Şimdi Ara

250 gb hdd yi pc 130 gb görüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayarımda 160 gb hdd vardı fakat yetmediği için bunu 250 gb ile değiştirdim fakat formattan sonra pc 250 gb ı 130 gb olarak görüyor anakart desteklemiyor dedim ama ankartımda yeni gigabyte marka işletim sistemim windows xp prof yardımlarınız için şimdiden sağolun

• Kardeş hdd'nin arkasındaki jumpere baktın mı hiç?Hdd sata mı ide mi?Peki hdd'yi hangi formatta biçimlendirdin?Eğer fat32 ise bundan kaynaklanıyor olabilir.
  • arkadasım buyuk ıhtımalle hdd yi boldun sen 2. patriyotu biçimlendirmedin ondan gorunmuyo bilgisayarıma tıklayınca masa ustunde bilgisayarıma sağtıkla+yönet+disk yonetimi ordan biçimlendir bi
  • hdd nin arkasındaki jumper a baktım sol baştan 2 nciye takılıydı windows u kurduğumda tüm hdd yi sildim yeniden bölüm oluşturdum ntsf formatında biçimlendirdim bana sadece görünen 130 gb diyordu başka bir bölüm göstermiyordu ayrıca yönetimsel araçlardan baktım ordada 130 gb diyordu sadece hdd ide bu arada ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canerçelik -- 20 Haziran 2006; 21:32:43 >
  • Jumperi çıkart ve hiç takma.Bakalım 250 gb'yi görecek mi?
  • İşletim sistemin kurarken kaç gb görebildin.Partitionlara bölerken bi hata yapmış olmayasın.
  • 130 gb gördüm ve diski bölmedim hiç direk 130 gb a yükledim sadece okadarını gördü jumperi çıkarsam 250 gb ı tekrardan formatlamadan görürmü ?biosa girince orda 250 gb gözüküyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi canerçelik -- 20 Haziran 2006; 21:37:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    250 gb samsung ssd - 2. El
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kardeş bunu söylediğin iyi oldu.Eğer biosta 250 gb görüyorsa sen harddiski yüklerken veya bölerken bir hata yaptın.Bana sorarsan sen harddiski 130 gb'ye 120 gb böldün.130 gb'lik bölüme işletim sistemi yükledin ve 120 gb lik bölümü hiç formatlamadın.Yani bilgisayar bu bölümü hiç görmüyor.Sen ikinci partitionu formatlamadın dimi?
  • Aynı sorunu şu anda bende yaşıyorum samsung 250gb sayesinde . Tam başlık açacaktım burayı gördüm. Partition magic le yapmayı denedim ancak bios 250 gorurken xp 130 görüyor bende anlayamadım nedenini . Ben jumper ı cıkardım slave olarak kullanıyorum bu arada .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emonal -- 20 Haziran 2006; 22:23:27 >
  • Sen dediğim gibi jumperi çıkart ve bi dene bakalım.
  • sp2 yüklü mü bilgisayarlarınızda?
  • evet sp2 yüklü bilgisayarımda ama bana bölümlenmemiş alan olarak sadece 130 gb gösteriyordu kurulum sırasında başka bişey göstermedi arkadaş gibi bendeki hdd de samsung
  • bikac kişiyle gorustum ve anladıgım kadarıyla xp 130 gb ustunu normalde tanımıyormus ancak br programla olabiliyormus bu . Bunun dogrulugu varmıdır acaba?
  • "emonal" kardeşim jumperi çıkardıktan sonrada mı 250 gb görmedi? sp2 yüklü ise 250 gb görmemek gibi bir lüksü yok.
  • Jumper hiç takılı değildi zaten . Malesefki tanımıyor xp'yle ilgili oldugunu düşünüyorum ve tekrar kurucam sanırıım.
  • Kardeş en güzeli şöyle yapın."emonal" kardeşim madem sen hdd'yi formatlayacaksın formatı atıp bırak.Yani işletim sistemi kurma.250 gb tek partition olsun.Ve o şekilde başka bir bilgisayara ikinci bir hdd olarak takın.Bunuda cd-rom aktarma kablosundan yapın.Yani cd-rom kablosunu cd-romdan çıkartıp hdd'ye takın.Bakalım o zaman 250 gb'yi görecek mi?Eğer görürse,sorun işletim sisteminden ya da anakartlarınızdan kaynaklanıyor .Yok bu şekilde de görmezse sorun hdd'delerde demektir.Son seçenek anakartlarınızı update etme durumuda olabilir.
  • ARKADAŞLAR

BELKİ DE BİLGİSAYARI KURARKEN WİNDOWS U KURACAĞI BÖLÜMÜ 130 GEB YAPTI

SADECE O BÖLÜMÜ BİÇİMLENDİRİP WİNDOWS U YÜKLEDİ

ŞİMDİ EĞER WİNDOWS XP CD SİNİ TAKIP YENİDEN KURUYORMUŞ GİBİ BAŞLATIRSA WİNDOWS U

KURACAĞI BÖLÜMÜ SEÇMESİ İSTENECEK . O ZAMAN BİÇİMLENMEMİŞ YENİ HAM BÖLÜME BÖLÜM OLUŞTUR

DİYİP O HAM BÖLÜMÜ DE WİNDOWS UN GÖREBİLECEĞİ BİR FORMATA SOKMALI

DAHA SONRA WİNDOWS U YENİDEN BAŞLATIP WİNDOWS AÇIK İKEN O GÖREMEDİĞİNİZ BÖLÜMÜ

GÖREBİLİRSİNİZ.

EĞER GEREKİRSE BİÇİMLENDİRİP KULLANIMINIZA HAZIR HALE GETİREBİLRSİNİZ

GEÇMİŞ OLSUN KOLAY GELSİN
  • Arkadaşlar sanırım anlatamadım ben . Benim bilgisayarımda Xp nin yüklüolduğu kısım 250 gb lık olan hd değil . diğer hd . '50 gb tek partition olsun demişsin ama 250 gb tek partition grmuo ne yazıkki sorunda bu zaten . Hd yi sadece tek parça 130 gb görüyor . Doktorx senin dediğinide yaptım zamanında ama ne yazıkki oda 130 gb olarak görüyor .
  • HDD yi bölümlerken sp2 entegre olmuş cd denmi yaptınız yoksa sp2 olmayan cd denmi yaptınız.????
  • valla benimde böyle bi sorunum var aslında
    80 GB HDD yi 33 GB olarak görüyor

ama yapamadım yawww

bilgi veren arkadaslara çok tesekkür ederim. aslında güzel anlatmıssınız ama biz az anladığımız için yapamadık be yaww
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.