diğer parçaları ve kendini korumuştur. yoksa 2000 liralık pc alalım derken 3-4k ya çıkmasın masrafım

öğrenci adamım, bir hevesle açtım windows yükledim güncelleştirmeleri yaptım derken şak gitti birden, koku vs hiçbir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ea_guru -- 23 Mayıs 2018; 23:3:10 >
  • quote:

değişim için her yolu deneyeceğim artık en kötü ihtimalle elimde 250 lira var bu parayla 500w iyi bir marka psu almaya çalışacağım.

peki bilgisayarın tekrar açılmamasının sebebi nedir ? psu nun içinde bir parça çalışmaz halde olduğu için anakarta güç mü gitmiyor ?

anakart msi a320 grenade idi. umarım diğer parçaları ve kendini korumuştur. yoksa 2000 liralık pc alalım derken 3-4k ya çıkmasın masrafım

öğrenci adamım, bir hevesle açtım windows yükledim güncelleştirmeleri yaptım derken şak gitti birden, koku vs hiçbir şey yok.
    bu kalitede bir psunun açılmamasının bozulmasının milyonlarca sebebi olduğunu üstte anlattım en yüksek ihtimal verdiklerimi de saydım zaten bu sorunuz aynen şuna benziyor çevresindeki esnaf lokantaları vızır vızır işlerken içersi bomboş ve buram buram nahoş kokular bir lokantada yoğurtlu peynirli yeşil salatalı çok küçük de olsa birşey atıştırıp hasta olduğunuzda neden hasta olduğunuzu sormak gibi hastalığa sebep olan milyonlarca bakteri olabilir hangisinin sebep olduğunu bilmek hem zor hem de işinize yarayan bir bilgi değil artık tek derdiniz o psudan kurtulup kaliteli bir tane almak olmalı sorunun kaynağını araştırmaya değecek kalitede ürün değil bunlar

• quote:

bu kalitede bir psunun açılmamasının bozulmasının milyonlarca sebebi olduğunu üstte anlattım en yüksek ihtimal verdiklerimi de saydım zaten bu sorunuz aynen şuna benziyor çevresindeki esnaf lokantaları vızır vızır işlerken içersi bomboş ve buram buram nahoş kokular bir lokantada yoğurtlu peynirli yeşil salatalı çok küçük de olsa birşey atıştırıp hasta olduğunuzda neden hasta olduğunuzu sormak gibi hastalığa sebep olan milyonlarca bakteri olabilir hangisinin sebep olduğunu bilmek hem zor hem de işinize yarayan bir bilgi değil artık tek derdiniz o psudan kurtulup kaliteli bir tane almak olmalı sorunun kaynağını araştırmaya değecek kalitede ürün değil bunlar

Alıntıları Göster
    eyvallah hocam. bir daha bulaşmam bu frisby ve evereste. ayrıca kasan coil whine benzeri cızıl cızıl bir ses geliyordu sanırım o da psu kaynaklıydı.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.