Şimdi Ara

26 yasında mezun olmak(TIPI BIRAKMAK)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
110
Cevap
6
Favori
5.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ARKADAŞLAR ŞU AN 20 YAŞINDAYIM TIPI BIRAKMAYI DÜŞÜNÜYORUM VE MÜHENDİSLİĞE GEÇERSEM 25 26 YAŞINDA MEZUN OLURUM BU İŞ HAYATINI NASIL ETKİLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebulla -- 25 Ocak 2016; 20:57:07 >

• Ben 24 yasinda mezun olacam ben bile gec hissediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NE OKUYOSUN HOCAM
  • Ben 22 yasında üniv hazırlanıyorum biz ölek

• Sınava tekrar mı hazırlanacaksın? Nereye geçmeyi düşünüyorsun?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sorun olmaz hayat hrrkese esit davranmiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayır hocam puanla yatay geçiş düşünüyorum itü/odtü endüstri düşünüyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    27 yaşında işsiz olmak
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • siz ne istiyosunuz hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: modernkro

TIP >> MÜHENDİSLİK
    MUHENDİS OKUNURMU BU DEVİRDE

Ayn kardeşim mühendislik öldü itü mezununa 800 lira teklif ediyorlar. Liselilere rapor yazan doktor bile 8000 lira maaş alıyor. Tıp>Öğretmenlik> odtü bilkent'te mühendislik. Özellikle bilkent kadar çöp üniversite yok sakın düşünmeyin derim.

• hocam akıl var mantık var, ağlamak istemiyorsanız böyle bir hataya düşmeyin, sektör çok açık ve net, çok iyi ünilerden bilemezun olanlar pişman.
  • İdealler derdim fakat iş hayatına başladıktan sonra insan para = tatmin demek olduğunu öğreniyor.Ben olsam tıpa devam ederdim hem eline ilk maaşını aldığında tıptan o mesleğe daha sıkı sarılırsın.Ama mühendislik öylemi eline alıcağın ilk ve 3 -4 sene sonraki maaşın bile mesleğini sana sevdirecek düzeyde olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Legolas.

quote:

Orijinalden alıntı: modernkro

TIP >> MÜHENDİSLİK
    MUHENDİS OKUNURMU BU DEVİRDE

Ayn kardeşim mühendislik öldü itü mezununa 800 lira teklif ediyorlar. Liselilere rapor yazan doktor bile 8000 lira maaş alıyor. Tıp>Öğretmenlik> odtü bilkent'te mühendislik. Özellikle bilkent kadar çöp üniversite yok sakın düşünmeyin derim.

• Hayatımdaki en iyi 2 dostum tıp bıraktı. O günlerde onlara bu konuda çok destek çıkmıştım ama bunun sebebi onların bu meslekte asla mutlu olamayacakları gerçeğiydi. Ne yazık ki biri İTÜ Makina, biri de Hacettepe Bilgisayar Mühendisliği seçti, ne yazık ki dedim ama belki de dememeliydim. Öyle dememin sebebi mühendislik seçmiş olmaları. Mühendislik bu ülkede zerre kadar destek görmüyor. Ben de YTÜ - Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği okuyorum. Bu biraz farklı bir konu ama kendimi o kadar amaçsız hissediyorum ki, okuldaki 7. senemdeyim ve en erken seneye bitecek. Düşün, ben de 26 yaşında kağıt üzerinde mühendis olacağım.

Hepimizin sonu hayrola.

• hocam peki o 2 arkadaşınız şu an nerde napıyolar hayatlarından memnunlar mı biraz açar mısınız
  • nebulla N kullanıcısına yanıt
    mühendislikte çok geliştirmek lazım ama bende 2. üni olarak mühendisliğe çalışıyorum kolay gelsin kötü olmaz ama düz makina müh maaşı 1600-1700 aradan sıyrılmamız lazım kolay gelsin şimdiden bende 21 yaşındayım geç diye birşey yok
  • Asgari ücret 1300 lirayken, kim o 800 lira teklif eden,göstersene? Turbo bile kalfaya 1200 veriyor. Mühendisliği eze eze bi hal ettiler, yakında 500 lira alıyor diyeceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: nebulla

hocam peki o 2 arkadaşınız şu an nerde napıyolar hayatlarından memnunlar mı biraz açar mısınız

Onlarla yaşıtım ben, onlar da 26 yaşında mezun olacaklar muhtemelen, onlar da bir miktar uzatmış olacaklar denebilir. :) İş konusu bence fazlasıyla sıkıntı olacak, bana öyle geliyor. Ne yazık ki gerçekler bunlar dostum. :)

• Hangi üniversite?

Tekrar hazirlanirsan nereyi kazanacağını düşünüyorsun?

• bence bu işlerde neyi ne kadar bildiğin önemli yaşın değil.tıpı niye bırakıyorsun ?
  • ne diyeyim hocam allah kolaylık versin inşallah gönlünüzdeki gibi olur onlar pişmanlar mı hocam
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.