Şimdi Ara

24gb ram 16gb gözüküyor acil yardım lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • herkese merhabalar. sorunum "çok acil" çünkü acilen bitirmem gereken projeler var!

Dual boot ile hackintosh (mac os x) lion ve windows 7 ultimate 64bit kullanıyorum.

sorunum şu ki, bu gün bilgisayarı (windowsu veya mac'i) açtığımda, 24gb ram takılı olmasına ve daha önce de " 24gb gözükmesine" rağmen, 16 gb ram gözüküyor! Hemen bios'u açıp baktım (biosum güncel), orada da 24gb yerine 16gb gözükmekte!

ramlerim 3 adet 8gb dual kit şeklinde asus rampage III formula ana kartımdaki ram slotlarına takılı. toplamda 24gb ddr3 ram mevcut... ram kitlerimden birilerinin bozuldup bozulmadığını anlayabilmek için, ramlerin hepsini çıkartıp, 2 şerli şekilde taktım... neticede 2 tane dual kit ram çalışmadı 2 kez denedim ama sistem başlamadı.. ( 2x 4 gb. 2 slot kaplayan ramler) .. diğerlerinde bir sorun yok..

sorunlu olduğu izlenimine vardığım ramleri bir kenara koyup, diğer ramleri 2 şerli takıp denedim... 2 tanesini taktım denedim açıldı.. 2 tane daha taktım toplam 4 ram slotu doldu yine açıldı ve ram miktarı doğar olarak arttı gözüktü ( 8gb tan 16gb 'a çıktı) fakat arızalı olduğu izlenimine vardığım ramleri taktığımda 24gb gözükmesi gerekirken haala 16 gb gözüküyordu...

arızalı olduklarını konduramıyorum hiç açıkçası çünkü indirimli haliyle 4.500TL değerinde tutan bir kasa topladım ve parçalar çok yeni... 2 aydır sorunsuzca kullanmaktayım..

problemin kaynağı ne / neler olabilir ? nasıl çözebilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moonwalk2 -- 29 Aralık 2011; 4:07:33 >

• Garantiye yolla dostum.Sisteme çok para yatırmışsın ama bozulmayacak diye birşey yok bende zamanında tıkır tıkır çalışan ramlerimi daha 1 haftalıkken uyum sorunu yüzünden değiştirdim,yani bu uyum sorunu 1 haftalıkkende çıkabilir 1 aylıkkende.Gerçi seninkinde uyum sorunu yoktur ama belki problem işlemci bellek kontrolcüsündedir ya da ramlerde ya da ram slotlarında o yüzden aldığın yere götür bence kendin uğraşma çünkü çok para vermişsin bir hata yaparsın sonra garantiye verirsin kullanıcı sorunu diye senin üstüne kalır.
  • Yapilacak birsey yok gibi hocam garantiye ver buyuk ihtimalle degisirler
  • aynen yapılacak birşey yok sanırım ve garantiye vericem gibi gözüküyor... yalnız uyum sorunum var sanırım çünkü pc her seferinde geç açılıyor... yani i7 960 + gtx 570 + 24gb ddr3 1600mhz ramler + 60gb ssd gibi bir sistemim var ve bu sistemden hiç beklenmeyecek şekilde, ilk açma tuşuna bastığımda, epey bi bekledikten sonra o siyah ekran ve beyaz yazılar geliyor.. açılırken pek bi problem yok ama dediğim gibi ilk başta, ilk yazıları görmek için biraz fazla bekliyorum. bazen farkettim, pc kendi kendine daha o yazılar gözükmeden 2 - 3 defa reset atıyor gibi yapyor.. yani tabiri caizse 3 defa "motor çalışıyor ve susuyor" :D ondan sonrasında açılıyor filan... bi gariplik var yani sistemimde aynen..

aslında tek ve en büyük sorunum oydu ve belki de ramler, bu sorunun kaynağından dolayı bozuldu.. sizler daha iyi bilebilirsiniz. fikir ve yardımlarınıza ihtiyacım var

sistemim;

asus rampage III formula
    nvidia asus gtx570
    750w corsair professional series hx750w - 80plus silver
    i7 960 işlemci
    corsair - vengeance 2 x 4gb (8gb) dual ram kitten 3 adet (toplam 24gb ram)
    2tb wd caviar black 7200rpm 64mb hdd
    60 gb force GT series SSD
    12x pioneer br yazıcı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moonwalk2 -- 29 Aralık 2011; 15:38:30 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Moonwalk2

aynen yapılacak birşey yok sanırım ve garantiye vericem gibi gözüküyor... yalnız uyum sorunum var sanırım çünkü pc her seferinde geç açılıyor... yani i7 960 + gtx 570 + 24gb ddr3 1600mhz ramler + 60gb ssd gibi bir sistemim var ve bu sistemden hiç beklenmeyecek şekilde, ilk açma tuşuna bastığımda, epey bi bekledikten sonra o siyah ekran ve beyaz yazılar geliyor.. açılırken pek bi problem yok ama dediğim gibi ilk başta, ilk yazıları görmek için biraz fazla bekliyorum. bazen farkettim, pc kendi kendine daha o yazılar gözükmeden 2 - 3 defa reset atıyor gibi yapyor.. yani tabiri caizse 3 defa "motor çalışıyor ve susuyor" :D ondan sonrasında açılıyor filan... bi gariplik var yani sistemimde aynen..

aslında tek ve en büyük sorunum oydu ve belki de ramler, bu sorunun kaynağından dolayı bozuldu.. sizler daha iyi bilebilirsiniz. fikir ve yardımlarınıza ihtiyacım var

sistemim;

asus rampage III formula
    nvidia asus gtx570
    750w corsair professional series hx750w - 80plus silver
    i7 960 işlemci
    corsair - vengeance 2 x 4gb (8gb) dual ram kitten 3 adet (toplam 24gb ram)
    2tb wd caviar black 7200rpm 64mb hdd
    60 gb force GT series SSD
    12x pioneer br yazıcı

Ben de sistemimi ilk aldigimda daha hizli aciliyordu daha sonra bios da 10 sn daha fazla beklemeye basladi galiba wd lerde bulunan denetcilerden kaynaklaniyor.sistem diskim seagate daha sonra 2 tane wd caviar green 2tb taktim tahminim bu sekilde

• büyük ihtimalle sistemle ilgili sorunun 1366 lar yapıyor bazen böyle.. bios / oc ayarlarına bak..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.