intel 2500k işlemcimi 4.5 ghz'e yükselttim. voltaj değerlerim vs. nasıl sizce? daha ne kadar ileriye götürebilirim acaba işlemcimi? default fanlarıyla corsair h100 kullanıyorum soğutma için. cougar vortex pwm fan getirticem önümüzdeki hafta 4 adet olarak kullanacağım..
Anakartım: MSI z68a-gd80 (b3)
önerebileceğiniz ayarlar nelerdir?
yük altında değilken:
yük altındayken:
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
89 görüntüleme ve 0 yorum, teşekkürler..
ben 1.320 voltajda 4.7GHz kullanıyorum zaten 4.5 e kadar default voltajda çekmiştim, anakartının modeli nedir?
quote:
Orijinalden alıntı: Deniz Canyılmaz
Merhabalar,
intel 2500k işlemcimi 4.5 ghz'e yükselttim. voltaj değerlerim vs. nasıl sizce? daha ne kadar ileriye götürebilirim acaba işlemcimi? default fanlarıyla corsair h100 kullanıyorum soğutma için. cougar vortex pwm fan getirticem önümüzdeki hafta 4 adet olarak kullanacağım..
Anakartım: MSI z68a-gd80 (b3)
önerebileceğiniz ayarlar nelerdir?
yük altında değilken:
yük altındayken:
5.0 ghz gorenler var birazdaha ugrasirsan olabilir w tam ayarlaman gerkyo henuz o islemcide o.c yapma firsatm olmadi degerleden yola cikarak baska sitelerden belki yardmci olabilir kolay gelsn.
quote:
Orijinalden alıntı: Avorlair
ben 1.320 voltajda 4.7GHz kullanıyorum zaten 4.5 e kadar default voltajda çekmiştim, anakartının modeli nedir?
anakart modelimi ilk mesajımda belirtmiştim..
MSI z68a gd80
Bios screen ekleseydiniz daha iyi olurdu. MSI 67 kullanmıştım ama GD80'de daha ince ayarlar vardır. VRM fixed LoadLİneCalibnration ve phase ayarları mevcut ise biraz onlarıda kurcalamadan 5,0 GHZ sağlıklı olmaz. Şahsi tavyiem ise işlemcinizi 4,5GHZ üzerinde kullanmanız gereksizdir. Sadece bench amaçlı kısa süreli testler olabilir. 1,36 4,5 aslında çok fazla değer değil. 1,27 ile de çalışır, 2500k bu açıdan değişik bir işlemci fakat performans eksikliği olabilir. Öncelikle bios def yapıp işlemcinin default vid'ini bir görün buraya yazın derim. Voltaj ona göre tekrar tespit edilir....
z68 gd55 vs 2500K ile mini 5.0 ghz rehberi hazırladım yarın yayınlayacağım ölen vakitlerinde işlemci iyi ise sadece voltaj ve bir kaç ufak ayar ile 5 ghz çok rahat çalışıyor ama fazla ısınıyor 5 ghz deyken, 4.5 üstü gereksiz ve getirisi fazla olmuyor
4.5 ile karşılaştırmalı testede çevirebilirim henüz karar vermedim
z68 gd55 vs 2500K ile mini 5.0 ghz rehberi hazırladım yarın yayınlayacağım ölen vakitlerinde işlemci iyi ise sadece voltaj ve bir kaç ufak ayar ile 5 ghz çok rahat çalışıyor ama fazla ısınıyor 5 ghz deyken, 4.5 üstü gereksiz ve getirisi fazla olmuyor
4.5 ile karşılaştırmalı testede çevirebilirim henüz karar vermedim
H100 ile 4x 12 cm AKASA viper fan ile kullanıyorum. ısı problemi olacağını zannetmiyorum.
riske girme derim, yetmiyormu sana ?
Tam Cs lik PC
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme