Şimdi Ara

250cc Naked motor tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
20.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir zamandır bu konu üzerinde araştırıyorum. internette okumadığım döküman kalmadı diyebilirim. Bir kaç model belirledim fakat aralarında seçim yapamıyorum.
    Eğer bahsettiğim bu motorsikletleri kullanmış arkadaşlar varsa yorumları ve tavsiyelerini almayı isterim. Lütfen ezbere yada başka yerlerden duyulan bilgilerle kafa karıştırmayalım.

Benim ilgimi çeken modeller (0km almayı düşünüyorum 2. el almayacağım)

Suzuki inazuma
    Hyosung GT250
    Sym Wolf 250
    KTM duke 200
    YBR 250

Benim için önemli olan noktalar;

Ben 1.93 boyunda bir adamım aldığım motorsiklette biraz kaslı yada kalıplı olmak zorundaki üzerinde sırıtmayayım.
    Ayrıca artçımda olabilir o yüzden arkamda rahatça oturulabilecek bir yer olması gerekiyor.
    Konfor benim için çok önemli sürüş rahatlığı, sakinlik yumuşaklık gerçekten hoşuma giden şeyler.
    Çok hız meraklısı yada agresif bir kullanıcı değilim fakat gereken durumlarda ihtiyaç olduğunda da uzayabilecek bir motorsiklet istiyorum. Kopabilecek potansiyeli olsun yani.
    Yakıt bakımından cimri olursa iyi olur

KTM 'ye biraz soğuk bakıyorum bana biraz ufak geldi hemde sanki tek kişilik bir motor muş gibi arkada oturacak yer yok denecek kadar az.
    SYM wolf'u dizayn olarak gerçekten harika yapmışlar fakat titreşimi çok diye duydum
    Hyosung da Kanuni olduktan sonra sorun çıkartıyor diye duydum.

Bu modeller arasından bu kriterlere uygun tavsitelerinizi dinlemek isterim

• İsteklerin ve yazdığın modelleri karşılaştırınca tek seçenek Inazuma derim. Kullandığım motorlardan biri, 150cc/250cc civarında 3 farklı motor kullanma şansım oldu CBF150/CBR250/Inazuma, konfor bakımınıdan Inazumayı rahatlık ve konfor konusunda CBF1000 ile kıyaslayabiliyorum. Tabiiki CBF1000 kazanıyor :) ama anlatmak istediğim rahatlık,konfor vs bakımından kendi rakipleri ile kıyas kabul etmez.
  • Bende yaz başında, bu seçenekler arasında düşüne düşüne en sonunda inazuma da karar kıldım. Ağırlığı bakımından ilk hızlanmada belkide en hantal olanı olabilir ama dış görünüşü ve suzuki oluşu onu seçmeme neden oldu.
    Boyun gayet uzun, sana tavsiyem inazuma, hyosung ve sym üzerine bir oturup fotoğraf çektir, görünüş bence önemli yani motorun üzerinde ne çok küçük nede dev gibi olmalı insan. 0 km ybr250 yoktu ama yeniden mi gelmiş?
    Ben diğer motorlardan hiçbirini kullanmadım hatta alırken inazumayıda kullanmamıştım gayet ezbere aldım anlıyacağın.
  • o boya duke 'ü eleyin bence scooter gibi kalır altınızda :D ( Gerçi duke ün teknik özelliklerine bakınca çokta küçük durmuyor fakat yakından baktığımda baya küçük gözüktü bana benim boyum 182 )

Bana kalırsa GT250> İnazuma> WOLF YBR 250 ikinci ellerde pek uygun yok gibi baktım şimdi 2007-2088 model km yapmamış olanlar 9bin civarı inazuma alınır o fiyata . Tamamen benim görüşüm. GT250 yi neden inazumanın önüne koydum inazumanın tasarımı bana eski geliyor nedense ybr nin falan biraz gelişmişi gibi tam bi naked havası yok bana göre.
    Megellide var naked 8550 liraya fakat onun boyutları nasıl bilemiyorum.Ayrıca daha yeni model kullanıcısı diğerlerine göre fazla değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oknglr -- 3 Temmuz 2013; 16:43:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CarpeDiem17

Bir zamandır bu konu üzerinde araştırıyorum. internette okumadığım döküman kalmadı diyebilirim. Bir kaç model belirledim fakat aralarında seçim yapamıyorum.
    Eğer bahsettiğim bu motorsikletleri kullanmış arkadaşlar varsa yorumları ve tavsiyelerini almayı isterim. Lütfen ezbere yada başka yerlerden duyulan bilgilerle kafa karıştırmayalım.

Benim ilgimi çeken modeller (0km almayı düşünüyorum 2. el almayacağım)

Suzuki inazuma
    Hyosung GT250
    Sym Wolf 250
    KTM duke 200
    YBR 250

Benim için önemli olan noktalar;

Ben 1.93 boyunda bir adamım aldığım motorsiklette biraz kaslı yada kalıplı olmak zorundaki üzerinde sırıtmayayım.
    Ayrıca artçımda olabilir o yüzden arkamda rahatça oturulabilecek bir yer olması gerekiyor.
    Konfor benim için çok önemli sürüş rahatlığı, sakinlik yumuşaklık gerçekten hoşuma giden şeyler.
    Çok hız meraklısı yada agresif bir kullanıcı değilim fakat gereken durumlarda ihtiyaç olduğunda da uzayabilecek bir motorsiklet istiyorum. Kopabilecek potansiyeli olsun yani.
    Yakıt bakımından cimri olursa iyi olur

KTM 'ye biraz soğuk bakıyorum bana biraz ufak geldi hemde sanki tek kişilik bir motor muş gibi arkada oturacak yer yok denecek kadar az.
    SYM wolf'u dizayn olarak gerçekten harika yapmışlar fakat titreşimi çok diye duydum
    Hyosung da Kanuni olduktan sonra sorun çıkartıyor diye duydum.

Bu modeller arasından bu kriterlere uygun tavsitelerinizi dinlemek isterim

çok yakın bir arkadaşım sym wolf 250'ye geçti cbr 125'ten.bende ilk motor tecrübemi cbr'da öğrendim fakat sym denilenin aksine o kadar çok titretmiyo.dizayn olarak gerçekten güzel arkadaşım 8 buçuğa 2.el çok temiz aldı 8 bin kilometrede .. inazuma evet belki senin boyuna göre daha iyi olabilir ama wolf ile benzeşiyolar .. bence biraz daha iyi düşün derim .. ayrıca aralarda çok iyi kaçan bir motor sym

• KTM ile YBR yi eledik ozaman geriye 3 model kaldı.

İnazuma çift silindir konforlu rahat ve kaliteli olduğu için ilgimi çekiyor.
    Hyosung un şekli de güzel performanslıda fakat konforu hakkında pek bir bilgim yok
    İçlerinde en çok SYM nin dizaynını beğeniyorum fakat titreşim ile ilgili dedikodular tek piston olması ve markanın kalitesi kafamda soru işaretleri bırakıyor.

Altın elbiseli adam 250cc karşılaştırmasında genelde inazuma yı beğenmişler. Birisi SYM için çok titreşim var demiş

buyrun link

http://www.youtube.com/watch?v=bwxfo1ggPyE
  • quote:

Orijinalden alıntı: CarpeDiem17

KTM ile YBR yi eledik ozaman geriye 3 model kaldı.

İnazuma çift silindir konforlu rahat ve kaliteli olduğu için ilgimi çekiyor.
    Hyosung un şekli de güzel performanslıda fakat konforu hakkında pek bir bilgim yok
    İçlerinde en çok SYM nin dizaynını beğeniyorum fakat titreşim ile ilgili dedikodular tek piston olması ve markanın kalitesi kafamda soru işaretleri bırakıyor.

Altın elbiseli adam 250cc karşılaştırmasında genelde inazuma yı beğenmişler. Birisi SYM için çok titreşim var demiş

buyrun link

http://www.youtube.com/watch?v=bwxfo1ggPyE

birisi dedi diye bu kadar takılmaman gerekir ya da imkanın varsa kendin test edip görmen lazım.sonuçta son devire getirdiğinde illa ki titreme olucak ama onun dışında ben hiç farketmedim olduğunu cbr 125 daha çok titriyodu onun yanında

• Biraz geç yazdım galiba Herneyse

Aradığın Motor Suzuki İnazuma Konfor Olarak Mükkemel Derecede Artçınlada BERABER RAHAT YOLCULUK YAPABİLİRSİN Bir Sorun Biraz Sana Ağır Gelecektir
  • Boyuna göre kesinlikle inazuma. Sym titreşimden ziyade oturuş pozisyonu çok rahatsız, hele uzunlar için. 10 dk dolaş belin tutulur. Aynı şekilde Hyosung un da oturuş pozisyonu sıkıntılı. Gayet rahat diye yorum yapanların boyu max 1.70.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arbforce1 -- 28 Mayıs 2014; 23:31:12 >
  • İ-N-A-Z-U-M-A
  • inazumanun selesi büyük ve uzun bende cbr250 düşünüyordum eşim bensiz nireye gidiyon dedi inazuma aldım ağır ama dengeli.... başkası artçı olarak binince süper bir şey diyor (hemen alası geliyor) debriyajın kavraması da bana otomobil kullnıyormuş gibi hissettiriyor.
  • Abs için duke alınır.

quote:

Suzuki inazuma
    Hyosung GT250
    Sym Wolf 250
    KTM duke 200
    YBR 250
  • Hyosung naked'lerde oturuş pozisyonu olması gerektiği gibi. (1.83 boyundayım) Onun dışında Kanuni yazanlar (2008 üstü, FI yazan göstergeli olanlar) tavsiye edilir, enjeksiyonlu, beyinli ve krank kırma mevzusu olmayan modellerdir.
  • Inazuma varken diğer modellere bakmak anlamsız. Kendi sınıfı için dev gibi bir motor. Gücü kuvvetide yerinde. Teknoloji desen neredeyse kullandığım (vfr 800) motordan üstün. Sürüş konforu, frenajı, yol tutuşu herşeyi sınıfına göre şahane. Bence araştırmak bile fuzuli.
  • arkadaşlar ben her ikisini de bindim uzun süre ikisininde kendine göre güzel yanları var önce sym wolf 250 den bas edeceğim wolf diğer adıyla KURT deriz biz ona wolf çok az yakar olçdüm ben zinin litresi 5bin8tl iken (5008tl) iken yaptımğım ölçümde 360km de 57tl yakıt yaktı yani 1-kmde 158kruş yakıyor bu manavgart dan denizli arası çok hızlı kullanımdaki değerler ortalama hız 130km ama zama zaman 167 km yede çıktım 150km hızlada 20dakika boyunca hiç gaz kesmeden de geldiğim oldu 110km hızın altına nerdeyse şehir içleri hariç hiç düşmedim şehir içi de sert kulanımda 190kruş yaktı kısacası SYM WOLF 250 yakıdı çok iyi bana göre ayrıca tipi albenisi çok güzel parça servis orta üst t seviyede biraz pahalı bana göre. oturuş pozisyonu aynı rezing yarış motoru kullanımına sahip nerdeyse çok rahat değil NAKET motorlardan uzak bana göre arkada artçı çok rahatsız edici küçücük sert bir koltuğu var ama performansı atik oluşu hızı 167km ben yaptım yokuş aşağı düzde 160km hıza kadar zorlanarak çıkıyor salına salına gitmek istersen 120km tam ideal bu motor için. TİTREŞİM var birazcık yol tutuşu iyiye yakın ama çok iyi değil FRENLERİ çok güzel ne sert nede yumuşak amartisörleri çok konforlu sayılmaz sert -------- SONUÇDA YAKIT YÖNÜNDEN ÇOK İYİ PARÇA SIKINTI YOK OTURUŞ POZİSYONU RAHATSIZ EDİCİ TİPİ ÇOK GÜZEL SON HIZDA YETERLİ uzun yola çift kişi gelmez ------------------------------------İNAZUMAYA GELDİK suzuki inazuma çok rahat bir kullanıma arkadaki arçı çok rahat ediyor çünkü selesi SYM WOLFe göre uzun ve yumuşak kaliteye sahip nerdeyse çapır motor gibi rahat yolda giderken dengesi çok iyi yol tutuşu güzel virajda nerdeyse sym ile aynı desem doğrudur ama yakıt konusunda 3 kullanım fonksiyona sahip inazumada o 3cü hızlı fonksiyonda kullanımda neredeyse SYM WOLFün iki katına çıkıyor km de 270krş a kadar çıkıyor tabi bu sürekli 150km hızın altına düşmez isen zaten 156km den daha fazlaya hiç çıkamadım oda rampa aşağı uzun bir yolda
     250cc Naked motor tavsiyesi 250cc Naked motor tavsiyesi 250cc Naked motor tavsiyesi

• Selamlar,

193cm boyla bu segementte hangi motosiklete binsen sırıtacaktır diye düşünüyorum. Fakat bu motosiktlerin içerisinde en oluru Inazuma gibi geldi bana. Bu arada BAJAJ 200NS Hype almış başını gidiyor bence birde ona bak derim. Fiyatına göre oldukça iyi methiyeler alıyor.

Tekeriniz düz bassın.
  • Bende arastiriyorum ve duke 200 ve inazuma one cikiyor ben ktm de karar kildim ama henuz almak la almamak arasindayim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar konu açılalı 1 yılı geçmiş.Soran arkadaş motor almıştır bence.Konuyu yeni okuyanlar için Suzuki Inazuma ve SYM Wolf 250 yi kendi görüşlerim kadarıyla karşılaştırmadan önce en önemli şey güç ise Hyosung un hepsinden güçlü motor olduğunu söylemek gerekir.

Inazuma nın artıları,
    * Çok daha dengeli konforlu sürmesi daha kolay makina
    * Turu ve viraj kabiliyeti daha iyi
    * Kalite farkı hissedilir derecede daha iyi.Vites geçişleri hızlı, mekaniği güven veriyor.

Wolfun artıları,
    * Sese önem veriyorsanız daha tok ve yırtan bir sesi var.Inazumanın sesi daha karakteristik.
    * Fren yaparken inazuma da hissedilen o gidondaki küçük ileri geri oynama yok
    * Daha modern dizaynı var.
    * Daha ucuz

hızlanmaları çok yakın,bence wolf inazuma ya göre daha çok titremiyor.250 lik motorla 150 ve üzeri hızların mantığını anlayamıyorum.Motoru tek sefer sürmek için son hız testi yapıyorsanız ok ama uzun süre sorunsuz binmek için zaten 6. vites 7-8 bin devri geçmemek gerekir.Teknik verileri ve görünümleri oldukça benzer olan iki motor.

güvenli sürüşler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaan77 -- 25 Ağustos 2014; 9:51:38 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.