Bir teknede led ışıklandırması yapıyorum şerit led uygulaması yapıcam yalnız tekne voltajı DC 24V kullanacağım şerit ledler 12V . şerit ledleri 1 'er metre olarak kullanıcam ayrı ayrı o yüzden sadece tek bir taş dirençle düşürme imkanım var mı ve hangi değerde kullanmam gerekiyor ? ? ?
Bunun haricinde 7812 entegre kullanarak yapılan devreden kullanmak istemiyorum nedeni ise 1'er metrelik ayrı ayrı yerlerde çok sayıda kullanacağım için yani hepsi için ayrı bir devre yapmak istemiyorum .
Veya önerecek başka bir yönteminiz var mı ?
Şimdiden teşekkürler ...
Hocam tekne 24v olsada.12vX2 akü olduğuna göre Tek bir aüden 12v al gitsin.Ya da aküyü yemek istemiyorum diyorsan 5-10watt lık bir güneş paneline 10a lik akü tak olsun bitsin.Kontroller dahilinde tabi.
benimde sana tavsiyem 24 volt-12 dc dc konvertör kullanmandır en saglıklı ve sorunsuzca kullanabilecegin sekildir bu arada kac metrelik led aydınlatma kullanacaksın hocam ona göre de yorumlarda deişiklik olabilir
Ledleri eşit iki gruba ayırıp seri bağlarsan 24v kullanabilirsin. Mesela 1 er metrelik iki şeridi seri bağlayıp doğrudan 24v ile çalıştırabilirsin. Fakat sürücü devre vs. olacaksa mecburen 24-12 çevirici kullanmak gerekecek.
bendede aynı sorun var 7812 ve 2n3055 ile devre yaptım ve cok ısınıyor.yerinizde olsam ledleri almadıysanız 24 v olanlardan alın yada degistirin en saglıklısı budur bana gore
Herkese çok teşekkürler cevapları için ,
ledleri 1'er metreden fazla uzunlukta kullanmıcam ayrı ayrı 15 farklı yere 1 metrelik kullanıcam mecburum buna o yüzden devre alsam maliyeti çok yüksek olucak yani fazla akım çekmeyeceğini düşündüğüm için bir taş dirençle halledebilirmiyim diye düşündüm açıkcası , bide yerleri hazır direk 24 v beslemeleri , bakim aldığım yerle konuşayım geri alırsa verim 24 v satan bi yer bulursam ordan alırım .
bu arada karaköyden alıyorum malzemeleri 24v luk şerit led satan yer biliyorsanız söylerseniz sevinirim .
sahibinde var biraz incelerseniz bulursunuz ama metresi 8 ve 9 civarı.perpada 4 dolarmıs toptancı varmıs banada lazım biraz neyse.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme