Şimdi Ara

25 Yas Ustu Oto Kulubu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
223
Cevap
8
Favori
9.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: udmexpert

quote:

Orijinalden alıntı: samsunluuu55

Manuellere sanzuman yagi ne onerirsiniz bizim arabadada 3. Vitese zor geciyo katurt ediyo 3 e gecerken diger viteslerde sikinti yok sanzuman yagindanmidir bir de yag eksiltiyor dediginiz yontem ne kadar garanti hocam
    Araba 95 vectra a 1.8 8v

Sanzuman yagi çok önemli değil motorsilk katkı yapin bakalım sonra duruma

Motor durumunu bilmiyorum ama en az %25 azalır eksilme

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ilteris_

90 model mitsubishi galant otomatik vites aracim var. 387bin km de. Motor 25bin km önce rektefiye görmüş. Şanzıman henüz açılmadı. Vites geçişleri havalar isindiktan sonra biraz vurmaya başladı bi şanzıman yağı değiştirip bakacağım duruma :)

Yağ eksiltme yok degilmi

Yağ tam ama kimbilir kaç yıllık :)

• quote:

quote:

Manuellere sanzuman yagi ne onerirsiniz bizim arabadada 3. Vitese zor geciyo katurt ediyo 3 e gecerken diger viteslerde sikinti yok sanzuman yagindanmidir bir de yag eksiltiyor dediginiz yontem ne kadar garanti hocam
    Araba 95 vectra a 1.8 8v

Dediginiz katkiyi arastirip denicem motor yag yakiyor ona karsi var mi bi oneriniz

• quote:

quote:

quote:

Araba 95 vectra a 1.8 8v

Dediginiz katkiyi arastirip denicem motor yag yakiyor ona karsi var mi bi oneriniz

Yukarda yazmıştım uygulayın baslarda

• Up

• quote:

quote:

quote:

90 model mitsubishi galant otomatik vites aracim var. 387bin km de. Motor 25bin km önce rektefiye görmüş. Şanzıman henüz açılmadı. Vites geçişleri havalar isindiktan sonra biraz vurmaya başladı bi şanzıman yağı değiştirip bakacağım duruma :)

Yağ eksiltme yok degilmi

Yağ tam ama kimbilir kaç yıllık :)

Hemen uygulayın o zmn vites değişimleriilk ggüne doner. Çok güzel bir urun motorsilk. Şanzımana da bi baktirin acmisken bakim gerektiren bi durum varsa hallilsun daha uzun yıllar binersiniz bu araca. Sizin araba sıfır arabalardan daha iyi. 4 amortisör yay değişince zaten sıfırdan farkı kalmaz. Ben mazdayla bir viraja gidiyorum Audi a 7 bile giremiyorum korkuyor frene basıyor. Bodrum virajlarini bilen bilir. M6 bile geçemedi beni o virajlarda. Muhteşem bu eski araclarimiz

• klasik araçları günlük hayatta sürekli değil de "sadece zevk olsun diye" keyif için, birkaç haftada bir tatil günlerinde kullanmak daha doğru olur.
    sağlamlık olarak sadece alt şase üstüne yapıştırma kaportayla ayakta duruyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

klasik araçları günlük hayatta sürekli değil de "sadece zevk olsun diye" keyif için, birkaç haftada bir tatil günlerinde kullanmak daha doğru olur.
    sağlamlık olarak sadece alt şase üstüne yapıştırma kaportayla ayakta duruyorlar.

Yok hocam efsanelere inanmayın bakın trafik hala bisuru 90 80 model araba kaynıyo. Alt kısma zift falan yapıyolarmış. Ben 83 sahine bindim o bile sıkıntısız gidiyordu
  • udmexpert U kullanıcısına yanıt
    tabii ki araçlara bakmak lazım, çürümeden ziftleme, çürükler varsa giderme hatta sökülebilen parçaları kimyasalla ya da kumlamayla aşındırıp öyle tekrardan boyamak maliyetli olsa da çok iyi olur.
    yukarıdaki kaza testlerindeki araçlar zaten sıfır km. bunlar ilk çıktığında da güvensizdi. ölümlü ve yaralanmalı kaza istatistiklerine baktığımızda. kaza sayısına oranla düşüş var. araçlar artık daha güvenli. biz tedbirimizi alalım kazadan zaten kaçılmıyor.

25 Yas Ustu Oto Kulubu

• 92 taunus gts
  • quote:

Orijinalden alıntı: mavipasa

tabii ki araçlara bakmak lazım, çürümeden ziftleme, çürükler varsa giderme hatta sökülebilen parçaları kimyasalla ya da kumlamayla aşındırıp öyle tekrardan boyamak maliyetli olsa da çok iyi olur.
    yukarıdaki kaza testlerindeki araçlar zaten sıfır km. bunlar ilk çıktığında da güvensizdi. ölümlü ve yaralanmalı kaza istatistiklerine baktığımızda. kaza sayısına oranla düşüş var. araçlar artık daha güvenli. biz tedbirimizi alalım kazadan zaten kaçılmıyor.

25 Yas Ustu Oto Kulubu

simdi 90 model bir otomobil 2012 model bir araçla kaza yaptı yandan kapı ve ön camurluga çarpmıştı yenı model araca. 90 model arabada 4 bin tl hasar çıktı, yenı arabada kapıdan darbe almasına rağmen 15Bin TL hasar oluşmuş. Kimsenın burnu kanamadı çarpılan taraftaki kapı kısmında yolcu olmasına rağmen. Eski arabanın aslında çok dha fazla hasar görmesi gerekliydi ama çokta abartılı bir hasar almadı. ÇArpışma hızı 60 km civarındaymış. Bu örnekti tabıkı...

Ama su çürümeden ziftleme, çürükleri giderme, kumlama vs konular hakkında detaylı bilginiz varsa ve maliyetleri konusunda da paylaşırsanız çok yararlı olur

• baska kullanıcıları beklıyoruz
  • udmexpert U kullanıcısına yanıt
    çürükler giderilmeden üstüne asla boya yapılmamalı. alttan tekrar nükseder, patlar sağdan soldan. seyyar kumlama aletleri var şimdilerde çok pratik. ulaşılamayan yüzeylere de giriyor. yalnız bu işlem yapıldıktan sonra hemen pas önleyici kimyasalla boyanmalı. fiyatları uçuk olabilir. uyguna yapan bulunabilir de. serbest piyasa.

• quote:

quote:

Yağ eksiltme yok degilmi

o makine kendisini buzdolabı zannettiginden yağ eksiltme olmaz onda...

• Valla bizim bi arkadas 90 model arabayla kaza yaptı yeni araba 10 bin tl hasar cıktı 90 modelde 3500 tl.. Ben inanmıyorum artık bu videoya.. Ha belki amerikan arabası 60lı model midir nedir cok dandik ondandır bu video
  • Yazın benide 1991 model,25 yaş olmasına az kaldı.
     25 Yas Ustu Oto Kulubu
  • çarpışma testi koyan arkadaşların olayı nedir merak ediyorum sanki insanlar sevdiğinden biniyor yüzde 99u durumu olmadığı için binemiyor,
    bizde de 87 model şahin var kaç senedir değiştireceğiz ama olmuyor bi türlü daha bu gün yolda bırakmış çiftçilik yapıyoruz çevremizdeki çoğu insan da bu tarz arabalara biniyor sebep aynı maddiyat sokaklarda bi sürü bmw mercedes görüyosunuz burda tonla 100 bin liralık araba arıyan adam var sanılıyor ki herkes böyle hele şu ekonominin iyiliğini arabalarla ölçen arkadaşları gördükçe ekranı kırasım geliyor siz büyük şehirlerde lüks arabalar zengin yaşamlar görüyorsunuz fakat bu gördüğünüz yüzde 5-10luk bi kesim zenginleşen kısım da bu problem de bu diğer kesim ise hızla fakirleşiyor çiftçi esnaf boğazına kadar borç içinde yazmıyim diyorum hep ama artık yetti gübrenin mazotun fiyatı ortada üstüne alınan vergiler ortada neyse sinirim bozulacak zaten eski araba kullanan da pek yokmuş sitede :)

• bizim köyde renocu çok hepsi hikayelerini paylaşırdı ama hiçbirinde internet yok harbi antikacı işi olmuş yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozok_53_45

çarpışma testi koyan arkadaşların olayı nedir merak ediyorum sanki insanlar sevdiğinden biniyor yüzde 99u durumu olmadığı için binemiyor,
    bizde de 87 model şahin var kaç senedir değiştireceğiz ama olmuyor bi türlü daha bu gün yolda bırakmış çiftçilik yapıyoruz çevremizdeki çoğu insan da bu tarz arabalara biniyor sebep aynı maddiyat sokaklarda bi sürü bmw mercedes görüyosunuz burda tonla 100 bin liralık araba arıyan adam var sanılıyor ki herkes böyle hele şu ekonominin iyiliğini arabalarla ölçen arkadaşları gördükçe ekranı kırasım geliyor siz büyük şehirlerde lüks arabalar zengin yaşamlar görüyorsunuz fakat bu gördüğünüz yüzde 5-10luk bi kesim zenginleşen kısım da bu problem de bu diğer kesim ise hızla fakirleşiyor çiftçi esnaf boğazına kadar borç içinde yazmıyim diyorum hep ama artık yetti gübrenin mazotun fiyatı ortada üstüne alınan vergiler ortada neyse sinirim bozulacak zaten eski araba kullanan da pek yokmuş sitede :)

87 şahin iyi arabadır.Yani ben beğenirim.Yalnız son yıllarda bir tüketim pompalaması var.Şundan 6-7 sene önce sürekli gittiğim manisanın tarımsal ve gelişmemiş ilçesinde broadwayden yukarı pek araba yokken en son gittiğimde krediyle alınmış son model arabalar doluydu.
    Millet altta kalmamak için krediyi çekip sıfırı alıyor.İhtiyacım var mı arabayı değiştirmek gerekiyor mu diye düşünen yok.Bu işlerin sonu nereye varacak merak ediyorum. Herkeste bir havalar kimse burnundan kıl aldırmıyor.Senin gibi araç kullananları da anlamazlar.İllaki kredi çekip sıfır araç alman lazım.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.