Şimdi Ara

2500 Tl Öneriler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
83
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Rx480 tanıtıldığından beri skylake sisteme geçmek istiyordum ama hem ekran kartının durumu malum hem de üniversite tercihlerini bekleyeyim bari derken Ağustosun ortasın geldik ve rx470'in gelmesiyle artık ikisi de nihayet sonuçlandı. Ekran kartları ne yazık ki biraz hayal kırıklığı ancak artık yavaş yavaş parçaları almaya başlayalım, belki bir süre daha şimdiki kartımla (r7 265) devam ederim, belki fahiş fiyata rağmen ekran kartını da alırım yaz tatili tümden bitmeden oyun oynarım. Yani sistemin tek amacı oyun oynamak.

Elimde kasa, güç kaynağı (700watt), monitör(1080p) ve hdd(1tb) mevcut.

i5 6500 / 2x8 gb ram / uygun bir anakart / 250 gb ssd / rx 470 8gb alıp kışın bir indirim kampanya bekleyip 144/75hz freesync bir monitöre geçmek istiyorum.

Anakart hakkında kafam çok karışmış durumda. Sistemi taşısın isterse kartondan olsun gibi bir yaklaşım doğru gelmiyor. Ben bu parçaları alınca ilerde ihtiyacıma göre ufak ufak yükseltmeler yaparak kullanmayı düşünüyorum. Özellikle de i5 2500'ün bugünkü performansı bana biraz ilham oluyor. Sonuçta o soketin hala i7si ikinci el olarak bulunabiliyor ve günümüzde de çıkış zamanına bakarsak idare ediyor. Ben şimdi böyle bir sistem alıyım, baktım bir bileşen beklentimi karşılamıyor (en çabuk güncelliğini kaybeden parça olduğu için ekran kartı geliyor aklıma direk) parça bazında değişikliklerle ilerleyim diye düşünüyorum. Bir de sonuçta tüm sistemi anakarta monte ediyoruz. Ama ekstrem beklentilerim yok, oc yapmam etmem. O yüzden acaba 180 200liraya h110 bir kart alıp çok düşünmesem mi diyorum. Sinerjide msi b150m bazooka'nın yanında total war warhammer keyiyle beraber 350 liraya geliyor ki oynamayı hevesle beklediğim bir oyun ve kendisi steamda 180 lira. Yani aslında anakart için ekstra 170 lira vermiş olurum. İlerde crossfire gibi bir düşüncem yok.

8gb ram günümüzde tamı tamına yetiyormuş gibi geliyor ve 130 tl gibi bir fiyatı var. Vermişken bir 130 daha verip çift kanal 16 gb yapıp rahat etmek mantıklı geldi.

Ekran kartında da 4gb/8gb karmaşası yaşıyorum. Çoğu noktada rx 470 yada rx 480'nin 8gb belleği kullanacak kadar güçlü kartlar olmadığı yazılıp çiziliyor. Sonuçta ben monitörü değiştirsem bile en fazla 2k çözünürlüğe çıkacağım ki 3 5 ayar da kısarım çok lazımsa her şey ultra olarak 16x aa açıcam demem. ama öte yandan bir de bakıyorum ki gtx 970 1080p'de 3.5 gb ramin sıkıntısını çekiyor, doom, gta 5, far cry primal gibi oyunların 5 gb bellek kullandıkları incelemeler gördüm. 100 lira daha verip (ya da en kötü ssd'den kısılır, ram tek modül alır ilerde takarım, o da en kötü) 8gb almak mantıklı mı? Ne yazık ki odamda yer olmadığı için kasam kapaklarını söktüğüm bir dolapta duruyor şimdilik. Öyle bir sıkıntı olmasa direk rx480 referans tasarım alınabilir gibi geldi ama 1000 liraya 8gb rx 470 nitro alsam aralarında 10 fps bile oynamıyor. Gtx 1060 ap ayrı bir yol durumunda çünkü freesync gibi bir hayalim var.

Ssd aslında bir oyun bilgisayarı için lüks gibi gözüküyor ama kullanımda en büyük farkı yaşatan parça olduğunu düşünüyorum. 850 evo gördüğüm kadarıyla bayağı performanslı bir model. kingston, ocz gibi firmaların daha uygun fiyatlı modelleri var ama 70-80 lira oynuyor-oynamıyorken 850 evo almak mantıklı geldi.

Bir de acaba intelin stok stoğucusu idare eder mi? Tek istediğim sessiz olması. Şuan amdnin stok fanını kullanıyorum ve kışın çok sıkıntı yaşatmasa bile yazın başımı ağrıtacak kapasitesi var. Belki sırf sessiz olsun diye bir stoğucu alabilirim.

Lafı biraz fazla uzatmışım gibi hissediyorum. Kısaca 2500 lira gibi psikolojik bir barajım var ama bellek konusunda kafamda soru işareti kalacağına bütçeyi esnetebilirim. Ben aşağıya düşündüğüm linkleri koyayım. Şurada daha ucuz, şunun yerine bunu al ya da hiç yazdıklarımı okumayıp ben böyle bir sistem toplamıştım sen de benzerini alabilirsin diye kopyala yapıştır da yapabilirsiniz, ben kafamdakilerle karşılaştırır cevap ararım.

i5 6500
    http://www.incehesap.com/intel-skylake-i5-6500-islemci-fiyati-28875/?ref=akakce&v=0.96.6

Kingston HyperX Fury Black 16GB (2x8GB) 2133MHz DDR4 CL14
    http://www.sanalmarketim.com/kingston-hx421c14fbk216-hyperx-fury-black-16gb-2x8gb-2133mhz-ddr4-cl14-dual-kit/p_61043/

MSI B150M Bazooka
    http://www.sinerji.gen.tr/msi-b150m-bazooka-d4-2133mhz-matx-1151-totalwar-warhammer-oyun-keyi-hediye-pmu66888

Samsung 850 evo 250 gb
    https://www.webdenal.com/samsung-mz-75e250bw_599115.html?ref=akakce&ref2=113&v=1.28

rx 470 nitro 8gb
    http://www.teknobiyotik.com/sapphire-radeon-rx470-nitro-8g-oc-256bit-gddr5-ekran-karti-11256-02-20g.html

Yuvarlak hesap 2650 tl tutuyor.

Okunması zor, uzun bir yazı oldu. Üşenmeyip okuyan, cevap yazan, yardımcı olan herkese şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet_Av -- 12 Ağustos 2016; 16:47:48 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3500 4000 liraya sistem önerisi
    12 yıl önce açıldı
    3500--4000 TL laptop önerisi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.