şuan derdim misafir gitse de mutfağa gidip börek yesem. 26 yaşında misafirden kaçacağım bi hayatı hayal edemezdim. lise arkadaşlarına bakıyorsun hepsi evlenmiş ayrı evde yaşıyorlar. garip bi hüzün oturuyo içine. |
25 yaş üstü bi halt olamamış ailesiyle yaşayanlar derneği
-
-
evlenmek marifet değil 30 yaş üstü ailesi ile yaşayanlar bile var. evlenmeden önce sağlık herşeyin başında gelir. Özellikle mental sağlık.
-
konuyu tam yerine açmışsın burası tam merkezidir
Üye rekoru kırılabilir tabii bunu itiraf ederlerse
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
27 oldum ayni durumdayim. hayata karsi bi acelem yok ama issiz gucsuzum. en azindan ayri bi eve cikmak isterim. onu da becerebilir miyim bilmiyorum
29 olacağım işten kovulduk sevgilimiz ayrıldı. anne babayla yaşıyoruz allah razı olsun bi dediğimizi iki etmiyorlar ama kendi başına hayata tutunamamak koyuyor bu yaşta
-
O yaşlarda aile evinde hiç düşünemedim kendimi 22 yaşındayım gider şantiyede yatarım yine ayrı kalırım o yaşlarda. Hatta Suriyelilerin ibretlik bir tespiti var Türk gençleri ailelerini bırakamıyor diye. Ne kadar haz etmesekte adamlar haklı. Suriyede 15 16 yaşında kendi hayatını düzenini kurmuş savaş sebebiyle geldiği Türkiyede bile kısa sürede evlenen ayrı eve çıkan adamlar var. Bir an önce bu döngüyü kırmaya bakın. Hayat hızlı geçiyor. Zamanınızı iyi değerlendirin. Paraya ihtiyacınız varsa bir an önce bir iş bulup çalışın, yatırım yapın, pasif gelir kaynakları oluşturun, networkünüzü arttırın, sosyalleşin zaman aleyhimize işliyor.
28e az kaldı benim de durum aynı, okuduk ettik de iş bulamadık. Belli bir süre sonra da insan hepten salıyor. Bir de üstüne psikolojik sıkıntılar derken hayatta kalabilmek tek başarı oluyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merak etmeyin 2-3 seneye Türkiye'de herkes o durumda olacak. Daha önümüzde sermaye kontrolleri, moratoryumlar, ayaklanmalar, belki iç savaş bile var.
-
Aile yaninda devam istende cikarildik. Allaha sukur acikta degiliz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Adım adım
Bence konu başlığını bir halt olamamış ailenin yaptığı çocuğun ailesi ile yaşama mecburiyeti olarak değiş. Çocuğuna temel hak olan barınma hakkı sunamayacak aile yeni bir birey neden düyaya getirir. İstanbul için düşünürsek kiralar maaş kadar ev almak ancak emekli olana kadar para biriktirmekle olur. Ev fiyatları da gün geçtikçe artmakta zaten uyduruk evler için bile.
-
28 yaşındayım aynı durumdayım. Her gün psikolojik bunalım, derin düşünceler, gelecek görememe, işsizlik derken kafayı sıfırmaya gittikçe yaklaşıyor insan. KPSS ye gircem ondan bile ümidim yok o derece boşluktayım. Lisans mezunuyum.
İki sene öncesine kadar ben de bu şekildeydim. Metalurji malzeme mühendisliğini %100 ingilizce olarak 3.01 ortalama ile Karabük Üni den 23 yaşımda bitirdim. Memleketim olan Aydın da çok büyük bir şirkete Atölye Mühendisi olarak girdim yalan yok aylık maaş 3300 Tl idi. Elektronik işlerle de çok ilgiliydim lakin başlayacak bir yer bulamıyordum. Hayırlısı olsun diyip başladım işe lakin 3.ayın sonunda bana gelmeler başladı. Hesap kitap yapıyorum işin içinden çıkamıyorum, 60 yaşıma kadar böyle bir ortamda bulunup üç kuruş para için çalışmak içimden gelmiyordu, hayal dahi edemiyordum. O ara Bitcoin işi hafiften yükselmeye başlamıştı, benim sıvı soğutma vega 64 bile günde 5 dolar bırakıyordu zorluk o derece düşüktü. Kredi çekip piyasada ne kadar vega, 5700xt ne varsa toplamaya başladım o sıralarda. Kendimce rigler yapmaya başladım kenardaki paralarla, daha sonra Nvidia ve AMD 3000 ve 6000 serisi kartlar çıktı onları da, sattığım riglerin parasıyla güzel bi checkout botu alıp Amazon un karaborsasından çekmeye başladım. 1 ayda 10 parça 3080,3090 ve 6800XT kartları çektim, Türkiye deki kara borsa fiyatından 3 günde hepsini sattım ve bu böyle 3-4 ay devam etti daha sonra çok kârlı olduğunu gördüğüm için hazır sistemlerden kartları dağıtmaya başladım. Madencilere kazık fiyattan verdiğim ekran kartlarından arta kalanları piyasa fiyatından ucuza forumdakilere dağıttım, alan veren herkes memnundu. Daha sonra içlerinde gümrük müşavirliği sahibi olan ben dahil 5 arkadaş konteynır ile kart çekmeye karar verdik. Kredi ve bir sürü borç paranın ardından 7 hafta sonra kartlar elimize ulaştı. Kartlar paylaştırıldıktan sonra tam takım anahtar teslim olarak sistemleri dağıttım ve 1 Ocak 2021 de 5 Giga hash oranında kazım gücüne sahip bir rig ve 18Kwh gücünde solar panel sistemim oldu. İşe girerken herkes batacaksın, intihara kadar sürükleneceksin vs diyordu. Şimdi hepsi mum oldu sesleri çıkmıyor. Daha sonra kız arkadaşım KPSS den aldığı yüksek puanla Diyarbakır Ergani ilçesine atandı. Aile evimdeki kişisel eşyalarımı aracıma yükleyip Aydın-Diyarbakır yolculuğuna çıktım. 9 ay oldu evleneli, hayatımda verdiğim en doğru kararlar beni buraya getirdi. Hayarın size ne getireceğini asla bilemezsiniz ama değişimler her zaman aksiyon gerektirir. Aile evinde kalmak iyidir, kira ve diğer giderleriniz olmadığı için para biriktirmek çok daha rahat olur. Benden size 2 tavsiye, ilk önce kendinizi ve ne yapmak istediğinizi bilin ve buna karar verin. 2.si ise asla oturduk yerden bir şeyler olmasını beklemeyin, hareket edin, insanlar tanımaya çalışın, network oluşturmaya çalışın ve işinizi icra ettikçe para mutlaka devamında gelecektir. Para asla 1.sıranızda olmasın. Ben lisans mezunu olarak oto tamirciliği de yaptım, mobilyacılık ta, kendinizi bir yere ait hissetmiyorsanız; ait olduğunuz yeri bulmak için denemekten asla çekinmeyin. Şimdi ne mi yapıyorum ? Vakit buldukça güzel haberler yazmaya çalışıyorum, Evin odasına aldığım son sistem cihazlarla elektronik servis işi yapıyorum, yakında YouTube kanalı açmayı planlıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.Croft -- 3 Mayıs 2022; 20:32:46 >
-
Dostum sizin gibilere ''Failure to Launch'' sendromlu kişiler deniyor, hani fırlatma esnasında başarısız olan roketler var ya ondan işte. Google a bakabilirsin istersen.
''Failure to launch refers to highly-dependent adult children who are still relying on their parents to care for them. Individuals with failure to launch syndrome have little desire to seek employment or contribute financially and tend to isolate themselves from the rest of the world.''
''Fırlatma başarısızlığı, onlara bakmak için hala ebeveynlerine güvenen, yüksek düzeyde bağımlı yetişkin çocukları ifade eder. Başarısızlık sendromuna sahip bireylerin iş arama veya finansal olarak katkıda bulunma konusunda çok az istekleri vardır ve kendilerini dünyanın geri kalanından soyutlama eğilimindedirler.''
-
ben de metalurji malzeme mühendilisği lisans öğrencisiyim yıldız teknikte.henüz hazırlık sınıfındayım fakat bölümde iş imkanları neler daha henüz bilmiyorum sizce nasıldır ? ben kimyayı çok severim ondan bu bölümü seçtim fakat çoğu yaşıtım gibi yazılıma ilgi , alakam ve bilgim var benim için üniversite öncelik geldi o yüzden seçtim kafam karışık yazılım mühendisliğine geçme şansımda var ne yapacağıma karar veremedim.benim amacım direkt üni 2. okuduğum bölümle alakalı işlere girip işte ustalaşıp yurt dışına gitmek ingilizcem iyidir yanına bir de almanca ekleyeceğim umarım siz olsanız ne yapardınız bu bölümden devam mı yoksa yazılım müh mi ?
-
Ne yapmak istediğini sen bilirsin hocam ama yazdıklarına bakılırsa ingilizcen iyi değil demek ki muafiyeti geçememişsin. İngilizce almanca ve bir dili daha çok iyi konuşabiliyor olman lazım, vizyon sahibi yırtıcı kuş gibi görünmen lazım yurtdışı şirketlere belki o şekilde çok düşük bir ihtimalle gidebilirsin.
bilerek kaldım hazırlıkta hocam :) neyse ne demek istediğinizi anladım teşekkürler.
-
ayrı eve özel yaşam alanına ihtiyaç var bu çok doğru. maalesef bende ailemle yaşıyorum yaşım 33 oldu.
parayı bulamadım bi türlü.
esasında birkaç iş projem var ama bunları geliştirebilecek arkadaşlarım yok. çevremde inovatif düşünebilen girişimci insan yok maalesef.
işe ihtiyacı olan,girişimci forumdaşlarımdan isteyen olursa pdf halinde mail yollayabilirim projelerimden birini. üzerine konuşmak isterim. esasında böyle girişimcilerin bir araya geldiği online bir platform olsa fikir alışverişleri yapılsa iyi olmazmıydı yav.
neyse. herkese iyi bayramlar.
özgürce hareket edememenin ezici sıkışmışlığını yıllardır derinden yaşıyorum.
ps. girişim pdf projem için özelden mail adresinizi yazabilirsiniz.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hikaye816 -- 5 Mayıs 2022; 12:47:1 >
konuyu tam yerine açmışsın burası tam merkezidir
Üye rekoru kırılabilir tabii bunu itiraf ederlerse |
Merak etmeyin 2-3 seneye Türkiye'de herkes o durumda olacak. Daha önümüzde sermaye kontrolleri, moratoryumlar, ayaklanmalar, belki iç savaş bile var. |
evlenmek marifet değil 30 yaş üstü ailesi ile yaşayanlar bile var. evlenmeden önce sağlık herşeyin başında gelir. Özellikle mental sağlık. |
İki sene öncesine kadar ben de bu şekildeydim. Metalurji malzeme mühendisliğini %100 ingilizce olarak 3.01 ortalama ile Karabük Üni den 23 yaşımda bitirdim. Memleketim olan Aydın da çok büyük bir şirkete Atölye Mühendisi olarak girdim yalan yok aylık maaş 3300 Tl idi. Elektronik işlerle de çok ilgiliydim lakin başlayacak bir yer bulamıyordum. Hayırlısı olsun diyip başladım işe lakin 3.ayın sonunda bana gelmeler başladı. Hesap kitap yapıyorum işin içinden çıkamıyorum, 60 yaşıma kadar böyle bir ortamda bulunup üç kuruş para için çalışmak içimden gelmiyordu, hayal dahi edemiyordum. O ara Bitcoin işi hafiften yükselmeye başlamıştı, benim sıvı soğutma vega 64 bile günde 5 dolar bırakıyordu zorluk o derece düşüktü. Kredi çekip piyasada ne kadar vega, 5700xt ne varsa toplamaya başladım o sıralarda. Kendimce rigler yapmaya başladım kenardaki paralarla, daha sonra Nvidia ve AMD 3000 ve 6000 serisi kartlar çıktı onları da, sattığım riglerin parasıyla güzel bi checkout botu alıp Amazon un karaborsasından çekmeye başladım. 1 ayda 10 parça 3080,3090 ve 6800XT kartları çektim, Türkiye deki kara borsa fiyatından 3 günde hepsini sattım ve bu böyle 3-4 ay devam etti daha sonra çok kârlı olduğunu gördüğüm için hazır sistemlerden kartları dağıtmaya başladım. Madencilere kazık fiyattan verdiğim ekran kartlarından arta kalanları piyasa fiyatından ucuza forumdakilere dağıttım, alan veren herkes memnundu. Daha sonra içlerinde gümrük müşavirliği sahibi olan ben dahil 5 arkadaş konteynır ile kart çekmeye karar verdik. Kredi ve bir sürü borç paranın ardından 7 hafta sonra kartlar elimize ulaştı. Kartlar paylaştırıldıktan sonra tam takım anahtar teslim olarak sistemleri dağıttım ve 1 Ocak 2021 de 5 Giga hash oranında kazım gücüne sahip bir rig ve 18Kwh gücünde solar panel sistemim oldu. İşe girerken herkes batacaksın, intihara kadar sürükleneceksin vs diyordu. Şimdi hepsi mum oldu sesleri çıkmıyor. Daha sonra kız arkadaşım KPSS den aldığı yüksek puanla Diyarbakır Ergani ilçesine atandı. Aile evimdeki kişisel eşyalarımı aracıma yükleyip Aydın-Diyarbakır yolculuğuna çıktım. 9 ay oldu evleneli, hayatımda verdiğim en doğru kararlar beni buraya getirdi. Hayarın size ne getireceğini asla bilemezsiniz ama değişimler her zaman aksiyon gerektirir. Aile evinde kalmak iyidir, kira ve diğer giderleriniz olmadığı için para biriktirmek çok daha rahat olur. Benden size 2 tavsiye, ilk önce kendinizi ve ne yapmak istediğinizi bilin ve buna karar verin. 2.si ise asla oturduk yerden bir şeyler olmasını beklemeyin, hareket edin, insanlar tanımaya çalışın, network oluşturmaya çalışın ve işinizi icra ettikçe para mutlaka devamında gelecektir. Para asla 1.sıranızda olmasın. Ben lisans mezunu olarak oto tamirciliği de yaptım, mobilyacılık ta, kendinizi bir yere ait hissetmiyorsanız; ait olduğunuz yeri bulmak için denemekten asla çekinmeyin. Şimdi ne mi yapıyorum ? Vakit buldukça güzel haberler yazmaya çalışıyorum, Evin odasına aldığım son sistem cihazlarla elektronik servis işi yapıyorum, yakında YouTube kanalı açmayı planlıyorum. |
28e az kaldı benim de durum aynı, okuduk ettik de iş bulamadık. Belli bir süre sonra da insan hepten salıyor. Bir de üstüne psikolojik sıkıntılar derken hayatta kalabilmek tek başarı oluyor.
|
27 oldum ayni durumdayim. hayata karsi bi acelem yok ama issiz gucsuzum. en azindan ayri bi eve cikmak isterim. onu da becerebilir miyim bilmiyorum
|
29 olacağım işten kovulduk sevgilimiz ayrıldı. anne babayla yaşıyoruz allah razı olsun bi dediğimizi iki etmiyorlar ama kendi başına hayata tutunamamak koyuyor bu yaşta |
28 yaşındayım aynı durumdayım. Her gün psikolojik bunalım, derin düşünceler, gelecek görememe, işsizlik derken kafayı sıfırmaya gittikçe yaklaşıyor insan. KPSS ye gircem ondan bile ümidim yok o derece boşluktayım. Lisans mezunuyum.
|
Yaz beni, yas 43 ailemle yasiyorum
|
Benzer içerikler
- burun nasıl kanatilir evde nasıl yapılır
- sef 1000 mg yorumları
- çıplaklar kampı
- öğrencilik bitince yeşil pasaport biter mi
- bol gelen gözlük nasıl daraltılır
- elektrikli bebek arabası
- yeşil nasim
- kasım indirimleri ne zaman
- 5g nedir zararları
- telegram indirim kanalları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X