22499 TL Samsung 34' Odyssey G8 OLED 3440x1440 0.03ms(GTG) 175Hz 1800R Monitör
-
-
black friday da 20civarına düşse alınır mı bir sorunu var mı?
-
oled olduğu için 2k monitöre göre metin netliği düşük muhasebe veri girişi v.s. yapan arkadaşlar için uygun olmayabilir
oled olduğu için yanma kaçınılmaz ama ne zaman olur bilinmez 2k saatde de olabilir 10k saatdede olabilir
ama oledlerde mavi ışık olmadığından göz sağlığı için iyi bir monitör
-
peki bunda şu piksel hareketlendirme falan yok mu yanıktan koruma özelliği ? bir de autocad 3ds max revit gibi çizim programlarında da göz yorma yapar mı piksel dizilimi dolayısı yoksa sadece okuma ve veri girişinde mi sorun olur ? aslında şu redmi g pro 27 miniled monitor gelse iyi olacak benim gözhassas ips sevmiyor belki oled de sevmeyecek. o yüzden va ya da qled takılıyorum mecbur oalrak
-
Oled monitörler iş için uygun değil, sadece pixel yapısı değil, iş için uzun süre kullanacağını düşünürsek pixel kaydırma olsa da kısa sürede burn in sorunu yaşarsın, çözüm değil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
OLED monitörler sürekli değişken görüntü olmadıkça ciddi risk altında. Rtings incelemesinde oyun bilgisayarlarında aşırı bir problem görmediklerini ama riskin her zaman baki olduğunu belirtmişlerdi. Ben de geçtiğimiz aylarda 40.000TL civarlarında LG'nin 45GR95QE modelini yakalamıştım ve hem ofis hem oyun hem de günlük bilgisayar kullanımında ortak monitör olacak diye gözüm yemedi ve almadım. İçim gidiyor görüntülerine ama net bir yanma çözümü gelmedikçe bulaşamayacağım sanırım.
Ha bir de sanırım 40" ultrawide sonrası 34" ultrawide küçük gelecektir. 1.8 metre genişliğinde masa olunca monitöre 1 metreye yakın mesafede oturunca 27" 16:9 yüksekliğindeki cihaz küçük geliyor gözüme.
Ürünün rtings incelemesi de aşağıda.
https://www.rtings.com/monitor/reviews/samsung/odyssey-oled-g8-g85sb-s34bg85
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 18 Eylül 2024; 0:36:21 >
-
Yanık testinde monitörlerdeki yanık daha az belirgin
ama bu test %100 parlaklıkta cnn tv açılarak yapılıyor tvler 2k-10k saat arasında yanmış hepsi monitörler yeni olduğundan 10k saate ulaşan yok henüz 9k saatlerde aya tıklayınca 4-6 ayda yanmaya başladıkları görünüyor
bazı mini led tvlerde sorun yoktu ne renk bozulması nede başka birşey 30-50k ömürlü oluyor içindeki ledler
rtıngs.comLongevity Burn-In Test: Updates And Results From 100 TVshttps://www.rtings.com/tv/tests/longevity-burn-in-test-updates-and-resultskısaca oled tvlere göre oled monitörler daha dayanıklı
-
İşkence ediyorlar biliyorum testi. Gerçek hayatı eğer sürekli Excel açık ve parlaklık köklenmiş kullanmıyorsan simüle etmesi söz konusu değil ama kalkıp da 50K TL verdiğim cihazda yanacak mı acaba demek istemem ya hocam. 9K saat benim günlük ortalama 10 saat kullanımımla en fazla 4 seneye tekabül ediyor. Muhtemelen elimde yanmadan ikinci eldeki sahibine gider alan olursa ama hala içim rahat değil. Alırsam muhtemelen 45" 2K ultrawide alırım şu saatten sonra.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massacrer -- 18 Eylül 2024; 1:1:50 > -
Güncel fiyat 28.300TL
-
Samsung da uzun bir süre bu fiyata düşürmüştü, sanıyorum Amazon prime gününde falan tekrar bu fiyata düşer.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
parlaklığı gerçekten maksimum 250 ye ulaşıyor ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X