Şimdi Ara

250 -- 280cm den izlemek için lcd tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bir çok konu açılmış hemen hemen hepsini okudum ama bir türlü karar veremedim.....
    %80 uydudan sd yayınları izlemek için kullanacagım bir lcd tv almak istiyorum.... 2,5m ile 2,8m arası bir mesafeden izlenecek.... aradabir full hd film izlerim...

lcd kullanan arkadaşlardan yardım istiyorum

en önemli sorun bu mesafe için 37inc ekran büyük olurmu(duvara monte edilecek)
    yoksa 32inc mi alayım(bu mesafeden 32 inc kullanan bir arkadaş bir süre sonra göz alışınca tv küçük geliyor 42 inc al diyor ama ben max 37inc almak taaraftarıyım)

bu tarz lcd kullananlar en iyisini bilir kulandıkları için

ve yorum yazarsa sevinirim bu mesafe için 32inc mi yoksa 37inc mi en iyi izleme keyfi verir malum tek eglence tv

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler

• Kullandığın uydu alıcısının verebildiği görüntü kalitesine de bağlı bu. İyi bir uydu alıcısı ile o mesafeye bence 40 veya 42" uygun olur.

Arkadaşının dediği de doğru. Çoğunluk kısa süre sonra ebat küçük geldiği için pişmanlık yaşıyor...

Ayrıca izleme mesafesi ile ilgili detaylı bilgiler imzamdaki bir yerlerde mevcut. Oradan da faydalanabilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Kullandığın uydu alıcısının verebildiği görüntü kalitesine de bağlı bu. İyi bir uydu alıcısı ile o mesafeye bence 40 veya 42" uygun olur.

Arkadaşının dediği de doğru. Çoğunluk kısa süre sonra ebat küçük geldiği için pişmanlık yaşıyor...

Ayrıca izleme mesafesi ile ilgili detaylı bilgiler imzamdaki bir yerlerde mevcut. Oradan da faydalanabilirsin...

imzandaki linki defalarca okudum... zaten 32 inc alcaktım ve okudukça 37in agır basmaya başladı...
    iyi bir ara kablosu ile bir kaç aya dm800 kulanacagım.... 37 inc alternatifide az antalyada şimdi sen 40inc deyince..... kafam biraz daha karıştı... 40inc alternatifi daha çok..... ama gözü çok yormaz mı tv izlerken aceba

• Dostum,

32", 37" senin mesafende bunlar elbet olmaz değil. Olur...Ama birde bu işin ideali vardır. Bu cihazları yani tv, niye alınıyor? Sonuçta zevke, keyfe yönelik cihazlar. Eee madem böyle, büyük tv'de her zaman izleme keyfi daha fazla olur.

En basit örneği sinema perdeleri. Bu keyif için değil mi insanlar sinemaya para verip dev ekranlarda film izliyorlar?

Gözü de yoracağını sanmıyorum. Çok fazla parlak ayarlarda seyretmezsen...

Yoksa karanlık bir odada kontrastı, parlaklığı, arka ışığı maksimuma dayarsan elbet rahatsız olursun.
  • Bu mesafede 32 küçük gelecektir misal verirsek eski tüplü 70 ekran tv çıplak ekran düşün 32 büyüklüğü aynısıdır biraz daha enine uzun.37-42 zaten pek fark etmiyor fiyat aralıgı almışken bütcende uygunsa 42 al derim ama 37 incde fena değil o mesafeden yeterli olabilir.
    Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 25 Kasım 2009; 5:06:36 >
  • SD yayın izler misin bilmiyorum fakat Blu-ray, HD (720p, 1080p) film/yayın izlemek için 42" bir TV'yi rahatlıkla alabilirsin.
  • Dostum hemen hemen aynı mesafeden izlemek için bende lcd tv arıyorum 32ınc ten bende gözümü 37 ınçe çevirdim (daha önce odada 70 ekran bir tüplü tv kullanmıştım ama sd yayınlar netti bu mesafeden sd yayınlar lcd de beni korkutuyor) geçen gittim inceledim sanki 37 ve 40 ınc arasında bir fark yok gibi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.