Şimdi Ara

256 yerlerde !!! Kendini kaplumbağa sanıyor!..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hazır öğrenim geliyor, terfi etme zamanıdır dedim ve dilekçeyi ilgili(!) kuruma verdim ardından heyecanla yapacağım dl ları düşledim.. Filmler,animeler,konserler daha neler neler..Gel gör ki hevesim kursağımda kaldı Telekom en arızalısından bi 256 tahsis etmiş ki sormayın... Dl lar 7-12 kb/s yi geçmiyor arkadaşlar yok böyle birşey!![stmd]
    Daha vahimi,işbilmez insanların adsl arıza servisine oturuyor olmaları(sanırım bu en iyi yapabildikleri şey(ki büyük özveri,kıç dayanmaz buna!))ve "modemin kablosunu bi tak çıkart.." haricinde başka hiçbir şey duyamıyor olmanız. Bir haftadır defalarca aramama rağmen durum değişmiş değil. Yoksa genelde bir sorunmu bu? Nedir? Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar

• Modem configine gir, bak. Büyük ihtimalle 256'ya çıkarmamışlardır henüz.
  • Hayır hayır 256 görünmekte.. Sorun ordan(tt)kaynaklı sanırım ama ne?!
  • nerden çekiyosun dediğin hızlarla bu önemlidir. bi flashgetle normal bir siteden bişeyler çekmeyi dene birde hız testi yap bak bakalım değerler 256 ya yaklaşıyormu. tabi sakın telekomun testini kullanma
  • [baris] 512 ayaktamı sanki ne biçim internet bu
  • bence en iyi test kazaa'da yapılıyor..ben her ne kadar sitede e-mule'da ya da dc++ da 7-8k ile çeksem de (nadir olarak 10k) kazaa da olması gereken hızım 12-13k bazen 16k ile dosya indiriyorum.bunu dışında diğer sorunlar bantgenişliği dışındaki sorunlardır.muhtemelen dns... vs.vs.
  • bu zaten kazaa dan aldığım sonuç.. yani bu normalmidir? en fazla 12k ile geliyor- çoğu kez ilk bağlantı hızı oldukça iyi 15-17k gibi hemen birkaç saniye sonra hızla düşüşe geçiyor 5k-6k da falan sabitleniyor - aslında sabitleniyor demek yanlış olur,değerler olabildiğine oynak -upload lar bu kadar düzenliyken dl lar nasıl bu kadar değişken olur? Anlamadım- Bu şu mu demektir-ul um düzenli ise karşı tarafın dl u da bi o kadar düzenli demektir(?) o halde benim dl um un da düzenli olması gerekir(?) neden bu kadar düzensiz?..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DuMeter çek bence.
  • manic bence sana 256 diye 128 bağlamışlar bendede 256 var 30 dan aşşağı düştüğümü hatırlamıorum :))
  • Hayır, derdimi başka nasıl anlatırım bu adamlara? Aynı dili kullanmadığımız açık-Telekomca bilen varmı?!
    age, nedir bu DuMeter? aydınlatırsan sevinirim..
  • AkRaep bunu Kazaa ile mi yapıyorsun? Hem söyleme böyle!! 15k ya sevinir oldum!..
  • manic, çoğu zaman kazaa iyi bir gösterge değil. benim kazaa level master 1000 ama yine de bazen çok dandik hızlarla geliyor, hem de 10 kadar dosya indirdiğim halde toplam hız...

daha iyi bir test yöntemi yoğunluğu az olan farklı serverlardan büyük dosya indirmek olabilir. ben testimi çeşitli linux disk isolarını aynı anda farklı serverlardan indirerek yapmıştım. 128 adsl ile 14.5k civarına çıkıyor ortalama...
  • edonkey de hızım 20-21 i buluyor ,adsl 256
    flashgetle 22-23
    aslında bunlar bile düşük 256/8=32 5 ini at 27 olmalı en azından ama bunada şükür diyelim
  • Kardeş,kazaa kullanırken dosyayı gönderen veya gönderenlerin upload kötüyse istersen 2 mbit bağlantın olsun gene 5 kb/s ile dosya çekersin.p2p programlar böyledir.Yada modemimde firewall vardır,portlar kapalı olduğundan gene yavaş çekersin.Yani 256 kbps yazıp flashget,vs. programlar ve iyi bir sağlayıcıdan dosya çekerken gene aynı hızları görüyorsanız şikayetinizde haklısınız.Kısaca modeminiz firewall aktif veya gönderenlerin upload hızı düşükse telekom veya herhangi bir iss bu konuda ne yapacak ki? Bende 256 kbps adsl kullanıyorum.Flashget ile 24-27 arası yurt içi,21-26 arası yurt dışı download hızlarım.
  • Hepsi iyi hoş da telefon kablonun santrale olan uzaklığı diye bir faktör var. Hızlar arttıkça bu faktör de etkili oluyor diye biliyorum. Neticede sorun senin santrale olan uzaklığın olabilir. 3 km nin üzerindeki kablo uzunluklarında ADSL in iyi netice vermediğini okuduğumu hatırlıyorum. Sorunun portunda olmaması gibi bir ihtimal de var. Sadece akıllara bir soru işareti koymak için yazdım..
  • arkadaşım sanırım bende ki sorunun bir benzeri sende de var. sanırım sende de sık sık adsl ışığ hattan düşüyor. ve uzun süre bağlanamaıyor. sürekli kopup kopup bağlanıyordur. bunun nedeni ne modemin nede ayarların. sadece size gelen tel hattının kalitesizliği. santralin uzaklığı muhtemelen 3 km. nin üzerinde olmalı. bizim ev 3.5 km uzakta. normalde 1.5 km den sonra adsl nin kalitesi büyük ölçüde düşüyormuş. buna bir çare yok. ya kapattıracan yada böyle kullanacan. ben çok uğraştım adamlarla eve bile getirttim ama olmadı. neyse ki 3 ay sonra taşınacaz o zamana kadar kullanacam.
  • 15-17 k diyor. 128 lik hat ile imkansız bişey.
    walla kazaa da download çektiğin kişilerin bandwith ine de bağlıdır.
  • SYSTEIN mesjaınızdan bir önce ki mesajıma bakardanız download hızlarımı yazdım.Bu değerleri santrale en uzak kişi olarak yazıyorum.Yani bi 200 metre sonra diğer santral başlıyor.Dediğiniz olay doğru ama yüksek hızlarda farkettirir kendisini.Sanırım 1024-2048 kbps arası.
  • bizim santralla aramızda yaklaşık 4 km var ve 23 flashget cekebiliyorum , evet biraz götürüyor ama allaha şukur 20 nin altına hiç düşürmüyor ilk aldığımdada 128 için 12 filandı
  • 256 adsl hızım imesh ile saniyede 19-22 kb arası.sabaha karşı 25 kb falan da oluyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.