Şimdi Ara

250 gb harddiskin bir kısmı görünmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
7.517
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımda kullandığım 250 gb western digital harddiskin sadece 196 gb kısmını kullanabiliyorum yani bir kısmı görünmüyor hd nin, 3 bölüm var C :56.2 D: 69.8 E: 69.8 active file recovery programındada bu harddiskde pardus root diye bi kısım görülüyo 36.9gb lık ama bu kısmı kullanamıyorum bilgisayarda görünmüyor bu, hd yi birisinden almıştım kullanılmış olarak bu bölümler aldığımdan beri var yani bölme yapmadım harddiski taktıktan sonra hazırda olan bu bölümlerden ilkine format atmıştım bu şekilde kullanmaya başladım bunun sebebi ne olabilir ve bu kullanılmayan 36.9 gb lık kısmı nasıl kullanabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle1234 -- 5 Mart 2013; 17:38:15 >

• bilgisayar-sağ tık-yönet-sol sekmeden disk yönetimi.Önüne gelen penceren üst ksımdan silmek istediğini sağ tık birimi sil de sonra alt kısımdaki disk bölümünden ayrılmamış alan çıkar orayada sağ tık ondan sonra yeni basit birim.işin bittikten sonra bölünen alana üst ksımdan seç ve yine sağ tık sürücü harfi ekle de olmuş olması lazım.
    sorun ne diye sorarsan büyük istimalle pardus isletim sistemi kurulmuş hdd ye dosya yapısı farklı olduğundan dolayı olabilir diye düşünüyorum=)
  • Denetim masasına gelin ardından yönetimsel araçlara tıklayın. Bilgisayar yönetimi'ne tıklayın. Daha sonra sol taraftaki menüden disk yönetimini seçin. Burada kullanılamayan alanı göreceksiniz. Bu alana sağ tıklayıp biçimlendir diyin, sizden onay isteyecek onayı verdikten sonra kullanılamayan kısmı artık kullanabilirsiniz.

Kopyala yapıştır değil, kendi paylaşımımdır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: burrnn

bilgisayar-sağ tık-yönet-sol sekmeden disk yönetimi.Önüne gelen penceren üst ksımdan silmek istediğini sağ tık birimi sil de sonra alt kısımdaki disk bölümünden ayrılmamış alan çıkar orayada sağ tık ondan sonra yeni basit birim.işin bittikten sonra bölünen alana üst ksımdan seç ve yine sağ tık sürücü harfi ekle de olmuş olması lazım.
    sorun ne diye sorarsan büyük istimalle pardus isletim sistemi kurulmuş hdd ye dosya yapısı farklı olduğundan dolayı olabilir diye düşünüyorum=)

yardımın için saol işe yaradı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eagle1234 -- 5 Mart 2013; 21:33:44 >
  • Arkadaşlar aynı sorun bende de var. Pardus kurup kaldırdıktan sonra hdd'nin bir kısmı gözükmüyor. Bahsettiğiniz çözümü deneyince yeterli boş alan yok diye hata veriyor (resimler altta). Yardımlarınızı bekliyorum.
     250 gb harddiskin bir kısmı görünmüyor 250 gb harddiskin bir kısmı görünmüyor

• quote:

Orijinalden alıntı: ZaalKoris vas Qwib-Qwib

bilgisayar-sağ tık-yönet-sol sekmeden disk yönetimi.Önüne gelen penceren üst ksımdan silmek istediğini sağ tık birimi sil de sonra alt kısımdaki disk bölümünden ayrılmamış alan çıkar orayada sağ tık ondan sonra yeni basit birim.işin bittikten sonra bölünen alana üst ksımdan seç ve yine sağ tık sürücü harfi ekle de olmuş olması lazım.
    Güzel bir hortlatma yapayım sağol bilgiler için 👍

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.