Şimdi Ara

2500 Civarı Öneri - Fazla araştırdım zor durumdayım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi arkadaşlar ben kaptırdım fazla araştırdım tam bişeye karar veriyorum bi sorun çıkıyor başka bişey beğeniyorum bu sefer oldu diyorum yine olmuyor.

Şimdi ben i7 baktım uzunca bir süre ancak U serisi biraz canımı sıktı. Benckmarkta genelde i5ten düşük kalmışlar. Uzunca bir süre bu konuda düşündükten sonra bir de kafama Ekran kartı takıldı GTX olmazsa olmaz anladıgım kadarıyla.

Bütçeme ve performans kriterlerine bakınca bana galiba i5 gerekiyor fakat ben hep i7 araştırdım için kafam bi milyon oldu.

Bana 2.500tl civarında GTX ekran kartına sahip mümkünse U serisi olmayan, eğer U serisi olucaksa i7 olması şart, bir notebook önerirseniz çok sevinirim.

Asus - Lenova tercihimdir diğerlerini de değerlendiririm MSI - Monster - Victor hariç.

Yardımcı olursanız gerçekten çok sevinirim. Şimdiden Çok teşekkürler.

• http://www.pcdepo.com/asus-x550jk-xo012d-12gb-notebook?keyword=Asus%20x550jk

Bir de ssd al 250gblık hddle degistir.

Genel sikayet konulari: Ekran kalitesi, hdd sesi, kasa kalitesi, ses kalitesi.

Forumda bunlardan sikayet eden insanlar var ama aksine bunlara bayilan insanlar da var. Ancak hic bir sozlukte 2den fazla olumsuz yanit gormedim

Not: makine hd mat ekran benim hosuma gidiyor mat ekranlar okurken gozu yormuyor belki bilmeyen ona cop diyodur. 1080p film izlemeyeceksen hd olmasinin buyuk avantaji her ne kadar bu fiyata gtx 850 ekran kartini bulamasan da oyle ahim sahim bir kart degil full hd olsa bazi oyunlarda takilmalar olur kasardi. Yine de bu ekran kartindan iyisini bu fiyatlara bulamadim ben. Ayrica cihazda sonicmaster var begenmeyenler neden begenmemis bilmem bu ay icinde gidip almayi dusunuyorum ben de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gazisletme -- 12 Haziran 2015; 9:46:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Gazisletme

http://www.pcdepo.com/asus-x550jk-xo012d-12gb-notebook?keyword=Asus%20x550jk

Forumda bunlardan sikayet eden insanlar var ama aksine bunlara bayilan insanlar da var. Ancak hic bir sozlukte 2den fazla olumsuz yanit gormedim

Not: makine hd mat ekran benim hosuma gidiyor mat ekranlar okurken gozu yormuyor belki bilmeyen ona cop diyodur. 1080p film izlemeyeceksen hd olmasinin buyuk avantaji her ne kadar bu fiyata gtx 850 ekran kartini bulamasan da oyle ahim sahim bir kart degil full hd olsa bazi oyunlarda takilmalar olur kasardi. Yine de bu ekran kartindan iyisini bu fiyatlara bulamadim ben. Ayrica cihazda sonicmaster var begenmeyenler neden begenmemis bilmem bu ay icinde gidip almayi dusunuyorum ben de.
    Hdd'yi çöpe atmak yerine ssd'yi dvd portuna bağlamak daha mantıklı olabilir bence.

İşlemci olarak 5.nesil U serisinden daha iyi işlemci var, GTX850 ekran kartı var, 12GB Ram var. Gayet mantıklı duruyor araştırmakta fayda var.

• Victor un sitesine baktınmı hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackkan

Victor un sitesine baktınmı hocam
    bence aradığın bu

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=10160

işlemci U değil ve en iyi i7 U ya fark atıyor 5. nesil bile olsa

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-5500U-vs-Intel-Core-i5-4200H

ekran kartı GTX

• FinalDesire kullanıcısına yanıt
    Hq islemcilerden sonra en iyi performans h islemcilerde.
    Depolama sikintisi cekmedigimden bir de 5400rpm diskleri sevmedigimden hddyi sokmeyi dusunuyorum tabi garanti disi kalma konusunda her kafadan bir ses cikiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: StarForce

bence aradığın bu

http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=10160

işlemci U değil ve en iyi i7 U ya fark atıyor 5. nesil bile olsa

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i7-5500U-vs-Intel-Core-i5-4200H

ekran kartı GTX

Kesinlikle ben de bunu düşünüyorum. DVD'yi çıkartıp hdd'yi oraya takmayi düşünüyorum boşalan hdd yerine de 256gb bi ssd ile gayet guzel bir noktaya gelir bence her sey.

Garanti konusunda biraz bilgiye ihtiyacım var ama. Ben bu işlemi yaparsam garanti Dışı kalır mi ? Kalmaması icin ne yapmam Lazım ?

• mas osx kadar stabil olmaz yalnız windows seni bozmasın

U işlemcili olan laptop sana 8 saatten fazla batarya ömrü sunar , ağır kullanırsan 3-4 saat civarı olur.

Diğer islemcilerse 3 saat bataryan olur , ağır kullanırsan 1-1.5 saate düşer.

u işlemci performans olarak daha düşüktür. Örnek vermek gerekirse gtx860m max 1000birim işlemci hacmi istesin. senin baktığın işlemci 2000 hacimde olsun u işlemcide 1400 hacimde. 2 side laptobu aynı besleyecektir. gpu dan bağımsız işlem ağırlıklı olaylarda senin 2000 hacimli işlemcin daha hızlı olacaktır ama bariz farkı nerde görürsün bilemem. Çünkü ; 860m gpu ve onu besleyebilecek herhangi bir işlemci ile (u olsun olmasın) aynı oyun fps sini alırsın.
    Illa performans diyorsan bin liraya çok daha iyi Masaüstü toplayabilirsin(monitör klavye vs hariç)

söyle düşün adamlar u işlemcili macbook a egpu ile ne gpu lar bağlıyor ve üst düzey oyunlarda ne fps ler alıyor.Adam i5u mac air a bağlamış bi kart crysis 3 ü ultrada oynuyor işlemci darboğaz etmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elkarun -- 12 Haziran 2015; 21:03:28 >

• Gazisletme kullanıcısına yanıt
    Aldıktan sonra tarafsız bir incelemeni bekliyoruz. Yorumların güzel
  • elkarun E kullanıcısına yanıt
    Niye eksiliyosunuz o zaman :D

Bu ayın sonunda alıcam inşAllah bir inceleme konusu açmayı düsünüyorum ben de.
  • quote:

Orijinalden alıntı: elkarun

mas osx kadar stabil olmaz yalnız windows seni bozmasın

U işlemcili olan laptop sana 8 saatten fazla batarya ömrü sunar , ağır kullanırsan 3-4 saat civarı olur.

Diğer islemcilerse 3 saat bataryan olur , ağır kullanırsan 1-1.5 saate düşer.

u işlemci performans olarak daha düşüktür. Örnek vermek gerekirse gtx860m max 1000birim işlemci hacmi istesin. senin baktığın işlemci 2000 hacimde olsun u işlemcide 1400 hacimde. 2 side laptobu aynı besleyecektir. gpu dan bağımsız işlem ağırlıklı olaylarda senin 2000 hacimli işlemcin daha hızlı olacaktır ama bariz farkı nerde görürsün bilemem. Çünkü ; 860m gpu ve onu besleyebilecek herhangi bir işlemci ile (u olsun olmasın) aynı oyun fps sini alırsın.
    Illa performans diyorsan bin liraya çok daha iyi Masaüstü toplayabilirsin(monitör klavye vs hariç)

söyle düşün adamlar u işlemcili macbook a egpu ile ne gpu lar bağlıyor ve üst düzey oyunlarda ne fps ler alıyor.Adam i5u mac air a bağlamış bi kart crysis 3 ü ultrada oynuyor işlemci darboğaz etmiyor.

Stabilazyon derdim pek yok acıkcasi çözülmeyecek sorunlar olmuyor genelde. MacBook Pro bir ara istiyordum ancak cok kullanışlı oldugunu dusunmuyorum ayrıca 13'' bile almam pek mümkün degil 2.500 tl'ye.

Benim bilgisayar alma amacım genelde ev ici Kullanım Lazım olunca da dışarı cikarmalik ama hic bir zaman prizden uzak olmuyorum bence pil Ömrü cok büyük sıkıntı degil. Diğer bir önceliğim icin ev içinde bazen yatarak bazen salonda uzanırken bilgisayarda biseyler yapmak.

Almışken de hangi model mantıklıysa hangisi daha iyi özelliklere sahipse onu almak istiyorum açıkcası.

Sonra olarak Isınma - ses yönünde inceleme yapicam eğer ciddi bir sorun çıkmazsa pazar gecesinden siparis veririm sanirim

- sana gözüküyomuydu
  • elkarun E kullanıcısına yanıt
    Hackerim ben
    Watchdogs da mı ? (alınma şakalaşıyoz)
  • quote:

Orijinalden alıntı: sametarslan

http://www.ebrarbilgisayar.com/acer-v-nitro-7-571g-i5-5200u-4gb-500gb-4gb-gtx-950m-156-full-hd-pmu342006

Hocam teşekkür ederim. Fakat tek artısını Ekran kartı olarak görüyorum. Full HD ekran - işlemci - Ram ve fiyat benim düşündüğüm modelden daha kötü durumda.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gazisletme

http://www.pcdepo.com/asus-x550jk-xo012d-12gb-notebook?keyword=Asus%20x550jk

İyi de ram 4 gb?

• Verdigim linke baktiniz mi?
    Forumda daha önce konusu açılmış.
    Buyrun;

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=97065331&p=1#97065331
  • Ürünün 4gb gömülü rami var linkteki site sigorta kapsamında 8gb daha ekleyip 12gb satıyor o konunun devamında da söylüyorlar zaten.

Bu arada victor kasalarını mı yenilemis? Gözüme pek sevimli göründü
    Yav bu viktor yeni mi çıktı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.