Şimdi Ara

256MB ATI Radeon 9600 XT çalışmıyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • (AMD 2500 AthlonXP, MSI KT4V Anakart, XP Pro)
    256MB ATI Radeon 9600 XT Ekran Kartı aldım eski ekran kartımın yerine taktım açtığımda daha açılış ekranında yani siyah ekranda dikey çizgiler çıktı sistem açıldı ekran kartının driver ını falan kurdum bu arada görüntü gittikçe bozuluyordu. makineyi restart ettim fakat sistem karşılama ekranında takıldı ekran kartı buradan sonra sinyal göndermiyor. anakartın biosunu güncelledim, dotnet 1.1 vardı onu tamamen temizledim v.2 yi kurdum ekran kartının driverini tamamen temizledim sistem açıldı bu defa çizgiler sadece açılışta vardı masaüstünde bir sorun yok gibi görünüyordu. softmod driver 6.2 yi kurdum sistemi restart ettim ama yine aynı sorun ekran kartını bir türlü adapte edemedim sisteme sizce sorun nedir yardım ederseniz sevinirim.

• Direkt formata gir hocam bir yerlerde eski vganın dosyalarını unutmuş(sun)dur;ya da sistem unutmuştur ve çakışma yapıyordur.Dosyalarını yedekle tertemiz tekrar kur;en sağlamı
  • anladım ama sorun şu daha bilgisayar açılırken çıkıyor çizgiler garip olan bu mesela güvenli modda çalıştırdığımda bir dorun yok görüntüde baya net ama xp
    altında çalıştıramıyorum nedir anlamadım? daha sistem tarama sayfasında bu çizgilerin çıkması anormal değilmi?
  • Formatla da geçmezse başka sistemde dene ekran kartını.

Senin sorunun muhtemelen anakart ile 9600xt'nin uyuşmazlığı. Kt400-600 serisi anakartlar ile ati arasında uyuşmazlık var çünkü. Durum nvidia ya da anakart değişikliğine kadar gidebilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 1 Nisan 2006; 18:49:32 >
  • arkadaşım aynı şey benim başımada geldi ati 9550 ekran kartım windows açılırken dikine çizgilerle açılmaya başladı oyuna girdiğimde görüntüler birbirine karışıyordu ,ne sürücü güncellemesi ne format işine yaramaz muhtemelen seninde benim gibi kartın üzerindeki ramler arızalanmıştır...
  • sorunu bir daha dikkatli okuyunca seninle aynı ankart : (MSI KT4V Anakart) ve aynı probleme sahip olduğumuzun farkına vardım acaba bu anakartla atinin bir uymsuzluğumu var ...ustalar bir baksın bu konuya...
  • silinebilir..çiftledik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uranus -- 1 Nisan 2006; 19:47:50 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATILIK ATİ RADEON 9800 PRO
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: uranus

sorunu bir daha dikkatli okuyunca seninle aynı ankart : (MSI KT4V Anakart) ve aynı probleme sahip olduğumuzun farkına vardım acaba bu anakartla atinin bir uymsuzluğumu var ...ustalar bir baksın bu konuya...

Böyle bir durum var yukarıda belirttiğim gibi. Via'nın efsanevi sorunlarından biri. Bios güncellemesi veya sürücü değişimleri denenebilir denmiş başka yerlerde ama pek çözüm olmuyor göründüğü gibi.

Ya anakartı ya da ekran kartını değiştirmekte fayda var sorunun ekran kartı kaynaklı olmadığına emin olduktan sonra.
  • yok arkadaşlar çözüm yok az önce sistemi formatladım yeniden kurdum sistem açıldı bir sorun yoktu. bu arada o ilk açıştaki dikine çizgiler yine çıkıyor. ekran kartının driverini kurana kadar görüntüde bir sorun yoktu sonra sistemi restart ettim yine aynı sorun görüntü yok.
  • uranus bende asus ati 9550 ge/ed var ve sorunsuz çalışıyor. dik çizgiler çıkıyordu normal driverla overclock yaparken. softmode driveri yükleyince halloldu. biosunu güncelleyebilirsin onunda etkisi var sistem performansında. normalde iyi bir ankart KT4V ama bu ekran kartıyla uyuşmadı bir türlü. değiştireceğim herhalde.
  • anakartının eski bios güncellemelerinin getirdiklerine bak...bios update ile giderilebiliyor çünkü bu uyumsuzluk-eğer MSI bu konuya eğilmişse tabi-
  • Pci ekran kartı edinip kartın biosunu başka marka 9600xt biosuyla değiştirebilirsin.
    Eski biosu yedekledikten sonra tabi.

http://forum.donanimhaber.com/m_3854009/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_3669451/tm.htm

http://forum.donanimhaber.com/m_3777126/tm.htm

Adreslerinden faydalanabilirsin.

Bu da değişik bir dille anlatımı:
    http://www.hardwaremania.com/forum/showthread.php?t=29660

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SavageWarrior -- 1 Nisan 2006; 23:50:41 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.