Şimdi Ara

2500-3500 tl pc onerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bilgisayardan az cok anlayan birisiyim fakat teknolojiyi takip etmediğim için hangi parçalar daha iyidir performans sağlar bilemiyorum. sony vaio laptopum vardı, servise verdim 1550 tl anakart 60 tl bakım 150 tl klavye değişimi için para istediler. bende 2500-3000 liraya kadar sağlam bir masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum. 3500 tlye kadar çıkabilirim
    önerilerinizi yorumlarınızı bekliyorum. veya bana bu konuda yardımı dokunacak istanbulda bilgisayar satışı yapacak dükkan adı da verebilirsiniz. şimdiden teşekkürler herşey için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetaybas -- 21 Mart 2012; 15:22:35 >

• CPU: INTEL i5 2500K 3.30 GHz Quad Core Socket 1155 6MB, 32nm, 95W 219 $ ( 399,02 TL)
    ANAKART: GIGABYTE Z68MA-D2H-B3, Z68, DDR3, 2x PCIExp, Socket 1155, CrossFireX 125 $ ( 227,75 TL)
    BELLEK - RAM: KINGSTON 8 GB (2X 4GB) DDR3 1333 MHZ RAM CL9 1.5V 55 $ ( 100,21 TL)
    HARD DISK: SAMSUNG 1 TB HDD SATA II 32 MB 7200 rpm (HD103SJ) 115 $ ( 209,53 TL)
    EKRAN KARTI: MSI R7970-2PMD3GD5/OC, 3 GB, PCIExp 3.0 Ekran Kartı, DirectX 11, DDR5, 384 bit, 1010/5500 639 $ ( 1.164,26 TL)
    KASA: COOLER MASTER HAF 912 Plus 750W High Power Element Bronze 80+ Bronz Sertifikalı Güç Kaynaklı Kasa 195 $ ( 355,29 TL)
    DVD / Blue-ray: SAMSUNG 22X DVD-RW Double Layer Siyah SATA 21 $ ( 38,26 TL)
    OVERCLOCK VE SOĞUTMA: Akasa Venom Voodoo AMD AM2/AM3/FM1 - Intel 1155/1156/1366/2011 Uyumlu İşlemci Soğutucusu 68 $ ( 123,90 TL)
    HARD DISK - SSD: CORSAIR 120GB F120 Force Serisi SATA III SSD (550MB Okuma / 510MB Yazma) CSSD-F120GB3-BK 189 $ ( 344,36 TL)

TOPLAM : 2.962,57 TL
    KDV (%18) : 533,26

NAKİT / HAVALE (TL) : 3.495,83 TL

www.novabilgisayar.com

• İ7 işlemci olmazmiydi bu sistem icin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetaybas

İ7 işlemci olmazmiydi bu sistem icin

i7 2600k ile i5 2500k arasındaki tek fark 100 mhz lik bir fark.Oyun için en ideal i5 2500 k
  • i5 ile i7 arasında 100 mhz fark mı var

i5 6mb l3 i7 8mb l3
    i5 4C4T i7 4C8T

ayrıca 3500 liralık sisteme o anakart gitmemiş

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=8213

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn_ymz -- 21 Mart 2012; 15:58:00 >
  • Kepler arifesinde , hele test sonuçları ve fiyat bilgisinden sonra , bu arad HD7970 almak mantıklı bir durum değildir.
  • ekran kartinda da ucmussunuz valla 2 tane ps3 alirsin o paraya
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3500 4000 arası pc tavsiyesi
    7 yıl önce açıldı
    2000 TL SSD TAVSİYESİ
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

herkese merhabalar
    bilgisayardan az cok anlayan birisiyim fakat teknolojiyi takip etmediğim için hangi parçalar daha iyidir performans sağlar bilemiyorum. sony vaio laptopum vardı, servise verdim 1550 tl anakart 60 tl bakım 150 tl klavye değişimi için para istediler. bende 2500-3000 liraya kadar sağlam bir masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum. 3500 tlye kadar çıkabilirim
    önerilerinizi yorumlarınızı bekliyorum. veya bana bu konuda yardımı dokunacak istanbulda bilgisayar satışı yapacak dükkan adı da verebilirsiniz. şimdiden teşekkürler herşey için

İLERİYE DÖNÜK TAVSİYE VEREN biri olarak VE GERÇEKDEN PERFORMANS ALMANIZ İÇİN NVİDİANIN 600 SERİSİNİN VE 7990 IN ÇIKMASINI İNTEL IVY BRİDGE SERİSİ İŞLEMCİLERİN ÇIKMASINI BEKLEYİN EN DANDİK İ7 İŞLEMCİSİ BİLE AMD FX 8150 Yİ GERİDE BIRAKAN BİR SERİYİ SİZ DÜŞÜNÜN BUNU DONANIM HABERİN ANASAYFASINDA BULUNAN TEST YAZISINA DAYANARAK SÖYLÜYORUM ŞUAN PC TOPLAMAK HİÇ MANTIKLI DEYİL FİYATLAR DEGİŞECEK VE 600 SERİSİ İNANILMAZ BİR PERFORMANSLA GELECEGİ İÇİN 1-2 AY DİŞİNİZİ SIKIN PİŞMAN OLMASSINIZ UMARIM AÇIKLAYICI OLMUŞTUR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onr1818 -- 21 Mart 2012; 16:48:09 >

• Peki 1-2 ay sonrasına dediğim fiyat aralıklarına son çıkan işlemci ekran kartı alabilirmiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alamazsınız.

Özelden de söyledim. İvy Bridge beklemenin herhangi bir mantığı yok. Z68 anakartlar zaten yeni nesil ivy bridge işlemcilerine destek veriyor. High End kartta almıyorsunuz ki ilerde piyasa oturunca çok daha kaliteli bir kart alabilin diye.

Kepler öncesi şu piyasada , GTX560 Ti üzeri kart almak mantıklı değildir. GTX560 Ti de her oyuna rahat yeten bir karttır. ivy ler gelecek kepler gelecek süper olacak diye abartmaya gerek yok. Orta sınıf kepleirn gelmesine daha uzun zaman var. Sistem toplamanızda herhangi bir sakınca yok.
  • imzamdaki sistemi tavsiye ederim ama aceleniz yoksa yeni nesil işlemcileri bekle derim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: onr1818

quote:

herkese merhabalar

İLERİYE DÖNÜK TAVSİYE VEREN biri olarak VE GERÇEKDEN PERFORMANS ALMANIZ İÇİN NVİDİANIN 600 SERİSİNİN VE 7990 IN ÇIKMASINI İNTEL IVY BRİDGE SERİSİ İŞLEMCİLERİN ÇIKMASINI BEKLEYİN EN DANDİK İ7 İŞLEMCİSİ BİLE AMD FX 8150 Yİ GERİDE BIRAKAN BİR SERİYİ SİZ DÜŞÜNÜN BUNU DONANIM HABERİN ANASAYFASINDA BULUNAN TEST YAZISINA DAYANARAK SÖYLÜYORUM ŞUAN PC TOPLAMAK HİÇ MANTIKLI DEYİL FİYATLAR DEGİŞECEK VE 600 SERİSİ İNANILMAZ BİR PERFORMANSLA GELECEGİ İÇİN 1-2 AY DİŞİNİZİ SIKIN PİŞMAN OLMASSINIZ UMARIM AÇIKLAYICI OLMUŞTUR.

arkadaşa katılıyorum toplamak için yazı bekleyin ekrankartları başta olmak üzere bir çok dahiki bileşenin fiyatları düşecek;
    genelde yazları dolarda düşük olduğu için bende beklemenizi tavsiye ederim.

• quote:

Peki 1-2 ay sonrasına dediğim fiyat aralıklarına son çıkan işlemci ekran kartı alabilirmiyim

yeni çıkacak ekran kartı piyasaya 2bin tl den girer ama bu sefer senin istediğin ekrankartının fiyatını düşürecek artan bütcenle daha iyi bir anakart alabilirsin yada remlerini geliştirirsin 1333 MHZ RAM kullanmak terine yerine SKILL 8GB(4GBx2) RipjawsX DDR3 2133MHz linkine bir bak istersen.

http://www.vatanbilgisayar.com/Ram/gskill-f3-17000cl9d-8gbxm-8gb%284gbx2%29-ripjawsx-ddr3-2133mhz-cl9-165v-dual-kit-ram/productdetails.aspx?I_ID=57865

• Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. İvy bridge hakkında ne biliyorsunuz ki daha iyi olacağını söylüyorsunuz ? Yazın doların düşeceğini nereden biliyorsunuz ki şimdi toplama yazın topla diyebiliyorsunuz ? Daha fenası performans getirisi %1 olmayan 280TL lik 1.65v ram önermenin mantığı nedir ?

Tekrar söylüyorum , bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın arkadaşlar. İnsanlar tavsiyelere göre para harcıyorlar, kolay kazanılmıyor o paralar. Kulaktan dolma bilgilerle,deneyim,test vb. olmadan öneride bulunmayın, iyilik yaparken kötülük yapıyor olabilirsiniz, sonra kulaklarınız çınlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. İvy bridge hakkında ne biliyorsunuz ki daha iyi olacağını söylüyorsunuz ? Yazın doların düşeceğini nereden biliyorsunuz ki şimdi toplama yazın topla diyebiliyorsunuz ? Daha fenası performans getirisi %1 olmayan 280TL lik 1.65v ram önermenin mantığı nedir ?

Tekrar söylüyorum , bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın arkadaşlar. İnsanlar tavsiyelere göre para harcıyorlar, kolay kazanılmıyor o paralar. Kulaktan dolma bilgilerle,deneyim,test vb. olmadan öneride bulunmayın, iyilik yaparken kötülük yapıyor olabilirsiniz, sonra kulaklarınız çınlar.

bir tek bu konuda değil ki her konuda benzer yorumlar saçma öneriler

• Genelde arkadaşlar 3500'den sonra sürekli artırırlar (+/- 100) ama ben sana 2500 liralık bir sistem sunuyorum. Eğer istersen kasayı PSU'yu değiştirebilir soğutma ekleyebilirsin.

2500-3500 tl pc onerisi

2500-3500 tl pc onerisi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MasterDoctor -- 21 Mart 2012; 20:18:09 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dento35

ekran kartinda da ucmussunuz valla 2 tane ps3 alirsin o paraya

çok güldüm hocam allah da seni güldürsün

• quote:

Orijinalden alıntı: MasterDoctor

Genelde arkadaşlar 3500'den sonra sürekli artırırlar (+/- 100) ama ben sana 2500 liralık bir sistem sunuyorum. Eğer istersen kasayı PSU'yu değiştirebilir soğutma ekleyebilirsin.

2500-3500 tl pc onerisi

Bana önerilen baska bir sisteme göre daha uygun bir pc
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chris Brown

İvy bridge hakkında ne biliyorsunuz ki daha iyi olacağını söylüyorsunuz ? Yazın doların düşeceğini nereden biliyorsunuz ki şimdi toplama yazın topla diyebiliyorsunuz ?

İlk cümlene kesinlikle katılıyorum fakat 2. cümlende bir eksiklik var adam genelde demiş seni eleştirmek istemem ama bu bir gerçek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dento35

ekran kartinda da ucmussunuz valla 2 tane ps3 alirsin o paraya

Ee napalım o zaman 100 tl lik bi ekran kartı alalım ? Arkadaşlar 7970 ve i7 2600k vs i5 2500k konularında haklı..Ekran kartını değiştirebiliriz ama benim forumlardan takip ettiğime göre en iyi işlemci perfonamns olarak i5 2500 k diyorlardı hatta bu sitede geçiyor bazı konularda
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.