Şimdi Ara

25 yaş üstü bi halt olamamış ailesiyle yaşayanlar derneği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
8
Favori
6.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 7 seneye yakındır neetim. sorularınızı alabilirim  

• 25 üstüyüm ailemle kalıyorum kız bulabilceğimi bilsem şimdi işten çıkar başka şehirde iş ve kiralık daire ararım. Bana göre kız bulamıyorsan tek kalmanın hiçbir albenisi yok ev sahibine çalışırsın kirayı ödemek için.

• Yoksulluk sınırının 17.340 TL olduğu ülkede bir insan neyin hayatını kuracak aga? Bize her şey müstehak, her şey.

• Akraba, toplum baskısı üzüyor mu seni
    Örneğin kaç yaşına gelmiş annesiyle yaşiyor gibisinden
  • nedengerekli kullanıcısına yanıt

Bu tarz insanlar çok fazla var. Ülkenin halini düşünmeden insanlar baskı yapıyor.

• Bendim bu..

Babamın vefat etmesinden sonra 1 sene önce ayrı eve çıktım. Tüm faturası çartı, çurtu hepsi benim üzerime. Evin tek çocuğu olmama ve sadece annem ile yaşamama rağmen yaptım bunu.

Şu söz doğru sanırım, "erkek çocuğu babası öldüğünde büyür"

• nedengerekli kullanıcısına yanıt

tek yasiyorum hocam.

• ayrı eve çıkılacaksa bence evlenerek ayrı eve çıkılmalı ve hatunda çalışmalı. tek başına ayrı eve çıkmak güzel görünsede, çamaşırı, bulaşığı, faturaları, kirası, temizliği vs. ayrı bi yük. tek başına kaldırmak zor.

maddi olarak çok pahalı bi eylem. herşeyi geçtim, yemek yapmak bile başlı başına sıkıntı. en kötüsüde hastalanınca ayvayı yiyorsun. tek başına eziyete dönüşüyor.

• ''özgürce hareket edememenin ezici sıkışmışlığını yıllardır derinden yaşıyorum.''

25 yaşında bir Ziraat mühendisiyim. Asker ailesinde yetişmiş bir evlat olarak idealler, disiplinler ve hedeflerle büyüdüm. Türkiye'nin farklı bölgelerindeki, farklı şehirlerde yaşayarak kültürel bir birikime sahibim. İngilizce biliyorum. 2015 yılı üniversiteye girene kadar pek çok farklı işte çalıştım. Bitirmiş olduğum bölümü severek isteyerek geldim. Her ne kadar sektöre küstüren eğitimsiz ve bilinçsiz sıfatlar ve unvanlar ile karşılaşsam dahi mesleğime gerçekten gönülden bağlıyım. Üniversite yıllarım boyunca Türkiye'deki birçok farklı bölgenin birçok farklı şehrini gezmeyi başarabildim. Edindiğim lisan bilgisi ile 2 yıl boyunca turizm rehberliği yaptım. Güzel anılarım oldu. Güzel bağlantılar kurdum. Pandemiyle birlikte okuldan mezun oldum ve 2020-2021 yılı TSÜAB staj programının Türkiye genelinden seçtiği 30 öğrenciden biri olarak UTEM'de teori stajımı Ankara-Polatlı'da Özel Sektör Tarımsal Araştırmacı Kuruluş belgesi olan bölgesine tarihine göre kaliteli bir firmada uygulamalı stajımı gördüm. Stajla birlikte teklif edilen işe başladım ve ardından özel sektörün acımasız tokadını gencecik yaşımda tüm mutluluğum ve hevesimle yemiş bulundum.

Evet hevesim kırıldı evet üzüntü duydum lakin özel sektörde bir başkası adına komik ücretlere çalışma fikrinden caydım. Kpss'ye hazırlanmaya başladım. Kpss ile atanıp hayatta kalabilecek yaşam standartlarımı arttırmak gibi bir hedef belirledim. Sabah 08:00 gece hangi saatte bittiği belli olmayan mesailerden sonra devlette kendimi daha çok geliştirebilecek zamanım olabileceğine inanıyorum. İngilizcenin yanına pek çok daha yetkinlik ekleyip yurtdışında yaşamak istiyorum.

Şu güzel insanın yazdığı söz öyle ağırıma gitti ki... Aylardır yaşadığım buhranı, yıllardır deneyimleyen bir insanın çektiği sıkıntıları tahmin dahi edemem.

• 28 yaşında, yakında askere gidecek, işsiz, halen ailesiyle yaşayan biri de benim..
  • Tecrubeli bir agabeyiniz olarak size sunu soyleyebilirim,

Hayatta hersey anlik...

Bir hastalik, bir kaza, bir olay, herseyi degistiriyor.

O yuzden bugununuze uzulmeyin, yarininizi da cok dert etmeyin.

Ama calisin...

Calismazsaniz, denemezseniz, o zaman hayattan cok korkun, acimasi yoktur.

• 11-12 yaşlarındayken bazı konu dışındakilere bakıp bu yaşa gelmişler halen bir baltaya sap olamamışlar derdim. Yaş geldi 22'ye ben de bir sap olamadım. Konu dışı laneti galiba

• 26ma kadar çoğu kisi gibi bende ailemle kalıyordum. Calisiyordum ama ben.

Hergun santiyeden ustum basım leş gelirdim. O isten kurtulmak icin baya kafa kirdim. Radikal bir karar almam gerekiyordu. 26 yasimda isi ve kiz arkadaşımı birakip oturup ders calistim tekrar sınavlara hazirlandim.

4 yil gecti çok sukur aldigim en iyi karar oldu. O icinde bulundugum durumdan ciktim. Eger hareket etmezsem, karar almazsam hep oyle gidecekti bir ömür.

Kendiniz icin karar alin, bir yol cizin ve o yoldan çıkmayın. Biraz uzun da surse amaciniza ulasma ihtimaliniz yuksek.

Kararlilik sart. Zaman hizli akiyor. Boşa harcamayın.
  • bende 28 yaşındayım ayrı yaşıyorum fakat keşke ailemin yanında kafam rahat olsa eski arkadaşlıklarım olsa işsiz gücsüz takılsam daha güzel olurdu

• GencZiraatci kullanıcısına yanıt

selam olsun dostum.

umarım istediğin koşullara bir an evvel sahip olabilirsin. anladığım kadarıyla eğitim olarak benden çok daha kalifiye durumdasın. yaşın da benden genç. yolun açık olsun.

• selamlar 30 yaşındayım işsiz sapsız değilim hala aile ile yaşıyorum bence çok güzel bu devirde ekonomide evlenip yada ayrı eve çıkmak hayal.

• quote:

Orijinalden alıntı: L.Croft

İki sene öncesine kadar ben de bu şekildeydim. Metalurji malzeme mühendisliğini %100 ingilizce olarak 3.01 ortalama ile Karabük Üni den 23 yaşımda bitirdim. Memleketim olan Aydın da çok büyük bir şirkete Atölye Mühendisi olarak girdim yalan yok aylık maaş 3300 Tl idi. Elektronik işlerle de çok ilgiliydim lakin başlayacak bir yer bulamıyordum. Hayırlısı olsun diyip başladım işe lakin 3.ayın sonunda bana gelmeler başladı. Hesap kitap yapıyorum işin içinden çıkamıyorum, 60 yaşıma kadar böyle bir ortamda bulunup üç kuruş para için çalışmak içimden gelmiyordu, hayal dahi edemiyordum. O ara Bitcoin işi hafiften yükselmeye başlamıştı, benim sıvı soğutma vega 64 bile günde 5 dolar bırakıyordu zorluk o derece düşüktü. Kredi çekip piyasada ne kadar vega, 5700xt ne varsa toplamaya başladım o sıralarda. Kendimce rigler yapmaya başladım kenardaki paralarla, daha sonra Nvidia ve AMD 3000 ve 6000 serisi kartlar çıktı onları da, sattığım riglerin parasıyla güzel bi checkout botu alıp Amazon un karaborsasından çekmeye başladım. 1 ayda 10 parça 3080,3090 ve 6800XT kartları çektim, Türkiye deki kara borsa fiyatından 3 günde hepsini sattım ve bu böyle 3-4 ay devam etti daha sonra çok kârlı olduğunu gördüğüm için hazır sistemlerden kartları dağıtmaya başladım. Madencilere kazık fiyattan verdiğim ekran kartlarından arta kalanları piyasa fiyatından ucuza forumdakilere dağıttım, alan veren herkes memnundu. Daha sonra içlerinde gümrük müşavirliği sahibi olan ben dahil 5 arkadaş konteynır ile kart çekmeye karar verdik. Kredi ve bir sürü borç paranın ardından 7 hafta sonra kartlar elimize ulaştı. Kartlar paylaştırıldıktan sonra tam takım anahtar teslim olarak sistemleri dağıttım ve 1 Ocak 2021 de 5 Giga hash oranında kazım gücüne sahip bir rig ve 18Kwh gücünde solar panel sistemim oldu. İşe girerken herkes batacaksın, intihara kadar sürükleneceksin vs diyordu. Şimdi hepsi mum oldu sesleri çıkmıyor. Daha sonra kız arkadaşım KPSS den aldığı yüksek puanla Diyarbakır Ergani ilçesine atandı. Aile evimdeki kişisel eşyalarımı aracıma yükleyip Aydın-Diyarbakır yolculuğuna çıktım. 9 ay oldu evleneli, hayatımda verdiğim en doğru kararlar beni buraya getirdi. Hayarın size ne getireceğini asla bilemezsiniz ama değişimler her zaman aksiyon gerektirir. Aile evinde kalmak iyidir, kira ve diğer giderleriniz olmadığı için para biriktirmek çok daha rahat olur. Benden size 2 tavsiye, ilk önce kendinizi ve ne yapmak istediğinizi bilin ve buna karar verin. 2.si ise asla oturduk yerden bir şeyler olmasını beklemeyin, hareket edin, insanlar tanımaya çalışın, network oluşturmaya çalışın ve işinizi icra ettikçe para mutlaka devamında gelecektir. Para asla 1.sıranızda olmasın. Ben lisans mezunu olarak oto tamirciliği de yaptım, mobilyacılık ta, kendinizi bir yere ait hissetmiyorsanız; ait olduğunuz yeri bulmak için denemekten asla çekinmeyin. Şimdi ne mi yapıyorum ? Vakit buldukça güzel haberler yazmaya çalışıyorum, Evin odasına aldığım son sistem cihazlarla elektronik servis işi yapıyorum, yakında YouTube kanalı açmayı planlıyorum.

elektronikteki deneyimlerini merak ettim açıkcası ve ne gibi bir yol izledin ve ne seviyeye ulaştın bunu paylaşman mümkün mü ve bu konuda merakı olanlara ne gibi bir yol izlemesini tavsiye edersin @L.Croft 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi axelfoly -- 5 Mayıs 2022; 17:0:40 >

• 25 yaşıma gireceğim makine mühendisliğinden bu sene mezun oldum hala iş bulamadım aslında yazılıma çok meraklıyım ama sektöre geçiş yolları arıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.