Şimdi Ara

2500 tl ye kadar dslr önerisi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: cukaman

Yani muhtemelen ben yine d5300 de kalicam bilmiyorum y8ne sirkeciye gittigimde arastiricam baya

Nikon un uzerinde af motoru olmayan bu yuzden lensleri asiri pahali olan bu d3xxx, d5xxx modellerini insanlarin almasina sasiyorum.

Ikinci el siteleri nikon d3xxx ve d5xxx coplugune donmus durumda.

Kaldi ki, dslr sistemlerde lens cok cok onemli. 18 le baslayan lensler sizi zaten memnun etmez. Ne tam genis,ne tam zoom. Keskinlik zaten vasat.

Bir binayi sigdiramazsiniz. Sirkece ve karakoyde dolasirken, tarihi binalari 17mm ile cekememistim.

Ayrica siz vizore onem verdiginizi soylediginize gore d5xxx serisinin kucucuk vizorunun sizi memnun edecegini sanmiyorum.

Bir d300 hatta d80 vizorunden bakin birde d5xxx serisinden.

O vizor yeterli gelecekse nikon d50 bile alinabilir. Sonucta dunya,isik,insan d50 nin uretildigi zamanla ayni dunya.

Benim onerim aynasizlara da soguk baktiginiza, lense de ihtiyaciniz olacagina ve butcenize gore, 2.el duzgun bir set kurmaniz yonunde.

1.oneri Canon 60d, nikon d7000,pentax k5 ii gibi bir makine + 10-20mm gibi bir genis aci, 50-200mm gibi ucuz bir tele, para artarsa bir tane de 35mm.

2.oneri, genis aciya cok ta ihtiyacim olmaz,lens te degistiremem derseniz yukaridaki govdelerden biri + 18-135mm +35mm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• forumu kullanıcısına yanıt
    Af motoru olmayan kaç tane lens var?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: VYC Majoris

Af motoru olmayan kaç tane lens var?

Af motoru olmayan lens demiyorum, af motorlu lenslerin pahalı olmasından bahsediyorum.

50mm 1.8 de 2.el 200 liraya alınabiliyorken G serisi 2.el 450 den başlıyor.

Mesela bir nikon kullanıcısı, kullanışlı olup olmadığı, hoşuna gidip gitmeyeceğini bilmediği 50mm denemek istiyorsa 450 lirayı gözden çıkarabilir mi?

Ama 200 lira her zaman verilebilir. Ve beğenmezseniz de satarsınız.

Tabi bunlar kişisel düşünceler. Ve benim davranış tarzım. Başkasına göre G serisi daha alınası olabilir.

Benim merak ettiğim bir lensi fiyatı makul olduğu için düşünmeden alıp kullanmışlığım çok olmuştur. Ama pahalı bir lensi almak için ciddi ciddi karar vermem gerekir.
    Tabi bu benim fakirliğimden de kaynaklanıyor olabilir :) Ama ben f/p olayına çok bakarım.

Konuyu baltaladık bu arada. Konu sahibi arkadaş kusura bakmasın.

Baltalamak değil. Lensler önemli.

Canon lenslerde de motor olmadığı için Tamron, Sigma, Samyang gibi markaların lens fiyatları Canon ve Nikon için aynı. Tek fark 50mm lenste var aslında. Diğer lenslerde durumlar yakın. 50mm özellikle yeni başlayanlar için önemli bir lens olduğu için gövde kararını bile etkileyebilir.

Nikon lenslerin fiyatları genel olarak biraz daha fazla. Bu konuda söylenecek birşey yok ama L serisi harici lenslere göre Nikon lensler daha kaliteli olduğu için de bu fark var aslında. Mesela birinde 85mm 1.8 1000 lira iken diğerinde 1800tl. Hem optik hem de malzeme olarak daha kaliteli, daha sessiz hem de güneş ışığına ve yansımalara karşı olan kaplaması daha iyi. Fiyatı bunlar etkiliyor. Bütçesi düşük olan kişiler için Canon'un daha avantajlı olduğuna şüphe yok zaten. 55-250mm çok iyi bir lens mesela. 50mm de aynı şekilde. Nikon'da ise hem odak uzaklığı hem de kalitesiyle 35mm 1.8g gibi muhteşem bir lens var. Canon'da bunun karşılığı yok. Ayrıca dediğiniz gibi ikinci elde Canon 50mm 200 liraya bulunuyor ve beğenilmezse satılabilir ama Nikon lensler de bulunuyor ve beğenilmezse onlar da alınan fiyata satılabilir :) Burada bir fark yok. Kısacası 1000 lira ve altı lenslerde büyük fiyat farkları yok. Dolayısıyla 2500 liraya gövde alabilecek biri için bu küçük farkların problem olacağını sanmıyorum. Gövde+lens için bütçesi 1000-1500 olanlar için ise Canon daha mantıklı.

• 124yusuf kullanıcısına yanıt
    Alali 3 4 gun oldu aslinda cok bi yorum yapamicam ancak ilk izlenimlerim guzel.
    Muadili d7200 oyle dusun ancak d7200 bir tik daha iyi oldugu soyleniyor.
    Ancak 2. El satisi olsun lense ulasabilme kolayligi olsun canonda kesinlikle daha iyi

Bende 18-135 IS STM lens var lensten cok memnunum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Kardes cok tesekkur ederim yorumun icin cuma almaya gittigimde ddiginin dogru oldugunu fark ettim. Cebimden biraz daha koyarak d70 aldim. 18-135 lens le

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.